Jump to content
Shipfriends

Ομορφότερο σύγχρονο ελληνικό ferry


Ομορφότερο σύγχρονο ελληνικό ferry  

3 members have voted

  1. 1. Ομορφότερο σύγχρονο ελληνικό ferry

    • NISSOS CHIOS/MYKONOS
    • PALACE KNOSSOS/FESTOS/EUROPA/OLYMPIA
    • SUPERFAST XI/XII
    • SUPERFAST V/VI
    • BLUE STAR 1/2
    • BLUE STAR ITHAKI/PAROS/NAXOS
    • ARIADNE
    • ELYROS
    • SUPERFAST I/II
    • OLYMPIC CHAMPION/HELLENIC SPIRIT
    • IKARUS PALACE

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Η ευρεση των επιλογων δεν ηταν ευκολη(και γενικοτερα η δημοσκοπηση).Κατεληξα σε συγχρονα ελληνικα ΕΓ/ΟΓ ωστε να περιοριστουν οι επιλογες και να μην πελαγωνουμε αναμεσα σε 20+ ferries!Το κριτηριο ασφαλως ειναι αισθητικο(για εξωτερικη εμφανιση)οποτε ο καθενας με το γουστο του επιλεγει;)(και να μην ξεχναμε,την πλακα-χομπι μας κανουμε:))

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα ΝΗΣΟΣ/ΧΙ-ΧΙΙ/ΑΡΙΑΔΝΑΡΑ:)Θεωρω τα κοκκινα απο το Lubek τα ομορφοτερα ferries ever στα ελληνικα νερα και μαλιστα ως την χειροπιαστη αποδειξη οτι τα καινουργια πλοια ΔΕΝ ειναι κουτια!Τα ΝΗΣΟΣ στο μεγεθος τους ειναι πραγματικα πανεμορφα;),ενω η ΑΡΙΑΔΝΗ εχει μια γοητεια(και μετα την μετασκευη)που κανενα αλλο ΕΓ/ΟΓ δεν πλησιαζει(και τα πιο καινουργια της ακομα).

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εγω ψηφισα Blue Star 1/2 Αριαδνη και Ελυρο.

Τον Ελυρο καθε φορα που τον βλεπω με πιανει ενα δεος.

Για την Αριαδνη τα σχολια ειναι περιττα ενω για τα BS προσωπικα μου αρεσουν παρα μα παρα πολυ ισως πιο πολυ απ' ολα τα ferry.

Link to comment
Share on other sites

superfast Lübeck για τους ιδιους λογους και Ikarus (palace). για μενα μαζι με το pasiphae απο τα πιο ομορφα fossenakia. η παρουσια τους ομορφαινει τα λιμανια που μπαινουν. ειδικα τα κοκκινα με την ομορφια τους και την ευελιξια τους εντυπωσιαζουν ακομη και οσους δεν εχουν και πολλα πολλα με τα πλοια.

αυτο που δινει ενα κλικ παραπανω (εξωτερικα μιλω) στα sfXI&sfXII σε σχεση με τα sfv&sfVI ειναι οτι η υπερκατασκευη τους ειναι συνεχης (δεν διακοπτεται απο τις βαρκες κλπ), ενω πρυμα "σβηνει" πιο αρμονικα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού σκοτεινές δυνάμεις δεν έβαλαν το Super-Superferry:D...έκανα την καρδιά μου πέτρα και ψήφισα μονοκούκι Αριάδνη.

Νομίζω ότι έχει αυτό το κατιτίς που την κάνει να ξεχωρίζει.;)

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα Αριάδνη, Έλυρο και Ίκαρο!! Πιστεύω, μακράν τα ομορφότερα ferries που έχουν έρθει ποτέ. Να έλειπε και εκείνος ο πλαινός πλωρίος καταπέλτης απο την Αριάδνη.......:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ψήφησα τα Ιταλικά παλάτια γιατί εσωτερικά τα θεωρώ μακράν τα καλύτερα και επίσης ΑΡΙΑΔΝΗ και ΙΚΑΡΟ γιατί απλά είναι πανέμορφα σκαριά.

Link to comment
Share on other sites

εγω επελεξα τα Blue Star Naxos-Paros-Ithaki γιατι θεωρω οτι ηταν απο τα πλοια που αλλαξαν την Ελληνικη Ναυσιπλοια..και εκτος αυτου δεν θα ξεχασω το δεος και τον θαυμασμο που ενιωσα οταν τα πρωτοειδα..

Link to comment
Share on other sites

Αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ των “Νήσος” και του Αριάδνη, τελικά επέλεξα το δεύτερο για δύο λόγους: Επειδή μας έλλειψε κι επειδή μερικές φορές, το μέγεθος μετράει… :D

Link to comment
Share on other sites

Νησος Χιος-Μυκονος γιατι ειναι ιδανικα για το Αιγαιο. Χωρανε παντου, χωρανε πολλους τους πανε γρηγορα χαιρεσαι να τα βλεπεις να μανουβραρουν ειναι made in greece και δεν πρεπει να το ξεχναμε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Φυσικά τα Νήσος Χίος και Μύκονος καταρχήν γιατί είναι made in Greece και κατά δεύτερον γιατί μοιάζουν ιδανικά για τα νησιά του Αιγαίου.

Και την Αριάδνη όμως γιατί και στην αρχική μορφή και μετά τη μετασκευή εξακολουθεί να είναι καράβι και όχι κουτί.

Link to comment
Share on other sites

Επέλεξα ΑΡΙΑΔΝΗ :):):) και OLYMPIC CHAMPION :):).

To OLYMPIC με είχε εντυπωσιάσει όταν το είχα δει για πρώτη φορά (live) πριν δύο χρόνια στον Πειραιά. Kαι όσο για την ΑΡΙΑΔΝΗ ........απλά είναι πανέμορφη !!!

Link to comment
Share on other sites

Τελικα ψηφισα ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ.

Ο ΙΚΑΡΟΣ ισως ο πιο ομορφος εξωτερικα απο τα Παλατια και αρκετα καλος και στους εσωτερικους του χωρους.Τα ιδια ισχυουν και για το ΧΙΟΣ το οποιο για μενα ειναι σαφως καλυτερο απο το αδελφο του.

Link to comment
Share on other sites

Το εκλογικο σωμα μεχρι στιγμης φωναζει 'φερτε την ΑΡΙΑΔΝΗ πισω' και ειναι εντυπωσιακο ποσο αρεσει το συγκεκριμενο σκαρι σε ολους μας:)Επισης δεν περιμενα τα 3 fossen να παρουν τοσους ψηφους(αν και πραγματικα ειναι πανεμορφα;))ενω τα παλατια για 2η ψηφοφορια τον 'πινουν' στην κυριολεξια:D(μαλλον μονο στους κρητικους αρεσουν:confused:)

ΥΓ.Θυμιζω οτι μπορειτε να ψηφιζεται παραπανω απο ενα πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

τον 'πινουν'

νησος χιος ανοιξες τον κλειδωνα??

εφοσον μιλαμε για ομοργο πλοιο σιγουρα δεν μπορουν να ειναι τα παλατια που εξωτερικα ειναι κουτια.

το ικαρος και το πρωην πασιφαη ειναι τα πιο ομορφα και τα πιο καραβολατρικα απο οσα εχουν ερθει τα τελευταια 15 χρονια. πολλα και αβερτα decks, πανοραμικη θεα και βαπορισιες γραμμες.

Link to comment
Share on other sites

Το εκλογικο σωμα μεχρι στιγμης φωναζει 'φερτε την ΑΡΙΑΔΝΗ πισω' και ειναι εντυπωσιακο ποσο αρεσει το συγκεκριμενο σκαρι σε ολους μας:)....

Ότι και να λέμε εμείς φίλε μου ..NX :D, δυστυχώς τα ώτα της ΑΝΕΚ δεν ιδρώνουν... :(

Εμείς μου φαίνεται τα λέμε και εμείς τα ακούμε... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ ψήφισα τα δύο κοκκινα από το lubeck και το ΑΡΙΑΔΝΗ.

Τα κόκκινα είναι ότι πιο συγχρονα και αρτιότερα βαπόρια που έχουμε δει στην Έλλάδα , ενώ το ΑΡΙΑΔΝΗ είναι ένα πανέμορφο φέρρυ με κλασσικές γραμμές, ε'ιναι ότι πιο καλοτάξιδο έχουμε στην Ελλάδα και με πολύ καλή μετασκευή η οποία δεν του βανδάλισε την εξωτερική της εμφάνιση

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον earl τα 2 κοκκινα ειναι οτι καλυτερο της γερμανιας ειναι οτι καλυτερο ταξιδευει στις θαλασσες μας...το αριανδη σχιζει απο ομορφια εξωτερικη κ εσωτερικη κ βεβαια η φοβερη της πλωρη που κυνηγαει τα κυματα για να τα κερδισει...τα made in greece ειναι φοβερα κ ιδανικα για το αιγαιο κ δειχνουν οτι μπορουμε να φτιαξουμε πλοια κ εδω αλλα προτειμαμε κορεα...κ τελευταια αφηνω τα καλυτερα ro pax blue star 1 2 με τα φοβερα γκαραζ τις ελκτικες δυναμεις την καλη υπηρεσιακη 28κομβων κ τα μεγαλα φωτεινα σαλονια

Link to comment
Share on other sites

Τα ΝΗΣΟΣ περασαν στην 2η θεση:)σε αντιθεση με τα παρομοια αδερφακια τους(μπλουσταρακια)τα οποια μονο 2 ηρωες:eek: τα εχουν βρει ομορφα...

ΥΓ.Τα καινουργια superfast δε,κανουν θραυση:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα ψήφιζα ΑΡΙΑΔΝΗ αλλά με χαλάει ο καταπέλτης μπροστά και από πρύμνη φαίνεται η ηλικία της με τον μικρό μονό καταπέλτη οχημάτων.Όπως αντίθετα από μπροστά ο Ελυρος είναι πανέμορφος αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ κουτί από μέση και πίσω.Για αυτό θα πω με βεβαιότητα τα SUPERFAST XI και ΧΙΙ που συνδυάζουν πλωράκλα και άρτιες ναυπηγηκές γραμμές με μια σύγχονη αισθητική...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ψηφοφορια κλεινει στις 31/12 αλλα το αποτελεσμα ειναι πλεον διαμορφωμενο.Συμπερασματα

  • Η ΑΡΙΑΔΝΗ κατα γενικη ομολογια ειναι το ομορφοτερο ΕΓ/ΟΓ κυριως θα ελεγα λογω της τεραστιας πλωρης της που δεν συνανταμε σε κανενα αλλο ferry και εντυπωσιαζει ολους εμας που ασχολουμαστε με τα πλοια.
  • Τα ΝΗΣΟΣ αξια καταλαμβανουν την 2 θεση:) που στην ουσια ειναι πρωτη αφου αυτα σιγουρα θεωρουνται συγχρονα ferries(τουλαχιστον περισσοτερο σε σχεση με την ΑΡΙΑΔΝΑΡΑ)
  • 8 στους 100 ψηφισαν ΕΛΥΡΑ και μαλλον θα ειχαν πιει καμια ρακη παραπανω:D
  • Τα SUPERFAST I/II μαλλον περνουν αδιαφορα στους περισσοτερους,τα fossen(ANEK,MINOAN)ειναι ιδιαιτερως αγαπητα ενω τα ΧΙ/ΧΙΙ ειναι σταθερη αξια(και τα πιο αγαπημενα μου σε εμφανιση)και πιστευω οτι για πλοια κατασκευης 2000+ ειναι αρκετα πιο μπροστα σε design σε σχεση με την ηλικια τους.

Η VPRC-GPO NHSOS XIOS σας ευχαριστει για την 100σταρα:)

Link to comment
Share on other sites

Arriane (ελληνιστί Αριάδνη και εγώ), αλλά όχι και ότι όποιος ψήφισε Έλυρο είναι υποψήφιος κιρρωτικός λόγω χρονίας καταχρήσεως αλκοόλ αγαπητέ NHSOS HIOS

...8 στους 100 ψηφισαν ΕΛΥΡΑ και μαλλον θα ειχαν πιει καμια ρακη παραπανω...

Καλώς, το Λισσός μπορεί να μην έχει το glamour του Νήσος Χίος (παλαιού τε και νέου :P), αλλά αν δεν υπήρχε, θα προσδοκούσατε Ανάσταση, όχι Νεκρών, αλλά του "Άδωνις" του Καβουνίδη για να μπορούσε να επικοινωνεί το πρώην κτήμα της Βαλιδέ Σουλτάνας με τον έξω κόσμο :D.

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα τα Fosenakia της ANEK και της MINOAN γιατί από εξωτερικές γραμμές είναι τα πιο ωραία από τις ναυπηγήσεις των καλών εποχών για την Ακτοπλοΐα μας, όπως και το Αριάδνη που μου αρέσει εξωτερικά και για το καλό ταξίδεμα του, αλλά μου του χαλάει λιγάκι το εσωτερικό με τα άπειρα αεροπορικά καθίσματα.:o

Το Νήσος Μύκονος και Νήσος Χίος που φτιαχτήκαν στην Ελλάδα και είναι τα κατάλληλα μεγέθους πλοία για τις περισσότερες γραμμές στο Αιγαίο.

Όπως και ο Ελυρος που μπορεί εξωτερικά να μην το πιο εμφανίσιμο πλοίο, αλλά η λεπτομέρειες στο εσωτερικό του κάνει τη διάφορα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...