Jump to content
Shipfriends

Takisg

eMembers
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Takisg

 1. Έχω ακούσει ότι το πλοίο πωλείται για 10εκ.€ αλλα δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει ψιλό πολλά μου φαίνονται!!!
 2. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αλλαγής σινιάλων;
 3. Κατά την γνώμη μου η Fast Ferries είναι η πιο σταθερή εταιρία του Αιγαίου που θυμίζει τις καλές παλαιότερες εποχές των οικογενειών ακτοπλόων και κάνει μελετημένες κινήσεις! Έχει 3 αξιόλογα συμβατικά με ναυαρχίδα τον Θεολόγο και το πολύ καλό ταχύπλοο Thunder και σημαντικό μερίδιο στους προορισμούς που πάει!!! Αναπτύσσεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς με ιδία κεφάλαια, χωρίς τραπεζικούς δανεισμούς και θεωρώ πως δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται!!!
 4. Σύμφωνα με το Instagram της Levante Ferries αυτή την ώρα το πλοίο κάνει δοκιμαστικό με 21,1 κόμβους!!!
 5. Θα έρθει στην Ελλάδα η θα γίνει στην Κίνα που αρχικώς λεγόταν η μετασκευή;
 6. Υπάρχει κανένα νέα από το πλοίο;
 7. Aς φτιάξει πρώτα το πλοίο και να πάρει όλες τις εγκρίσεις και τα πιστοποιητικά και μετά βλέπουμε!!!
 8. Πάντως πριν 1 χρόνο και 1 μήνα οι ταχύτητες σε δοκιμαστικό είχαν γράψει 35,5Kn οπότε 32-33 kn πιστεύω ότι θα τα έχει στο ταξίδι του με ευνοϊκό καιρό!!!
 9. Να πούμε βέβαια ότι εκτός από την αλλαγή στα σινιάλα και τη φυγή του βέλους ή κεραυνού πείτε το όπως θέλετε το μπλέ χρώμα στα συμβατικά έχει σκουρήνει σε σχέση με παλαιότερα και ειδικά στα Aqua blue & Aqua jewel!!
 10. Αποκλείεται να δουλέψουν τα 3 μεγαλύτερα πλοία τις εταιρίας στην ίδια γραμμή!!! Ειδικότερα το Champion Jet 2 και το Terajet δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνουν στους ίδιους προορισμούς με μία ώρα διαφορά (08:00& 09:00) και ουσιαστικά να κάνει το ένα ζημιά στο άλλο!!!
 11. Θεωρώ απίθανο η IDO να ξεπουλήσει τα ταχύπλοα της παρότι στην Τουρκία υπάρχει μεγάλη oικονομική κρίση έχει ακόμα 3 ΕΓ/ΟΓ τα Αdnan Menderes αδελφό του ΤHUNDER και άλλα 2 τα OSMAN GAZI &ORHAN GAZI TOY 2007 και αρκετά ΕΓ ταχύπλoα!!!
 12. Εσύ που ξέρεις τα πολλά π100 και ο νους σου κατεβάζει!!! τι εκτιμάς; Kατά τη γνώμη μου η εταιρία δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένη!!!!
 13. Tο πλοίο για 1η μέρα δοκιμαστικών κινήθηκε σε πολύ χαμηλές ταχύτητες δεν ξέρω εάν είναι λόγω του μακροχρόνιου παροπλισμού και στα επόμενα δοκιμαστικά πάει καλύτερα αλλά ίσα που άγγιξε τους 10 κόμβους!!!
 14. και το Κεφαλονιά γιατί λιάζεται στην Ζάκυνθο και δεν το στέλνουν να κάνει το δρομολόγιο!!!!
 15. Μπορεί να είναι το Speedrunner απογευματινό και μόνο πρωινό το Terajet δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουν 2 πλοία μεγάλα με μία ώρα διαφορα (Terajet & ChampionJet 2) το πρωί!!! Την Ραφήνα μην την βάζεις στο λογαριασμό δεν ξέρουμε τη συμφωνία εχει γίνει με την Golden Star Ferries όσο για τα αδελφά πλοία Speedrunner & Superrunner θα πάνε στις επιδοτούμενες!
 16. Θεωρώ σίγουρο ότι δεν θα μπουν 3 πλοία καθημερινά στο δρομολόγιο Πειραιά-Σεριφο-Σίφνο-Μήλο. Μιλάμε για καθημερινές χωρητικότητες 3.840 επιβατών ανα δρομολόγιο και περισσότερα από 840 οχήματα εάν δουλέψουν και τα 3 πλοία ( Terajet, ChampionJet 2 & Speedrunner Jet)
 17. Ο Κάλβος πραγματικά είναι πολύ μικρός για να σταθεί Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι στη γραμμή ΠΣΙ τον υπόλοιπο χρόνο πιστεύω ότι είναι μία χαρά! Πιστεύω στην εταιρία έχουν δει το πρόβλημα που θα λυθεί με την έλευση του Contessa. Όσο για τα μονοπώλια δυστυχώς αυτά έχουν όταν κάποια στιγμή τα 3 αυτά νησιά είχαν 5 εταιρίες και 8 πλοία καταλαβαίνεται πόσο έχει αλλάξει το μεταφορικό έργο!!!
 18. Μετά την αγορά του Speedrunner III & την ενεργοποίηση του SuperCat Jet! Η απορίες μου είναι οι εξής: 1)Χρειάζονται τόσα πολλά πλοία φέτος; 2)Είναι σίγουροι με μελέτες που έχουν κάνει ότι θα χρειαστούν καμιά 20αριά πλοία για το φετινό καλοκαίρι; 3)Έχουν υπολογίσει τις τιμές των καυσίμων; 4) Έχουν σκεφτεί το σίγουρο εμπάργκο των Ρώσων;
 19. Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε όσο δύσκολο κι αν είναι το τίμημα γιατί δεν πρόκειται για πώληση μόνο ενός πλοίου αλλά στη ουσία μαζί με το πλοίο προίκα και μία γραμμή που η ASL είχε μεγάλο έρεισμα!!!
 20. Μία δίκλινη καμπίνα για 1 ζευγάρι με αυτοκίνητο πήγαινε έλα 220,00€ είναι πάρα πολύ καλή τιμή!!!!
 21. Εγώ πάντως θυμάμαι απ' την αρχή της εταιρίας πιο πολύ να ενδιαφέρεται για την ναύλωση των πλοίων της (Πολωνια, ΙΙΙ & ΙV) και στη levante το ΙΙΙ & πολύ ντάνιασμα στην Ελλάδα παρά να επιθυμεί να γίνει υπερδύναμη στα ταχύπλοα και να μπει και στα συμβατικά!!! Δυστυχώς η έλλειψη μακροπρόθεσμων στόχων από την εταιρία την παραγκώνησαν και την ανάγκασαν να γίνει κομπάρσος μέχρι σήμερα που αποφάσισε να δώσει και το τελευταίο της πλοίο!!!
 22. Η εταιρία έχει αρκετά πλοία πλέον στην φαρέτρα της με συνέπεια να μην βιάζετε για την επισκευή του πλοίου που μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάποια κινητικότητα οπότε φέτος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουλέψει!!!!
 23. Τα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2022 με την βοήθεια του π100 σε παραπάνω σχόλιο τα βλέπω κάπως έτσι: 1) Aqua Blue στη γραμμή Λαύριο (Μεστά) Άγιο Ευστράτιο Λήμνο Καβάλα 2) Aqua Jewel στη γραμμή Πειραιά Κύθηρα Αντικύθηρα Κίσσαμο (Γύθειο) 3) Superstar στη γραμμή Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο Πάρο 4) Aqua Star στη γραμμή Βόλο Σποράδες. 5) Superruner Jet στη γραμμή Θεσσαλονίκη Σποράδες Μαντούδι 6) Worldchampion Jet στη γραμμή Πειραιά Σύρο Μύκονο Νάξο Σαντορίνη 7) Tera Jet στη γραμμή Πειραιά Σέριφο Σίφνο Μήλο (πρωινό) 8) Champion Jet 1 στη γραμμή Πειραιά Σέριφο Σίφνο Μήλο (απογευματινό) 9) Champion Jet 2 στη γραμμή Πειραιά Σύρο Μύκονο Νάξο Σαντορίνη 10) & 11) Superjet/Seajet 2 εναλλάξ δρομολόγια στη γραμμή Μήλο Φολέγανδρο Σαντορίνη Κατάπολα Κουφονήσια Νάξο Μύκονο Νάξο Πάρο Σίφνο Μήλο 12) Worldchampion Jet στη γραμμή Πειραιά Σύρο Μύκονο Νάξο Σαντορίνη 13) Paros Jet στην επιδοτούμενη γραμμή από Σητεία έως Ρόδο 14) Power Jet στη γραμμή Ηράκλειο Σαντορίνη Ιο Νάξο Μύκονο Πάρο 15)Naxos Jet στη γραμμή Ηράκλειο/Ρεθυμνο Σαντορίνη 16) Sifnos Jet στη γραμμή των Δ. Κυκλάδων 17) Caldera Vista στη επιδοτούμενη γραμμή των Ενδοκυκλαδικών 18) Speedrunner Jet( ex. speedrunner iii) σε κάποια από τις επιδοτούμενες γραμμές ή αμοιβό (;) 19) Μega Jet αμοιβό εάν χρειαστεί Βέβαια Super Mario είναι, θα δούμε πολλές αλλαγές και καραμπόλες!!!!
 24. Αυτό που βλέπω είναι ότι η Seajets είναι προετοιμασμένη να καλύψει το κενό δρομολογώντας στις Δυτικές Κυκλάδες ειδικά τους 2 μήνες του καλοκαιριού με τη μεγαλύτερη κίνηση τα 3 ποιο μεγάλα πλοία της δηλαδή τα: 1) TeraJet , Champion Jet 1 & 2
×
×
 • Create New...