Jump to content
Shipfriends

Svo

eMembers
 • Posts

  811
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Profile Information

 • Location
  Amorgos

Recent Profile Visitors

7,260 profile views
 1. Πάντως στο site της ΑΝΕΚ, μετά από τις 27 Ιουνίου δεν υπάρχει δρομολόγιο από Πειραιά προς τα νησιά.
 2. Είχε αναφερθεί κάτι πριν λίγο καιρό από τον φίλο @rhodian. Μήπως γίνει τελικά κάτι διαφορετικό που θα ''βολέψει'' και τα δύο πλοία ?
 3. Πριν λίγα χρόνια όταν είχαμε πολλές και μαζεμένες αγορές ταχύπλοων πλοίων από Ελληνικές εταιρείες, 2-3 φίλοι από το forum είχαμε σχολιάσει και αναρωτηθεί, τι θα συμβεί με αυτά τα πλοία, σε περίπτωση μεγάλης αύξησης του πετρελαίου και των καυσίμων, ως συνέπεια γεωπολιτικών εξελίξεων? Τότε ήταν ένα Θεωρητικό αλλά υπαρκτό σενάριο ,τώρα είναι πραγματικότητα. Οι εταιρείες, αποτελούμενες μόνο από συμβατικά πλοία, θα έχουν ίσως μικρότερα προβλήματα να διαχειριστούν.
 4. Ας δούμε και ένα βίντεο με το πλοίο. Αναμφίβολα πολύ όμορφο ναυπήγημα.
 5. Η γνωστή εταιρεία που είχε πετάξει λευκή πετσέτα.
 6. Αν αναλογιστούμε ότι η εταιρεία δουλεύει ήδη πετυχημένα σε Δυτικές και Σαμοθράκη με τα υπάρχοντα πλοία , τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια ενδεχόμενη αγορά θα αφορά το κομμάτι των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Ένα πλοίο σαν το Πανόραμα ας πούμε θα ήταν ιδανικό .
 7. Παρατηρούσα τις φωτογραφίες του πλοίου που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ , αλλά σε καμία δεν έχω δει τα καταπελτάκια να είναι ανοιχτά. Θυμάται κάποιος φίλος αν τα άνοιγαν ποτέ και επίσης αν είχε το βαπόρι κυλιόμενες σκάλες ? Γιατί έχω την εντύπωση πως στα ρεμέτζα στα νησιά, δούλευαν μόνο καταπέλτη .
 8. Μιας και μιλάμε για την Άγονη , ας θυμηθούμε μέσα από ένα βίντεο τις δυσκολίες που αυτή έχει και ας δούμε την φοβερή προσπάθεια του Πρέβελης στην Κάσο.
 9. Τις βλέπω και τις ξανά βλέπω και φτάνω να νομίζω ότι έχει πέσει photosop στην τσιμινιέρα .
 10. Κατά την γνώμη μου , αυτά είναι τα πιο όμορφα σινιάλα που έχει φορέσει ποτέ πλοίο, από αυτήν τη σειρά αδελφών . Πανέμορφο!!
 11. Εμμ τα λέγαμε !! Τελικά είναι πολύ βάρβαρο . Είναι σαν να έχεις πάρει τσιμινιέρα από πλοίο διακοσίων και βάλε μέτρων και την έβαλες στο Μύκονος. Πραγματικά πολύ κρίμα. Το Δήλος μπροστά του μοιάζει με κύκνο . Επίσης φανταστείτε να μπαίνει σε καμιά Τήνο ή Νάξο με 8άρι Βοριά . Το πλοίο πλέον φέρει πάνω του ένα πανί. Κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά (οπτικά). Ας ευχαριστηθούμε τουλάχιστον το Χίος όσο μπορούμε.
 12. Λατρεμένη εταιρεία παρόλο που ταξίδεψα σε μικρή ηλικία, μόνο με το Παναγία Εκατονταπυλιανή το 98 για Πάρο . Και είναι λατρεμένη γιατί αυτά τα πράσινα σινιάλα όλο και τα έβλεπα να ξεφυτρώνουν σε διάφορα λιμάνια των Κυκλάδων ή στις αφίσες στα πρακτορεία όπου τα χάζευα σαν κάτι το άπιαστο. Μάλιστα έβαζα τον πατέρα μου να ζητά τις τότε αφίσες που περίσσευαν στα πρακτορεία και είχα αποκτήσει μια φοβερή αεροφωτογραφία / αφίσα του Ναιάς Εξπρές . Οπότε θα ψηφίσω κυρίως με βάση την εξωτερική εμφάνιση και με το πόσο έχω ταυτίσει το κάθε πλοίο με την Αgapitos Lines . 1) Σούπερ Ναιάς 2) Παναγία Εκατονταπυλιανή 3) Ναιάς Εξπρές 4) Ναιάς ΙΙ Μιας και ψηφίζουμε ας θυμηθούμε και κάποια από τα δρομολόγια που έκαναν οι καραβάρες
 13. Για το Self τεστ υπάρχει η παρακάτω φόρμα όπου συμπληρώνεται χειρόγραφα . Αλλιώς μπορεί κάποιος να δηλώσει ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του τεστ και να εκτυπώσει τη δήλωση. https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf Εδώ και οι οδηγίες από την ANEK , όπου τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες εταιρείες .
×
×
 • Create New...