Jump to content
Shipfriends

Svo

eMembers
 • Content Count

  770
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Profile Information

 • Location
  Amorgos, Santorini

Recent Profile Visitors

5,584 profile views
 1. Πολύ καλά πλοία όλα τους , αλλά ναυπήγημα σαν το Κνωσσός Παλάς σπάνια βρίσκεις .
 2. 1) Ν. Καζαντζάκης 2) Δαίδαλος 3) Ikarus Palace 4) Festos Palace (Kydon Palace) 5) Cruise Europa
 3. Πρέβελης γιατί αυτή τη χρονιά έδειξε πως και με αντιξοότητες μπορεί να συνεχίζει σε μια πολύ δύσκολη γραμμή .
 4. Μιας και δεν είχαμε κάτι συνταρακτικό σε ότι αφορά τα πλοία , δηλαδή κάποια εμφάνιση που να έκλεψε την παράσταση όπως τις προηγούμενες χρονιές , η ψήφος μου θα πάει σε πλοία εργάτες που κάνουν αθόρυβα δουλειά με σχετική συνέπεια με όποιες δυσκολίες και αν αντιμετώπισαν το 2020 1) Εξπρές Σκοπελίτης , για τα γνωστά κατορθώματά του . 2) Διονύσιος Σολωμός , γιατί κάνει μια γραμμή αρκετά δύσκολη και συντελεί σημαντικά στο μεταφορικό έργο των νησιών χωρίς προβλήματα . 3) Blue Star Chios , γιατί είναι καθαρό πλοίο Αγούδημου που πάει παντού . 4) Aqua Blue , γιατί κά
 5. Ένα από αυτά τα βίντεο που βλέπουμε όταν πιάνει φρέσκος γαρμπής στις Δυτικές Κυκλάδες . Επίσης παρατηρούμε για άλλη μια φορά πως οι καταπέλτες του πλοίου είναι σχετικά κοντοί και δεν βοηθούν αρκετά σε τέτοιες δύσκολες προσεγγίσεις .
 6. Σήμερα το πλοίο, λόγω του ισχυρού Γαρμπή που πνέει στη Λέρο και στη γύρω περιοχή , προσέγγισε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας αντί να πάει στο Λακκί . Θυμάται κανείς αν αυτό έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν ?
 7. Νομίζω πως σίγουρα θα γίνει κάποιο φρεσκάρισμα , αλλά να έρθει στην κατάσταση που φεύγει το Knossos Palace εσωτερικά , το βλέπω λίγο δύσκολο . Και το Mykonos Palace όταν ήρθε , είχε φρεσκαριστεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και πραγματικά έχω απολαύσει ταξίδια μαζί του , όμως υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες σε κάποια σημεία που μαρτυρούν ότι το πλοίο ''έχει παραπάνω χιλιόμετρα''. Βέβαια μπορεί και να διαψευστούμε .
 8. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στην ερώτηση ,'' ποιος ταξιδεύει με ταχύπλοα αυτόν την εποχή με γενικό lockdown? '' .
 9. Olympos Seaways passing on the north side of Santorini . Heading to Mersin 13/11/2020
 10. Να σημειώσουμε απλώς , ότι τον καιρό που είχε εχθές δεν τον είδαμε μέσα στο καλοκαίρι , άντε σκάρτα μία φορά. Επίσης και το Δήλος έχει ζοριστεί σε αντίστοιχους χειμωνιάτικους καιρούς στο παρελθόν . Όσο για τα παλιά πλοία μην ξεχνάμε ότι είχαν διαφορετική διαμόρφωση στην πρύμνη αλλά και πιο μικρούς καταπέλτες σε πλάτος και όπως έχουμε δει και σε πολλές φωτογραφίες δεν ήταν απαραίτητο πάντα να έρχονται τελείως κάθετα στον ντόκο , κάτι που είναι απαραίτητο να συμβεί με τα νέα ώστε η πρόσδεση να είναι ασφαλής.
 11. Ζορίζεται το πλοίο αυτή την ώρα στην Νάξο. Παρόλο που φτάνει κοντά στην προβλήτα και κρατιέται με full προσανάποδα κοντά στην θέση , δεν καταφέρνει να ρίξει κάβο να κρατηθεί . Πρέπει να έχει ισχυρότατες ριπές βλέποντας κανείς ,πως το ξεσέρνει . Μέρα που βρήκε .!! Εδώ η web camera
 12. Οπότε λογικά να περιμένουμε και αλλαγές σε δρομολόγια πλοίων όπως την άνοιξη, μετά το έκτακτο απαγορευτικό μετακινήσεων.
 13. 1) ΛΑΤΩ 2) ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 3) ΑΠΤΕΡΑ 4) ΠΡΕΒΕΛΗΣ 5) ΛΙΣΣΟΣ Όλα τους πανέμορφα και ο ορισμός της ΑΝΕΚ.
 14. Βλέπουμε επίσης ότι το φουγάρο του πλοίου έχει και αυτό κλίση προς τα δεξιά οπότε λογικά από την αριστερή πλευρά χτυπήθηκε το πλοίο. Το ότι ακόμα και το άλμπουρο έχει χτυπηθεί σε κάνει όντως να αναρωτιέσαι αν ''καβαλήθηκε'' . Πραγματικά είναι θαύμα που δεν είχαμε θύματα αν κρίνει κανείς από το μεγάλο κομμάτι που λείπει και πως δεν βρισκόταν κανείς εκεί , κατά την σύγκρουση.
×
×
 • Create New...