Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πιθανόν 1/6/2023.

Το μόνο αρνητικό που έχω να σχολιάσω στα δρομολόγια του πλοίου είναι ότι τις Κυριακές μάλλον το πρωί θα φτάνει στην Τηνο μαζί με τα Fast Ferries Andros και Αικατερίνη Π όποτε,ίσως καθυστερεί,επίσης το απογευματινό για Άνδρο 15:50 πιστεύω θα καθυστερεί μιας και εκείνη την ώρα στο λιμανι θα φορτώνουν το Seajet, και ο Θεολόγος για το τοπικο,κι επειδή το λιμανι μπουκώνει από κίνηση σχετικά εύκολα τις ώρες αιχμής,θεωρω ότι και τα 3 απογευματινά θα καθυστερούν.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν μπορεί να ζητήσει τη προσθήκη αυτών των νησιών μιας και η δρομολόγηση του εγκρίθηκε ως έξτρα πλοίο στη γραμμή Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο, που η Golden Star Ferries έχει ετήσια παρουσία στη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Villandry said:

Δεν ξέρω αν θα τους βγει σε καλό η μη προσθήκη Πάρου ή Νάξου στα δρομολόγια.

Με τα μίλια που έχει, θα του ταίριαζε γάντι η προσέγγιση προς Ικαρία-Σάμο, έστω κάποιες μέρες την εβδομάδα, που έχουν κ πρόβλημα εκεί...

Link to comment
Share on other sites

On 3/12/2023 at 11:17 AM, hayabusagr said:

και έναρξη πότε καλώς εχόντων των πραγμάτων ; 

στα σάιτ κρατήσεων εμφανίζεται να ξεκινά Παρασκευή 23/6 χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από ότι φαίνεται εκτός από την Παροναξία αρχίζει να φορτώνει και η γραμμή της Ραφήνας. Έκτακτο δρομολόγιο εχθές (πλέον) Πέμπτη στις 18.45 και αύριο Παρασκευή στις 19.00 για Άνδρο και Τήνο το Αικατερίνη Π. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς υπέθεσα και γω ότι συμβαίνει. Το FF Andros γεμίζει με τη Μύκονο οπότε για Τήνο και Άνδρο χρειάζεται βοήθεια. Και την επόμενη Παρασκευή πάλι η Αικατερίνη θα κάνει άλλη μια βόλτα. Με βάση τα παραπάνω θα έχει ενδιαφέρον νομίζω η δρομολόγηση του Queen. 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Τελικά απόψε η Κατερνώ έχει και Μύκονο με άμεση αναχώρηση για Ραφήνα.

 

Για την Τήνο και την Άνδρο δεν μπορώ να μιλήσω αλλά για τη Μύκονο έχω την αίσθηση πως κάπου εδώ τελικιάζει η κίνηση. Θα μου πεί κανείς, τόσα χρόνια έτσι λέμε κι όλο αυξάνεται. Νομίζω όμως ότι πια έχει χτυπήσει κόκκινο η χωρητικότητα του νησιού, πόσο πια να αυξηθεί η κίνηση?

 

Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι ότι σίγουρα το Πάσχα και κάποιες ημέρες του Αυγούστου το μεγάλο γκαράζ του Andros Queen θα χρειαστεί. Αλλά σε γενικές γραμμές τον υπόλοιπο χρόνο πιστεύω πως θα ανταγωνίζεται τον Θεολόγο για την ίδια πίτα.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Superfast VI said:

Στη Ραφήνα η GSF έχει πλέον παρουσία και πρωί και απόγευμα και άρα τυχόν δρομολόγηση του εκεί θα είναι κοντά σε κάποιο άλλο πλοίο της εταιρείας. Για να δούμε. 

Εγώ πιστεύω ότι όπως έχει το πρωί δύο δρομολόγια η εταιρεία από Ραφήνα για Κυκλάδες (ένα με το Superexpress και ένα με το Superferry), έτσι θα έχει και το απόγευμα δύο με αντίστοιχους προορισμούς (ένα με το Andros Queen και ένα με το Gotlandia II). Το ερώτημα μου είναι πώς θα βγάζει τους χρόνους το Gotlandia II αν είναι πιο αργό από το Superexpress εν τέλει;

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζει η Κατερνώ τα έκτακτα δρομολόγια, απόψε express για Μύκονο με αναχώρηση 1900 από Ραφήνα και άφιξη 2300 στη Μύκονο, στην πράξη έφυγε με 40 λεπτά καθυστέρηση. Αύριο και πάλι ώρα 1900 από Ραφήνα για Τήνο(2220) και Μύκονο(2310). Και στις δύο περιπτώσεις άμεση αναχώρηση για τη Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έτσι από περιέργεια.  Εφόσον είναι τακτικος πελάτης της γραμμής και του πλοίου -που από ότι καταλαβαίνω είναι η Golden star ferries,- γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν προστριβές από τους ιδιοκτήτες προς το υπουργείο σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων τους;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ταξιδεύει με ένα συγκεκριμένο πλοίο ο πρωθυπουργός, σημαίνει ότι η εταιρεία του θα έχει την εύνοια της κυβέρνησης?? Απλώς να σημειώσω ότι τα εισιτήρια πληρώνονται κανονικά, δύο φορές που τον έχω πετύχει στο πλοίο, και δεν είναι δωρεάν όπως συμβαίνει σε πολλούς πολιτικούς 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ΟΡΙΩΝ said:

Νομίζω πως οι μεγάλες προστριβές με το ΥΝΑΝΠ ήταν επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείας Κουρουπλή, όχι με ΝΔ και Πλακιωτάκη.

Έτσι ακριβώς...οι απεργίες πείνας των αδερφών έξω από το υπουργείο για την έγκριση των δρομολογίων τους ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δεν παίρνει ένα συγκεκριμένο πλοίο ο πρωθυπουργός! Πέρσι το καλοκαίρι που ανεβοκατέβηκε πολλές φορές στην Τήνο (καθώς έχει σπίτι εκεί γι'αυτό και ανεβοκατεβαίνει), εκτός από το SUPEREXPRESS, πήρε και το FLYINGCAT, και το ΘΕΟΛΟΓΟΣ, και το SIFNOS JET, αλλά και το SUPERFERRY. Οπότε δε νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στους Στεφάνου. Μάλλον ό,τι τον βολεύει κάθε φορά παίρνει....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μαλλον έχουμε αλλαγή δεδομένων μιας και τελικά υπάρχει μεγαλη πιθανότητα το ταχύπλοο της Seajets να μην κάνει την προέκταση για Πειραιά καθώς και δεν έχουν καταλήξει ακομα σε ποιο πλοίο θα εξυπηρετεί την γραμμή,θα ξέρουμε μαλλον σε περιπου 10 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή υπάρχει περίπτωση η Seajets να'χει ταχύπλοο που θα κάνει δρομολόγιο παρόμοιο με το Superexpress; Κι αν ναι, το Golden Princess για πού θα πάει; Τρίτο σε παρόμοια γραμμή λογικά δεν χωράει;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...