Jump to content
Shipfriends

Takisg

eMembers
 • Posts

  295
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Takisg

 1. Κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο πλοίο κάνει για 1 συγκεκριμένο δρομολόγιο και θα αφήσει εποχή εάν πραγματοποιηθεί!!! ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ και πάλι πίσω!!!!
 2. Εκείνο που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση στο ΣΑΣ είναι για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο 2021-2022 το ΕΓ. ΟΓ. ΤΧ ΑΝΕΜΟΣ στις γραμμές Κυλλήνης-ζακύνθου & Κυλλήνης-Κεφαλονιάς Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
 3. Με το Olympus στην Κασοκαρπαθία εάν πάρει τη γραμμή θα υπάρχει 1 πλοίο που δύσκολα πιάνει σε πιο εύκολα λιμάνια θα είναι 1 επιπλέον ένιγμα η πορεία του πλοίου!!!
 4. Η απλή είναι & λογική λύση κύριοι & κυρίες διότι εάν αναλογιστούμε ότι η εταιρία μόνο φέτος αγόρασε 7 πλοία θα καταλάβετε ότι κινείται βιαστικά ως προς την γιγάντωση!!! Κατά την γνώμη μου είναι ένας γίγαντας με ξύλινα πόδια και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας αλλά αξιοπιστίας. Εάν δεν δημιουργήσει ένα στόλο με 10 καλά ταχύπλοα (ετσι κι αλλιώς δεν δουλεύουν ταυτόχρονα και περισσότερα) και πουλήσει και όλη τη σαβούρα και εκτός Jewel αγοράσει και 5 υπερσύγχρονα συμβατικά, μόνο έτσι θα γίνει κολοσσός!!!
 5. Δίκαια υπάρχει διαμαρτυρία αλλά νομίζω οτι και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ζητάνε!!! Να φύγει γενικότερα η Seajets ή μόνο το Aqua Star;
 6. Η εταιρεία λόγω του ατυχήματος τις προηγούμενες μέρες θέλησε να αναπτερώση το ηθικό της στο Instagram με νέες φωτογραφίες του πλοίου που προχωρούν οι εργασίες.
 7. Mάλλον έχεις δίκιο Π100
 8. Επειδή βλέπω 3 καταπέλτες θα πω Fast Ferries Andros
 9. Επειδή κι εγώ είδα αρκετές φωτογραφίες στο Facebbok του ναυπηγείου, φαίνεται ότι το πλοίο θα ψηλώσει αρκετά και στην πλώρη και στην πρύμνη και μάλλον όπως θα δημιουργηθεί ολόκληρο deck για τους επιβάτες πάνω από το γκαράζ. Αυτό που είναι ένιγμα είναι τι θα γίνει με το deck επιβατών κάτω από το γκαράζ και τι συμπεριφορά θα έχει το πλοίο με τόσες υπερκατασκευές σε σχέση με το τόσο μικρό βύθισμά του!!!
 10. Φανταστείτε πως νιώθει ο Super Mario που έδωσε 5εκ.€ για να πάρει αυτό το βαπόρι απο την Portucalence που 1 σωστό δρομολόγιο δεν έχει κάνει!!!
 11. Γιατί όταν υπάρχει βλάβη ή κάτι άλλο σε οποιοδήποτε πλοίο περιμένουν ανακοίνωση από την εκάστοτε εταιρία ;
 12. Εδώ και 2 ώρες δεν έχω δεί καμία ανακοίνωση για το ατύχημα στα προσκείμενα sites αλλά και στα sites που ασχολούνται με την ακτοπλοΐα.
 13. Εγώ νομίζω ότι η εταιρία έχει 4 πολύ καλά πλοία από τα συνολικά 9 που έχει!!! Τα Olympic Champion, Hellenic Spirit, Elyros, Asterion II
 14. Δηλαδή μετά και τις 2 εξελίξεις που έχετε αναφέρει πιο πριν δηλαδή (τις φωτιάς & το σβήσιμο του σινιάλου από τις τσιμινιέρες) βλέπω πολύ πιθανό το πλοίο να φεύγει για άλλες πολιτείες που γλύτωσε πριν 2μισι περίπου χρόνια και να πηγαίνει για scrap με την εταιρία να βάζει στα ταμεία της περίπου 3,8 εκ $. Άντε να δούμε με αυτά τα χρήματα(μαζί και με άλλα) μπας και πάρει κανένα άλλο πλοίο πιο σύγχρονο για το Ιόνιο.
 15. Εννοείται πως πρέπει να φτιαχτούν νέα συμβατικά ή να έρθουν σχετικά νέα Second Hand κ να μετασκευαστούν αλλά και τα Κονσερβοκούτια βοηθούν σημαντικά όπως είναι κατανεμημένο το μεταφορικό έργο που το βάρος πέφτει το καλοκαίρι σε 2 μήνες!!!
 16. Εντάξει αυτή είναι η άποψη σου και τη σέβομαι όμως η δικιά μου γνώμη είναι λίγο διαφορετική εκτος των Champion που και το 1 είχε κάποια προβλήματα θεωρώ ότι τα Αustal έχουν ταιριάξει περισσότερο!!! Εκτός αυτών θεωρώ απροβλημάτιστα πλοία και τα monohull που έφερε η Agean Speedlines Speedrunner II,III,IV και το Helenic Highspeed της HSW με χαμηλότερες ταχύτητες βέβαια τα monohull!!
 17. Το Deal είχε κι ως όρο να μην μπεί πλοίο της Seajets από Ραφήνα φέτος (δεν ξέρουμε ίσως & τα επόμενα χρόνια) & η παράδοση του Superferry II να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου.
 18. Γενικότερα η γνώμη μου χωρίς να ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες είναι ότι στην Ελλάδα όλα σχεδόν τα Ιncat δεν πήγαν καλά σε αντίθεση με τα Αustal που θεωρώ ότι ταιριάζουν περισσότερο στο Αιγαίο!!!
 19. Και το Άναξ και το Αζόρες και το Άνδρος JET το Υ.Ε.Ν. τα έστειλε. Και χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη SEAJETS που και αυτή έχει ευθύνες για την ταλαιπωρία Νησιών και επιβατών αλλά δεν έμειναν αρκετές μέρες τώρα τα νησιά αποκομμένα όπως τότε η Σαμοθράκη!! Και φυσικά και τώρα πρέπει να πάρει μέτρα το Υ.Ε.Ν.
 20. Όχι, ακριβώς!!! Η SAOS άφησε τελείως τη Σαμοθράκη χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για μέρες ενώ η SEAJETS έφερε άλλα πλοία με τα όποια προβλήματα εκτός του ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες κάνουν δρομολόγια.
 21. Πάντως το πλοίο δεν ξέρω για το Aqua αλλά Star είναι όνομα και πράγμα διότι μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ και λίγες μέρες που επανήλθε στην ενεργό δράση με τις βλάβες του!!!
 22. Δεν διαφωνώ ούτε σε αυτό και το New Build έχει την χάρη του αρκεί να δούμε αέρα ανανέωσης στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.
 23. Εγώ έχω να πώ κάποια παραδείγματα πλοίων που όταν ήρθαν στην Ελλάδα τα λυδωρίσαμε: Αικατερίνη Π., Δ.Σολωμός,(ΤΑΝΙ) Fast Ferries Andros, Fior ακόμα και τον Θεολόγο Π. κι όμως αυτή τη στιγμή αυτά είναι εκτός ATTIKA η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής ακτοπλοΐας όσο αφορά τα συμβατικά πλοία!!!!
×
×
 • Create New...