Jump to content
Shipfriends

Takisg

eMembers
 • Posts

  517
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Takisg

 1. H εταιρία έχει αρκετά πλοία τα οποία όντως είναι για σκραπ πλην όμως είναι άμεση πηγή ανταλλακτικών για τα ταχύπλοα που είναι σε πλήρη λειτουργία!!! Οπότε δεν νομίζω να φύγει κάποιο από αυτά για την φλόγα του διαλύτη εκτός κι αν δεν υπάρχει κάτι άλλο για να πάρουν από αυτά!!!
 2. Πάντως δεν το λες και ταχύπλοο με 20 κόμβους!!!!
 3. Πρέπει να καταλάβετε ότι το συγκεκριμένο πλοίο μένει στην γραμμή της Ζακύνθου για 1 και μόνο λόγο κι αυτός είναι το μεγαλύτερο γκαράζ όλης της Levante (σχεδόν Κάλβος κ Κεφαλονιά μαζί) ίσως μόνο εάν έρθει ποτέ το Contessa θα μπορέσει να αποδεσμευτεί γιατί εκτός από το ατού του που είναι το γκαράζ και σε ταχύτητα υστερεί και σε ξενοδοχειακό!!!
 4. Aυτή τη στιγμή το πλοίο ανοικτά της Ύδρας έρχεται με 17,2 κόμβους!!!!
 5. 20λεπτη ομιλία είχε σήμερα ο ιδιοκτήτης της Seajets κ. Μάριος Ηλιόπουλος με κεντρικό θέμα τον εκλιπόντα πατέρα του και την παρακαταθήκη που του άφησε με την δημιουργία ιδρύματος στην μνήμη του, τις ευγενικές χορηγίες προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας αλλά και προς το Ελληνικό Κράτος! Μεγάλος στόχος η ανάδειξη κι επίλυση των προβλημάτων των Νησιών αλλά και των κατοίκων αυτών!!! Τέλος ανακοίνωσέ τους 4 πυλώνες χρηματοδότησης με 2 εκατομμύρια ευρώ από την Seajets και την οικογένεια Ηλιόπουλου που είναι: 1) Υγεία, 2) Παιδεία, 3) Αθλητισμός - Πολιτισμός & 4) Περιβάλλον
 6. Μετά την πώληση του Ιωνά τα πλοία έχουν ως εξής: Ερμής(κλειστού τύπου), Άγιος Σπυρίδων (κλειστού τύπου) , Αγία Ειρήνη, Ελένη , Ναντή και εσχάτως θα προστεθεί κι ο Αίαντας (όλα ανοιχτού τύπου παντόφλες) με την χωρητικότητα να μειώνεται δραματικά, είχα ακούσει εδώ καιρό ότι οι πλοιοκτήτες ψάχνουν εάν βρεθεί καλή περίπτωση και τιμή πλοίο τύπου Ερμή γιατί είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι!!!!
 7. Άκουσα ότι το πλοίο πουλήθηκε σε Τούρκους, η ίδια πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το Group του Παντελή Φύσσα όπως κι ότι έχει ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα και το σβήσιμο των σινιάλων!!!
 8. Για να μπει ο Super Mario στο νότιο Ιόνιο χρειάζεται τουλάχιστον 2 συμβατικά τα οποία δεν περισσεύουν από τον στόλο του!!!!
 9. το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η μετασκευή του εάν θα είναι ριζική ή Σπαρτιατική!!! γιατί η Κερκυραίος είναι ολίγον τι Σπαρτιάτες!
 10. Π 100 θα μπορούσε πιστεύεις να σταθεί κάπου το συγκεκριμένο πλοίο εν Ελλάδι με αυτό το μικρό σχετικά τίμημα και μια επένδυση πάνω στο πλοίο;
 11. 1) Fast Ferries (η ποιο σοβαρή εταιρία που σέβεται τα φορτηγά αλλά και τον τουρίστα) 2)Golden Star Ferries (γιατί εκεί που νομίζαμε πως ήταν στα σχοινιά έκανε ρελάνς με το Andros Queen) 3) Seajets ( αυτή τη στιγμή αριθμεί τα περί 30 πλοία με τα 20 περίπου να είναι ενεργά, βέβαια έχει και τα κακά της σαν εταιρία αλλά έχει γίνει κολοσσός χωρίς τις τράπεζες πίσω της)
 12. 1) Terajet (Διότι δούλεψε μετά από χρόνια σχεδόν απροβλημάτιστα και σήκωσε μεγάλο φόρτο των Δυτικών Κυκλάδων) 2) World Champion Jet (πραγματικά απίστευτές ταχύτητες και φέτος) 3) Θεολόγος Π. (Το σκαρί αυτό σηκώνει όλα τα φορτηγά από Ραφήνα) 4) Αero Highspeed 1-3 (Πάρε όποιο θες, μετά από πολλά χρόνια καινούργια πλοία στην Ελληνική Ακτοπλοΐα) 5) Smyrna di levante (Last but no list - To πλοίο δεν περίμενα να δουλέψει ποτέ όταν ήρθε στην Ελλάδα - Ευχάριστη Έκπληξη - Δυσάρεστη που δεν δούλεψε η γραμμή κι ούτε νομίζω πως θα δουλέψει. Θεωρώ ιδανική γραμμή Λαύριο-Λήμνο-Καβάλα)
 13. Εννοείται πως η ιδρυματοποιηση των επιδοτήσεων τις έκανε κακό όπως κι ο έλεγχος των τραπεζών απλώς δεν μπόρεσε γενικότερα σαν εταιρία (και με τα περισσότερα πλοία) να γίνει το αφεντικό του Ιονίου ή φεύγοντας για το Αιγαίο να κατοχύρωση γραμμές που καμία άλλη εταιρία δεν θα πλησίαζε!!!
 14. Έχω απορία εάν έχει τη δυνατότητα η Zante να αντιδράσει στην πίεση που θα υποστεί από τις Seajets και Aegean στις Δυτικές Κυκλάδες και μετά από τόσα χρόνια που παίζει μπάλα μόνη εάν δεν έχει δημιουργήσει συμμάχους στις γραμμές αυτές πιστεύω πως η θα φύγει η θα πουλήσει στους πιο ισχυρούς!!!θεωρώ πως τόσα χρόνια με επιδότηση και φουλ γκαράζ έπρεπε να έχει πάρει 1 πλοίο για Σαμοθράκη και να κατέβαζε τον Κοραή για Δυτικές σαν 2ο κι επιδοτούμενη ενδοκυκλαδικα ώστε να κατοχυρωσουν τη γραμμή και να μην έχουν αφήσει κανένα περιθώριο για άλλη εταιρία αλλά η Zante δεν το έκανε η δεν μπορούσε!!!!
 15. Π100 απίστευτα υψηλό ποσό για πλοίο αυτής της ηλικίας(42 ετών) σε ότι κατάσταση κι αν είναι!!! Ξέρω ότι έχεις παρά πολύ καλές πηγές αλλά είσαι σίγουρος για το ποσό;(μου φαίνεται εξωφρενικό)
 16. Ανάλογα με το ποσό αγοράς αυτών των 2 πλοίων!!!! Εάν είναι μικρό μονοψήφιο (σε εκατομμύρια δολάρια $) και μία πενταετία να μείνουν στην Ελληνική ακτοπλοΐα σίγουρα θα επιφέρουν ένα κέρδος στης εταιρίες τους!!!
 17. 42 χρονών το Rosella για την Αegean δεν το λες κι αναβάθμιση όπως και το 37 χρονών Color Viking της Seajets!!!
 18. Πάντως τόσο μεγάλο πλοίο κι ιδιαίτερα ψηλό αλλά και με μεγάλο βύθισμα έχω την απορία πως θα μπαίνει στους ελληνικούς ντόκους (που αποκαλούμε λιμάνια) των Δυτικών Κυκλάδων!!!
 19. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ LEVANTE ΣΤΟ SITE THΣ: 28/11/22 | Ολοκλήρωση χειμερινών δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης H Levante Ferries Group ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης - Σμύρνης ολοκληρώνεται στις 30/11/2022. Από την έναρξη των δρομολογίων στις 10/10/2022 η εταιρεία πραγματοποίησε ήδη 40 ταξίδια, θέτοντας τις βάσεις για την απρόσκοπτη επιβατική και εμπορική διασύνδεση των δύο χωρών. Αυτή η δίμηνη εξυπηρέτηση της γραμμής αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη για την εύκολη και γρήγορη επανεκκίνηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν 2023. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση. H Levante Ferries ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος, καθώς και όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν μαζί της σε αυτό το πρωτοποριακό και ιστορικό ταξίδι. Για την Levante Ferries Group [email protected]
×
×
 • Create New...