Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στις επιστροφές φαντάζομαι πως εμφανίζεται μόνο deck επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε άλλη θέση. Μιλάμε για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, τη χαρά των επιστροφών!!!

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, υπάρχουν θέσεις σε όλα τα σαλόνια, και στην αναχώρηση και στην επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Από Πειραιά προς Χίο ζήτησα χθες 17/8 Central και δεν δίνει. Και όταν από περιέργεια ρώτησα και για άλλες μέρες 16-17-18 μου απάντησαν ότι καμμία ημέρα μετά τις 15/8 δεν έχει.

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ μήπως αντί για το κεντρικό (MICHALAKIS) ξεγελάστηκες -από την τεράστια πινακίδα- και ρώτησες στο διπλανό του (fenia travel)?

Link to comment
Share on other sites

Γιατι αν στο τελος Μυτιληνη κ Χιος κλεινουν ολες τις αριθμημενες θεσεις κ το καταστωμα,τοτε οι επιπλεον καμπινες του ΧΙΟΣ πανε περιπατο..

Οι επιπλέον καμπίνες του ΧΙΟΣ μάλλον θα πάνε περίπατο στο ημερήσιο δρομολόγιο. Στο βραδυνό όμως της επιστροφής τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Σίγουρα θα πάρει περισσότερο κόσμο στο Μυτιλήνη-Πειραιάς, αφού 9 ώρες στην καρέκλα και μάλιστα βράδυ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Από την άλλη στο Πειραιάς-Χίος, που είναι ημερήσιο ταξίδι και 6ώρες και κάτι ψιλά ο άλλος δεν έχει κανένα λόγο να πληρώσει καμπίνα. Οπότε σ' αυτό τα περισσότερα αεροπορικά καθίσματα του Μύκονος θα ήταν χρήσιμα.

Γενικά εγώ περιμένω αύξηση της κίνησης στο Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς και ίσως μικρή μείωση στο Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη (αλλά μείωση τεχνητή λόγω της μείωσης των αεροπορικών, άρα δε θα φαίνεται καθόλου τις μέρες που το βαπόρι θα πηγαίνει μισογεμάτο).

Βέβαια αυτά είναι υποθέσεις και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα συμπεριφερθεί τελικά ο κόσμος. Π.χ. ο τοπικισμός ορισμένων κύκλων στη Χίο είναι τόσο έντονος που τους έχω ικανούς λόγω των συνειρμών ΝΕΛ=Μυτιληνη=Μπαμπούλας :D να πληρώνουν καμπίνα για ημερήσιο 6 ωρο ταξίδι!!! Ανάλογα θα ήταν και με τους Μυτιληνιούς, με την λαικής βάσης ΝΕΛ θα προτιμούσαν 13ώρες στο κατάστρωμα του Θεόφιλος!! Αλλά τώρα στην εποχή Βεντούρη ξυπνάνε και καταλαβαίνουν ότι ο καθένας είναι με την τσέπη του!

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλε ELANTA 05,στο κεντρικο πρακτορειο ρωτησα(ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ) κ το ατομο που μου ανεφερε αυτα που εγραψα παραπανω το εμπιστευομαι απολυτα.Υπαρχει μπλεξιμο με τα εισητηρια κ μολις βγει η ΑΡΙΑΔΝΗ θα μπουν ολα στον δρομο τους.

Οσο για λεγομενα σου Alcaeos με βρισκουν απολυτα συμφωνο.Το Ν.ΧΙΟΣ θα δουλευει πολυ καλα στα βραδυνα δρομολογια αλλα στα ημερισια υπαρχει περιπτωση να ειναι γεματα καταστρωμα-σαλονια-bar κλπ αλλα οι καμπινες του να ταξιδευουν κενες.Για μενα το περισσοτερο προβλημα θα υπαρξει στην επιστροφη των διακοπων Χριστουγεννα κ Πασχα που στην κυριολεξια μεσα σε 2-3 μερες γινεται η μετακινηση ολου του κοσμου,κ θα λενε 'υπαρχει μονο κρεβατι η deck'....Κ αντε να διαλεξεις..:D Τελοσπαντων αυτα,θα δουμε σε λιγους μηνες τι θα γινει ακριβως.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Πρεπει να αλλαξαν τα δρομολογια του Mυτιληνη στο Σαββατοκυριακο κ αυτο γιατι σημερα τα ξημερωματα εφτασε Χιο 03.40 για να συνεχισει λογικα Μυτιληνη-Πειραια.Να υπενθυμισω πως εδω κ αρκετες βδομαδες Κυριακη κ Δευτερα ξημερωματα εφτανε παντα 06.00 στην Χιο.

Link to comment
Share on other sites

Δίχτυα μπλέχτικαν στην άγκυρα του Θεόφιλος στη Μύρινα (Λήμνος), οπότε αναχώρησε στις 14:00 (αντί 10:30-νομίζω), φτάνει Μυτιλήνη γύρο στις 19:00 και αναχώρηση για Πειραιά είναι στις 21:15.

Link to comment
Share on other sites

απο λημνο εμαθα οτι ο Θεοφιλος πηγε με καβο πιασμενο στην προπελα και επεσε δυτης. το προβλημα αποκατασταθηκε και εφυγε πριν λιγο,αλλα με ηδη 4 ωρες καθυστερηση.

Και η επίσημη ανακοίνωση από την ΝΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΝΕΛ, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι παραγάδι μπλέχτηκε στην προπέλα του πλοίου ενώ έπλεε από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο με αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητά του. Με τη βοήθεια δύτη στο λιμάνι της Λήμνου το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα και προβλέπεται καθυστέρηση 2,5 ωρών. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας το πλοίο αναμένεται στη Μυτιλήνη στις 20.00 απόψε το βράδυ, στη Χίο στις 23.30 και στον Πειραιά στις 09.30 πρωϊ Δευτέρας.

Πηγή : MARINEWS

Link to comment
Share on other sites

Η μεγαλη φυγη των επισκεπτων συνεχιζεται κ πολλοι παρακαλουν να μπει κανα εκτακτο δρομολογιο(με οποιαδηποτε απ τις 2 εταιριες) γιατι καθημερινα τα πλοια φευγουν φουλ! Χτες για παραδειγμα γνωστος μου εβαλε το αυτοκινητο του στο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ εφυγε εκεινος deck με το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ,οπου μαζι με τον ΘΕΟΦΙΛΟ δεν ειχαν ουτε μια θεση κενη για ΙΧ.Επισης τα δρομολογια του ΝΗΣΟΣ για Πειραια στις 27&28/8 δεν εχουν ουτε καν deck:eek: Γενικα οι συνθηκες μεσα στα βαπορια αυτες τις μερες δεν πρεπει να ειναι κ οι καλυτερες...Ο ενας πανω στον αλλον:D

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι ετσι τα πραγματα, και απο τη στιγμη που στο Νησος Μυκονος δεν περισσευει χρονος για οποιοδηποτε εκτακτο δρομολογιο, το εκτακτο της Παρασκευης το βραδι απο Πειραια για Μυτιληνη γιατι κοπηκε? Θα μπορουσε να συνεχιστει για 1-2 εβδομαδες ακομα για τις επιστροφες που ειδικα λογω εκλογων ισως να ειναι και περισσοτερες απ' οτι συνηθως τετοια εποχη.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι εάν υπήρχε στην γραμμή και ο Ταξιάρχης..

Πραγματικά το κένο του φέτος, είναι εμφανές..

Link to comment
Share on other sites

Ναι Nick κ η πλακα ειναι πως το εκοψαν την προηγουμενη βδομαδα αυτο το δρομολογιο...Αποτελεσμα ειναι το Σαββατο η ΝΕΛ απο τα νησια προς Πειραια να μην εχει δρομολογιο,τωρα που η κινηση ειναι αρκετα αυξημενη.

Οσο για τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ που λες Στρατο,σιγουρα θα βοηθουσε τωρα αλλα ισως ολο το καλοκαιρι να μην συνεφερε την ΝΕΛ να τον εχει ως συμπληρωματικο βαπορι.Η ΣΑΟΣ παιρνει τα περισσοτερα φορτηγα κ κανει αρκετη 'ζημια' στις αλλες 2 εταιριες.Δεν χωραει αλλο βαπορι η γραμμη πια.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε στη συγκεκριμένη γραμμή υπήρχαν περισσότερα πλοία,είναι βέβαιο πως τα τρία πλοία που έμειναν φέτος στη γραμμή δεν επαρκούν

Πάντως αν η ΝΕΛ δεν είχε δώσει το δικαιώμα στη saos με τη αποχώρηση του ΤΑΞΙΑΡΧΗ ο Μανούσης θα έμενε με ένα ro/ro επάνω.Για μένα σε αυτό το θέμα η ΝΕΛ φταίει,μόνη της βάζει τα χέρια και βγάζει τα μάτια της όπως έκανε και με τις άγονες του Βορείου Αιγαίου τη γραμμή Λέσβου-Καβάλας τη Λήμνο κτλ,δεν μας φταίει λοιπόν ο Μανούσης.Αν ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ήταν στη γραμμή το πρόβλημα θα λυνόταν και επιπροσθέτως η ΝΕΛ δε θα έχανε τόσα φορτηγά που αναγκάστηκε να διώξει

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Άκουσα και το αναφέρω με επιφύλαξη ότι το ΜΥΤΙΛΗΝΗ πρόκειται να αποδρομολογηθεί απο τη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης τέλος Σεπτέμβρη δεν θα πω για πόσο γιάτι μου είπαν ένα χρονικό διάστημα που με άφησε άφωνο και που θεωρώ λίγο τρελό το να γίνει

Τα πλάνα του πλοίου για τον Οκτώβριο άνοιξαν σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και απαγόρευσης απόπλου το Σάββατο 22/09/2007 και την Κυριακή 23/09/2007 τα δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ διαμορφώνονται ως ακολούθως:

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/09/2007

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά στις 15:00 και θα αναχωρήσει στις 16:15 για Χίο – Μυτιλήνη αντί στις 12:30.

ΤΡΙΤΗ 25/09/2007

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 01:30 από Μυτιλήνη για Χίο – Πειραιά αντί τη Δευτέρα 24/09/2007 στις 22:00.

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

hsw.gr

Link to comment
Share on other sites

Δελτιο τυπου δεν εβγαλε η ΝΕΛ αλλα συμφωνα με το http://www.chiosnews.com/cn2492007823410.asp ΘΕΟΦΙΛΟΣ/ΜΥΤΙΛΗΝΗ ξεκινουν απο τα 2 νησια με προορισμο τον Πειραια.Αν δεν εχει κανει λαθος παντως το συγκεκριμενο site μου φαινεται λιγο περιεργο να μην μεινει κανενα πλοιο στην Μυτιληνη για να εχει δρομολογιο το βραδυ προς το μεγαλο λιμανι:confused:.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα η HSW δεν παιζεται,μας στελνει ολους αδιαβαστους! Δεν πειραζει,ετσι αποκτουν κ περισσοτερο ενδιαφερον τα νεα.A big surprise λοιπον κ την αποδεχομαστε ευχαριστως!Καλως να μας ερθει το βαπορι κ με την ευχη να γερασει σε αυτη την γραμμη με μεγαλη επιτυχια!

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΟΦΙΛΟΣ/ΜΥΤΙΛΗΝΗ ξεκινουν απο τα 2 νησια με προορισμο τον Πειραια.Αν δεν εχει κανει λαθος παντως το συγκεκριμενο site μου φαινεται λιγο περιεργο να μην μεινει κανενα πλοιο στην Μυτιληνη για να εχει δρομολογιο το βραδυ προς το μεγαλο λιμανι:D.

Μη σου φαίνεται καθόλου περίεργο. Το ΜΥΤΙΛΗΝΗ γύρισε το μεσημέρι Πειραιά και έφυγε στις 19:00 και ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ πέρασε τα φανάρια στις 20:10 (αφού έμεινε αρκετή ώρα απ'έξω) κι έδεσε στη γνωστή του θέση.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμη το παρθενικο χτεσινο ταξιδι,του Ν.ΧΙΟΣ στην γραμμη,ο κ.Στριντζης εδωσε ραδιοφωνικη συνεντευξη σε τοπικο σταθμο,οπου ανεφερε πως η HSW κατεχει το 51% της κινησης στα νησια κ πως οι τιμες θα διατηρηθουν ιδιες μεχρι το τελος της περιοδου.Περισσοτερα εδω http://www.alithia.gr/newspaper/2007/26092007/26092007,22310.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...