Jump to content
Shipfriends

Svo

eMembers
 • Content Count

  787
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Profile Information

 • Location
  Amorgos, Santorini

Recent Profile Visitors

5,780 profile views
 1. Επεσήμανα την συγκεκριμένη αριστερόστροφη μανούβρα διότι κατά την περιστροφή ο καταπέλτης περνά πάνω από τις μπίντες και έρχεται στη θέση του . Είναι άλλο να κάνεις περιστροφή 20-30 μέτρα πιο έξω και μετά να έρθεις πίσω και άλλο μετά την περιστροφή απλά να ρίξεις καταπέλτη . Προσωπικά , από το 2002 έχω συχνές επισκέψεις στο νησί της Τήνου και συνεπώς έχω παρακολουθήσει πολλές μανούβρες με όλα τα πλοία που έχουν περάσει αυτά τα χρόνια αλλά και όλους τους εξαίρετους πλοιάρχους που αναφέρεις, αλλά κάτι παρόμοιο με αντίστοιχα πλοία στην ικανότητα μανούβρας δεν έχω δει . Δεν λέω όμως ό
 2. Έβλεπα τις προάλλες στην Web Camera την μανούβρα του Superferry II στην Τήνο και εξεπλάγην με την ακρίβεια της . Σχετικά πολύ γρήγορη μανούβρα και καταπέλτες πάνω από τις μπίντες. Μετά θυμήθηκα ότι είναι o Cpt Γιάννης Βουτσελάκος στο Τιμόνι . Το φοβερό είναι πως κάποτε έτσι έμπαινε στο Λιμάνι της Τήνου και με 8άρι βοριά και έδενε το Tera Jet με ακρίβεια χιλιοστού με την ίδια τακτική.
 3. Επειδή αγαπάμε ότι έχει να κάνει με θάλασσα και ειδικά τους φάρους ας δούμε κάποιες φωτογραφίες από τον όμορφο φάρο της Σαντορίνης στο Ακρωτήρι . Οι φωτογραφίες δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας καθώς ήταν λίγο πριν το συγκεκριμένο κινητό με εγκαταλείψει , οπότε ζητώ συγνώμη αν δυσαρεστήσω κάποιον .
 4. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
 5. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
 6. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
 7. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
 8. Νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι δεν θα χαθούν οι αναλογίες , αλλά το μέγεθος φαντάζει πραγματικά μεγάλο και εκτός κλίμακας σε σχέση με το πλοίο . Μακάρι να διαψευστούμε.
 9. Πολύ σωστά όσα γράφεις @hsw . Άλλωστε ο άνθρωπος πίσω από αυτή την δρομολόγηση δεν είναι χθεσινός . Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η δρομολόγηση θα είναι ο ο πιο παλιός πλοιοκτήτης στην ακτοπλοία, αν δεν κάνω λάθος . Αν και δεν με τρελαίνει το σχέδιο του Speed cat I , πιστεύω θα δούμε ωραία πράγματα στο μέλλον .
 10. Όχι ρε παιδιά τι είναι αυτό πάλι ? Αν πονέσανε τα μάτια μας με τα Patmos - Delos , εδώ πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε κάτι βάρβαρο .
 11. Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το πλοίο έχει τουλάχιστον δύο thrusters , αυτά της πλώρης. Στην πρύμνη δεν φαίνεται να έχει , ενώ όντως έχει ένα πηδάλιο. Τώρα από έλικες γνωρίζει κάποιος να μας πει αν είναι μία ή δύο ? Επίσης αν η υπόθεση τραβήξει για μέρες τι οικονομικές συνέπειες μπορεί να έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του ?
 12. Η ψήφος μου πάει στο Μυτιλήνη. Θυμάμαι την μία και μοναδική ταξιδάρα που είχα κάνει με το Μυτιλήνη πίσω στο 2010 ένα βράδυ Αυγούστου . Ανέβασμα για Χίο με 8άρι και μάχη με τα κύματα , ενώ όλο το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί που φτάσαμε , βρισκόμουν στα καταστρώματα να με χτυπά ο αέρας και το αλάτι. Τι άλλο να ζητήσω ? Ενδιάμεσα είχα κάνει και αρκετές γύρες το εσωτερικό του πλοίου και αυτό που σκεφτόμουν είναι πως για την εποχή του μια χαρά κρατιόταν. Τώρα δυστηχώς με το Ροδάνθη ποτέ δεν κατάφερα να ταξιδέψω , αφού από μικρός το ήθελα πολύ . Κάθε φορά που το έβλεπα στα 200άρια ή σε κάποια συ
 13. Εδώ και ένα drone video του πλοίου μετά την προσθήκη των scrubbers ,σε ομολογουμένως πολύ όμορφες λήψεις ,στην αγαπημένη Πάρο .
 14. Αντί να έρχονται σε εμάς καλά συμβατικά από την Ευρώπη , στέλνουμε εμείς τα καλά μας πλοία έξω . Από τα καλύτερα πλοία που έχουμε στα νερά μας . Προσωπικά έχω ευχαριστηθεί πολλά ταξίδια μαζί του . Με λίγο ψάξιμο βρίσκει κανείς ωραία σημεία για να απολαύσει ταξίδι .
 15. Γενικά με την τοποθέτηση Scrubbers στα συγκεκριμένα πλοία χάθηκε η όμορφη ισορροπία των γραμμών . Ειδικά στην παραπάνω φωτογραφία αυτό που βλέπω είναι άστα να πάνε .. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλησαν να βάλουν το αστέρι εκεί πάνω όμως αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μάτι να πέφτει στο υπόλοιπο κενό της τσιμινιέρας και στην προέκταση που έγινε. Είναι σαν να έχει βγάλει καρούμπαλο.
×
×
 • Create New...