Jump to content
Shipfriends

Kalli P (IMO 9127643)


Recommended Posts

  • Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πολύ καλύτερο το βρίσκω με τα του νέα χρώματα, και σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του, θα συμβάλουν σε μια πιο ομοιογενή εταιρική εικόνα των ταχυπλόων της ΝΕΛ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Χθες εκανε δοκιμαστικο πηγε μεχρι την Κυθνο να πιστοποιηθει στο λιμανι και επεστρεψε στο Λαυριο απο οπου θα ξεκινησει δρομολογια αυριο. Πλοιαρχος ο Ανδρεας Μπομπος και Α μηχανικος παντα ο Αλεξανδρος Τσιουγκος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τη Δευτέρα καθυστέρησε μια ώρα, το Παναγία Θαλασσινή να φτάσει στο Λαύριο αντί για τις 17:30 έφτασε στις 18:30, αλλά ο λόγος ήταν άκρως σοβαρός, όποτε δικαιολογείται. Ο λόγος ήταν μια έκτακτη προσέγγιση στη Σύρο για να μεταφέρει μια ασθενής με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα τις προάλλες με το πλοίο και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Η γενική πρώτη εντύπωση είναι ικανοποιητική…χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο…δεν έχει και κάτι πολύ ενοχλητικό. Γενικά είναι φωτεινό και είναι ευχάριστος στο μάτι ο απλός συνδυασμός στα χρώματα, λευκό/ζαχαρί και μπλε/γαλάζιο. Παρόλο που έχει αρκετές μικροφθορές από την χρήση, δεν βρήκα κάτι διαλυμένο σε βαθμό ενοχλητικό, το οποίο να σου δημιουργεί άσχημη εντύπωση. Και γενικά το βρήκα πολύ καθαρό και με συνεχή καθαριότητα. Το πλήρωμα συμπαθητικό και ευγενικό…μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Εάν δε ήταν και καλύτερος ο freddo στο πλωριό bar…θα ήταν ακόμη καλύτερα.;) Στην οικονομική θέση υπήρχε λίγος θόρυβος που όσο πήγαινες πρύμα γινόταν εντονώτερος και στο πρυμιό bar, θα έλεγα ότι είναι ενοχλητικός. Αντιθέτως, στην διακεκριμένη θέση (στο ρετιρέ:P) τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα και πιο ευχάριστα. Το πλοίο θα έλεγα –με το μάτι- ότι είχε πληρότητα γύρω στο 40-50%...και αυτό με επιφύλαξη, καθώς δεν κάθησα να μετρήσω κεφάλια και οχήματα. Και επειδή υπήρχε άνεση, η διακεκριμένη ήταν ελεύθερη και για τους «οικονομικούς μετανάστες».:D Γενικά υπήρχε μια χαλαρή ατμόσφαιρα….όχι όμως και χαλαρότητα. Από κούνημα δεν ξέρω, καθώς δεν είχε καιρό…2-4 Β.

Κατά τα άλλα βέβαια…λεωφορείο. Ευχάριστο μεν, αλλά λεωφορείο. Δεν βγαίνεις καθόλου έξω…ούτε και στα λιμάνια.:) Πιστεύω ότι το μικρό βεραντάκι πίσω από την διακεκριμένη θέση θα μπορούσε να ανοίγει στα λιμάνια και να κλείνει στο ταξίδι. Αρκεί ένα άτομο του πληρώματος για να ανοίγει, να κλείνει και για να επιβλέπει. Εάν κύριε Απόστολέ μου έβλεπες το πιτσιρίκι που ήθελε να βγεί να δεί την Ερμούπολη…και τον δυστυχή τον μπαμπά του να προσπαθεί να του εξηγήσει το γιατί είναι κλειστά…θα σπάραζε η καρδιά σου…και θα έδινες εντολή να ανοίγει…τουλάχιστον στα λιμάνια. Θα μου πείς..ποιός να πρωτοβγεί εκεί έξω που χωράει καμιά 30αριά άτομα? Σωστό κι αυτό!

Από χρόνους τώρα, έφυγε στην ώρα του ακριβώς 15.00 και λίγο πριν τις 17.00 έδενε στη Σύρο.Στην Πάρο λίγο μετά τις 18.00 με μια μικρή καθυστέρηση, γιατί έδωσε προτεραιότητα στον Κεντέρη ΙΙ. Στη Νάξο έριξε καταπέλτη λίγο πριν τις 19.00. Συνεπώς, με χαλαρά τα πράγματα έκανε την Νάξο κάτι λιγότερο από 4 ώρες. Υποψιάζομαι ότι εάν είναι γεμάτο και έχει και λίγο καιρό, θα κάνει γύρω στις 4.30….δεν ξέρω βέβαια, υποψιάζομαι.

Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από τον συγκεκριμένο ταξίδι –χωρίς βέβαια και να ξετρελλαθώ- και θα το έχω στα υπ’ όψη μου. Μόνη μου ένσταση το (κατά την γνώμη μου) λίγο τσιμπημένο εισιτήριο. Σε σχέση, βέβαια, με τον Πειραιά και με αυτά που προσφέρει το πλοίο. Θα μπορούσε να ήταν και φθηνότερο, αλλά εκεί που φθάσαμε…τι ψάχνω τώρα?

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι αποτελεί μια αξιοπρεπή εναλλακτική λύση, για αυτούς που τους βολεύει και τα Λαύριο…ή δεν βρίσκουν από Πειραιά. Ειδικά οι 2 (παρά) ώρες για την Σύρο είναι αρκετά δελεαστικές. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

TΑΞΊΔΕΨΑ με το Θαλασσινή για Πάρο

καιρός 5 μποφορ

Ωρα αναχώρησης 15:00

Ωρα άφιξης στην Σύρο 17:35

Ωρα 'αφιξης στην Πάρο 18:50

Σχεδόν 4 ώρες για Παρο

Με 5 μποφορ νομιζες ότι είχε 7

Δεν αξίζει τα 42 euro για Πάρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kοντρες σημερα με το Παναγια Θαλασσινη.

Στην πορεια του σημερα για Παρο λιγο εξω απο το λιμανι η ταχυτητα του συμφωνα με το μετρητη του σκαφους μας εδειξε 30 μιλια...

post-1040-128326967602_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με 5 μποφορ νομιζες ότι είχε 7

Δεν αξίζει τα 42 euro για Πάρο.

Μη σου πω και 8 οτι φαινετε :D, ταξιδεψα μαζι της απο Παρο για Ναξο στις 26/8 .........

Ασε που μεσα ρε παιδια ειναι ψιλοχαλια ο βαπορας , καμια σχεση με τα Κεντερακια :D

Στη Ναξο την επομενη μερα 27/8 περιμενοντας τον Διαγορα για να παω Πατμο , ηρθε το Θαλλασινη και εκανε να δεσει γεματα 1 ωρα :D (ειχε αρκετο αερα βεβαια) .........

Link to comment
Share on other sites

Και στις 25/8 το ίδιο έγινε. Και μάλλιστα έφυγε ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ από τη θέση του για να δέσει η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ. Ενώ έξω από το λιμάνι περίμεναν η ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ και ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Στη φωτογραφία είναι στα Κατάπολα.

post-550-128326968159_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για τις 25/8 επειδή έτυχε και ήμουν Νάξο για Σαββατοκύριακο , όντως έβγαλαν τον Κεντέρη, από το λιμάνι και τον άφησαν ράδα γιατί λέει δεν μπορούσε να δέσει το Θαλασσινή. Και μετά έρχεται ο Κεντέρης με 8 μποφόρ γεμάτο στο λιμάνι και δένει στο κεφάλι. Ο Κεντέρης πως τα κατάφερε και μάλιστα στο κεφάλι; Πάντως άκουσα ότι όλο το καλοκαίρι τον Κεντέρη τον έχουν ρημάξει με τη ράδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
το Παναγία Θαλασσινή στην Ακτή Ξαβεριου,

Στον Πειραιά θα βγάλει ολόκληρο τον χειμώνα ΄γιατί στο Λαύριο ειδικά με τους νοτιάδες τα πράγματα είναι δύσκολα και προκειμένου να γίνει καμιά ζημιά ήρθε σήμερα Πειραιά.

Ο καπτα Νίκος Βλάχος(χρόνια του πολλά!!!:() πήγε και το έφερε

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να προσθέτει κάτι το ποστ μου, απλά να θυμίσω ότι και το 2005 πάλι ανήμερα του Αγίου Νικολάου είχε έρθει από το Λαύριο στον Πειραιά και είχε δέσει πάλι εκεί μαζί με το αδερφό του.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Πού βρίσκεται το πλοίο?δεν το είδα στο Πειραιά ποτέ απο τότε που αναφέραμε ότι ήρθε

Πάντως απο ότι φαίνεται το Λαύριο τελείωσε οριστικά και η νέα γραμμή αυτού είναι μάλλον Πειραια-Πάρο-Ναξο

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να κάνουν το λάθος να πάει Πειραιά - Πάρο - Νάξο. Ενα πλοίο με max ταχύτητα 26 μίλια θα κάνει 4+ ώρες από Πειράιά για Πάρο. Γιοατί να πληρώσω ταχύπλοο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη ΝΕΛ σχεδιάζουν απογευματινά δρομολόγια απο Πειραιά για Πάρο Νάξο και παραμονή στη Νάξο. Σαν ιδέα δρομολογίου φαίνεται σωστή καθώς θα υπάρχει πρωινή αναχώρηση απο τα νησιά αλλά το μεγάλο στοίχημα θα είναι η παραμονή στη Νάξο το βράδυ. Πως θα κρατιέται το πλοίο όλη νύχτα όταν φέτος το Αίολος Κεντέρης ΙΙ δε μπορούσε να κρατηθεί ένα μεσημέρι;

Link to comment
Share on other sites

Και μην ξεχνάμε ότι το βαπόρι έχει μία άγκυρα μόνο την δεξιά ενώ ο ΑΙΟΛΟΣ 2 εχει 2 και δεν κρατιόταν.

Απορία όμως προκύπτουσα της κίνησης αυτής:

Θα διπλώσει τον ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ σε απογευματινό από Πειραιά και πρωινό ααπό Νάξο ή θα παίξει μπάλα μόνο του?

Link to comment
Share on other sites

καλά μου φαίνεται ότι ψάχνουν για κορόιδα. Το πλοίο σίγουρα θα αποτύχει από Πειραιά για Πάρο - Νάξο. 1. Χαμηλή ταχύτητα για ταχύπλοο 2. Οταν έχει 4-5 μποφορ νομίζεις ότι έχει 7 (έχω προσωπική εμπειρία). 3. Αισθητικά πολύ πίσω από όλα τα άλλα!

Link to comment
Share on other sites

3. Αισθητικά πολύ πίσω από όλα τα άλλα!

Εννοείς εσωτερικά η εξωτερικά; Γιατί εξωτερικά το βρίσκω ποιο συμπαθητικό από τα άλλα monohull. Για τα άλλα δε μπορώ να εκφέρω άποψη αφού δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

εσωτερικά είναι απαράδεκτο

Σαν άποψη να το δεχτώ όπως δέχομαι και του Νηρέα. Απλά θα ήθελα να μην είσαι τόσο μονολεκτικός γιατί έτσι χαντακώνεις αυτό που ο ίδιος λες.

Δώσε μας μια εικόνα και δυο επιχειρήματα αν θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...