Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
  • Posts

    33,265
  • Joined

  • Last visited

About Nick the Greek

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Titletown, USA

Uncategorized

  • Location
    Μονή Βατοπεδίου
  • Interests
    Churching
  • Occupation
    Investment Advisor, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Recent Profile Visitors

108,717 profile views
  1. Θεολόγος Π χτές από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο στις 1730, ανεχώρησε με 15 λεπτά καθυστέρηση λόγω κίνησης. Συνολικά πάνω από 700 επιβάτες, πάνω από 200 ΙΧ, καμιά 20αριά δίκυκλα και άνω των 20 φορτηγών. Η μισή κίνηση για Άνδρο χροντρικά από επιβάτες και ΙΧ ενώ η πλειοψηφία των φορτηγών για Μύκονο.
  2. Ταξιδάκι με το Θεολόγος Π χτές από τη Ραφήνα πρός τη μαρτυρική Μύκονο ένεκα τριημέρου. Το πλοίο στα γνωστά του υψηλά ποιοτικά standards, δεν χρειάζεται εμένα για να το επαινέσω. Θα πω για πολλοστή φορά πως στη γραμμή αυτή είμαστε τυχεροί να έχουμε τέτοια συγκοινωνία, με τόσο ποιοτικά πλοία και μερακλήδες πλοιοκτήτες. Και καλό θα είναι να τους στηρίζουμε για προφανείς λόγους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο δροσερό και γευστικό gin tonic που πήρα από το πλωριό μπάρ μόλις μπήκα στο πλοίο, σαν conoisseur του είδους😄, το συνιστώ ανεπιφύλακτα και γειά στα χέρια του barman!
  3. Αφού το πέτυχα και εν πλώ, ας το μοιραστούμε και αυτό. Σε άφιξή του στη Genova από το Palermo πρίν από περίπου 10 ημέρες. Όπως βλέπετε και στην πρυμνιά του άποψη, από γκαράζ τουλάχιστον ήταν εντελώς γεμάτο. Ωραία πινελιά η αναγραφή του ονόματος και του σινιάλου της GNV στην πίσω πλευρά της τσιμινιέρας, για να σπάει λιγάκι το "πολυκατοικία effect".
  4. The GNV Polaris in Genova, May 2025

    © Μάρκος Βαφειάδης

  5. The GNV Polaris in Genova, May 2025

    © Μάρκος Βαφειάδης

  6. The GNV Polaris in Genova, May 2025

    © Μάρκος Βαφειάδης

  7. Ρώτησα στα βορεινά επί του θέματος και η απάντηση που πήρα ήταν πως πρίν τους Δανούς το πλοίο ήταν αποκλειστικά ρορό και μπορούσε να μεταφέρει μόνο 32 οδηγούς. Μετά την μετασκευή των Δανών όμως, η χωρητικότητά του σε επιβάτες ηυξήθη(που έλεγε κι ο Κατσάμπελας) θεαματικά. Οπότε οι άλλες έξοδοι εκρίθησαν ανεπαρκείς κι έτσι προσετέθη η εν λόγω κατασκευή.
  8. Τώρα να σας πω ότι με ενθουσιάζει αυτό που βλέπω? Δε θα σας το πω. Παρά το ότι τα σινιάλα της Stena Line δεν είναι άσχημα επάνω στο Stena Ebba, το πλοίο είναι μεν εντυπωσιακό σε επίπεδο όγκου αλλά όχι όμορφο, σε καμία περίπτωση. Και μάλιστα βλέποντας και την πρυμνιά του όψη, καταλαβαίνει κανείς πως κατά πάσα πιθανότητα από σαλόνια έχει πολύ λίγα πράγματα, υποθέτω μάλιστα πως τα πλωριά παράθυρα κάτω από την γέφυρα ντουμπλάρουν σαν σαλόνι και σαν τραπεζαρία. Έξω βγαίνει κανείς πρύμα αλλά και στο sun deck, μου κάνει εντύπωση που το τελευταίο το έχουν ανοιχτό, δεν συνηθίζεται σε αυτά τα μέρη. Ο χρόνος είναι ο Ιούνιος του 2024 και ο τόπος λίγο έξω από την Karlskrona της Σουηδίας.
  9. The Stena Ebba approaching Karlskrona

    © Αλέξανδρος Παπάγος

  10. The Stena Ebba approaching Karlskrona

    © Αλέξανδρος Παπάγος

  11. Τέλος ο Batman, πάει και η Wonder Woman, έκλεισε την πόρτα πίσω της και η Moby Lines. Από το περσινό καλοκαίρι κυκλοφορεί σαν GNV Sirio, εγώ το πέτυχα μόλις φέτος σε άφιξή του στη Γένοβα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, αρκετά ταλαιπωρημένο εξωτερικά. Και δεν ξέρω αν προβλέπεται να σταματήσει πρίν το καλοκαίρι, δεν μπορώ να το φανταστώ.
  12. The GNV Sirio manoeuvring in Genova

    © Pietro Badoglio

  13. The GNV Sirio manoeuvring in Genova

    © Pietro Badoglio

  14. Ας ανοίξουμε και ένα θέμα γι αυτό το προιόν του Jinling(50405) που όπως βλέπετε το έχουμε πιάσει αρκετές φορές στο στόμα μας. Το πλοίο έχει κλείσει πια 3.5 χρόνια στην υπηρεσία της Stena Line και στη γραμμή Rotterdam Europoort - Immingham. Το βλέπουμε κι εμείς σε μια τέτοια αναχώρηση πέρυσι το καλοκαίρι. Μη γελιέστε από την συννεφιά, καλοκαίρι ήταν. Όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, το πλοίο αναχωρεί γεμάτο. Αν αναρωτιέστε γιατί η μπογιά του είναι σε τόσο κακή κατάσταση, είναι γιατί και στα δυό του λιμάνια τρίβεται στο ντόκο.
×
×
  • Create New...