Jump to content
Shipfriends

Villandry

eMembers
 • Posts

  291
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Villandry

 1. Αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί, πάντως... Σε τρεις γραμμές κορμού αν επιχειρούσε ένα σχήμα θα έσκιζε. Φυσικά με ναύλα ρεαλιστικά κι όχι με γνώμονα το απόλυτο κέρδος. Και ξεζούμισμα των πελατών σε αυτή την περίοδο. Θα στόχευα στο Πειραιάς Σύρος Τήνος Μύκονος Εύδηλος Καρλόβασι. Επίσης, στο Μύκονος, Κως, Ρόδος. Επιπλέον, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη σε ένα απογευματινό/βραδινό δρομολόγιο. Μαζί με αυτά στόχευση στις δύο, εξής, γραμμές. Άγονη Δωδεκανήσου, η νότια. Κάσος, Κάρπαθος κτλ. Και Δυτικές Κυκλάδες με ή χωρίς επιδότηση. Οι άνθρωποι διψούν για καλή συγκοινωνία. Ποιός θα έλεγε όχι σε ένα συνδυασμό δρομολογίων Κύθνος Σέριφος Σίφνος και Μήλος Κίμωλος Φολέγανδρος Σίκινος Ίος Σαντορίνη?
 2. Ατυχίες μαζεμένες για ένα πλοίο - πλήρωμα από τα πιο μάχιμα και αξιοπρεπή του Αιγαίου. Ας ευχηθώ άμεση επανάκαμψη!
 3. Αφού ρωτάτε. Γενικώς, σίγουρα είναι χαμηλή ταχύτητα. Και για το συγκεκριμένο πλοίο, μειωμένη είναι. Προφανώς αντιμετωπίζει κάτι.
 4. Ευτυχώς που δεν πήρε την Hellenic ο Ιταλός κι έμεινε σε Ελληνικά χέρια το Αιγαίο μας!
 5. Βοριάς φεύγοντας από Θεσσαλονίκη το ένα και το άλλο στο μπουγάζι Μυκόνου Νάξου? Δε μπορεί να γίνει σύγκριση, καλοκαίρι στο Αιγαίο το speed δεν έχει δοκιμαστεί αρκετό καιρό. Όταν ταξίδεψε έβγαλε βλάβη και χώρια από αυτό είχε θεματακια στα λιμάνια.
 6. Καλά, ανταλλακτικά υπάρχουν το θέμα είναι η κόπωση των ήδη υπαρχουσών μηχανών. Δε βάζουν διαφορετικούς τύπους μηχανών απαραίτητα.
 7. Πώς προκύπτει το συμπέρασμα πως έχει καλύτερο ταξίδεψα?
 8. Ανεκτελεστο το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο. Έχει άραγε κάποια σχέση με τα ανεκτελεστα του Πρωτέα?
 9. Προσυπογράφω. Αλλιώς να πάνε οι μηχανικοί τα βαπόρια και οι καπετάνιοι να σχεδιάζουν τα λιμάνια. Καλά σας τα λέει ο κ. Γιώργος, στις λεπτομέρειες είναι απαραίτητο να επέμβουν οι πλοίαρχοι. Δε νομίζω πως εκείνοι επεξεργάζονται τα δεδομένα των ανέμων. Και δε μιλάω για τα περσινά. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός γίνεται με μελέτη ανεμολογικων δεδομένων πολλών ετών, το fetch (ενεργό ανάπτυγμα πελάγους), άλλες πολλές παραμέτρους και υπολογισμούς, οι οποίοι δεν είναι τυχαίοι. Εκτός και αν πιστεύετε οι υπόλοιποι πως στο εξωτερικό τα λιμάνια τα φτιάχνουν ναυτικοί κατά κύριο λόγο. Τότε πάω πάσο. Ας αφήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, να κάνουν ένα πλήρες συγκοινωνιακό πλάνο για το νησί και να προτείνουν. Αξιολόγηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, χώρων στάθμευσης, συγκοινωνία... Από κει και πέρα τώρα αν δεν εκλεγεί η καλύτερη λύση για λόγους άλλους, όπως να μη θέλει ο, εκάστοτε, δήμαρχος να χαντακωσει κάποια περιοχή για χάρη νέου λιμανιού, ή για να μη δυσαρεστήσει επαγγελματίες της περιοχής, τότε δε θα φταίνε οι μελετητές που δεν έγινε αυτό που προτάθηκε ως βέλτιστο.
 10. Θέτετε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Αλήθεια η Άττικα, που εφαρμόζει μειώσεις ναύλων στις τόσες άγονες που κατέχει? Όλο ανακοινώσεις περί κοινωνικής προσφοράς βλέπουμε, αλλά επί της ουσίας τίποτα. Και είναι κρίμα. Νησιά μικρά να μένουν πίσω εξαιτίας τέτοιων τιμολογιακών πολιτικών. Να επισημάνω πως το παρόν δεν αποτελεί μομφή προς εσάς, αξιότιμε γράφοντα.
 11. Τίποτα το τραγικό, το μόνο πραγματικά άσχημο η σκουριά. Ο σεφ αρκετά εύθικτος μας βγήκε. Ασχέτως αν το παίζει άνετος. Το παίζει παλιός, αλλά μάλλον δεν έχει ταξιδέψει στα 80s, 90s κι early 00s δε λέω παραπισω λόγω ηλικίας. Είπαμε να αναφέρουμε τα κακώς κείμενα αλλά όχι κι έτσι... Αλλιώς να πάμε με την Cunard.
 12. Ακριβώς αυτό που λέει ο κύριος Αννίβας, δεν είναι μόνο έξοδο τα πετρέλαια αλλά και άλλα. Ξέχασε βέβαια την εφορία. Αλλά οκ. Αντιστοίχως και τα κέρδη. Μετρούν και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις. Μετρούν και τα καταστήματα επί του πλοίου. Γιατί κι από εκεί προκύπτει έσοδο. Και σημαντικό μάλιστα. Κι αυτή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία των πλοίων. Δε μπορούν να κοντραρουν το αεροπλάνο, στις τιμές και τους χρόνους. Σε επίπεδο παροχών όμως αλλάζουν τα πράγματα. Εκεί πρέπει να εστιάσουν οι καθ'ύλην αρμόδιοι.
 13. Οκ. Αυτό δεν το γνώριζα γι αυτό κι επικαλέστηκα την πείρα σας. Μου φαίνεται παράξενο πάντως να γίνονται όλες αυτές οι ρυθμίσεις σε εμπορικό δρομολόγιο.
 14. Είναι λογικό? Οι δοκιμές γίνονται στα δοκιμαστικά ή στα εμπορικά δρομολόγια? Ρωτώ εσάς γιατί έχετε μια σχετική εμπειρία.😉
 15. Εντάξει, πάσο. Έκανα λάθος. Άρα αφού έπιασε 29, με αυτή την ταχύτητα το αναμένουμε. Περίπατος τα 31. Αφού θα έχει κίνηση μέχρι εκεί θα πηγαίνει. Γιατί δε θα είναι άδειο, θα έχει ικανοποιητική κίνηση, δεν το λέω αυθαίρετα. Βασίζομαι σε αυτά που λές παραπάνω, περί κίνησης. Και δεδομένου ότι εκεί που απαγκιασε, τόσο έπιασε, 29 περιμένουμε σα μέγιστη, άντε και 30 λόγω ανέμου.
 16. Άρα τί με παιδεύεις Παναγία μου? Σήμερα υπάρχει πρόβλημα. Μια μηχανή δεν είναι καλά. Μου το επιβεβαιωσες.
 17. Άλλο λέω. Δηλαδή όταν φτιάξει ο καιρός και θα πέσει η κίνηση, η μέγιστη του θα είναι 30 ν.μ./ώρα? Δίνω και παραπάνω, δε θα είναι +4, αφού Χαισπιντ έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη, πιθανότατα θα είναι +3.5. Άρα 29.5.
 18. Οκ. Πάντως και με ανάλογες συνθήκες το συγκεκριμένο στα καλά του δεν πήγαινε με 25-26. Θα φανεί.
 19. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το γεγονός. Κάθεται εννιά μήνες και δε μπορεί να γίνει μία σωστή επισκευή και στο κατόπι ένας καλός έλεγχος? Δε δικαιολογείται, στις ίδιες θέσεις το χαισπιντ 4 πήγαινε 31-32. Οπότε δεν ευσταθεί ούτε το επιχείρημα του καιρού, ούτε του μεγάλου φορτίου.
 20. Τριανταρισε, όχι σε ταχύτητα. Ως Μαστερ Τζετ υπήρξε μαζί με τα μικρά τζετακια η βάση της εταιρείας του. Έχει κλείσει τρύπες παντού. Έχει γίνει και "εκπαιδευτικό" της εταιρείας. Οπότε νομίζω πως πλέον δεν είναι για πολλά πολλά. Θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί με μια καλή συντήρηση και ρεαλιστικά δρομολόγια μόνο στη γραμμή των ενδοκυκλαδικων.
 21. Ο παλιός πλοίαρχος του Sea Amazon?
 22. Δηλαδή τώρα θα τα φορτώσουμε όλα στη σητζετς? Ενώ μέχρι πρότινος, έστω πριν δέκα χρόνια, βλέπαμε Πηνελόπη και αρκετά άλλα Ραφηνιωτικα να φορτώνουν επιβάτες στο γκαράζ και να φεύγουν από για να προλάβουν το ωράριο? Τότε λέγατε για μάγκες καπεταναίους που κάνουν ταχύτατες μανούβρες κι έχουν μικρές παραμονές στα λιμάνια. Και τους κατονομαζατε. Με εκτίμηση.
×
×
 • Create New...