Jump to content
Shipfriends

CptAris

eMembers
  • Posts

    423
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by CptAris

  1. Μεθόρμιση για το Ναξάκι αυτή τη στιγμή από το Πέραμα στο κεντρικό λιμάνι
  2. Κρήτη Ι & ΙΙ, Λατώ, Λισσός... Ε, δεν είχαν άδικα το προσωνύμιο "κρητικοί δεινόσαυροι"...
  3. Ήθελα να 'ξερα με πια λογική το έστειλαν στην Αδριατική. Όταν δούλευε στο Ηράκλειο, με γεμάτο γκαράζ και αέρα κόντρα το έβλεπες να πηγαίνει με 17.5 - 18 μίλια δρόμο. Σε περίπτωση που είχε δε συνεχόμενα ημερήσια τη θερινή περίοδο οι καθυστερήσεις πήγαιναν σύννεφο. Ώρες ώρες δε μπορώ να τους καταλάβω εκεί στην attica....
  4. Μήπως γνωρίζουμε ποιος πλοίαρχος έχει αναλάβει το Λευκά Όρη;
  5. Σύμφωνα με το seazoom.gr εκτός από το Ελ.Βενιζέλος, το Terra Jet και το Εξπρές Πήγασος υπάρχει περίπτωση να κάνει έκτακτα δρομολόγια για μεταφορά μεταναστών και το Blue Star Patmos. Ήθελα να 'ξερα, αν γίνει αυτό θα θεωρήσουμε το καράβι "πλωτή βόμβα" λόγω ασθενειών και δε θα ξαναπατήσει κανείς μέσα όπως έχει αναφερθεί και για το Βενιζέλος;;;; Δε νομίζω, οπότε καλό θα ήταν να μη γράφουμε υπερβολές..
  6. Ο Δ.Κ.Α.Σ. "προβλέπει" ακόμα και τη περίπτωση του Champion Jet με το δελφίνι. Το ότι τα δύο πλοία συγκρούστηκαν οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών. Επίσης, οι μόνοι αρμόδιοι για να κρίνουν αν επίκειται κάποιος κίνδυνος/σύγκρουση είναι οι υπεύθυνοι στις γέφυρες των πλοίων και κανένας έξωθεν αυτών.
  7. Και εκτός αυτού ο Δ.Κ.Α.Σ. είναι ευαγγέλιο γιά κάθε αξιωματικό Ε.Ν. και ο οποιοσδήποτε χειρισμός κάνει στη γέφυρα πρέπει να γίνεται βάση αυτού
  8. Ο ύπαρχος της 2ης βάρδιας, Γιώργος Μυλωνόπουλος
  9. Επιβεβαιώθηκε και επίσημα οτι το τμήμα αεροσκάφους που βρέθηκε πριν απο λίγες μέρες στη νήσο Reunion στον ινδικό, ανήκει στη χαμένη πτήση MH370 της Malaysian.
  10. 1ον: στα stand by το χειρισμό του πλοίου τον έκανε, τον κάνει και θα τον κάνει ΠΑΝΤΑ ο πλοίαρχος 2ον: στα καταμαράν δεν υπάρχει "τιμονιέρα". Υπάρχει η κεντρική κονσόλα με τα joystick στις θέσεις του πλοιάρχου και του συγκυβερνήτη. Η ορατότητα από τη κεντρική κονσόλα δεξία και αριστερά του πλοίου είναι μηδενική. Για αυτό τα ρεμέτζα γίνονται από τις βαρδιόλες. 3ον: δεν γνωρίζω και στα σίγουρα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σύστημα (SMR ή ASDE). Δεν είμαστε δα και τόσο μεγάλο λιμάνι για να χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο.
  11. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, πιθανότατα βρέθηκαν/ξεβράστηκαν συντρίμμια της χαμένης πτήσης MH370 των Malaysian Airlines στο νησί Reunion στον ΝΔ Ινδικό ωκεανό.
  12. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους πλοιάρχους στο ΚΥΔΩΝ και στο Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ; Όπως επίσης και στα δύο παλάτια του Ηρακλείου;
  13. Έναντι των 30 που θα κάνουν οι Μινωικές. Αυτή η συμπεριφορά μαζί με τη κατάργηση των Σαββατιάτικων δρομολογίων μου δείχνει αδιαφορία του στυλ "αφού δε παίρνουμε παραπάνω κίνηση, που να ασχολούμαστε τώρα με τη γραμμή...."
  14. Το κόκκινο θα το φτιάξουν ποτέ ήθελα να 'ξερα;;;;;;
  15. Μήπως ήταν και πιο άμεση η ανταπόκριση των σωστικών συνεργείων σε σχέση με το Norman;;;
  16. 1) Έχει το πτυχίο Α' και ο βαθμός του είναι μεταξύ Α' και Β' (σαν τον ύπαρχο δηλαδή) 2) Τραβάνε αέρα μέσα απο το χώρο του μηχανοστασίου
  17. Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα σε όλους πάντα με υγεία και καλές θάλασσες στους ναυτικούς μας!
  18. Κακός χαμός χτες το βράδυ στα κρητικά. Αναχώρηση του ΚΝΩΣΟΣ με 15' καθυστέρηση γεμάτο μέχρι καταπέλτη. Αναχώρηση του HORIZON με 40'καθυστέρηση γεμάτο και αυτό μέχρι καταπέλτη. Και αυτό και το ΚΝΩΣΟΣ άφησαν έξω φορτηγά.
  19. Το ΕΛΥΡΟΣ έχει ναυλωθεί στην Algerie Ferries για το καλοκαίρι
  20. Minoan, δεν έχει σχέση αυτό που λες. Είμαι ναυτικός και πριν από κάθε μπάρκο μου περνάω ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Σε περίπτωση που δε βρεθώ ικανός προς υπηρεσία για λόγους υγείας φυσικά και θα ενημερωθεί ο εργοδότης μου ΧΩΡΙΣ τη συγκατάθεσή μου.
×
×
  • Create New...