Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ΥΓ: με χαρα ανακοινωνω οτι απεκτησα νεα φωτογραφικη μηχανη με οπτικο ζουμ 18x, ωστε να μπορουμε να το χαιρομαστε απο τις "οξειες" και δωθε.

Μετα τις δραματικες αυτες εξελιξεις, επιβαλλονται και αντιστοιχα δραστικα μετρα. Πρεπει ο ISPS και η απαγορευση φωτογραφιας να επεκταθουν στον αξονα Ριου - Ψηλαλωνια - Βραχνεικα - Μεσολογγι - Αντιρριο μπας και γλιτωσουμε:eek: . Αν και βεβαια ο Proud Ionian θα παρει στα καπακια κανενα τηλεσκοπιο δευτερο χερι απο το κοσμοδρομιο του Baykonur στην πρωην Σοβιετικη Ενωση, και παλι στη μουρη θα την τρωμε τη Ζωζω Σαπουντζακη του Ιονιου.:(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και τώρα, η φωτογραφία που όλοι περιμένουμε με λαχτάρα…όπως οι Χριστιανοί το Πάσχα. The Last Voyage. :mad:

ΥΓ. But (unfortunately :( ,φίλε μου Nick) it is Τουγκουνττουμπητρού , όπως άδουν και οι απανταχού φιλοι της κλασσικής μουσικής! :eek:

.

post-31-128326964501_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

... το κολλαζ;)

περαν της πλακας καποια στιγμη, (μπορει και συντομα) θα ερθει και το τελος, ειτε για αλανγκ, ειτε για NAMMA. το θεμα ειναι ο αντικαταστατης να αναβαθμισει τη γραμμη, οπως και το κεφαλονια οταν ηρθε. τα εχουμε ξαναπει εκτενως.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

καιρο ειχαμε να τα πουμε ε;:eek:

στο 11 ηταν σημερα (σε μια σπανια εμφανιση). εγινε και ενα συμμαζεμα/βαψιμο λιγο πριν αρχισουν τα σερι δρομολογια. απο ταχυτητα 19.3-19.6 και 2.45' απο το προσω στη σαμη μεχρι τη μπουκα της πατρας.

post-13-128326966008_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ας ειμαστε λιγο πιο συγκρατημενοι:) συμφωνω σε οσα λες, αν περιορισουμε τη συγκριση στα γιαπωνεζικα της γενιας του και ορισμενα μονο ευρωπαικα. δε νομιζω με τα κρανη του πυροσβεστη να αντεχει σε συγκριση.

Link to comment
Share on other sites

Τα κρανη του πυροσβεστη μου αρεσουν παρα πολυ,περισσοτερο απο Κεφαλ(λ)ονια συνολικα ως πλοια.Σιγουρα ισχυει οτι ειναι εξαιρετικα καλοταξιδα,εχω προσωπικη εμπειρια,αλλα το Κεφαλ(λ)ονια σε αυτο τον τομεα ειναι εξαιρετικο,αντε να ειναι 1% λιγοτερο καλοταξιδο απο αυτα τα δυο που εμειναν.Απο ολα τα αλλα ομως ειναι πιο καλοταξιδο...:)

Link to comment
Share on other sites

Σημερα η Εκκλησια μας τιμα τη μνημη της Αγιας Κυριακης της Μεγαλομαρτυρος και ο proud_ionian γιορταζει τη δωδεκατη επετειο του Κefalonia στη γραμμη. Σαν σημερα πρωτορθε, πριν 12 χρονια.

Τι ειπατε; κανεις δεν το θυμαται; δεν πειραζει. Γι'αυτο ειμαι εδω, να σας το θυμιζω:D.

Τα τελευταια χρονια δεν ξερουμε, αν η καθε σαιζον θα ειναι η τελευταια. Προσωπικα θα ηθελα να το ξαναδω να 20ριζει και βεβαια με λιγο καλυτερη εξωτερικη συντηρηση (βαψιμο, κουπαστες κλπ.)

Λεπτομερειες για το ξεκινημα του, εχω ξαναπει:)

Αντε και του χρονου, οι μονοι διπλοι και οι διπλοι τριπλοι;)

Link to comment
Share on other sites

Θέλω και εγώ να συμμετέχω σε αυτά τα ευτυχισμένα γεννέθλια και στην χαρά του φίλου proud.

Nα μας ζήσει φίλε, να το χαιρόμαστε, όπως ποθούμε να το καμαρώσουμε !!!

Μακριά από Alang, Αλιάγα, και άλλα τέτοια ...περίεργα και σκοτεινά μέρη.

Επίτρεψε μου δε ως ελάχιστο δείγμα αβροφροσύνης, να προσφέρω την σαμπάνια και την τούρτα των γεννεθλίων !!!

post-929-128326966088_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να ενας απο τους λογους που κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη τη στιγμη το πιο καλοταξιδο βαπορι στην Ελλαδα,στην κατηγορια των 100-130 μετρων.:eek::):)

http://apostolossphotos.fotopic.net/p25292410.html

Δεν μπορέσα να καταλάβω το συσχετισμό του ότι είναι καλοτάξιδο με τη φωτογραφία.Μάλλον κάτι θές να πείς για το σχήμα της γάστρας άλλα μήπως μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

Ναι σαφως αυτο θελω να πω.Δυστυχως για λιγα μορια δεν καταφερα να ειμαι ναυπηγος για να κανω μια επιστημονικη αιτιολογηση...Δεν μιλαω μονο για το βυθισμα που ξεπερναει τα 5 μετρα αλλα και για το σχημα της γαστρας οπως πολυ σωστα ειπες.Επισης πραγμα που δεν φαινεται στη φωτογραφια ειναι το ποσο ζυγισμενο πλοιο και χωρις καθολου εξαλλα ειναι.Θυμαμαι ειχε λεχθει στη Σαμη πριν καποια χρονια οτι μια μερα με πολλη Τραμουντανα (οποιος ξερει το λιμανι της Σαμης ξερει τι σημαινει αυτο) δεν μπορουσε να προσεγγισει και εφερνε βολτες το καναλι Κεφαλλονιας-Ιθακης σχεδον μεχρι το Φισκαρδο και πισω...Ο proud μπορει να μας διαφωτησει πανω σε αυτο.Γερασε και αυτο,αλλα εγω πιστευω πως θα συνεχισει.Ειναι πλοιο που ταιριαζει γαντι γι'αυτη τη γραμμη και την κινηση της,που θα βρουν καλυτερο κοστος-αποδοση;:eek:

Link to comment
Share on other sites

κοιτα αρκετες φορες το λιμανι της σαμης δεν ειναι προσεγγισιμο λογω καιρου. ολα τα πλοια που εχουν κανει τη γραμμη, εχουν αντιμετωπισει τετοια περιστατικα. το πιο προσφατο ηταν το Νοεμβριο του 2004, που το kefalonia εκοψε καβους (με σοροκαδα που "σουρωνε" απο τα βουνα) και εκοβε βολτες για αρκετες ωρες με τους μισους επιβατες να εχουν κατεβει στο ντοκο και τα ΙΧ να ειναι μεσα.

αυτο βεβαια δεν ειναι κριτηριο καλου ταξιδεματος. ακομη και τα χρυση αμμος στη 10ετια του 70 οταν δεν μπορουσαν να δεσουν, εκοβαν βολτες.

πιο καλο ταξιδεμα απο ολα στην κατηγορια του δε νομιζω να εχει. εχει σιγουρα καλυτερο ταξιδεμα απο ολα τα γιαπωνεζικα της περιοχης. εχει 5.20m βυθισμα και stabilisers, οταν τα αλλα εχουν μεχρι 4.40, δεν εχουν stabs και εχουν και ενα deck παραπανω. αυτα ομως τα εχουμε κουβεντιασει απειρες φορες και εδω και στα threads των ionian star/σολωμος/επτανησος. παντως οταν εχει τον καιρο απο μπροστα και δεν ειναι ανοιχτα τα stabilisers, καβαλα το κυμα και κανει κατι ωραια σκαμπανεβασματα/βουτιες.

αλλα ειπαμε χρονιαρες μερες που ειναι, ας γιορτασουμε:eek:.

ΥΓ: Stefane, γιατι ρωτας; μικρο αδερφακι των ροδανθη/μυτιληνη ειναι και με λιγοτερη μετασκευη. εσυ πρεπει να τα ξερεις αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Ε! σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι οι φίλοι μας οι γιαπωνέζοι έφτιαχναν τα πιο καλοτάξιδα πλοία στη δεκαετία το 70 περισσότερο ήθελαν να κερδίσουν σε χωριτηκότητα και γι΄αυτό δημιουργούσαν τα μάγουλα στη πλώρη γέγονος που επετείνε τη κακή συμπερίφορα σε κυματισμό.Αλλά το πιθανότερο είναι ότι τότε ταξίδευαν καλύτερα απο ότι τώρα,δεν είναι τυχαία πχ τα προβλήματα κραδασμών που έχει το Μυτιληνη γιατί αυτά προέκυψαν μετα τη μετασκευή

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

εχω ταξιδεψει 4 φορες τις τελευταιες 3 εβδομαδες και η εικονα δεν εχει αλλαξει πολυ απο περσυ.

η ταχυτητα του πλοιου ειναι 19.0-19.5 κομβους. συνηθως πιο κοντα στο 19. με αλλα λογια πατρα σαμη 2.45-2.50 ταξιδι και απο ντοκο σς ντοκο. 2.55-3.05 αναλογα τη θεση στην πατρα και τον καιρο στη σαμη. οπως εχω ξαναπει αγγιζουμε τους χρονους που εκανε το παλιο επτανησος το 1992. αυτα οταν μεχρι πριν 2 χρονια το πατρα σαμη απο ντοκο σε ντοκο ηταν 2.45.

εξωτερικα τα decks (και οχι μονο αλλα και κουπαστες, ρελια κλπ) παρουσιαζουν καλυτερη εικονα απο περσυ (πιο καθαρα και βαμμενα), αλλα απεχουν πολυ απο την εικονα που ειχαν επι blue star & strintzis lines. μνημειο εγκαταλειψης το F.R.B που ειναι πισω απο την αριστερη τσιμινιερα και ολα τα πλαστικα (μπαλονια κλπ) εχουν γινει γκριμαυρα απο τη γανα.

τα γκαραζ (ειδικα το πανω) ειναι ψιλοβρωμικα, ενω στο πανω γκαραζ αν κοιταξεις προς τα πανω σε πιανει απογοητευση.

ευχαριστη νοτα οτι εξακολουθουν να ακουγονται τα μεσανατολιτικα αγγλικα (Smoking is not allowded).

αυτα

post-13-128326967057_thumb.jpg

post-13-12832696706_thumb.jpg

post-13-128326967062_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

αφού νωρίτερα είχε αποβιβαστεί από το εν λόγω Κεφαλονιά περί ώραν 11.15.

καποιος κανει ζαβολιες. αν ειχες αποβιβαστει 11.15 θα σας κερναγα σφηνακια:mad:. επειδη το ειδα σημερα απο μακρυα, 11.15 ουτε μανουβρα δεν ειχε ξεκινησει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και για να μην μενει παραπονεμενος ο proud να και μερικες φωτογραφιες του Κεφαλονια στη Σαμη (και πρωι και απογευμα),στον Πισαετο και βεβαια η πλωρη του φωτογραφισμενη απο τη γεφυρα.Η ταχυτητα του στο Πισαετος-Σαμη ηταν 20,4 ,ενω στο Σαμη-Πατρα 19,5.

post-707-128326967443_thumb.jpg

post-707-128326967445_thumb.jpg

post-707-128326967448_thumb.jpg

post-707-128326967451_thumb.jpg

post-707-128326967454_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ωραιες οι φωτο (ολες οσες μας εχεις βαλεις απο χτες). για την ταχυτητα μια απαραιτητη διευκρινηση. στο στενο αναμεσα στα 2 νησια υπαρχουν ισχυρα ρευματα απο Βορρα προς Νοτο, που ειναι ευνοικα για το βαπορι οταν παει απο πισαετο σαμη. αν βαλεις και οτι το βαπορι απο Ιθακη παιρνει 2-3 φορτηγα ανα δρομολογιο τοτε εξηγειται η μαγικη εικονα του 20,4.

στο πατρα σαμη το εχω πετυχει φετος απο 19,1-19,5. στα δρομολογια που εχει πολλα φορτηγα, εκει λιγο πανω απο το 19 ειναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να και αλλα δωρα για μερικους.Τα απονερα του Κεφαλονια στον εκνευριστικα

ηρεμο πατραικο,το Κεφαλονια απο μεσα και τελος το Κεφαλονια στη Σαμη.Αν υπαρχει ζητηση υπαρχουν και αλλα ακομα δωρακια...:)

post-707-128326967619_thumb.jpg

post-707-128326967622_thumb.jpg

post-707-128326967625_thumb.jpg

post-707-128326967627_thumb.jpg

post-707-128326967631_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει ζητηση υπαρχουν και αλλα ακομα δωρακια...:)
εγω θελω ενα δωρακι. να φτιαξουν το air condition γιατι φετος η κατασταση ειναι ανυποφορη. μεσα στα πλαισια της ευρυτερης αναβαθμισης:rolleyes: του πλοιου απο το Νοεμβριο του 2004 και δωθε;) το air condition πλεον εχει συμβολικο χαρακτηρα.

παλιοτερα ακομη και με full πρωτοκολο ο κλιματισμος ηταν αισθητος σε σημειο που οι πιο ηλικιωμενοι να βαζουν ζακετες. φετος ηταν θαλαμος αεριων. ειδικα στο πλωριο σαλονι και στις αεροπορικες εκανες σαουνα, ενω παραλληλα εισεπνεες τσιγαρα ιδρωτες κλπ, γιατι δε λειτουργουσε ουτε ο εξαερισμος. στο πρυμνιο σαλονι κατι καταλαβαινες, αλλα η οποια δροσια εξανεμιζοταν απο το ανοιξε κλεισε των θυρων που οδηγουν στο ντεκ πανω απο το πρυμνιο ρεμετζο.

δεν ξερω αν εχει χαλασει το συστημα κλιματισμου ή γερασαν οι ηλεκτρομηχανες και δεν σηκωνουν πολλα βαρη, αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ανθρωποι ταξιδευουν οχι ζωα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω κανενα λογω να διαφωνησω αλλα τις δυο φορες που μπηκα φετος πηγα κατευθειαν στο sun deck οποτε δεν εχω γνωμη...Παντως προβλεπω οτι το βαπορι σε λιγα χρονια θα γινει αποκλειστικα θιακο,γιατι ολο και περισσοτεροι κεφαλλονιτες προτιμουν το Κυλληνη-Πορος...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...