Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Αλήθεια αυτό το SAN NIKOLAS που αναφερει το Openseas τι ειναι??????Κανα "εκπαιδευτικου χαρακατηρα" δρομολόγιο??? Οχι τίποτα άλλο κάνει και 45 λεπτά το Πάρο - Πειραιά:P

post-53-128326985072_thumb.jpg

  • Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

απο το ονομα και μονο θα μπορουσε να καταλαβει κανεις ,πως καταφερνει και κανει τοσο λιγο χρονο:D

βρισκεται παντου στα νερα του αιγαιου!!!!

Posted

Εχω παρατηρησει στα ταχυπλοα κυριως που ειναι αραγμενα στον Πειραια οτι εχουν κρεμασει στη θαλασσα κατι σχοινακια μαζι με καποιο καλωδιο. Ειναι καποιο ειδος προστασιας απο φορτια; πχ κεραυνοι;

Posted
απο το ονομα και μονο θα μπορουσε να καταλαβει κανεις ,πως καταφερνει και κανει τοσο λιγο χρονο:D

βρισκεται παντου στα νερα του αιγαιου!!!!

Σωστό κι αυτό και δεν το είχα σκεφτεί έτσι :D

Posted

Ενα πλοιο της ακτοπλοιας τι καταναλωση καυσιμων να εχει το 24/ωρο; Ξερω ειναι πολυ αοριστη ερωτηση. Επισης ποια η ελαχιστη ποσοτητα καυσιμων που πρεπει να εχει ενα πλοιο για να εκτλεσει το δρομολογιο του.

Posted
Εχω παρατηρησει στα ταχυπλοα κυριως που ειναι αραγμενα στον Πειραια οτι εχουν κρεμασει στη θαλασσα κατι σχοινακια μαζι με καποιο καλωδιο. Ειναι καποιο ειδος προστασιας απο φορτια; πχ κεραυνοι;

Στη συγκεκριμένη απορία έχουν δοθεί παλαιότερα δύο απαντήσεις:

Συνηθως ειναι συρματα. Σε περιπτωση φωτιας σε τραβαει το ρυμουλκο απο κει.. Ειναι συρμα συμφωνα με τον κανονισμο για να μην καει κι αυτο.. Αν δεις πλωρες στο Νεο Μωλο ολες εχουν απο ενα τετοιο για ασφαλεια
Μάλλον κάτι διαφορετικό πρέπει να εννοείτε. Αυτά τα οποία κρέμονται κατακόρυφα από τα ταχύπλοα προς τη θάλασσα έχουν σκοπό την αποφυγή της φθοράς των αλουμινίων του hull των σκαφών.
Posted
Ειναι το αδελφο του Dalmacija που εχει ερθει αρκετες φορες Πειραια. Ομορφα παλια σκαρια.
το Dalmacija αναπαυεται πλεον στην ακτη του Alang
  • 1 month later...
Posted

Δεν δούλεψε ποτέ στην Ελλάδα. Ήταν όμως παροπλισμένο στην Ελευσίνα το 1982 ή 1983 για αρκετό καιρό

  • 2 weeks later...
Posted

Γνωρίζει κανείς τίποτα για τον εφοπλιστή Δημήτρη Μανιό ο οποίος έχει πεθάνει και έχουν αναλάβει τα αδέρφια του Βασίλης και Λίζα;Έκανα μια σχετική έρευνα αλλά δεν βρήκα τίποτα στο internet.Αν ξέρει κανείς που μπορώ να μάθω για αυτόν ας στείλει ένα μήνυμα.Ευχαριστώ.

Posted

Διαβάζω από το zougla.gr, απόσπασμα από σημερινό άρθρο σχτικά με τα προβλήματα στις ακτοπλοικές συνδέσεις λόγω των ανέμων.

Από την Κεραμωτή για το λιμάνι της Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία, ενώ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποπλέουν με πρακτικό.

Τι είναι αυτό το "πρακτικό" ??? Πρώτη φορά το ακούω.

Posted

Και δεν μπορούσαν να γράψουν ένα "αποπλέουν με ευθύνη του πλοιάρχου", να καταλαβαίνει και ο κοσμάκης τι γίνεται ???

Άλλη π...ριά και αυτο το "ευθύνη του πλοιάρχου" :mad:. Λες και δεν έχει πάντα την ευθύνη ο πλοίαρχος γιά ότι στραβό συμβεί, είτε με θεομηνία είτε με "χαρά θεού"... :(

Posted

Μπορει καποιος συναδελφος να εξηγησει την διαφορα κομβου με το μιλι ανα ωρα; Διαβασα σε ενα περιοδικο οτι για να διανυσεις 20 ναυτικα μιλια σε μια ωρα πρεπει να πηγαινεις με 20 κομβους και οχι με 20 μιλια ανα ωρα γιατι οπως επιγραματικα λεει ο κομβος ειναι διανυομενο μιλι ανα ωρα.

Posted

Οταν ομως ειμαι στο αυτοκινητο και παω με 100 χλμ την ωρα, τα 100 χλμ τα κανω σε μια ωρα.

Οταν ειμαι στη θαλασσα και θελω να κανω 20 μιλια γιατι οταν παω με 20 κομβους θα κανω μια ωρα, ενω αν πηγαινω με 20 μιλια την ωρα θα κανω πανω απο μια ωρα; Ετσι ακριβως το διαβασα.

Posted

Ο κομβος ειναι 1 ναυτικο μιλι την ωρα και ειναι μοναδα ταχυτητας.

Αρα ειτε πουμε 1 ναυτικο μιλι την ωρα ειτε ενα κομβο ειναι το ιδιο

Το μιλι την ωρα (mph) εχει καθιερωθει παγκοσμιως ως το μιλι που χρησιμοποιουν οι αμερικανοι για αποστασεις στη στερια και σε σχεση με το ναυτικο μιλι ειναι 0.86897624

Δηλαδη 1 μιλι = 0.86897624 ναυτικα μιλια.

Γι αυτο και αυτη η διαφορα.

Παραδειγμα

Οι 19 κομβοι ειναι 22μιλια την ωρα (οχι ναυτικα επαναλαμβανω)

Το mph το χρησιμοποιουν τα ταχομετρα σε σκαφη αναψυχης κυριως επειδη σαν απολυτο νουμερο ειναι μεγαλυτερο του κομβου.

Και ετσι βγαινει ο καθε αναυτος και λεει οτι το σκαφος του παει 40 μιλια ενω μιλαμε για 34-35 κομβους ;););)

Posted

το στεριανο μιλι ειναι 1609 μετρα ενω το ναυτικο μιλι 1852. το ναυτικομιλι ειναι ενα λετπο μοιρας κατα μηκος του μεσημβρινου στο γεωγραφικο πλατος του ισημερινου.

Posted

Εξηγειται ετσι οπως το λες αλλα στο περιοδικο φαινεται οτι σαν μοναδα το μιλι ανα ωρα ειναι μικροτερη ταχυτητα απο τον κομβο.

Posted

Και βεβαια ειναι

Αφου με 1 κομβο μετα απο μια ωρα εχεις κανει 1852 μετρα ενω με ενα μιλι την ωρα εχεις κανει 1609 μετρα

  • 1 month later...
Posted

Παιδιά, μηπως ξέρει κανένας αν τα τούρκικα πλοία (μικρά ή μεγάλα) πληρούν τις απαιτήσεις απο κατασκευής τουλάχιστον (γιατί όλα τα άλλα τα έχουν) γιατί έχω ακούσει ότι επειδή η λαμαρίνα τους είναι πολύ λεπτή δεν μπορούν να σηκώσουν σημαία μίας χώρας της Ε.Ε (π.χ: Ελληνική).

Ξέρετε αν ισχύει αυτό ή όχι? Για παράδειγμα έχω ένα πλοίο στην Τουρκία και το φέρνω Ελλάδα. Θέλω να σηκώσω Ελληνική σημαία και το πλοίο μου είναι καινούργιο και πληρεί τις απαιτήσεις του Τουρκικού νηογνώμονα. Θα μπορέσω να σηκώσω την Γαλανόλευκη ή όχι?

Posted

Μα και η Πορφυρούσα από Τουρκία δε μας ήρθε? Το ίδιο δεν ισχύει για κάμποια μικρά που υπάρχουν στο Αιγαίο?

Posted

Για το Πορφυρούσα κι εγώ είχα την ίδια εντύπωση, αλλά απ'ότι φαίνεται έχει χτιστεί στην Τουρκία υπό τον GL, οπότε δεν μετράει. Πάντως όντως υπάρχουν αρκετά σκάφη (αλιευτικά, βοηθητικά, Ε/Γ) που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία και φέρουν την Ελληνική σημαία. Δεν ξέρω αν το ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Για το θέμα του αν μπορεί συγκεκριμένο σκάφος να ενταχθεί στο ελληνικό νηολόγιο καλή θα ήταν η συμβουλή ναυπηγού που ασχολείται με τέτοια πράγματα και ακόμα καλύτερα του αγαπημένου μας ΚΕΕΠ...

Posted

Αν την κατασκευη εχει παρακολουθησει διεθνως αναγνωρισμενος Νηογνωμονας(μεσα στον IACS δηλαδη), δεν εχει να κανει με τη χωρα κατασκευης.

Posted

Σε γενικές γραμμές

Ασχέτως τόπου κατασκευής τα εμπορικά πλοία κατασκευάζονται σύμφωνα με διεθνείς κανονισμούς. Ο όποιος επιλεγμένος από τον πλοιοκτήτη νηογνώμων παρακολουθεί τόσο την κατασκευή του πλοίου όσο και την κατά την διάρκεια της "ζωής" του συμμόρφωσή του με τους κανονισμούς, εκδίδοντας και τα σχετικά πιστοποιητικά.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι ειδικά για τα Ελληνικής Σημαίας Ε/Γ απαιτείται επιπροσθέτως η έγκριση/παρακολούθηση από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ (ποιού ΥΕΝ??? σε κάποιο υπουργείο υπάγεται τεσπα)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...