Jump to content
Shipfriends

Svo

eMembers
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Amorgos, Mykonos, Santorini

Recent Profile Visitors

5,202 profile views
 1. Θα βγει σιγά σιγά παρά έξω. Αν και βέβαια ειναι κρίσιμες οι στιγμες και οι πληροφορίες που διαρρέονται επίσημα ,είναι με το σταγονόμετρο. Αναφέρεται πως η ζημιά στην Τουρκική Φρεγάτα είναι στον άξονα. Τώρα λογικά στα πηδάλια θα εννοούν .
 2. Καλησπέρα. Έχεις δίκιο στην παρατήρηση πως περνάει συνήθως νότια της Πάρου. Αλλά μπορώ να θυμηθώ και άλλες διάσπαρτες φορές μέσα στα προηγούμενα έτη να πηγαίνει βόρια της Νάξου. Ίσως έχει να κάνει με τον εκάστοτε πλοίαρχο ή με τη φορά του ανέμου.
 3. Ανακοινώθηκε πριν λίγο πως η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Αυτό μέχρι τις 18 Αυγούστου. Βέβαια είχα την εντύπωση πως ήταν εξ αρχής υποχρεωτική ,όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τα πλοία αλλά τέλος πάντων.
 4. Μια πιο γενική τοποθέτηση για την κατάσταση , με αφορμή την τελευταία φράση παραπάνω. Πίσω από τις λέξεις "προσωπική ευθύνη" υπάρχει ένα νόημα που αρκετοί δυστυχώς δεν εχουν κατανοήσει. Χρειάζεται μόλις 5 λεπτά σωστής κριτικής σκέψης για να αναλογιστεί κανείς πως μια πράξη μας μπορεί να επηρεάσει κάποιες ζωές . Παρόλα αυτά λίγοι το αντιλαμβάνονται.
 5. Επιβάτες καταγγέλλουν στα MΜΕ πως δεν τηρούνται τα μέτρα. Με αφορμή το παραπάνω ας αναφέρω την δική μου εμπειρία. Επιβεβαιώνω σε ταξίδι για Σαντορίνη πριν 20 μέρες , πως ούτε θερμομέτρηση γινόταν , και πολλοί επιβάτες , ακόμα και μέσα στους εσωτερικούς χώρους δεν φόραγαν μασκα .Κατά το ηλιοβασίλεμα δε , καταλαβαίνετε τι γινόταν στην πρύμνη. Κρουαζιέρα να σε πάω. Ο ένας πάνω στον άλλο για μία φωτογραφία. Το πλήρωμα σε γενικές γραμμές πολύ ευγενικό και όλοι με μάσκες. Επίσης υπήρχαν και συνεχείς υπενθυμίσεις στους επιβάτες από τα μεγάφωνα για την τήρησή των μέτρων. Αλλά από ότι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Τέλος ,νομίζω πως η επιλογή καμπίνας (όπως και επέλεξα μια μονόκλινη) είναι η πιο ασφαλής επιλογή για την αποφυγή του συνωστισμού στο πλοίο .
 6. Πολύ όμορφη η αλλαγή. Με την παλιά μορφή της τσιμινιερας η μορφή του πλοίου ήταν πιο elegant , αλλά τώρα είναι πιο επιβλητικό.
 7. Λογικά πρέπει να είναι ένα μέτρο εναντίον του Κορονοιού .
 8. Θυμάμαι πως όταν είχα πρώτο δει την νέα τσιμινιέρα , ήμουν έτοιμος να γκρινιάξω . Όμως δεν το έκανα γιατί σκέφτηκα πως όταν την συνηθίσουμε θα μπορούμε καλύτερα να κρίνουμε , αν ειναι ωραίο το αποτέλεσμα ή όχι. Και ευτυχώς που δεν το έκανα , διότι όσο περνά ο καιρός , διαπιστώνω πως λατρεύω την νέα εικόνα των παλατιών . Αυτά , με αφορμή το παραπάνω πολύ όμορφο βίντεο.
 9. Μεγάλη κόντρα αυτή την στιγμή μεταξύ Olympus και Prevelis λίγο έξω από την Φολέγανδρο με προορισμό την Σαντορίνη. Από ότι φαίνεται η διαφορά στην άφιξή τους παίζεται στο δεκάλεπτο. Λογικά στα καλοκαιρινά δρομολόγια της Παρασκευής θα έχουμε ενδιαφέρον..
 10. Σύγκριση τιμών για ταξίδι στην Σαντορίνη , σε μονόκλινη καμπίνα με παράθυρο (γιατί είμαστε και μερακλήδες Shipfriends 😎) Prevelis : 83 ευρώ Blue Star Patmos : 89,5 ευρώ Olympus : 119 ευρώ
 11. Επειδή γενικά παρατηρώ συχνά τις πορείες των πλοίων μπορώ να πω , πως είναι μια τακτική που εφαρμόζεται τις μέρες που έχουμε δυτικούς - νοτιοδυτικούς ανέμους . Απλά τον τελευταίο καιρό οι δυτικοί άνεμοι φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή μας🙂 .Χρονικά, να πούμε, πως αυτό γινόταν και πριν την καραντίνα , μόνο από το Festos Palace(ex. Mykonos) . Από την ημέρα που ξεκίνησε ξανά το Knossos Palace φαίνεται να ακολουθεί παρόμοια τακτική .
 12. Ναι φαίνεται να έχει ψηλώσει αρκετά η βάση . Στην τελευταία φωτογραφία παραπάνω , υπάρχουν οι γερανοί από πίσω , οπότε μπορεί να μας μπερδεύουν σε αυτό που βλέπουμε , αλλά νομίζω πως ψήλωσε αρκετά η τσιμινιέρα και μπορεί να είναι ολίγον δυσανάλογο το αποτέλεσμα . Ας σηκώσουν λίγο και το άλμπουρο ή έστω την γέφυρα😁.
 13. Ένα πλοίο που ποτέ δεν κατάφερα να ταξιδέψω και το έβλεπα πάντοτε με δέος λόγο της χαρακτηριστικότατης φιγούρας του. Κάτι η πρύμνη κάτι αυτή η πλώρη με έκαναν να το αγαπώ . Πάλι καλά που υπάρχει και το Vehicle Simulator και το ταξιδεύω εικονικά 🙂.
 14. Svo

  Aptera

  Aptera Piraeus Port 17/8/2005
 15. Svo

  Aptera

  Aptera Piraeus Port 17/8/2005
×
×
 • Create New...