Jump to content
Shipfriends

GA FANS

eMembers
  • Posts

    347
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GA FANS

  1. Παρεπιπτοντως το πλοιο αφησε την γνωριμη του θεση μπροστα απο το λιμεναρχειο στο "νησακι" και μετακομισε μπροστα απο την αφετηρια του ΚΤΕΛ διπλα ακριβως στους προβλητες του κυριως λιμενα του νησιου μας.
  2. Καλη χρονια να εχουμε με υγεια και ευτυχια. Οι θαλασσες μας να ειναι καλες, καλα να'ναι και τα καραβια μας και οσοι τα ταξιδευουνε... ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ
  3. Στο Ναυπηγειο εχουμε μετα απο πολυ καιρο καποιο Ε/Γ πλοιο. Προκειται για το Εuropa Palace των Μινωικων Γραμμων που βρισκεται στη μεγαλη δεξαμενη. Τι κανει ενα παλατι στο Νεωριο μεσα στη φουλ σαιζον? Ετησια η καποια αναγκαστικη επισκευη? Μαζι με 2 εμπορικα πλοια τωρα εχουμε 3 πλοια στο Νεωριο μετα απο πολυ καιρο που οι δεξαμενες ηταν κενες και το Ναυπηγειο ειχε παγωσει τις προσληψεις και να απασχολει το εκτακτο προσωπικο.
  4. Η πρωτη αφιξη του Αρτεμις στη Συρο στα πλαισια της τριτης γραμμης ενδοκυκλαδικων δρομολογιων που θα εκτελει.
  5. Πριν μιση ωρα περιπου μπηκε στο λιμανι της Χιου οπου υπηρετουντες εξοδουχοι αυτοπτες σηπφρεντς μαρτυρες ειδαν και ακουσαν το πλοιο να σφυραει δεκα φορες.
  6. Για την ιστορια να πουμε οτι η "μαουνα" που αναφερεται παραπανω στο ποστ του Ν. Χιος ειναι η συριανης κατασκευης υδροφορα "Μαστρο-Βαγγελλης" η οποια ανεφοδιαζεται με νερο απο τη θεση που βλεπουμε με σωληνες που υπαρχουν πλαι της στον/στην προβλητα και διανεμει το νερο σε πλοια στο Νεωριο συνηθως.
  7. Πρωτο κρουαζιεροπλοιο για εφετος στα πλαισια καποιας κρουαζιερας το Σαλαμις Γκλορυ πριν λιγη ωρα στο λιμανι της Ερμουπολης, φανταζομαι και πρωτο για τι νεα προβλητα του λιμανιου η οποια εγκαινιαστηκε πριν δυο μηνες περιπου. Το ιδιο πλοιο ηταν και στο Ναυπηγειο στις αρχες του Απριλιου.
  8. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Ξεφόρτωσε στο Ισραήλ το πλοίο του θανάτου" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
  9. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Ξύλινα σκαριά αντέχουν... αιώνες στο βυθό" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
  10. Απο σημερα το Πρεβελης στη μικρη δεξαμενη του Νεωριου. Στη μεγαλη παραμενει το Σουπερφαστ V , ενω ο Διαγορας αναχωρησε απο το νησι πριν λιγες μερες.
  11. Στο Ναυπηγειο της Συρου εχουμε τον Διαγορα στη μεγαλη δεξαμενη και ενα Σουπερφαστ μαλλον το VI πλαγιοδετημενο στον Σαρανταρη. Το Thomson Spirit πριν λιγες μερες αφησε το νησι για να συνεχισει τα ταξιδια του.
  12. Σε επεκταση του παραπανω μυνηματος εχουμε το ΤΟΜΣΟΝ ΣΠΙΡΙΤ στον Σαρανταρη του Νεωριου. Οστοσο το Σουπερφαστ VI ξαναπεσε απο τη μεγαλη και πλαγιοδετησε στον καινουργιο προβλητα του λιμανιου. Εν τω μεταξυ το Ιθακη παραμενει στη μικρη.
  13. Mετα απο οπτικη επαφη που ειχα σημερα με το Ναυπηγειο εχουμε το Ιθακη στη μικρη δεξαμενη και ενα Σουπερφαστ στη μεγαλη το οποιο ανεβηκε σημερα το μεσημερι.
  14. Χαρουμενα και ευτυχισμενα Χριστουγεννα σε εσας και τους οικειουσ σας. Καλες Θαλασσες σε εμας και τους Ναυτικους μας.
  15. Σε επεκταση του παραπανω μυνηματος, το Μπλου Σταρ 1 αναχωρησε απο το νησι, το Σουπερφαστ βρισκεται στον Σαρανταρη ενω στη μεγαλη δεξαμενη εχουμε ενα πλοιο του Ε.Ν. το Powerful.
  16. Σε προεκταση του παραπανω μυνηματος, το Σουπερφαστ VI επεσε απο τη μεγαλη δεξαμενη του ναυπηγειου ενω το Μπλου Σταρ 1 φενεται να αναχωρησε απο το νησι.
  17. Σε καμια ωρα απο τωρα στον νεο ΣΚΑΙ και στην πολυ ωραια εκπομπη "υπερκατασκευες" θα εχουμε την ευκαιρια να παρακολουθησουμε πως χτιζεται ενα Σουπερτανκερ.
  18. Απο σημερα το Σουπερφαστ VI στη Συρο ειναι δεμενο στο λιμανι μιας και το Ναυπηγειο ειναι γεματο απο αλλα πλοια μεταξυ αυτον και το Μπλου Σταρ Ναξος στη μικρη δεξαμενη.
  19. Στη μικρη του Νεωριου εχουμε το Μπλου Σταρ Ναξος. Στον Σαρανταρη του Νεωριου πλαγιοδετημενο βρισκεται το Μπλου Σταρ 2 ενω το Σουπερφαστ ειναι δεμενο εδω και μια ολοκληρη εβδομαδα μπροστα απο το Τελωνειο εκει που το καλοκαιρι δενουν τα κρουαζιεροπλοια με ανοιχτο τον ενα καταπελτη. Γνωριζει καποιος φιλος να μας πει γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
  20. Το Μπλου Σταρ Ναξος τελικα εμεινε στη Συρο και με τη βοηθεια ρυμουλκων εδεσε στον προβλητα του Νεωριου. Το Σουπερφαστ ΧΙΙ εφυγε νωρις το μεσημερι.
  21. Το Μπλου Σταρ 2 σκατζαρησε με το Σουπερφαστ ΧΙΙ, στην μεγαλη δεξαμενη του Νεωριου.
  22. Σημερα το βραδυ κατεπλευσε το ταχυπλοο Αιολος Κεντερης Ι. Εχει δεσει στην γνωριμη θεση του "Βηχου" στη θεση που καποτε βλεπαμε το Παναγια Τηνου και το Παναγια Χοζοβιωτισσα.
  23. Aπο σημερα το Μπλου Σταρ 2 στο Νεωριον της Συρου, εχει πλαγιοδετηση στον Σαρανταρη. Το Σουπερφερρυ 2 επεσε απο τη μικρη δεξαμενη οπου και βρισκοταν ενω το ξαδερφακι τους Σουπερφαστ ΧΙΙ παραμενει στη μεγαλη του Ναυπηγειου...
  24. Σημερα στις 08.00 το πρωι το Σουπερφερρυ 2 υπο αντιξοες καιρικες συνθηκες ανεβαινε στη μικρη δεξαμενη του Νεωριου για την ετησια του.
  25. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Piraeus and outskirts roundup" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
×
×
  • Create New...