Jump to content
Shipfriends

pie

eMembers
 • Posts

  1,363
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pie

 1. Αλλαγές και στα εισιτήρια από Ραφήνα βλέπω, 2€ περιπου στο άτομο και 3€ στο αμάξι.
 2. Ακυρώθηκε το απογευματινό δρομολογιο του Ανδρος λογω ομίχλης. Αύριο αναχώρηση.
 3. Συνεχίζονται τα θεματάκια, μεγαλο μερος του δρομολογίου του με συμβατικές ταχύτητες 23-24μιλίων! Φανταζομαι περιμένουΝ την ακινησία για μα το επισκευάσουν;
 4. Με πολλά σφυρίγματα αποχαιρετησε τη Μύκονο το ταχύπλοο, σε μια επεισοδιακή σαιζόν για το ίδιο. Με σταθερή παρουσία και σταθερά δρομολόγια , πιστευω μπορεί να τα πάει πολυ καλά.
 5. Απ΄ότι φαίνεται στο σύστημα κρατήσεων το FC3 θα παραμείνει στη γραμμή της Ραφήνας μέχρι και τη Κυριακή 19/9 με καθημερινές πρωινές αναχωρήσεις. Τελευταία διπλά δρομολόγια θα πραγματοποιήσει στις 10 & 12 Σεπτεμβρίου. Φαντάζομαι η κίνηση που θα είχε θα ήταν ικανοποιητική για την εταιρία του.
 6. Ίσως να είναι και το μοναδικό καράβι της ακτοπλοϊας που φτάνει συνήθως 1 ώρα πριν τη προγραμματισμένη του άφιξη. Πάντως δε σε αφήνουν να κοιμηθείς στις (λίγες) καμπίνες, σε ξυπνάνε πριν φτάσει για να ετοιμαστούν για την αναχώρηση που είναι σχετικά άμεση.
 7. Και ακόμα παλαιότερα τα Highspeed το είχαν δοκιμάσει με αποτυχία . Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω , απλά χάνεις και τους υπόλοιπους προορισμούς προσθέτοντας τη Σύρο.
 8. Πάντως το πλοίο δουλεύει πάρα πολύ καλά σε όλα τα σκέλη του δρομολογίου του. Επίσης και οι εσωτερικοί του χώροι σχολιάζονται με θετικά σχόλια από τους επιβάτες. Νομίζω του ταιριάζει γάντι η γραμμή, αρκετά καλύτερο από το Superrunner. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχει ιδιαίτερες καθυστερήσεις, άσχετα με τις αυξομειώσεις που ίσως παρατηρούνται στη ταχύτητά του.
 9. Κρίμα που μεσα στη high season δεν μπορεί να παει με τις πραγματικές του ταχύτητες και να διαφημιστεί απο μόνο του , αφου μέσα ειναι πραγματικό στολίδι. Φαντάζομαι περιμένουν κάποιο ανταλακτικό; Ή δε βρίσκουν χρόνο;
 10. Από Παρασκευή σύμφωνα με το πρόγραμμα και πάλι στη Ραφήνα. Σήμερα εκανε ένα δοκιμαστικό, φτανοντας τα 39μίλια περιπου, και επΈστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά. Ας ελπίσουμε να μην αντιμετωπίσει άλλπ απρόοπτο.
 11. Τα Τζετάκια περνάνε πάντως 10/10 φορές απο μέσα, τα flyingcat αν θυμάμαι καλά περνάγανε απ’εξω τις περισσότερες φορές.
 12. Αυτή τη στιγμή αναχωρεί το Fc3 από το νέο λιμάνι της Μυκόνου. (με αρκετή κάπνα κατα την εκκίνηση)
 13. Πρέπει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη Πάρο και δεν έδεσε με τη 1. Προφανως και πάρα πολυ εκτός προγράμματος, τα ωραρια δε βγαίνουν.
 14. Και λογικά τη Πέμπτη επιστρέφει στα δρομολόγιά του από Ραφήνα.
 15. Λόγω σημαίας νομίζω δε χρειάζεται. Μέσα έγινε κάποιου είδους ανακαίνιση στο πλοίο?
 16. Ταλαιπωρείται φαίνεται και από τον καιρό και απο κάποια ψιλοβλάβη γιατι οι ταχύτητες του από χθες είναι μαξ 25-26. Από κίνηση πως πάει το συγκεκριμένο δρομολόγιο? Έχουμε εικόνα?
 17. Δεν είχε σχέση με τη κίνηση η καθυστέρηση αλλά με απολύμανση λόγω του ότι μετέφερε από Ίο επιβάτες που ήταν θετικοί στον Covid.
 18. Στα περισσότερα τραπεζάκια υπάρχει πρίζα. Σίγουρα η καλύτερη θέση για να εργαστεί κάποιος εν πλώ είναι στην Business σε τραπεζάκι. Στο πλοίο δε λειτουργεί πλέον το μαγαζάκι.
 19. Πρώτο του ταξίδι σήμερα για το ταχύπλοο στη γραμμή του μετά από 1 χρόνο απουσίας. Πάντως με αυτές τις ταχύτητες δε νομίζω να βγαίνουν τα ωράρια και είναι κρίμα διότι πάντα ήταν συνεπέστατο.
 20. Το FC3 έφυγε από τη Ραφήνα με μια μηχανή και πάει στο Πέραμα για αποκατάσταση της ζημιάς. Φαντάζομαι θα είναι σοβαρή.(?) Επίσης μόλις ξεκίνησε και το HS4 από τον Πειραιά για να κάνει την επιστροφή από τα νησιά
 21. Απ'ότι φαίνεται το Hs4 θα αντικαταστήσει το Fc3 στη Ραφήνα για όσο διάστημα χρειαστεί για να επισκευαστεί το δεύτερο.
 22. Δύσκολη μέρα και με επιστροφές απο το 3ήμερο.. θα πρέπει να δωθεί λύση με κάποιο τρόπο. Ας ελπίσουμε να μην ειπναι κατι σοβαρό. Πριν μερικά χρόνια σε αυτό το σημείο είχε πάθει σσοβαρότατη βλάβη που το άφησε εκτός για 1-2 χρόνια.
 23. Τι άλλαξε τόσο πολύ και το βλέπουμε με ταχύτητες εξωπραγματικές σε σχέση με αυτές που το γνωρίσαμε τη πρώτη του σαιζόν; Προς Ραφήνα αυτή τη στιγμή με 38-39knots.
×
×
 • Create New...