Jump to content
Shipfriends

The old

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by The old

  1. Αφού δεν το αναφέρει κανένας θα το αναφέρω εγώ για την πρόσκρουση του πλοίου στην Σύρο https://www.protothema.gr/greece/article/1400656/to-ploio-sporades-star-me-94-epivates-prosekrouse-stin-ploti-dexameni-tis-surou-kala-stin-ugeia-tous-oi-epivainodes/
  2. Η ανακοίνωση μάλλον είναι ιδέα κάποιου και όχι εντολή του σουπερ Μάριο, δεν σκέφτεται έτσι, μαϊμού ανακοίνωση για να γράφουμε κάτι είναι, καμία σχέση με την SEAJET
  3. Έλεγαν οι σοφοί προγονοί μας, "για τα πανηγύρια είναι"
  4. Οι σοφοί προγονοί μας έλεγαν "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι" γίγαντας φαινομενικά αλλά με γυάλινα πόδια για τους γνωρίζονταις.
  5. Γνωρίζω την άποψη του Γκριμαλντι για τον Μάριο, όσο τα συμφέροντα συμπίπτουν είναι όλα καλά, όταν αλλάξουν οι καιροί να δείτε πόλεμο, ο Μανώλης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις, άλλοι βλέπουν όνειρα.
  6. Και τι σχέση έχει το άρθρο για τον Γκριμαλντι με την SEAJET που είναι η συζήτηση? επειδή έφαγαν στην Νάπολη?
  7. Το πληρωμένο άρθρο ; γνωρίζω πάρα πολλά περισσότερα από ότι φαντάζεσαι, δεν είναι τυχαία ότι γράφω να είσαι σίγουρος.
  8. Έσπασε τα μούτρα του σε αυτήν την προσπάθεια, υπάρχουν 10 φορές ποιο ισχυροί από αυτόν, συμφωνώ απολύτως ότι έκανε και κάνει επίδειξη δύναμης στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά όχι στα Κρητικά, δεν θα τον αφήσει ο ανταγωνισμός και οι μεταφορικές, είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα συμφέροντα και δεν τον θέλουν στα πόδια τους, έχει δοκιμαστεί στο Αιγαίο και τον ξέρουν σαν καμικάζι και όχι κάτι σοβαρό, εμπιστοσύνη καμία στην SEAJETS από όλη την αγορά είναι τα μηνύματα εδώ και χρόνια.
  9. Συμφωνώ σε όλα, μια προσπάθεια να μπει στην γραμμή τις Κρήτης η οποία δεν πιστεύω να τον αφήσουν να προχωρήσει, από τις ταρζανιές "πάμε και όπου κάτσει η δουλειά, λεφτά για πέταμα έχουμε", ούτε η ΑΤΤΙΚΑ-ΑΝΕΚ ούτε η ΜΙΝΟΑΝ θα τον αφήσουν ήσυχο για μεγάλο διάστημα.
  10. Τι είναι αυτά τα αρχεία ;¨δεν ανοίγουν. ΕΜΕΙΣ (ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ) ΠΑΙΡΝΑΜΕ 8.000 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 32.000 ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΟ DEAL !!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ....ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ........
  11. απευθείας ανάθεση έγινε με 32.000 από 8.000 του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, μπορεί να σας το επιβεβαιώσει κάποιος από την Κάλυμνο την ακρίβεια τις πληροφορίας.
  12. Ποιος διαγωνισμός ? απευθείας ανάθεση έγινε με 32.000 ...πολύ καλό deal ! μπράβο !
  13. Από αξιόπιστη πηγή απο Καλυμνο έμαθα ότι το Παναγία Σκιαδενή πείρε με απευθείας ανάθεση τα δρομολόγια.
  14. Από αξιόπιστη πηγή έμαθα ότι πείρε με απευθείας ανάθεση τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ.
  15. Αν συμβεί αυτό καλύτερα τα Αδέλφια να εξαφανιστούν από την Ακτοπλοΐα , θα είναι μεγάλη προσβολή και μεγάλο ρεζιλίκι προς το πρόσωπο τους από την στιγμή που στο Facebook ο ένας έγραφε "my dream" με φόντο το πλοίο και ο άλλος "welcome" και παλη με φόντο το πλοίο.
  16. Αληθινή η ιστορία του «Brillante Virtuoso», ένας νεκρός επιθεωρητής και 80.000.000 δολάρια αποζημίωση στον super Mario, με σύλληψη στην Αγγλία για ασφαλιστική απάτη, γνωστά πράγματα για την Ακτή Μιαούλη.
  17. Από μέλος ποντοπόρου εφοπλιστικής οικογένειας (και παλιός ακτοπλόος) πίνοντας καφέ μου είπε αστειευόμενος: ""Έφυγε ο ιδρυτής τις εταιρείας και ο διάδοχος παίζει επικίνδυνα παιχνίδια (ως συνήθως), εύχομαι να του βγει σε καλό όλο το σκηνικό που έχει στήσει και στήνει προσπαθώντας να παίξει σε αχαρτογράφητα νερά για αυτόν και την εταιρεία του, υπάρχουν κάτι τσακάλια στην ναυτιλιακή αγορά που αν πειράξει συμφέροντα τους θα κάνουν μισή μπουκιά την εταιρεία του.""
  18. ""Μηχανική βλάβη παρουσίασε πλοίο με 143 επιβαίνοντες, ανοιχτά του Αγίου Ευστρατίου – Συνεχίζει με μειωμένη ταχύτητα το δρομολόγιο με προορισμό το Λαύριο. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό πλοίο «Superstar», με 143 επιβάτες και 43 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ναυτικά μίλια δυτικά του Αγ. Ευστρατίου Το πλοίο αιτήθηκε συνδρομή από τις αρμόδιες Αρχές όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Παρόλα αυτά, συνεχίζει τη διαδρομή του με μειωμένη ταχύτητα προς το λιάνι του Λαυρίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα τρία μποφόρ."" Γράψατε για άσχημο καιρό και κάτι για 8 μποφόρ λες και καταλαβαίνει από καιρούς αυτό το πλοίο, ούτε το γραφείο τύπου τις SEAJETS να ήσασταν.
  19. Αν καταλάβαινε οποιοσδήποτε τα μελλοντικά σχέδια και τις συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι έπρεπε να είσαστε θεοί η να είσαστε δίπλα σε κάθε εφοπλιστή, τα πράγματα φωνάζουν , "εγώ ποτέ δεν θα χτυπήσω γραμμή Αδριατικής οπότε το έχεις μονοπώλιο και εσύ αποσύρεσαι από την Κρήτη και εγώ σε ελάχιστα χρόνια παίρνω το μονοπώλιο Πειραιά - Κρήτη αφού έχω αγοράσει και την ΑΝΕΚ κοψοχρονιά από τον κολλητό μου" (για όσους γνωρίζουν), ωραίο μοίρασμα στο πτώμα τις Αττικα, όλο αυτό προσπαθεί να το σπάσει η Τράπεζα Πειραιώς φτάνοντας το ποσοστό μετοχών στην MIG πάνω από το 1/3 επί του συνόλου και είμαι σίγουρος θα ξεπεράσει τουλάχιστον το 50% αν χρειασθεί η θα προβεί σε ολική εξαγορά, έτσι όποιος θα θέλει να κάνει παιχνίδια θα τα πληρώνει ακριβά σε ρευστό
  20. Απεβίωσε ο κύριος Τάκης Ηλιόπουλος, καλό ταξίδι και καλό παράδεισο.
  21. Έσπασε μπροστινό τζάμι? 😂😂😂😂🤣🤣 τα χάλια τους
  22. Το πλοίο το γνώριζα πάρα πολύ καλά από το 2001 όταν το κατέβασα σαν τεχνικος από Πειραιά-Ρόδο στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα με μια κυρία υπεύθυνη από τον δήμο Τήλου (μόνο οι γνωρίζοντας θα καταλάβουν) , η "φούστα" που γράφετε λάθος ονομάζετε "μπαλόνι" διότι έχει κομπρεσέρ που το φουσκώνει και το κρατάει φουσκωμένο εν πλω και πάντα το φούσκωνε πριν την αναχώρηση διαφορετικά πήγαινε έως 25- 27 knots, έπειτα λέτε 40 knots όπως τα Hovercraft, καμία σχέση, με 30 - 32 knots πήγαινε πάντα με μέγιστη 34-35 knots.
  23. Ούτε μπροστινοί ούτε πισινοί, ψάξτε μόνοι σας
  24. Ο κύριος μέτοχος είναι από την Σαντορίνη, μόνο αυτό μπορώ να πω.
×
×
  • Create New...