Jump to content
Shipfriends

ELANTA05

eMembers
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ELANTA05

  1. Σε άδεια ο Βαγγέλης Ρούπακας από το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. (Προφανώς δεν άντεξε την καζούρα από το 3-2 της Ξάνθης)
  2. Μήπως γίνει η έκπληξη και ανηφορίσει το ΑΡΙΑΔΝΗ Χίο-Μυτιλήνη για το καλοκαίρι?
  3. Χθες το πρωί ταξίδευε ο αδερφός μου από Χίο προς Πειραιά με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και τον πήγα στο πλοίο. χΑΜΌΣ, πρέπει να περίμεναν πάνω από 400 άτομα στο μώλο.Στη θέση του πλοίου βρισκόταν το ΠΗΝΕΛΟΠΗ που είχε προορισμό Σάμο. Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ περίμενε εκτός λιμένα και μπήκε μέσα μόλις έφυγε το ΠΗΝΕΛΟΠΗ ώρα 09.30(μισή ωρα καθυστέρηση). Εβλεπα τον κόσμο (κυρίως ηλικιωμένους) να τουρτουρίζουν από το κρύο περιμένοντας το ΠΗΝΕΛΟΠΗ να βγάλει 3 νταλίκες μέσα στο χάος και αναρωτιόμουν δεν μπορεί το λιμεναρχείο να δώσει προτεραιότητα στους 400 βάζοντας το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ μέσα στο λιμάνι αντί για το ΠΗΝΕΛΟΠΗ αφού έφτασαν περίπου την ίδια ώρα?
  4. Μετά από 10 ώρες αναμονής εκτός λιμένος επιχείρησε να δέσει. Ενώ είχε δώσει κάβους και είχε φουντάρει έπιασε ένα μπουρίνι. Ελυσε τους κάβους και προσπάθησε να βγεί σέρνοντας τις άγκυρες οι οποίες προφανώς <<αντιστάθηκαν>>.Είχε άγιο..αφού πέρασε πολύ κοντά από τον νότιο λιμενοβραχίονα. Πάντως και στη βραδυνή αναχώρηση δυσκολεύτηκε να τις πάρει (πάνω από 10 λεπτά) με αποτέλεσμα έναν σπασμένο κάβο. Εγώ δεν κατάλαβα τελικά γιατί δεν έμεινε στο λιμάνι από την προηγούμενη και βγήκε έξω το Σάββατο τα ξημερώματα. Δεν μπορούσε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να δέσει με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ μέσα?
  5. από εχθές με απαγορευτικό το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ. Βγήκε το πρωί (04.00) για να μπεί το ΘΕΟΦΙΛΟΣ να ξεφορτώσει (ερχόμενο από Πειραιά) και έκτοτε κόβει βόλτες έξω από το λιμάνι. Επίσης έξω από το λιμάνι μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό
  6. Στη Χίο είπαν ότι έφτασε 05.30 το πρωί.Το βράδυ από Μυτιλήνη 21.30, ενώ δεν χώρεσαν -λόγω πληρότητας- γύρω στους 50-60 επιβάτες για Πειραιά οι οποίοι μετά την αναχώρηση έκαναν ουρά στα πρακτορεία για να κόψουν εισιτήριο για το πρωινό του Ν.ΧΙΟΣ.Αλήθεια πόσους επιβάτες χωράει ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ(πρωτόκολο)?
  7. Οσον αφορά τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, όταν το πλοίο δρομολογήθηκε στη Χίο και τη Μυτιλήνη, κανείς δεν πίστευε ότι θα πιάσει με τέτοια δρομολόγια, Κι όμως πέτυχαν...
  8. Οι καθυστερήσεις γίνονται στα λιμάνια. Τις τελευταίες μέρες πάντως φεύγει το αργότερο 01.00
  9. 23.10 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ απόψε από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Δεν άνοιγε ο καταπέλτης των επιβατών. Το λιμενάρχειο Μυτιλήνης διέταξε επιθεώρηση και αφού φόρτωσε περίμενε μισή ώρα να πάρει έγκριση απόπλου. Μου προκαλεί εντύπωση η ευαισθησία του λιμεναρχείου για τον καταπέλτη επιβατών -που πολλά πλοία δεν χρησιμοποιούν- την στιγμή που το ίδιο λιμεναρχείο είχε απωσιωπήσει πέρυσι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα σε πλοίο άλλης εταιρείας. Φανταστείτε τί θα γίνει μόλις έρθει και το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ...
  10. Από Πειραιά προς Χίο ζήτησα χθες 17/8 Central και δεν δίνει. Και όταν από περιέργεια ρώτησα και για άλλες μέρες 16-17-18 μου απάντησαν ότι καμμία ημέρα μετά τις 15/8 δεν έχει. ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ μήπως αντί για το κεντρικό (MICHALAKIS) ξεγελάστηκες -από την τεράστια πινακίδα- και ρώτησες στο διπλανό του (fenia travel)?
  11. Εντυπωσιακός για άλλη μια χρονιά ο χαιρετισμός του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στην εκκλησία της ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο Καστέλο της Χίου πριν από λίγο. Στροφή 360 μοιρών και εκτόξευση νερού από μάνικες από το σημαιοστολισμένο πλοίο ενώ οι καμπάνες της ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ απαντούσαν στον χαιρετισμό του. Συγχαρητήρια στον καπετάν Μπάμπη και το πλήρωμα!
  12. Δυστυχώς το ΑΡΙΑΔΝΗ απο ότι ακούγεται δεν θα είναι έτοιμο και η χωρητικότητα του Ν.ΧΙΟΣ (40 φορτηγά) είναι πολύ μικρή για να καλύψει την ζήτηση και να λύσει το πρόβλημα..
  13. Eντονα κυκλοφορεί στις μεταφορικές εταιρείες σήμερα ότι το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤON ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ
  14. Ρε παιδιά αφού δεν θα έρθει Χίο το πλοίο δεν βγάζετε καμμιά φώτο τώρα που είναι βαμμένο να το βλέπουμε?
  15. Την Παρασκευή έφτασε Χίο από Μυτιλήνη 2205 αντί για 2100(4 ώρες Χίο-Μυτιλήνη). Δεν αναφέρθηκε τί βλάβη είχε, επιθεωρήθηκε και αναχώρησε από Χίο γύρω στις 2400...
  16. Στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ πλοίαρχος ο Α.ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ στη θέση του Δ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ που έφυγε για το ΑΙΟΛΟΣ... Θα μας λείψουν οι μανούβρες του και.... η σημαία του Ολυμπιακού από την πλώρη.
  17. Πήγα τώρα να κόψω εισιτήριο για απόψε με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από Χίο προς Πειραιά και μου είπαν ότι δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο λόγω της αυριανής απεργίας!(??) Οπότε πάω με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
  18. Στο openseas δίνει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δρομολόγια και την επόμενη εβδομάδα. (6 ΜΑΙΟΥ). Δεν θα αντικατασταθεί από το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ? Το Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ δεν θα εκτελεί δρομολόγια από 1/5?
  19. Θα είναι μεγάλο <<ξενέρωμα>> για τους Χιώτες που περιμένουν το πλοίο πως και πως,, να δρομολογηθεί πρώτα στα Χανιά. Θα είναι μεγάλο λάθος για την HELLENIC και θα δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις στους πιο φανατικούς (Χιώτες) επιβάτες της...
  20. Άφιξη ΘΕΟΦΙΛΟΣ 23.20 (δεξιόστροφη μανούβρα) . Δεν πρέπει να είχε τίποτα να βγάλει...Αναχώρηση 23.37
  21. ΣΑΜΟΣ: Η δρομολόγηση του πλοίου "Νήσος Μύκονος" στη γραμμή Πειραιά – Σάμου ανακοινώνεται και επίσημα σήμερα από την πλοιοκτητρία εταιρεία Hellenic Seaways. Το πλοίο θα ξεκινήσει το πρώτο ταξίδι από τον Πειραιά προς τη Σάμο στις 21 Ιουνίου http://www.aegeanews.com/
×
×
  • Create New...