Jump to content
Shipfriends

gioannis

eMembers
  • Posts

    347
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gioannis

  1. https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:2810451/mmsi:563004200/imo:9697428/vessel:DALI
  2. Τώρα κλαίν' όλα τ' αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια ! Έχει να πέσει πολύ δάκρυ ..... clubs, ασφαλιστικές, πληρώματα ! και από ότι είδα σε κάποιο βίντεο, προσπάθησαν να κάνουν ανάποδα, βλέπω μαύρο καπνό, αλλά ήταν στο και 5 !!!!
  3. Ως Ανθυποπλοίαρχος το 98 το παραλάβαμε στην Χάβρη, παροπλισμένο μερικούς μήνες με πλήρωμα ασφαλείας ως SAINT PATRICK II της IRISH FERRIES, μετονομασία σε Εγνατία ΙΙ χαρτιά και ΝΜ Δραπετσώνας για τα απαραίτητα, δεξαμενή και βούρ για Μπρίντιζι να ξεκινήσουμε για σαιζόν.
  4. Άσχετη ερώτηση, Καλημέρα κατ αρχήν, τι περιμένουν αυτά τα πλοία εκεί ? το MAJESTY ας πούμε θα ξανακάνει κρουαζιέρα ? οι τιμές σκράπ είναι καλές, το μόνο που σκέφτομαι είναι χρέη.
  5. Συγγνώμη, νηογνώμονας ? ποιος είχε δώσει πιστοποιητικά ? πάλι καλά που δεν μας διαβάσαμε σε διεθνή κλίμακα !!!
  6. .... και εγώ, αν και σκέφτομαι διάφορα σε σχέση με την περιοχή που εργαζόμουν και εκτελούσα πλόες ! ο νοών νοείτω
  7. Με αφορμή αυτή και αυτό ..................πραγματικά κλαίω, για την τύχη του να είμαστε Έλληνες, με τέτοια ιστορία και παράδοση στην ναυτοσύνη και εκεί που υπηρέτησα για 16 χρόνια (διώρυγα) όχι μόνο δεν κράτησαν κανένα παλιό σκαρί, κάποια μάλιστα ίσως έγιναν και καυσόξυλα ! αλλά δεν κάνουν ακόμα και τώρα, στο και10 καμία ενέργεια εκσυγχρονισμού ! Απλά λύπη.
  8. Ρίγη συγκίνησης, καθώς είδα το MEDIA II που έκανα το 97 και το 98 ! σαιζόν Πάτρα Μπρίντιζι.....είδα και έναν θαλαμηπόλο που είχαμε , έναν ναύτη που τότε ήταν υπέργηροι......
  9. Και στην διώρυγα κάτι αντίστοιχο υπήρχε από παλαιόθεν και έως σήμερα για τα ρυμουλκά και τις πιλοτίνες .... από τον τρόπο δεξαμενισμού μικρών πλοίων περί τα μέσα του 19ου αιώνα, και μπορεί να φωτογραφηθεί από την είσοδο στο λιμανάκι που υπάρχει, φυσικά στην πλευρά του Καλαμακίου.
  10. Συνέχεια προβληματισμών ! Αναζητείται λύση για τα ασυνόδευτα ηλεκτρικά στα πλοία 15/01/2024 10:30.... https://www.newsauto.gr/news/anazitite-lisi-gia-ta-asinodefta-ilektrika-sta-plia/ ........εγώ προτείνω, τελευταία στην φόρτωση, και αν υπάρξει φωτιά, άνοιγμα καταπέλτη και, ΦΟΥΝΤΟ ! 😁μεταξύ σοβαρού και αστείου.
  11. Πυρκαγιά στο ελληνικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ M/V Stride, με δύο νεκρούς και έναν τραυματία M/V Stride
  12. ....Καλή χρονιά, είχα την ΤΥΧΗ ! να υπηρετήσω θπό την Πλοιαρχία του το 99 στο Startrailer από Κόρινθο to 99, απίθανος άνθρωπος και με μεγάλη πίκρα για το πως τον πέταξαν στην Κέρκυρα μετά το ατύχημα, δεν τον άφησαν ούτε ώς την Ελευσίνα ! μακάρι να είναι καλά !
  13. .... όχι ο συγκεκριμένος τύπος, όλο και μεγαλύτερα, όλο και με μεγαλύτερα βυθίσματα, χάριν του θερισμού που αναφέρω πιο πάνω, και μηδενική συντήρηση ! όλα από κεκτημένη ταχύτητα ! (απόδοση : εξακολουθητική ταχύτητα σώματος παρά την παύση της κινούσης αιτίας που το έθεσε σε κίνηση / κάτι που συνεχίζει να γίνεται χωρίς να υπάρχει λόγος)
  14. .... ότι σπέρνεις, θερίζεις, στην διώρυγα ΜΟΝΟΝ θέριζαν και συνεχίζουν να θερίζουν ! σφυρίζοντας. Καλές γιορτές σε όλους και όλες.
  15. Ερώτηση ! δηλαδή τα Χρήστος, τέλος ? από που γιγαντώθηκαν οι Σπαν ? Αγοράζουν, επεκτείνονται, μονοπωλούν ! PROTUG τώρα !
  16. Καλές θάλασσες σε όλους όσου είναι σε πλοία ! Υγεία και τύχη και γρήγορα στα σπιτικά τους !
  17. Bίντεο από την γέφυρα του πλοίου την στιγμή πού η κουβέρτα είναι μέσα στο νερό και κάποιος καλέι το Ολυμπία ράδιο .... ! https://www.protothema.gr/greece/article/1439947/nauagio-sti-lesvo-i-stigmi-pou-to-raptor-vuthizetai-deite-sokaristiko-video/
  18. EINAI Μ.... !Τελεία και παύλα ! λίγη ναυτοσύνη να έχεις δεν το πας εκεί. Αυτό, δεν γράφω τίποτ' άλλο γιατί έχω ΝΕΥΡΑ ! Μ......ς
  19. Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος, έμαθα σήμερα μιλώντας για τον Γρηγόρα, ότι έφυγε επίσης αλός ένας Πλοίαρχος από τον Ασπρόπυργο, ο CPT Βαγγέλης Λεμονής. Ο Θεός να τους συγχωρέσει.
  20. Δεν τον γνώρισα σαν πλήρωμα άλλα σαν δάσκαλο στον Ασπρόπυργο, προερχόμενο από το ΚΕΣΕΝ, Cpt Μιχάλης Γρηγόρας ! εξ Άνδρου, καλό ταξίδι και καλές παραδεισένιες θάλασσες φίλε Μιχάλη ! το έμαθα μόλις χτές,έφυγε στα μέσα Σεπτέμβρη. Κουράγιο στην σύζυγό του Ρεγγίνα, και στην κόρη του την Έφη, Γιάννης & Άννα....................☹️
  21. Με πρόλαβες, Καλημέρα. https://www.instagram.com/p/CzNfQQKINIQ/
  22. gioannis

    Protug 42

    27 Οκτωβριου 2023 στο Κιατο
  23. gioannis

    Luigi

    27 Οκτωβριου 2023 στο Κιατο
×
×
  • Create New...