Jump to content
Shipfriends

svo

eMembers
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Amorgos, Mykonos

Recent Profile Visitors

2,419 profile views
 1. Ας δούμε το Πηνελόπη σε μια προσέγγιση στην Πάρο προερχόμενο από θεσσαλονίκη , τον Αύγουστο του 2005.
 2. svo

  Penelope @ Paros

  Penelope approaching port of Paros 13-8-2005
 3. svo

  Penelope @ Paros

  Penelope at the port of Paros 13-8-2005
 4. svo

  Penelope @ Paros

  Penelope approaching port of Paros 13-8-2005
 5. Την ίδια μέρα λίγο πιο δίπλα από τον @Nick the Greek και το ρεπορτάζ του, έκανα και εγώ το δικό μου 😄 περιμένοντας να επιβιβαστώ στο πλοίο για ένα μικρό ταξιδάκι. Άφιξη , ρίξιμο καταπέλτη και αποβίβαση. Από κόσμο υπολόγισα γύρω στα 150 με 200 άτομα. Bonus : Πάρος-2005 Δύο φωτογραφίες του Highspeed 5 που είχα βγάλει , με μια φωτογραφική των 2 mpixel, που βούταγα σαν μικρό παιδί και εγώ από τον πατέρα μου .
 6. svo

  Highspeed 5 @ Paros

  Approaching Port of Paros 13-8-2005
 7. svo

  Highspeed 5 @ Paros

  Approaching Port of Paros 13-8-2005
 8. To πλοίο κατεβαίνει για Ηράκλειο με 13-14 κόμβους όλο το ταξίδι. Να υποθέσω πως μεταφέρει μόνο φορτηγά οπότε και κάνουν οικονομία ? Γιατί η θάλασσα δεν φαίνεται να είναι πολύ φουσκωμένη όσο τις προηγούμενες μέρες .
 9. svo

  AIS on the Web

  Κολπάκια του Marine Traffic για να αναβαθμίσει κάποιος στο Voyage data. Όσο πάει και περιορίζουν τις επιλογές. Επειδή όλο τέτοια κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια , προσωπικά βλέπω Vessel Finder. Αν κάνεις ζουμ στην πορεία θα σου βγάλει βελάκια με τις λεπτομέρειες!
 10. Αναρωτιόμουν ,αν μια εταιρεία με συμβατικό έμπαινε σε μια γραμμή Πειραιά- Κέα-Άνδρο, θα έπιανε άραγε ? Πολύς κόσμος που θέλει να επισκεφθεί αυτά τα νησιά μένει αρκετά πιο κοντά στον Πειραιά παρά στα λιμάνια της ανατολικής Αττικής.
 11. Συμφωνώ με τον @Panagia Ekatontapiliani. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο θα μπορούσε να σταθεί με αξιοπρέπεια στο Αιγαίο , σε πιο μικρές γραμμές από κίνηση, όπως Λαύριο-Δυτικές Κυκλάδες όπου και αναφέρθηκε παραπάνω. Επίσης και στα Ενδοκυκλαδικά θα μπορούσε να σταθεί.
 12. svo

  Flyingcat 4 (IMO 9206748)

  Φαντάζομαι πως, αν το δρομολόγιο είναι κυκλικό, το πλοίο θα πιάνει Κατάπολα και Κουφονήσι, μεταξύ Σαντορίνης και Νάξου.
 13. Παρατηρώ στην φωτογραφία του @proud_ionian κόσμο στο ανοικτό επάνω κατάστρωμα. Να το έχουν ανοίξει άραγε ? Γιατί όσο θυμάμαι επί Zante ήταν κλειστό. Πάντως αυτά τα χρώματα δίνουν ένα άλλο prestige στο πλοίο σε σχέση με το αδιάφορο πορτοκαλί. Αρκετά όμορφο.
 14. Ας δούμε ένα βίντεο με την Παρθενική και πολύ όμορφη μανούβρα του πλοίου στο Καρλόβασι της Σάμου ,το περασμένο καλοκαίρι. Με τον Cpt Ηλία Βερβενιώτη στα χειριστήρια.
 15. Πάμε να δούμε και λίγο από την κίνηση που είχε το παλιό λιμάνι της Μυκόνου το περασμένο καλοκαίρι. Ξεκινάμε με Flying Cat 4 προερχόμενο από Νάξο με μια απογευματινή άφιξη του Ιουνίου .Πάντοτε προσέγγιζε την προβλήτα με την πλώρη, έδενε τον μπροστινό κάβο και στη συνέχεια με τα Jets έδινε ροπή και στην πρύμνη ώστε να έρθει παράλληλα. Επειδή παρακολουθούσα τακτικά τις απογευματινές του αφίξεις μπορώ να πω πως η κίνηση του ήταν απογοητευτική ακόμα και τις μέρες της μεγάλης επιστροφής τον Αύγουστο. Πολύ λίγα πράγματα γύρω στα 30 άτομα καθημερινά προς Ραφήνα. Εδώ και η αναχώρηση του αφού έχει προηγηθεί πιρουέτα 360 μοιρών μέσα στο λιμάνι. Μια άλλη καθημερινή παρουσία ήταν αυτή του Sea Jet 2. Εδώ το βλέπουμε ένα απόγευμα Αυγούστου να καταφθάνει με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας. Από κίνηση πήγε πολύ καλά καθώς πλήθος κόσμου επιβιβαζόταν καθημερινά. Άλλη μια φιγούρα πολύ χαρακτηριστική στο παλιό λιμάνι είναι και το Δήλος Εξπρές . Ο βασιλιάς των τουριστικών σκαφών στο παλιό λιμάνι (για μένα😀) μεταφέρει καθημερινά τουρίστες προς το νησί της Δήλου .Παρότι είναι μικρό μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο καθώς είναι πολύ καραβίσιο. Κάποιες στιγμές μάλιστα κοιτάζοντάς το από κάποιες γωνίες μου θυμίζει τα ιπτάμενα δελφίνια. Όχι ότι δεν είναι ιπτάμενο όταν βγαίνει στην Θάλασσα με 7άρι😉. Εδώ και μια όψη της πρύμνης. Επίσης ένας μικρός χαμός γίνεται καθημερινά τα καλοκαίρια από τα πολυάριθμα Sea Bus που μεταφέρουν τουρίστες , είτε στα πλοία τους που είναι αγκυροβολημένα στα ανοιχτά , είτε στο νέο λιμάνι στον Τούρλο. Υ.Γ. Ένα βράδυ του Μάη πέτυχα και το Naxos Jet να διανυκτερεύει στο παλιό λιμάνι , και σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε ξανά τέτοιες παρουσίες εκεί.
×