Jump to content
Shipfriends

Neptune

Supermoderators
  • Posts

    8,193
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Neptune

  1. Θυμαμαι τελευταιο δρομολογιο του Απολλων Εξπρες 2 δε μπορουσε να κοψει εισιτηρια (δεν του τρυπουσαν τα μπλοκακια) και οσοι ταξιδεψαν μπηκαν μεσα ειτε χωρις να πληρωσουν ειτε πληρωσαν μεσα στο πλοιο. Αλλες εποχες ωραιες και αθωες 😆
  2. Ποιο μπλε? της Γκολντεν τελικα η της Σητζετς?
  3. Συμπαθεστατο καραβακι. Μπορει να το εχω ξαναπει. Το θυμαμαι στην Ελευσινα πανω στη δεξαμενη οταν αγοραστηκε απο τους Καναδους. Λογω βολικου κλιματος εδω το ειχαν δεξαμενισει και βαψει εδω, και μαλιστα ειχαν κανει αμμοβολη σε ολο το πλοιο μεχρι πανω κατι που μου εκανε φοβερη εντυπωση, οταν τα ελληνικα την ιδια ωρα χτυπουσαν αμμοβολη μονο μεχρι το ελαχιστο βυθισμα 😆
  4. https://www.protothema.gr/world/article/1480735/valtimori-fortigo-ploio-epese-se-gefura-prokalodas-tin-katarreusi-tis-fovoi-gia-thumata/ Χωρις λογια. Τραγικο. Στο track του πλοιου φαινεται οτι λιγο πριν πεσει πανω στη γεφυρα εχει αλλαξει πορει ελαφρως δεξια
  5. και 'μείς αλλάξαμε, και 'μείς 😁 Είμασταν γεροί και τώρα είμαστε γέροι 🤣 Να τα εκαστοστησουμε!!!
  6. Εξαιρετικη και σπανια. Ειναι τοτε που εκανε την εκδρομη στην Τηνο για τη βαφτιση του πρωτοτοκου υιου του Γ. Βεντουρη. Εφυγε καποια στιγμη το πρωι, εγινε η βαφτιση στην Τηνο, και επεστρεψε στην ιδια θεση που ακολουθησε το γλεντι μεσα στο πλοιο. Καπετανιος στο ταξιδι ηταν ο καπτα Ζαχος Σκαφτουρος που το ειχε φερει απο τη Δανια.
  7. Εχεις μια εμμονη να λες τις ταχυτητες με το ΦΠΑ μεσα. Εγω παντως χωρις να ειμαι και σιγουρος παντα στον Αρκουμανη θυμαμαι να ανηκει. Οι αλλαγες εταιριων εχουν να κανουν με τα οικογενειακα τους μαλλον.
  8. Στο Las Palmas το βλεπω σταματημενο, προφανως για πετρελαιακια.
  9. Δεν υπαρχουν αυτες οι τιμες. 150 το φορτηγο δεν πηγαινε ουτε Λαυριο-Κεα τοτε.
  10. Ναι ετσι ηταν. Το πανω βεβαια δεν ηταν σε ολο το πλατος του πλοιου.
  11. Απ οτι λεει το λινκ παραπανω σφραγιστηκε στην μετασκευη στην Κινα.
  12. Δε συμφωνω και τοσο. Απο θεμα εξοδων ειναι το μοναδικο που ισως μπορουσε να μακροημερευσει στο Ρεθυμνο την πρωτη δεκαετια του 2000 σαν μοναχοβαπορο. Το Πρεβελης ας πουμε δε μπορουσε να σταθει. Και αποδειξη οτι δεν πηγε ποτε, οπως και το οτι οποιος πηγε στο Ρεθυμνο μετα το καλοκαιρι την εκανε με ελαφρα
  13. Και όντως ήταν προς πωληση https://imsyachts.com/boats/1992-custom-baja-star/2800870/3/ Βλέπω είναι περασμένο solas, όποτε από εξοπλισμό είναι κομπλέ. Ανακαίνιση λογικά θα θέλει. Στην Ιαπωνία αντικατέστησε το European Express γι αυτο και η υψηλη ταχυτητα, την οποια δε νομιζω να χρειαστει καθολου στην Αλβανια ΄ή στην Ηγουμενιτσα, οπου καταληξει τελικα.
  14. Ξέρω ότι είχαν ενδιαφερθεί για το Golden Bridge και το Blue Horizon καποια στιγμη, οποτε θεωρω οτι η νεα αγορα θα ειναι κατι τετοιο, αν οχι καποιο απο τα δυο (Το Horizon λογικα οχι)
  15. Για το μεγεθος τους ειχαν καλο γκαραζ σε δυο επιπεδα. Μειον μεγαλο τα casing δεξια και αριστερα που δεν μπορουσε να γυρισει νταλικα μεσα, οποτε υποχρεωτικα επρεπε να δουλεψουν και το visor για να φορτωσουν πιο ευκολα. Ταχυτητα 14-15-16 χωροι επιπεδου Αθενς Εξπρες σε υλικα και γουστο. Μπομπες αδυναμες και αργες μονοτιμονο, αλλα με πιτς. Ουτε για κοντρα με το Σαμαινα δε θα πηγαινα. 😆
  16. Πρεπει να ειναι στα τελευταια του εδω γιατι εχει φορεσει τα καλλιτεχνικα γραμματα και οχι τα χειροποιητα που ειχε στην αρχη
  17. O ΠΠ το μόνο που έκανε από ένα σημείο και μετά ήταν να παρουσιάζει κέρδη με το γνωστό τροπο ώστε να τσεπώσει όσα τσέπωσε. Και πολύ καλά έκανε και πρώτος μάγκας ήταν και πολύ μπροστά έβλεπε και είχε κάνει μάστερ στο σωστό timing. Και τις δυο φορές (κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα) Την εταιρία την έδωσε και δεν έμεινε ούτε ο γιος του, προφανώς γιατί ήξεραν τι θα ακολουθήσει. Δε μπορούσε να εξυπηρετήσει τα δάνεια της, και αργά η γρήγορα θα έσκαγε και δεν ήθελε να σκάσει στα χέρια του. Βρήκε το Βγενοπουλο, ο οποίος από ακτοπλοΐα ήταν μυρωδιάς, είδε μόνο τα ωραία λογιστικά βιβλία και τα χρυσοπλήρωσε. Με απλά κατανοητά λόγια. Επίσης να θυμηθούμε ότι ο ΠΠ ήταν και μέτοχος στις Μινωϊκές κάποια περίοδο.
  18. Ευθυνη δεν εχει. Δεν λεω οτι εχει. Απλα ακολουθησαν αυτη την τακτικη, χωρις πλανο, χωρις ιδεες και προφανως μη εχοντας ιδεα. Και εδω ξαναμπαινουμε στο τοπικ 🤣 περι στελεχων.
  19. Αυτο που λεω και γω μου επιβεβαιωνεις. Πουλησε 3 πλοια κοντα στα 300 (τα οποια ποσο του κοστισαν? και ποσα κερδη αφησαν οσο τα δουλεψε?) και θα του εμεναν 100 για αποπληρωμες δανειων κτλ. Δηλαδη? Πνιγηκε απο τις επενδυσεις του. Αρα δεν ηταν βιωσιμες. Γιατι αν ηταν δε θα υπηρχε η αναγκη να πουλαει συνεχεια. Και σου ξαναλεω. Δεν μιλαω για τον ιδιο τον Παναγοπουλο. Μιλαω για το εγχειρημα. Γιατι λογω αυτου φτασαμε σημερα να "μην εχουμε" Μινωικες, ΑΝΕΚ, ΝΕΛ... και αυριο ισως να μην εχουμε ουτε την Αττικα. 😉 Απο την αλλη ενα πλοιο σαν το Polaris, αγοραστηκε αποσβεστηκε αφησε καθαρα κερδη, και η εταιρια του υπαρχει ακομα οταν αλλοι καλοι παικτες (Αγαπητοι Χ2, Αγουδημοι Χ2, Βεντουρηδες Αφοι ολοι μαζι, Στριντζηδες-αυτοι κι αν ηταν καλο μαγαζι) δεν υπαρχουν εδω και χρονια.
  20. Ποτε η σουπερφαστ ειχε κερδη απο τη χρηση των πλοιων? Εφτιαξε 12 βαπορια +2 μετα τον Παναγοπουλο απο τα οποια εχουν μεινει τα 1+2. Καθε χρονο πουλαγε ενα βαπορι για να γραψει κερδη. Στη Βαλτικη η ιδεα απετυχε.. Οποτε? Η Μπλου Σταρ τα πηγε σαφως καλυτερα. Απο κει και περα, προσωπικα για τον ιδιο εχω να πω τα καλυτερα οπως λεω και πιο πανω. Μπηκε την καταλληλη στιγμη, την εκανε απο το χωρο την καταλληλοτερη, και ηταν αρχοντας. Αλλα δες και τι αφησε φευγοντας. Και απο την κρουαζιερα και απο την ακτοπλοια.
  21. Δηλαδη ο Παναγοπουλος θεωρεις οτι πετυχε? Και για να το διευκρινισω, δε μιλαω για εκεινον προσωπικα, που ηταν σουπερ επιτυχημενος. Μιλαω για τις εταιριες που εφτιαξε.
  22. Για να αποφασισουν να τις πεταξουν μετα απο 5 χρονια μαλλον κατι δεν πηγαινε καλα
×
×
  • Create New...