Jump to content
Shipfriends

BS CHIOS

eMembers
  • Posts

    466
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πράγματι, πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον που ξαναέβαψαν τις μπλε - κόκκινες γραμμές, μου θυμίζει αρκετά την φορεσιά που είχε ως Ferry Tsurugi. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί η απλότητα των σινιάλων της εταιρείας, ειδικά στο συγκεκριμένο πλοίο.
  2. Συνεχίζει το ταξίδι του στη Μεσόγειο το πλοίο. Μετά από στάσεις σε Rades (Τυνησία), Djen Djen, Bejaia και Arzew (Αλγερία), έχει βάλει πλώρη για τη Ceuta της Ισπανίας.
  3. Από χθες βρίσκεται στο Algeciras, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα δρομολόγια του στις Βαλεαρίδες. Λογικά, μέσα στις επόμενες μέρες θα το δούμε να πηγαίνει σε κάποιο ναυπηγείο της περιοχής, με πιο πιθανό αυτό του Campamento.
  4. Βάφτηκε το Βalearia στις μπάντες, αλλά το πλοίο έμεινε μπλε. Δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν και πολλές αλλαγές. Φωτο: cpt.apostolos
  5. Σωστά, τα περισσότερα πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στα Barreras (τουλάχιστον αυτά της Armas) δεν έχουν και το πιο ποιοτικό εσωτερικό. Πάντως το συγκεκριμένο πρέπει να έχει δεχτεί ανακαίνιση μέσα στο 2022, όποτε υποθέτω πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από τα υπόλοιπα (Tinamar, Timanfaya, Tamasite κλπ). Στο Ferrybalear επιβεβαιώνουν όσα έχουν γραφτεί εδώ μια εβδομάδα νωρίτερα, μόνο που προσθέτουν πως το πλοίο επιθεωρείται από την Golden Star Ferries! Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, εκφράζω τις επιφυλάξεις μου. Εντύπωση θα μου έκανε, το Andros Queen μου φαίνεται αρκετό για τώρα. Πόσα πλοία να πάρουν ποια;
  6. Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, το πλοίο έχει σταματήσει τα δρομολόγια του και παραμένει δεμένο στη Μάλαγα. Υποθέτω πως ολοκληρώθηκε η ναύλωση του στη Peregar, αλλιώς δεν βρίσκω λόγο να έχουν ακυρώσει 9 συνεχόμενα δρομολόγια!
  7. Μετά την ναύλωση του Ciudad de Mahon στη Balearia, δημιουργήθηκαν αρκετά "ερωτηματικά" γύρω από τη γραμμή Valencia - Mahon (με στάση στην Palma de Mallorca). Αυτή τη γραμμή διαχειρίζεται η Grimaldi Trasmed, με μόνο ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο, το οποίο πραγματοποιείται από τo Ciudad de Alcudia. Είναι το μοναδικό δρομολόγιο που συνδέει τη Valencia με τη Menorca, το ανατολικότερο νησί των Βαλεαρίδων. Τώρα που η Trasmed έμεινε με τέσσερα πλοία, ακούστηκε σε κάποια Ισπανικά μέσα (νομίζω στο Ferrybalear το πήρε το μάτι μου) πως η προέκταση στο Mahon ίσως σταματήσει. Παρ' όλα αυτά, τα δρομολόγια στη γραμμή συνεχίζονται κανονικά, μόνο με κάποιες αλλαγές: Στο δρομολόγιο προστέθηκε η Ibiza, ενώ αφαιρέθηκε η Palma από το πρώτο σκέλος του. Με λίγα λόγια, αντί για Valencia - Palma - Mahon - Palma - Valencia, τώρα έχουμε Valencia - Ibiza - Mahon - Palma - Ibiza - Valencia. Έτσι, πλέον έχουμε σύνδεση της Ibiza με τη Menorca, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα.
  8. Σύντομη ματιά στην αποψινή κίνηση της Τήνου, στο κομμάτι των ενδοκυκλαδικών. Έχουμε την άφιξη του Άρτεμις, το οποίο έχει πρώτα περάσει από την Μήλο, την Κίμωλο, την Σίφνο, την Σέριφο και την Σύρο. Έριξε καταπέλτη στις 20:05, μόλις 15 λεπτά αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα άφιξης. Μικροπράγματα αν αναλογιστεί κανείς πως έχει διασχίσει τις μισές Κυκλάδες. Αποβιβάστηκαν γύρω στους 30 επιβάτες, μαζί με 3 ΙΧ και 1 βαν. Επιβιβάστηκαν ελάχιστοι επιβάτες (κοντά στους 5), ενώ δεν είχαμε καθόλου τροχοφόρα. Απόπλους στις 20:09 για την Άνδρο, το τελευταίο νησί του δρομολογίου, οπού το πλοίο θα διανυκτερεύσει.
  9. Έφυγε χθες το βράδυ από τη Valencia, με προορισμό τη Μάλτα. Εκεί θα πραγματοποιήσει τον δεξαμενισμό του, όπου -εκτός απροόπτου- θα φορέσει τα σινιάλα της Balearia. Προς το παρών φαίνεται να κρατά το όνομα του.
  10. Επιστροφή στη δράση για το πλοίο, μετά από 1,5 μήνα ακινησίας. Μπορεί τα σινιάλα να άλλαξαν, η γραμμή όμως παραμένει η ίδια (όπως και τα τελευταία 20+ χρόνια).
  11. Από χθες το πλοίο έχει αναλάβει τη γραμμή του Propriano, αντικαθιστώντας το A Nepita.
  12. Συνεχίζει να δείχνει την εμπιστοσύνη της για τα ναυπηγεία της Bizerte (Menzel Bourguiba) η Corsica Linea, και έτσι, έφυγε χθες για την Τυνησία το A Nepita. Το όμορφο βαπόρι έχει ολοκληρώσει από τις 8 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια του, στην αγαπημένη του γραμμή, Marseille - Propriano.
  13. Δυτικά της Λευκάδας το πλοίο, με προορισμό στο AIS τη Yalova. Eκεί θα πραγματοποιήσει τις εργασίες συντήρησης του και τον δεξαμενισμό του.
  14. Κι όμως, από την Πέμπτη φαίνεται να έχει επιστρέψει στα δρομολόγια. Πάντως, αν συνεχίσουν να εξυπηρετούν τη γραμμή με αυτό τον τρόπο, δεν θα το γεμίσουν ποτέ το πλοίο. Έχουν ήδη ακυρώσει 3 δρομολόγια, σε λιγότερο από μισό μήνα.
  15. Τίποτα νεότερο σχετικά με το πλοίο, απλώς μεθόρμισε στη ράδα της Λάρνακας.
×
×
  • Create New...