Jump to content
Shipfriends

Alcaeos

eMembers
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alcaeos

  1. 21/9/2014 @ Yokohama Port

    © alcaeos

  2. http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=909 Ταξιδέψτε με το υπερσύγχρονο φουσκωτό "Κωνσταντίνος Γ" (προσφάτως ανακαινισθέν με δίδυμες εξωλέμβιες Mariner) στη γραμμή Μυτιλήνη-Αιβαλί και Μυτιλήνη-Δικελί.... Το είδα το πρωί σε ενημερωτικό mail της εταιρείας και ακόμα γελάω. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο οποισδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις photoshop και λοιπών συναφών εργαλείων μπορεί να φτιάξει κάτι απείρως καλύτερο, σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόστος. Αδιαφορία? Ασχετοσύνη? Ωχαδερφισμός? Λίγο απ' όλα ίσως??? Την τελευταία φορά που είδα διαδικτυακό υλικό ακτοπλοικής εταιρείας (site, διαφήμιση, ανακοίνωση κλπ) και έμεινα με τέτοια αίσθηση ερασιτεχνισμού ήταν όταν έβλεπα το site της ΣΑΟΣ! Τυχαίο? Δε νομίζω.....
  3. Εντελώς απαράδεκτη κίνηση (αν τελικά επιβεβαιωθεί), ενδεικτική της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει την εταιρεία και του μηδενικού σεβασμού στον επιβάτη. Το να επιστρέφει στον κορμό ένα πλοίο που υπήρχαν σκέψεις να βγει total loss μετά τις Οινούσσες, ένα πλοίο που δεν κατάφερνε πια ούτε στην άγονη να σταθεί με στοιχειώδη αξιοπρέπεια είναι πρόκληση. Προφανώς η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει να ζήσει η να πεθάνει (το δεύτερο δίνει απόδοση κοντά στον άσσο... ) με τις μεταφορικές. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μεγαλύτερο γκαράζ για να χωράνε τα φορτηγά, να ναυλώσουμε δεν θέλουμε/μπορούμε, ε βάλε τον ΤΕΟ να αργοσέρνεται γεμάτος νταλίκες και στείλε το Μυτιλήνη για μια αρπαχτή Ικαροσαμία. Ούτως η άλλως το Χίος δε μπορεί να χωρέσει όλη την κίνηση του Αυγούστου οπότε όλο και κάποιοι μα@@@ες θα μπούνε και σε μας. Εδώ θα φάνε τα μούτρα τους. Ο κόσμος δε θα φάει το παραμύθι όπως με το "καινούριο" Γιουροπίαν... Είναι πολύς ο κόσμος (και στη Λέσβο) που ακόμα θυμάται τα 15ωρα και 17ωρα που έχει ρίξει μέσα στον ΤΕΟ με την χαλασμένη προπέλα. Καλά στερνά....
  4. Σχετικά με τη μειωμένη κίνηση σε φορτηγά του Χίος πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η απογευματινή / βραδινή ώρα άφιξης στα νησιά. Τους επιβάτες μπορεί να τους εξυπηρετεί (σίγουρα τους Χιώτες αλλά και αρκετούς Μυτιληνιούς) αλλά για μια μεταφορική η μια εμπορική επιχείρηση γενικά, δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι να έχει τα φορτηγά της να φτάνουν στις 6μιση το απόγευμα η στις 9 το βράδυ. Η εντύπωσή μου είναι ότι τέτοιες ώρες άφιξης προκαλούν αυξημένο λειτουργικό κόστος σε μια επιχείρηση π.χ. έξτρα βάρδια στην αποθήκη εκείνη την ώρα για να υποδεχθεί το φορτηγό. Τα Ro/Ro αλήθεια τι ώρες άφιξης έχουν? Νομίζω ότι στα τακτικά τους δρομολόγια τουλάχστον επιλέγουν και αυτά να φτάνουν στον προορισμό νωρίς το πρωί.
  5. Είναι ενδιαφέρον ότι προτίμησαν να το δώσουν για 2Μ για διάλυση παρά για 5Μ που το ζήταγε ο Κινέζος. Προφανώς φοβήθηκαν ότι θα είχε την τύχη του Varyag.
  6. Ποτέ μου δεν ταξίδεψα με αυτό, κυρίως λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθουσε κατά καιρούς η ΑΝΕΚ.... Όσοι γνωστοί μου ταξίδεψαν μου το περιέγραφαν σαν έναν "λίγο πιο αργό και πιο κακοτάξιδο Θεόφιλο". (όπως ήταν ο Θεόφιλος πριν τη στούκα και την άγονη....) Θεωρώ ότι με βάση τις τότε διαθέσιμες λύσεις για άμεση αντικατάσταση του Θεόφιλου, ήταν πολύ καλή επιλογή. Όπως λέει και ο Earl κάλυψε και με το παραπάνω τη χωρητικότητα του ΤΕΟ χωρίς να υστερεί ή να υπερτερεί συντριπτικά σε κάποιο χαρακτηριστικό. Όσο αργό και να ήταν, το γεγονός είναι ότι τη γραμμή την εξυπηρέτησε συνεπέστατα. Τα ωράρια που δήλωνε τα τηρούσε τουλάχιστον! Όταν έχουμε φάει στη μάπα τα κατορθώματα της ΝΕΛ στην άγονη, ας είμαστε λίγο πιο μετριοπαθείς στις κρίσεις μας.
  7. Δε νομίζω ότι θε τελειώσουμε ποτέ με αυτή τη συζήτηση.... Αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ φίλε Earl θα δεις ότι είναι κοινή παραδοχή ακόμα και των ντόπιων της Μυτιλήνης ότι υπάρχει τοπικισμός και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ταξιδεύουν με τα ΝΕΛΟβάπορα. Το θέμα είναι ότι εσύ θεωρείς ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος. Αρκετοί από μας έχουμε επιχειρηματολογήσει κατά καιρούς για τους λόγους που μπορεί να κάνουν έναν επιβάτη να παραβλέψει το γεγονός ότι ένα πλοίο είναι νεώτερο, ταχύτερο, πολυτελέστερο και να μπει σε ένα άλλο, και δεν νομίζω ότι όλα τα επιχειρήματα είναι επιπέδου "τυρόπιτας". Δεν τα δέχεσαι? Τα θεωρείς "δικαιολογίες που προκαλούν γέλιο". Με γειά σου με χαρά σου. Αυτό όμως δεν είναι "κοινή παραδοχή" φίλε μου. Είναι η δική σου παραδοχή. Είναι αναφαίρετο δικαιωμά σου να πιστεύεις ότι αν ένα πλοίο είναι ένα χρόνο νεώτερο ή έχει μισό μίλι δρόμο παραπάνω τότε πρέπει όλοι να παίζουν ξύλο στον καταπέλτη για το ποιος θα πρωτομπεί σε αυτό και μόνο οι δυστυχείς (και δαρμένοι...) που θα μείνουν απέξω πρέπει με βαριά καρδιά να ταξιδέψουν με τα υπόλοιπα. ( ναι υπερβάλλω, η διαφορά δεν είναι ούτε ένας χρόνος ούτε μισό μίλι στη συγκεκριμένη γραμμή... ) Το λάθος που κάνεις είναι που τη δική σου (σεβαστή) άποψη την προβάλλεις σαν κοινά αποδεκτή, σαν εξ ορισμού σωστή και λογική και παράλληλα ο,τι αντίθετο σε αυτή το χλευάζεις σαν "αστείο που προκαλεί το γέλιο" και "επιπέδου καφενείου", απλά και μόνο επειδή διαφωνείς με αυτό. Στην τελική ακόμα και επιπέδου καφενείου να είναι, το παρόν φόρουμ (όπως και κάθε φόρουμ στο δίκτυο) έχει κάποια κοινά με ένα παραδοσιακό καφενείο. Στο καφενείο π.χ. ο καθένας μπορεί να λέει τη μ@@@κία του (ακόμα και θεωρώντας ότι είναι "κοινή παραδοχή" ) παίζοντας ταβλάκι. Ε εδώ απλά τη γραφει τη μ@@@κία του, έχοντας το τάβλι ανοιχτό στο διπλανό tab. Οπότε και τα επιχειρήματα καφενείου μια χαρά ταιριάζουν εδώ μέσα.... Εν πάσει περιπτώσει, για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, και προς επίρρωση της ύπαρξης τοπικισμού σας μεταφέρω μια πραγματική συζήτηση μεταξύ δυο γνωστών μου στη Μυτιλήνη τον περσινό Αύγουστο. - Άσε έχω μεγάλο πρόβλημα, δεν έχει πλοίο να φύγω. - Σοβαρά? Το έψαξες καλά ρε? - Ναι σου λέω. Από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα δεν έχει τίποτα! - Τι λες ρε! Και τι θα κάνεις τώρα? - Ε, τι να κάνω? Θα φύγω με το "Χίος". ... Ντονγκκκκκ!!! Σχετικά με τις ώρες των δρομολογίων που συζητάτε τα 2 τελευταία χρόνια στα δικά μου ταξίδια (Aύγουστο μήνα) το "Χίος" πάντα κάνει το Πειραιάς - Μυτιλήνη 12:30-22:00 και το "Μυτιλήνη" το Μυτιλήνη-Πειραιάς" 18:00-7:00.
  8. Σε άλλα πλοία δίνουν κλειδιά στις 4κλινές που δεν κλείνονται ολόκληρες αλλά χωριστά τα κρεβάτια? Δηλαδή υπάρχουν 5 κλειδιά για κάθε τετράκλινη, 1 για κάθε κρεβάτι και ένα ακόμα να μένει στη reception?
  9. polmyt μην επιμένεις. Είμαστε τοπικιστές! ΤΕΛΟΣ! Έπρεπε τα ΚΤΕΛ Λέσβου να βάλουν δρομολόγια στις 22:30 τη νύχτα, τα οποία να φτάνουν Ερεσσό και Μόλυβο περασμένα μεσάνυχτα, για "να στηριχθεί" το βαπόρι. Έπρεπε ο ταξιτζής που κατεβαίνει από τα χωριά το απόγευμα, να αγνοήσει τις 2-3 πτήσεις από το αεροδρόμιο που φτάνουν στο ενδιάμεσο και να κάθεται να πίνει καφέ στην προκυμαία μέχρι να έρθει το καμάρι της HSW. Η τέλοσπάντων να πάει αεροδρόμιο να πάρει τον κόσμο, αλλά μετά να κατέβει πάλι άδειος απ' το χωριό και να περιμένει στο λιμάνι υπομονετικά για να εκδηλώσει τη στηριξή του. Επίσης όποιος κατεβαίνει από Μυτιλήνη για δουλειές έπρεπε να παίζει μπουνιές στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθεί πριν τις 12, για να προλάβει να στηρίξει το πλοίο. Και εάν τελοσπάντων δεν προλάβαινε αυθημερόν τη στήριξη, έπρεπε να διανυκτερεύσει Αθήνα και να περιμένει το άλλο πρωί για να στηρίξει...... Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που πιστεύουν ότι το πλοίο δρομολογήθηκε εξαρχής προσανατολισμένο στις ανάγκες των επιβατών της Χίου (και καλά έκαναν αφού εκεί υπήρχαν οι περισσότερες ελλείψεις στην εξυπηρέτηση της γραμμής ώς τότε). Κυρίως οι ώρες άφιξης/αναχώρησης είναι ιδανικές για τη Χίο και "ό,τι κάτσει" για τη Μυτιλήνη (ακριβώς το ανάποδο για τα ΝΕΛοπλοια). Οπότε είναι απολύτως λογικό και η κίνηση (και η στήριξη.... )να είναι ιδανική για τη Χίο και "ο,τι κάτσει" για τη Λέσβο. Αλλά αυτοί που τα πιστεύουν αυτά είναι τοπικιστές και δεν πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά, άσε που έχουν κατεβάσει και ένα σωρό καραφάκια Σαμαρά μπλε ( άντε και Πιτσιλαδή αν προτιμάτε... ) και δεν ξέρουν τι λένε.....
  10. Να κάνω μια ερώτηση εγώ ο καρα-στεριανός.... Η συμμετοχή στο πρόγραμμα AMVER είναι κάτι που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά της εταιρείας? Έχει κάποιο δυσβάσταχτο κόστος και αν δεν συμμετείχε η ΝΕΛ θα μπορούσε να διαθέσει ο,τι κεφάλαια εξοικονομούσε σε πιο επείγουσες ανάγκες? Μήπως το θέμα δεν είναι αμιγώς οικονομικό αλλά έχει κάποιους άλλους περιοριστικούς όρους για τη συμμεχτοχή? Π.χ. πρέπει υποχρεωτικά να διατηρείς ταχύπλοα με τρελή κατανάλωση στο στόλο σου (για να πηγαίνουν γρήγορα στις διασώσεις), ή πλοία με ταχύτητα κάτω των 15μιλίων (για να μη σηκώνουν πολύ κύμα στις διασώσεις ) οπότε η συμμετοχή στο πρόγραμμα περιορίζει κατά κάποιο τρόπο τις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας? Γενικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί έκανε άσχημα η ΝΕΛ που συμμετείχε σε ο,τι κι αν ήταν αυτό, ή γιατί κάκώς έβγαλε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση που απλά αναφέρει ένα γεγονός.
  11. Νομίζω το "διαβάζετε" λάθος το δρομολόγιο. Με βάση τα ωράρια που αναφέρει ο polman: το δρομολόγιο δεν είναι Μυτιλήνη - Αϊβαλί αλλά Πειραιάς - Αϊβαλί, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις σε Χίο Μυτιλήνη. Αναχώρηση 8 το πρωί από Μυτιλήνη = 1 ώρα μετά την άφιξη από Χίο-Πειραιά. Αναχώρηση 15:30 από Αϊβαλί = να μας μένει αρκετός χρόνος για φόρτωση και αναχώρηση στις 18:00 για Χίο-Πειραιά. Οπότε το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχουν επιβάτες που θα προτιμούν τα NEΛοβάπορα (μια χαρά πας απέναντι με τους σκυλοπνίχτες της Jale και με 5Ε εισιτήριο...), αλλά το αν υπάρχουν μεταφορικές πρόθυμες να στείλουν τα φορτηγά τους στον Πειραιά με ένα τετοιο δρομολόγιο.
  12. Το βαπόρι πρέπει να ονομαστεί AIOLIKOS EXPRESS. Για την ακρίβεια πρέπει να είναι το πρώτο από μια σειρά βαποριών με το όνομα της ομαδάρας και να ακολουθήσουν τα AIOLIKOS PRIDE AIOLIKOS SPIRIT κλπ.... Έτσι για να σκάνε κάποιοι πρόεδροι των μικρομετόχων.....
  13. Πριν κανά μήνα που ταξίδεψα ήταν κλειστά και τα 2. Μάλιστα το duty free νομίζω ήταν το δωμάτιο με τα παρατημένα καδρόνια και πλαστικά που είχαν περισσέψει από τις εργασίες. Απλά έχουν μείνει ακόμα οι ταμπέλες στις πόρτες.
  14. Ας κάνουμε και μια βουτιά στο παρελθόν, 40 χρόνια πριν.... Διαφημιστικές καταχωρίσεις στο βιβλίο του Μ. Ελευθεριάδη: "Λέσβος. Ιστορία - Τουρισμός", Μυτιλήνη 1972 για τα "υπερωκεάνεια" (sic) του Ευθυμιάδη, το κλασσικό "Άδωνις" του Καβουνίδη και το ολοκαίνουριο (τότε) "Σαπφώ". Είναι ολοφάνερο το καινοτόμο και νεωτεριστικό (για την εποχή) look στη διαφήμιση της ΝΕΛ, δισέλιδη, σε έγχρωμο γαλάζιο χαρτί (έχει ξεθωριάσει με τον καιρό) και με φωτογραφία του πλοίου. Ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με ο,τι συμβαίνει σήμερα...
  15. Δισέλιδη διαφημιστική καταχώριση στο βιβλίο του Μ. Ελευθεριάδη: "Λέσβος. Ιστορία - Τουρισμός", Μυτιλήνη 1972
  16. Διαφημιστική καταχώριση στο βιβλίο του Μ. Ελευθεριάδη: "Λέσβος. Ιστορία - Τουρισμός", Μυτιλήνη 1972
  17. Διαφημιστική καταχώριση στο βιβλίο του Μ. Ελευθεριάδη: "Λέσβος. Ιστορία - Τουρισμός", Μυτιλήνη 1972
  18. Να παραθέσω κι εγώ με τη σειρά μου τις δικές μου εντυπώσεις από το ταξίδι μου με το European Express. Επιστροφή λοιπόν από Μυτιλήνη, 22/8 με το απευθείας δρομολόγιο της Κυριακής, (δηλαδή χωρίς ενοχλητικούς Χιώτες πραματευτάδες μες τα πόδια μας να μας ζαλίζουν με "γλυκά και μαστίχα έχωωωωω...." και άλλα τέτοια συναφή...) . Η θάλασσα με οχτάρι γεμάτο (έτσι μας έλεγαν τουλάχιστον, μην ήταν και παραπάνω τοπικά...) Λοιπόν, το βαποράκι είναι παλιό! Αλλά πολύ παλιό λέμε. Για την ακρίβεια μετά το κάζο με του Αίολους πλέον στη ΝΕΛ πρέπει να στρέφονται μόνο σε... δοκιμασμένες λύσεις. Οπότε για να διπλώσουν το Μυτιλήνη πρέπει να πήγαν σε κάποιο μάγο, σαμάνο, βουντού expert κλπ και του ζήτησαν να ξαναζωντανέψει το Σαπφώ. Ο μάγος έκιανε ο,τι μπορούσε ο άνθρωπος, μόνο τα παράθυρα και τα καρεκλάκια δεν μπόρεσε να επαναφέρει. Πέραν λοιπόν της ηλικίας, το πλοίο βγήκε και βιαστικά για να προλάβει να μαζέψει ο,τι μπορεί απ την καλοκαιρινή κίνηση. Πολλοί χώροι είναι ακόμα κλειστοί για το κοινό, ακόμα και δίπλα στον κεντρικό διάδρομο έβλεπες χώρους μισοτελειωμένους με καδρόνια και πλαστικά πεταμένα μέσα. Πάντως γενικά αν και βιαστικά, σε ο,τι πρόλαβαν να τελειώσουν έκαναν συμπαθητική δουλειά. Τα σαλόνια του πλοίου αρκετά καλαίσθητα και άνετα και το πλωριό της Α' και το πρυμνιό της οικονομικής. Οι καμπίνες επίσης πολύ όμορφα διαρυθμισμένες. Οι αεροπορικές όντως με πολύ καλά καθίσματα, αλλά ο χώρος ένα δράμα. Πολύ μικρός, απομονωμένος κάπου στο deck 4 πίσω πίσω ανάμεσα σε ένα δαίδαλο από καμπίνες και το σημαντικότερο.... εσωτερικός τυφλός χώρος χωρίς δυνατότητα να βλέπεις έξω! Σαν φυλακή. Το χειρότερο σημείο οι τουαλέτες, είναι με διαφορά ο,τι πιο άθλιο έχω δει στα 30 χρόνια που ταξιδεύω. Πρέπει να το προσέξουν πολύ αυτό. Αν υλοποίηθουν τα πλάνα για αύξηση του πρωτοκόλλου, τότε σίγουρα χρειάζεται αύξηση στους κοινόχρηστους χώρους. Με εξαιρεση το deck5 με τα 2 σαλόνια και το self service όλο το υπόλοιπο εσωτερικό είναι κάπως έτσι. Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με το ταξίδεμά του το πλοίο είναι βάπορας μεγάλος. Σε φυσιολογικές συνθήκες κυματισμού δεν καταλάβαινε τίποτα. Πρέπει βέβαια έχει γενικά ένα θεματάκι με τις κλίσεις που παίρνει. Ειδικός στη ναυπηγική δεν είμαι αλλά μου φαίνεται ότι παίρνει εύκολα κλίση μετά από στροφές και τη διατηρεί αρκετή ώρα. (δείτε τα attachments). Πάντως θα χρειαστώ ένα ταξιδάκι ακόμα για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, γιατί ειδικά εκείνη τη μέρα το ταξίδι ήταν.... ειδικών συνθηκών όπως θα δείτε παρακάτω.
  19. Σας θυμίζει τίποτε? Με πλαινά παράθυρα και καφέ καθισματάκια στο πλάι....

    © &copy Konstantinos Nikellis

  20. To τι έχω ακούσει από γνωστούς μου που έχουν ταξιδέψει για Κύθηρα με το βαπόρι αυτό, δεν περιγράφεται... Είμαι πολύ περίεργος να δω αν, πως, πότε και με πόσα λεφτά θα το φέρουν σε απλά ικανοποιητική κατάσταση, και μετά φυσικά...... ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ???????? Άντε βρε, το Aγ. Ραφαήλ ακόμα ενεργό δεν είναι? Πάρτε το ξανά αφού είναι και... "παλιός γνωστός".
  21. Επί της αρχής δεν μπορώ να διαφωνήσω. Θα το θέσω όμως λίγο διαφορετικά. Δε γουστάρω να πληρώνω το ΚΡΑΤΟΣ και εκείνο να σκορπά τα λεφτά μου δεξιά κι αριστερά, πληρώνοντας απίθανα επιδοτούμενα δρομολόγια, με ωράρια και βαπόρια που εξυπηρετούν τους πλοιοκτήτες τους και μόνο. Η κάθε ΝΕΛ, SAOS, G.A. κλπ βρίσκει και τα κάνει. Το ΚΡΑΤΟΣ πρέπει να προσέξει που σκορπάει το χρήμα. Από κει και πέρα το να φωνάζουμε ομαδόν "να κλείσει η ΝΕΛ και η κάθε ΝΕΛ" είναι κούφια λόγια. Εγώ λέω ότι αύριο άντε και έκλεισε. Και? Τι έγινε? Θα βάλει η κάθε HSW το Νήσος Χίος να προσεγγίζει τα Ψαρά 3 φορές την εβδομάδα? Θα βάλει κάποιο Highspeed να πηγαινοέρχεται μισο-άδειο στα ενδοκυκλαδικά με 36 μίλια? Η θα βρεθεί κάποια άλλη ΝΕΛ, με κάποια άλλα αργοκίνητα βαπόρια να κάνει αυτά τα δρομολόγια που δεν τα θέλει κανείς? ---------------------------------------- Τέλος, ένα γενικό σχόλιο. Έχω πραγματικά κουραστεί και βαρεθεί αυτή την καραμέλα "με εμάς" στο ΒΑ Αιγαίο που "είμαστε τοπικιστές", που "προτιμάμε τα σαπάκια", που "θέλουμε να διώξουμε τα γρήγορα", που κάνουμε που δειχνουμε. Νισάφι πια ρε παιδιά! Ένα απλό search να κάνει κανείς στα posts του φίλου μας του Lord θα βρει πόσα posts για την GA του στυλ: "Ειναι ομορφο σινιαλο με πολλα χρονια παρουσιας στο Αγαιο με πολλους φιλους και φυσικα δεν ειναι απροσωπη οπως αλλες αφου εχει κατα την γνωμη μου τον πιο <τρελο> πλοιοκτητη" "Οπως και να εχει ειναι κριμα αλλο ενα σινιαλο να σβηνει και φυσικα η ανεργια να μεγαλωνει.." "το ΡΟΔΑΝΘΗ, με μια καλη συντηρηση ..... κανει για πολλες γραμμες(Πειραιας-Ρεθυμνο,παροναξια βραδυνο,Ικαρια-Σαμο ακομη και δωδεκανησσα)." Όταν τις μάζευε ο "άρχοντας" τις επιιδοτήσεις ήταν καλά? Τώρα που τις παίρνει η ΝΕΛ μας έπιασε η αγανάκτηση για τα πεταμένα λεφτά του κράτους? Εδώ ούτε όμορφα σινιάλα υπαρχουν, ούτε η ανεργία θα μεγαλώσει... Και ρίχνουμε και ένα ανάθεμα στους κολλημμένους από το ΒΑ Αιγαίο και καθαρίσαμε. Την επόμενη φορά που θα ξαναρχίσει την ίδια καραμέλα ο οποιοσδήποτε, παρακαλώ να κοιταχτεί πρώτα στον καθρέφτη. Το σχόλιο του φίλου Lord: "Καλο ειναι να μην τα βλεπουμε μονοπαντα επειδη εχουμε λατρεια η και εγω δεν ξερω τι αλλο με μια εταιρια" είναι 100% σωστό. Αλλά ισχύει για ΟΛΟΥΣ! ΟΛΟΙ λίγο πολύ έχουμε τις προκαταλήψεις μας και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μας. Άλλος είναι "οπαδός της ΝΕΛ", άλλος της "ΧΧΧ-Ferries", άλλος απλά του... AIS και θα πάει να μπει σε όποιο βαπόρι έχει μισό μίλι δρόμο παραπάνω. Το "κόλλημα" δεν είναι παρενέργεια ούτε του ούζου ούτε της σαρδέλας.
  22. Θα ήταν πιο λογικό να ήταν οι σταθερές ημέρες από Πειραιά ΤΡ-ΠΕ-ΣΑ και να μείνει η Κυριακή χωρίς αναχώρηση (της ΝΕΛ) από Πειραιά, τουλάχιστον για το καλοκαίρι.... Αλλά λογική και ΝΕΛ πολύ συχνά ακολουθούν χωριστούς δρόμους.... Πάντως να κάνουν γρήγορα ό,τι είναι να κάνουν, γιατί το γκαράζ του Μυτιλήνη ήδη κοκκίνισε τις "hot" ημέρες του Αυγούστου...
  23. Alcaeos

    Ramon Llull

    Στο λιμάνι της Βαρκελώνης 31/5/10
×
×
  • Create New...