Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

....μου προκαλεί εντύπωση για το μέλλον του...

Ε, δεν θα πάει και για scrap 5 χρονών βαπόρι επειδή έπαθε μία αβαρία. Θα επισκευασθεί και μιά χαρά θα είναι το μέλλον του. Εδώ άλλα κρατιούνται στη ζωή με βηματοδότη, τεχνητό νεφρό και με αναπνευστική υποστήριξη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στην Συρο βρισκεται ο εφεδρικος αξονας που υπηρχε στον Πειραια.(λυθηκε το θεμα με την απεργια που ειχαν στον Πειραια) ο αξονας αναμενεται να τοποθετηθει ενω κυκλοι της εταιριας πιστευουν το πλοιο 27.7. θα ειναι ετοιμο.....Θα δειξει!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρατηρώ μια κινησούλα στο βαπόρι(βάση AIS)λέτε να ξεκινήσει σήμερα για δοκιμαστικό όπως είχανε προγραμματίσει???Ελπίζω να πάνε όλα καλά και Παρασκευή να ξεκινήσει δρομολόγια

Link to comment
Share on other sites

To βαπόρι έχει αποπλεύσει από τη Σύρο, πραγματοποιώντας δοκιμάστικο τελικά και πλέοντας έως και με ταχύτητα 24 knots.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Να και ένα καλό νέο μέσα ση γενική μαυρίλα της ακτοπλοϊας, και όχι μόνο. Άντε να ξαναγυρίσει στα δρομολόγια του, το Αιγαίο το χρειάζεται/

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να εγινε σωστη επισκευη και το πλοιο να ειναι οπως πριν(το ατυχημα)απο 'κατω'.Ελπιζω απο δω κ περα να ταξιδευει για χρονια στο Αιγαιο χωρις προβληματα η ατυχη περιστατικα.

Το δρομολογιο παντως για Χιο-Μυτιληνη δεν βγαινει στα ακριβη ωραρια με κατω απο 25μιλια(θα υπαρχουν παλι καθυστερησεις).Να δουμε αν θα κανουν παλι αλλαγη οπως ειχε γινει και στο ΜΥΚΟΝΟΣ.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Λογικά και επειδή είναι πρώτο δρομολόγιο μήπως το πάνε λίγο χαλάρα και σιγά σιγά ανεβάζει ταχύτητα στα επόμενα δρομολόγια ;)

καλή αρχή στο πλοίο και ελπίζω να πάνε όλα καλά από δώ και πέρα.

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταξιδεύω με το πλοίο από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου. Νομίχζω όμως ότι εφέτος το καλοκαίρι ήταν οι χειρότερες από κάθε άλλη φορά. Το πλοίο εκτός ωραρίων, που σημαίνει πολλά για αρκετούς επιβάτες, το πλήρωμα να ψάχνεται, σε αρκετές περιπτώσεις μη γνωρίζοντας ούτε να καθοδηγήσει τους επιβάτες στις θέσεις τους, και από καθαριότητα τι να λέμε.

Έχω ξαναταξιδέψει σε συνθήκες πρωτοκόλου ουκ ολίγες φορές, τέτοια χάλια ποτέ. Κρίμα είναι τέτοιο πλοίο να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω κατόπιν ιδίας εμπειρίας από ταξίδι προς Λέσβο αρχές Αυγούστου είναι η καθυστέρηση στην άφιξη σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα (περίπου 45'). Κατά τα άλλα το πλήρωμα ήταν εξυπηρετικότατο και ευγενέστατο, ενώ το καράβι πεντακάθαρο.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Επειδή πολλά παράπονα έχουν ακουστεί και για το Χίος αλλά και για το Μύκονος για καθυστερήσεις και τη μη τήρηση ωραρίων...θα ήθελα να ρωτήσω είναι θέμα οικονομίας που πάνε από 23 έως με το ζόρι 25 ή πλέον δεν τα έχουν τόσο εύκολα τα 26?

Link to comment
Share on other sites

Για μενα ειναι θεμα καθαρα οικονομιας(οπως λες το ιδιο ισχυει και για το ΜΥΚΟΝΟΣ αλλα και για τα ΠΗΓΑΣΟΣ/ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ που εχουν και αυτα καθυστερηση περιπου 1ωρας),πρεπει να εχουν δωσει εντολη να τα πηγαινουν με 70 αντι 85%(τυχαια ειναι τα νουμερα,δεν μπορω να ξερω ακριβως).

Στην περιπτωση ομως του ΧΙΟΣ που εχει ενα σερι δρομολογιο να καλυψει,τα 2-3μιλια που χανει την ωρα,μετρανε συνολικα κατα την επιστροφη και την αφιξη στον Πειραια B)

ΥΓ.Αν παλι πλοια 5ετιας δεν μπορουν να πιασουν το max των δυνατοτητων τους τοτε η συντηρηση των μηχανων εχει αφεθει στον θεο...ελπιζω να μην ισχυει κατι τετοιο.Μια αλλη σκεψη που εχω κανει ειναι μηπως χρησιμοποιουν πιο φτηνο καυσιμο απο αυτο που πρεπει και δεν ανεβαζουν στροφες για να μην εχουν προβληματα στις μηχανες.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοιο το ειδα σε καλη κατασταση , καθαρο ηταν, και το πληρωμα "ευγενεια ρουτινας", φυσικα δεν εχει σχεση με την εποχη Στριντζη.

Και τα γκαραζ καθαρα και βαμενα.

Το επιπλεον μισαωρο ειναι πια καθεστως στο δρομολογειο και ειδικα εκεινο το 00.40 ηταν πια ονειρο απατηλο, στοχος.. η οικονομια.

Οι καμπινες μια χαρα διατηρουνται και τα σαλονια τα ειδα επισης καθαρα αν και γεματα κοσμο.

Απο κινηση πηγε καλα και νομιζω οτι αν και μπηκε δυναμικα το "γιαλιστερο" Πατμος, το Χιος κραταει την εμπιστοσυνη των Χιωτων.

Ελπιζω να μην απεμπολισουν στην Ελλενικ αυτη την προτιμηση. Στα πρακτορεια της Χιου δεν εμφανιζονται παντως ανταγωνιστικα τα δυο νεότευκτα αλλά αλληλοσυμπληρούμενα.

Ειδωμεν, και καλο χειμωνα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταξιδι επιστροφης με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ

Για τις καθυστερησεις τα εχουν πει και αλλοι.Στο δικο μας ταξιδι βεβαια δεν υπηρχε καθυστερηση λογω του οτι το πλοιο ειχε διανυχτερευση στη Μυτιληνη οποτε το ταξιδι εγινε στο προβλεπομενο ωραριο.

Κατα τα αλλα δεν υπηρξε κατι αξιοσημιωτο με το πληρωμα να ειναι ευγενικοτατο και το πλοιο καθαρο.Το μονο παραδοξο ηταν οτι δεν βγηκε ποτε ανακοινωση για να περασει ο κοσμος τα μιλια στην καρτα και ετσι ολοι μετα τη Χιο πηγαιναν στη ρεσεψιον για να ρωτησουν.Φανταζομαι οτι δεν ηταν και τοσο δυσκολο να βγει μια ανακοινωση ωστε να αποφευχθει το μπλεξιμο

Απο κινηση το πλοιο ηταν γεματο και δυσκολα εβρισκες θεση ακομα και στο καταστρωμα

Να και μια νυχτερινη φωτο απο τη Μυτιληνη

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Για να ειμαι ειλικρινης δεν τον ειδα, αλλα μπορει και να ειναι μιας και στο πληρωμα ειδα ανθρωπους που ειναι χρονια στο πλοιο

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...