Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Content Count

  6,039
 • Joined

Everything posted by enas chiotis

 1. Πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο για τα χαρτιά του να παραμείνει το ίδιο όνομα μέχρι να έρθει. Στο montreal στην επιθεώρηση του psc πριν την αναχώρηση έφαγε 19 παρατηρήσεις (όχι detention), τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει κατά την επισκευή του εδώ.
 2. Από σήμερα πάλι στα δρομολόγια, σύμφωνα με την εταιρεία του.
 3. Χωρίς να είμαι γραφείο τύπου του Μιχάλη, χθες είχα διαβάσει την ίδια ερώτηση με αλλιώς τα bold, που βγάζει και εντελώς διαφορετικό νόημα η απάντηση. Με έκπληξη σήμερα ανατρέχοντας στο ΠΘ, βλέπω το θέμα της εμπλοκής του στρατού να έχει περάσει στην απάντηση...
 4. Ρεπορτάζ στο πλοίο με αφορμή τον covid. Πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν μπουν να ταξιδέψουν.
 5. Από την ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, έχουμε μεταξύ άλλων το θέμα των συμβάσεων. Άμεσα το υπουργείο μπορεί να συνάψει συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για αποκλειστική εκτέλεση συγκεκριμένου δρομολογίου, μέχρι τις 30 Απριλίου. Ο υπουργός καθορίζει τη διαδικασία, τα κριτήρια ανάθεσης, τα δικαιολογητικά, τα μισθώματα και την έναρξη επιλεξιμότητας. Αυτή η σύμβαση μπορεί να παραταθεί έως 6 μήνες από την χθεσινή ημερομηνία που δημοσιεύτηκε η πράξη, εφ'όσον εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος διασποράς του covid.
 6. Μπορεί να επακούμβησε στο φεύγα. Παιδικές ασθένειες πάλι.
 7. Ας δούμε και σε άλλες χώρες πως πάνε τα πράγματα, ακτοπλοϊκώς. Στον Καναδά οι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων ζητούν να μένουν μέσα σ'αυτά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, για να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με άλλο κόσμο. Στην Κένυα στα ferry της Mombasa είναι δύσκολα τα πράγματα, μιας και ο κόσμος ταξίδευε συνήθως σε υπερφορτωμένα πλοία, και τώρα καλούνται να μάθουν να τηρούν τις αποστάσεις του ενός μέτρου, όσο ακόμα μπορούν να κυκλοφορούν. Προφανώς και σε άλλες χώρες θα γίνεται χαμός, απλά δε θέλω καν να φανταστώ πχ ταξίδια με πλοίο Sierra Leone, Ινδία κλπ.
 8. Απλά είναι τραγικό να βλέπει όλος ο κόσμος στο mt ένα πλοίο να κουβαλά όπλα, και να μην μπορεί κανένα ΝΑΤΟ, σύμμαχος ή εχθρός να το σταματήσει. Από την άλλη φαντάζεστε πχ να γίνονταν νηοψία στο πλοίο έξω από το Καστελλόριζο από την Ελλάδα;
 9. Δεν είμαι κι εγώ της νομικής, αλλα η λογική δε λέει ότι για να συνεχίσει να πληρώνεται θα έπρεπε να βρίσκεται πχ έξω ή δίπλα από τον Τσεσμέ; Από τη στιγμή που έφτασε απέξω και έφυγε, πήγε Πειραιά, έχει ήδη πάρει πετρέλαια, μήπως έχει κλείσει τις πόρτες του ο ναυλωτής και η ΑΝΕΚ κάνει πλέον τις απαραίτητες ενέργειες να ξεμπλέξει πιο γρήγορα το πλοίο; Όχι τιποτα άλλο, αλλά αν χρειαστούμε ένα πλοίο για πλωτό νοσοκομείο είναι το πρώτο που έρχεται στο νου πολλών.
 10. Kadavu μάλλον είναι ο προορισμός. Μάλιστα φόρτωνε χθες βράδυ τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του covid...
 11. Island Hopping ζητάνε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από Κάρυστο. Ερώτηση στον υπουργό.
 12. Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου. hcg.gr
 13. Αποδοχή της συμμετοχής της ΑΝΜΕΖ με το Αδαμάντιος Κοραής για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος.
 14. Η αλλαγή του Διαγόρας με το Ρόδος που ήταν να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να μη γίνεται και να συνεχίζει ο Διαγόρας μέχρι Μάη στη γραμμή. Προφανώς κάθε προγραμματισμός πάει περίπατο σε όλες τις γραμμές, και περιμένουμε τα χειρότερα. Κάποτε πήγαινε το Αριάδνη για 3+1 δρομολόγια στη γραμμή το χειμώνα, δε νομίζω να απέχουμε και πολύ όπως πάμε.
 15. Νότια της Κρήτης άλλαξε πορεία και πλέον αναγραφόμενος προορισμός Αττάλεια. Η αλήθεια είναι ότι στη Λιβύη το περίμεναν με ανοικτές αγκάλες.
 16. Το είχε πάρει το μάτι μου στο mt στην Κύπρο. Με μια πρόχειρη αναζήτηση, το πλοίο έχει πάνω μόνο το πλήρωμά του (904 άτομα) και ζήτησε να πάει στην Λεμεσσό. Δεν το δέχτηκαν στο λιμάνι, έμεινε στη ράδα για ανεφοδιασμό και αναχώρησε. Γενικά για το θέμα του covid, είναι κρίμα κράτη να μη δέχονται πλοία. Όταν φέρνουν τουρίστες είναι καλά, τώρα στα δύσκολα να γυρνάμε την πλάτη, στο τέλος θα γυρίζουν όλα τα πλοία σαν τα φαντάσματα στους ωκεανούς.
 17. Ενδεικτικό της διαχρονικής παράνοιας του κράτους που ζούμε είναι το ακόλουθο. Το κτήριο επιβατών του τελωνείου Χίου είχε παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Χίου προς το τελωνείο Χίου το 2004. Επειδή δεν είχε ακολουθήσει τριυπουργική απόφαση (Ναυτιλίας, Οικονομικών, Αστυνομίας) που να ορίζει το κτήριο ως πύλη Schengen στο νησί , οι απαιτούμενες επισκευές/εσωτερικές διαρρυθμίσεις σήμερα δεν μπορούν να γίνουν νόμιμα, ούτε να εκταμιευθούν κονδύλια, συνεπώς η τότε παραχώρηση πρέπει να θεωρείται άκυρη. Στο ενδιάμεσο, συζητείται το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες να επιστρέψουν στο παλιό τελωνείο, εκεί που τα σκάφη έδεναν κάθετα στο δρόμο, δεν μπορούσε να δέσει ταυτόχρονα μεγάλο πλοίο και έκλεινε η κυκλοφορία για να περάσουν οι επιβάτες. Μαγεία.
 18. Ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Σκοπελίτης ή το πλοίο". Ακολουθεί το trailer.
 19. Στο λιμάνι του Μανώλη του Κεφαλογιάννη το πλοίο, ράδα στο Τυμπάκι.
 20. Όντως, με κλειστά τα σύνορα δύσκολα τα πράγματα. Θα πρότεινα καραντίνα 14 μέρες στα Μεστά για αρχή.
×
×
 • Create New...