Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Posts

  6,410
 • Joined

Everything posted by enas chiotis

 1. Δεν είναι καινούργια παρουσία στο νησί, τα τελευταία 20 χρόνια είναι στο λιμάνι μας. Αρχικά υπό άλλον πλοιοκτήτη και στη συνέχεια πουλήθηκε στο Συμιακάκη.
 2. Δεν είναι container, αλλά σκηνικά. Από την άλλη πλευρά είναι ανοικτά-κούφια.
 3. Αυτό λείπει από το 15Αυγουστο και δεν το αναζήτησε κανείς.
 4. Mάλλον βλάβη ήταν, μιας και η περιοχή δεν έχει σχέση με το ναυάγιο της Λέσβου.
 5. Με απόφαση του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη το Λιμενικό αναλαμβάνει τον έλεγχο της επιβίβασης στα πλοία. Εγώ πάντως όπως διάβασα την ανακοίνωση του υπουργείου κατάλαβα οτι μέχρι τώρα οι λιμενικοί είχαν άλλο έργο στο λιμάνι. Κρίμα κι άδικο.
 6. Θα έχουν περάσει και 10-12 χρόνια από τότε που έπιανε Αγ. Ευστράτιο το Π. Θαλασσινή.
 7. Δηλαδή τα δρομολόγια του Αρμενιστή είναι το ένα κυκλικό τη βδομάδα Πειραιά -Χίο - Μυτιλήνη -Λήμνο - Θεσ/νίκη.
 8. Το χωμάτινο τμήμα του δρόμου φτάνοντας στην παραλία μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη που είναι η εγκατάσταση του λιμανιού νομίζω αδικεί το σύνολο του έργου. Επιπλέον, μια δυο πινακίδες να κάνουν πιο ευδιάκριτη την παράκαμψη στο Μαντούδι και να μην περνάς από τον οικισμό θα ήταν χρήσιμες.
 9. Ένα σαλόνι επιβατών πλώρα και ένα πρύμα, και έτοιμο για ενδοκυκλαδικά.
 10. Να πω την αλήθεια, θα περίμενα μια βδομάδα μετά το άνοιγμα να είχαν ξεκινήσει επιστολές κλπ οι δήμαρχοι των νησιών για τη δεύτερη ενδοκυκλαδική, αλλά δε βλέπω συμμετοχή μέχρι τώρα. Θα ασχολούνται με άλλα πράγματα φαίνεται.
 11. Τελικά το τέστ που απαιτείται δηλώνεται κάπου εκτός της φόρμας προεπιβίβασης; Γιατί αν είναι μόνο εκεί η απαίτηση, είναι απλα μια checklist που υπογράφεις.
 12. Πρακτικά το λιμεναρχείο θα ήταν λίγο δύσκολο να το αντιληφθεί, δε φταίνε αυτοί για όλα.
 13. Για τα δρομολόγια που έκανε το φθινόπωρο το πλοίο στα Βορειοδυτικά της Χίου φτιάχτηκε ειδική προβλήτα για να ξεφορτωθούν τα υλικά για τις ανεμογεννήτριες. Η προβλήτα αφαιρέθηκε μετά τη χρήση της. Βιντεο από την εταιρεία που είχε το τεχνικό κομμάτι της κατασκευής.
 14. Νήσος Χίος και για εμένα. Αρχικά να αναφέρω ότι ακόμα και το ίδιο πλοίο σε άλλη γραμμή, είναι άλλο πλοίο. Προσωπικά πχ έχω κάνει ταξίδια με το Πάτμος για Χίο και για Κυκλάδες. Άλλη ατμόσφαιρα είχε το πλοίο όταν ήταν στο ΒΑ Αιγαίο και άλλη στις Κυκλάδες. Άλλος κόσμος, άλλη αίσθηση ταξιδιού και φυσικά διαφορετικές οι απαιτήσεις των επιβατών (κι εμένα βέβαια). Με τα δικά μου κριτήρια, θεωρώ ότι πχ τα Δήλος και Πάτμος δεν έχουν τόσο άνετα αεροπορικά ή καμπίνες (με λένε blue star και Κορέα) και αντίστοιχα τα Χίος και Μύκονος εκεί έχουν ανώτερα χαρακτηριστικά. Σε χώρους οικονομικής και διάταξης του κόσμου στα καταστρώματα σαφώς είναι πιο άνετα τα Κορεάτικα.
 15. Έχω την εντύπωση ότι έχουν αυξηθεί οι άστεγοι που χρησιμοποιούν τα στέγαστα του ΟΛΠ στο λιμάνι για να περνούν τα βράδυα και τις ημέρες τους.
 16. Tην προηγούμενη εβδομάδα είχε κινητικότητα πάνω το πλοίο, φαίνεται να ετοιμάζεται για φέτος. Αν και χρειάζεται καρνάγιο, γιατί η πρασινάδα στα ύφαλα κοντεύει να ανθίσει.
 17. Εγώ το έγραψα με το σκεπτικό ότι το πλοίο από Πειραιά θα πήγαινε Οινούσσες περνώντας από τα ανατολικά παράλια της Χίου και μετά θα πήγαινε Χίο. Όμως εκ του αποτελέσματος, το Σάμος σήμερα πήγε Οινούσσες από το βόρεια της Χίου, σαν να είχε τα Ψαρά στο δρομολόγιο. Και αυτή η διαδρομή που έκανε φαίνεται να είναι η ίδια, ίσως και 1-2 μίλια πιο μικρή από αυτό που αναφέρω παραπάνω.
 18. Μετά την κατάρρευση του λιμανιού των Ψαρών, το δρομολόγιο της συγκεκριμένης άγονης έχει γίνει: Πειραιάς - Οινούσσες - Χίος - Μυτιλήνη. Κάντε το εικόνα στο χάρτη.😄
 19. Σε συνέχεια του προηγουμένου, μας πρόλαβε το λιμάνι και κατέρρευσε. Μέχρι Μαη (και βλέπουμε) δε θα πιάνει βαπόρι από Πειραιά. Πάντως από τις φωτό φαίνεται ότι δεν έπεσε η ράμπα, αλλά αρκετά πιο μέσα.
 20. Όπως μας τα γράφει το υπουργείο: Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χάλκη
 21. Βλέποντας στις κρατήσεις ότι οι αίθουσες 9-13 με αεροπορικά και η αίθουσα BSN δεν είναι διαθέσιμες να θεωρήσουμε ότι το πάνω ντεκ με τις αριθμημένες είναι κλειστό;
×
×
 • Create New...