Jump to content
Shipfriends

gpan

eMembers
 • Posts

  518
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gpan

 1. 08/10/2011 Στο Λιμάνι της Barcelona τα πλοία Ro/Ro ΙΠΠΟΤΗΣ με πλοίαρχο τον καπετάν Σιδέρη Μαμίδη,το yacht Al Diriyah με πλοίαρχο τον καπετάν Κώστα Τσουκαλά και το M/V Turama με πλοίαρχο τον καπετάν Απόστολο Πανώριο.
 2. Καλο ταξίδι στον ιστορικό καπτ Μπενα και ενα τελευταίο ευχαριστώ από τον καπτ Απόστολο Πανώριο.
 3. Εντός των επόμενων ημερών θα είναι κοντά μας. Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε "σοβαρό" AIS ας μας πει τι βλέπει εκει ψηλά στην κροατία.
 4. Υπάρχουν και τα νερά της βροχής που συσσωρεύονται με τον καιρό αν είναι κλειστό κανένα μπούνι.
 5. Ενα μήνα μετά την ετήσιά του ο υπερβάπωρ είναι σε κατάσταση πρέπει-να-το-δεις-για-να-το-πιστέψεις Παντού πεντακάθαραρο και απαστράπτον, εξωτερικά βαμμένο στην τρίχα, εσωτερικά ντρέπεσαι να πατήσεις, οι καμπίνες πολύ καλές όπως πάντα, τουλέτες νεότευκτου, γρήγορες μανούβρες και 19+ μιλάκια σταθερά. Να προσθέσω σε αυτά την επαγγελματικότητα του πληρώματος (άριστη συμπεριφορά καμαρότων/λογιστών, health and safety procedures πλώρα/πρύμα) και τη σωστή κατάσταση σωστικών (πολλά νέα βαρελάκια, οι λέμβοι γυαλίζουν!). Ο λίγος κόσμος (απο/προς Σύρο οι περισσότεροι) και η κατάσταση του πλοίου κάνουν το ταξίδι πραγματικά απολαυστικό, όταν και ο καιρός βοηθάει. Ευγε!
 6. Πλεούμενο-βάρκα με εξωλέμβια μηχανή ήταν και, σύμφωνα με το BBC, δεν είχε καν σωσίβια.
 7. Για να τα έχουμε μαζεμένα (και ας διαγραψει τα παραπάνω καποιος mod) Πλοίαρχος στο Turama o A. Πανώριος, σε αντικατάσταση του Αγγλου πλοιάρχου J. Enright. Υπαρχος παραμένει ο Ν. Συμπουρας. Αυτά απο πρώτο χέρι.
 8. Εντυπωσιακό Γιώργο, για να γυρίσουμε τώρα τον καιρό στην πάντα να δούμε τι γίνεται
 9. Αν δεν ξέρεις σε ποια χώρα είσαι και, τυχαία, βρεθείς πάνω στη "νέα" πεζογέφυρα του Πειραιά τότε δεν έχεις αμφιβολία πως είσαι στην Ελλάδα. Πού αλλού στον κόσμο κατασκευάζεται ένα έργο και δεν υπάρχει φορέας για να το συντηρεί? Η ακόμα κ αν υπάρχει δεν κάνει τίποτα. Τα φωτάκια στις σκάλες τα μισά δεν ανάβουν κ τα άλλα μισα κάνουν φωτορυθμικά ενώ όλη η γέφυρα προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη γνωστή βρωμιά του Πειραιά. Δεν ενδιαφέρεται κανείς?
 10. Καλή σαιζόν να έχουν, αν και θα μας λείψουν φέτος τα κυκλικά δρομολόγια απο Πειραιά-Ραφήνα των HS2-3 τα προηγούμενα καλοκαίρια. Τις μέρες με καιρό λυπάμαι το δόλιο FC3, κάνει βόλτες σε όλο το αιγαίο και εχει να περάσει τσικνιά και καβο ντόρο
 11. H πρόοδος των εργασιών του Kanhave στις 22 Απριλίου μέσω του site της εταιρείας. (Πολλές εσωτερικές φωτο, γέφυρα κλπ) Σε πρόλαβα :D
 12. Τυχερή ανακάλυψις μέσω google earth: το easycruise1 στο μεσα λιμάνι της Τήνου, με πλώρη προς τα έξω. Ποια χρονιά να είναι??
 13. Με αφορμή αυτο το μήνυμα στο thread του HS5 Ακόμα και εαν δεχτούμε πως τα μηχανήματα χαλάνε, η αντιμετώπιση της βλάβης του ΗS5 εκ μέρους της HSW ηταν απαράδεκτη. Σε πρόσφατο πασχαλινό ταξίδι μου με το κουτσοHS5 δεν υπήρξε σε κανένα σημείο του ταξιδιού ενημέρωση για την μειωμένη ταχύτητα. Μόνο η δυσκολία προσπέρασης των μικρών BlueStar στο separation μαρτυρούσε τη ζημιά. Πόσο θα κόστιζε στην εταιρία μια σοβαρή ενημέρωση πριν τον απόπλου, μια συγνώμη ή ένα δωρεάν ...συριανό λουκούμι δίκην ηθικής αποζημίωσης για την ταλαιπωρία? Ο επιβάτης έχει μυαλό να καταλάβει και ενδιαφέρεται να μάθει. Εαν τον ενημερώσεις υπεύθυνα, θα δείξει κάποια κατανόηση. Αλλα όχι εμ κερ...άς (τιμη ταχυπλόου) εμ δαρμένος (surprise διάρκεια ταξιδιού, σεβασμός μηδέν). Ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον. (Υπααααρχει καλύτερη HSW και την θεεεεελουμεεεεε)
 14. Χριστος Ανέστη, Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους, και του χρόνου σπίτια μας
 15. Επειδή δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε και αναγκάζομαι να τα λέω εγω ξέρει κάποιος γιατί σήμερα έφυγε με 1,5 ώρα καθυστέρηση το πρωί απο Ραφήνα?
 16. gpan

  Mega Jet

  Elefsis , April 2009
 17. gpan

  Jean Nicoli

  Elefsis , April 2009
 18. gpan

  Jean Nicoli

  Elefsis , April 2009
 19. Νεο όνομα για το πρωην Regent Sky, πλεον λέγεται ΖΟΕ (ειχε χιούμορ ο νονός) και πάνω του ανεμίζει για πρώτη φορά κάποια σημαία, η ένδοξη των νήσων Comoros. Πάρτε κ μια φωτο απο το blog του βατσιμάνη του πλοίου για επιβεβαιωση
 20. gpan

  ZOE (ex REGENT SKY)

  Κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς στην ολοκλήρωσή του, το πλοίο έχει πλέον τις δικές του άγκυρες και νέο όνομα.
 21. gpan

  Jean Nicoli

  Κι ομως ειναι ακομα εδω.
 22. gpan

  Panagia Hozoviotissa

  Ερημη και μονη, Ελευσινα Απριλιος 09
 23. Το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με το τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα (3 μήνες) ένα νέο πρότυπο διανομής διαδικτυακών πληροφοριών εστιασμένων στη ναυτιλία. Πρώτη του εφαρμογή θα είναι το AIS advanced, βασισμένο στους πομπούς του syros observer σε πρώτη φάση, αλλα πολύ πιο εξελιγμένο λογισμικά. Ανάμεσα στις καινοτομίες του θα είναι: -δυνατοτητα καταγραφής της πορείας του πλοίου για εως 30 συνεχομενες ημερες και deviation alarm οταν το πλοιο βγαινει εκτος πορειας. -δυνατοτητα matching ταχυτητας πλοιου και RPM μηχανης (για οσα πλοια υπαρχουν στοιχεία) ωστε να ξερει ο αναγνωστης ποσο % της ιπποδυναμης χρησιμοποιείται σε καθε περίπτωση. -καταγραφή max/min ταχύτητας ανα περιοδο χρονου (πχ μέγιστη ταχύτητα πλοίου τις τελευταίες 5 ώρες ή τις τελευταίες 30 ημέρες) -ολοκληρωμένο log πορειας του πλοιου διαθεσιμο για download με αναλυτικες πληροφορίες για την πορεία, ταχύτητα. -υπολογισμός εγκάρσιας επιτάχυνσης κατα τους χειρισμους καταπλου/απόπλου, ενας εύκολος τροπος να αντιλαμβάνεται καποιος ποσο "γρηγορη" ειναι μια μανούβρα ή ποσο εύκολα "γυρίζει" ενα πλοίο. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τα παραπάνω, ενω βρίσκεται σε beta testing ενα πρωτοποριακό προιόν: η δυνατότητα ηχητικής καταγραφής των συνομιλιών του VHF (μονο στο λιμάνι του Πειραιά αρχικά) και διατήρησή τους στο αρχείο του site. Παράλληλα εξετάζεται (για εφαρμογή το πρώτο τρίμηνο του 2010) ενα μη γραμμικό πολυπαραγοντικό κβαντικό μοντέλο για αυτόματη αναγνώριση φωνής μέσω δέκτη VHF, ωστε να μεταφέρονται οι πληροφορίες της πληρότητας των πλοίων στο σύστημα. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η καταγραφή του αριθμού επιβατών/οχημάτων καθε πλοιου και η μεταφορα των δεδομένων στον τελικό χρήστη χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το πρόγραμμα γίνεται στα πλαίσια συνδιασμένης Διδακτορικής διατριβής τριών νέων επιστημόνων, σε συνεργασία με καθηγητές των τμημάτων, επιχορηγείται απο την ΕΕ στα πλαίσια της ασφαλέστερης θαλάσσιας μεταφοράς και θα διατίθεται δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες σε λιγες ημέρες, μαζι με την επίσημη παρουσίαση στον τύπο.
×
×
 • Create New...