Jump to content
Shipfriends

Villandry

eMembers
  • Posts

    487
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Villandry

  1. Ο Σολωμός προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Εν αντιθέσει με τον άνεμο.
  2. Ποιός είναι πλοίαρχος αυτή την περίοδο στον Διαγόρα?
  3. Απαιτούν όμως αρκετά λιγότερο χρόνο στα λιμάνια, μανούβρες και φόρτωση.
  4. είναι διαφορετικός από τον καπταιν Χρήστο Τζουάνη που ήταν εσχάτως στη Seajets?
  5. Καλά αν σκεφτούμε το ποια πλοία έχουν ταξιδέψει στη γραμμή Ιταλία Αλβανία, τα Κρήτη μπροστά τους είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από ορισμένα.
  6. Όποιος δουλεύει, κάνει λάθη. Δεδομένο. Ωστόσο, εγώ θεωρώ πως δεν είχαν σταθερότητα. Όσον αφορά τα περί πληκτρολογίου δεν τα δέχομαι, η διοίκηση μίας επιχείρησης μικρής ή μεγάλης στηρίζεται σε κάποιες αρχές. Η σταθερότητα είναι μία από αυτές. Είναι η άποψη μου και η οπτική μου. έχοντας συμπληρώσει κάποια χρόνια ως ιδιοκτήτης επιχείρησης και μπορώ ως ενός σημείου να κρίνω.
  7. Τότε καιγανε χαρτονομίσματα στο τζάκι όταν τους τελείωναν τα ξύλα.
  8. Σαφώς και δεν πρέπει να μείνει κολλημένος, έγραψα ξεκάθαρα για συνεχείς και ακανόνιστες αλλαγές ρότας. Αν εγώ έχω να κάνω μία δουλειά στην Άνδρο κι επιλέξω να πάρω το Πάρος από Πειραιά να πάω Μύκονο κι από κει το Άνδρος Κουήν για Γαύριο είναι οικονομικά και χρονικά σωστό? Είναι λογικό? Προσοχή μιλάω για δουλειά κι όχι για καραβολατρεία. Αν ναι, τότε δε θα μπορέσω νομίζω να συνεχίσω αυτό το διάλογο. Επαναλαμβάνω, δύο σεζόν το ΑΤΜ δεν ήταν το Α και το Ω. Εμπορικά και βασικά δρομολόγια όπως αυτά της Παρασκευής και της Κυριακής για και από Άνδρο εγκαταλήφθηκαν. Το αυτό και για την επίστροφη από τα νησιά στις 1830 στη Ραφήνα. Επί κορωνοιου έφυγε έστω και για λίγο από τη γραμμή, όπως και πέρσι το χειμώνα. Η Τήνος και η Μυκονος φθινόπωρο και χειμώνα του 2017 παραγκωνίστηκαν για χάρη της Σύρου, με μηδαμινά οφέλη για την εταιρεία. Οι συνεχείς αλλαγές ρόλων μεταξύ συνεταίρων & ανταγωνιστών επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μου. Οι δηλώσεις στελεχών και ιδιοκτητών της εταιρείας μάλλον δεν είναι συνυφασμένες με τη σκέψη τους και το πλάνο τους, είναι κι αυτό ένα θέμα. Δε μπορείς να δηλώνεις ότι δε βγαίνεις και ότι το κάνεις από χόμπι και για προσφορά μόνο στην πατρίδα σου, ενώ κάνεις συνεχή ανοίγματα που δεν έχουν βάση τα παραπάνω. Μην τα δηλώνεις όλα αυτά, δείχνουν μία ασυμφωνία σκέψεων, λεγομένων και πράξεων. Αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιπες δραστηριότητές τους δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να διορθώνουν τα λάθη τους. Τα 20 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας του Αγούδημου δεν αποτελούν παράδειγμα διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης για καμία εταιρεία νομίζω. Ναυτιλιακή και μη. Τώρα αν θεωρούμε γατίσιες τις κινήσεις μπαίνω σε όποιο λιμάνι βρω μπροστά μου, έχω τα πλοία μου ασυντήρητα, τα καύσιμα απλήρωτα, ζω από τις επιδοτήσεις και μόνο. Τότε... Υ.Γ. Τροφή για σκέψη, αν το 2016 το Superferry II είχε αντικατασταθεί από ένα πλοίο ανάλογο του Andros Queen και κάθε χειμώνα γινόταν μία ναύλωση πλοίου από τη Μπλου ή τη Ζάντε ή τη Λεβάντε για ένα μήνα και φυσικά τα δρομολόγια ήταν τα σταθερά χειμερινά ΑΤΜ και καλοκαίρι καθημερινά ΑΤΜ κι απογεύματα τοπικά ή διπλά κάποιες μέρες για τί κέρδη θα μιλούσαμε τώρα?
  9. Λάθος μου αυτό, αλλά δεν ξεφεύγει από το σκεπτικό μου. Το ότι ο Όμιλος Άττικα λειτουργεί μονοπωλιακά ΚΑΙ στη γραμμή των Χανίων είναι η πραγματικότητα.
  10. Απ' όσο θυμάμαι πριν 13 παρά χρόνια η νεοσύστατη τότε εταιρεία δημιουργήθηκε με σκοπό την εξυπηρέτηση της πατρίδας των ιδιοκτητών της, Άνδρου, και μαζί με αυτήν τα άλλα δύο νησιά που αποτελούσαν την τριάδα του βασικού δρομολογίου. Αυτό και μόνο. Ακολούθως αυτό καταρρίφθηκε με την προσθήκη της Νάξου στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. Η προέκταση αυτή συνεχίστηκε έως ότου διακοπεί για να επικεντρωθεί η εταιρεία και πάλι στον αρχικό της στόχο. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η εταιρεία έψαχνε δεύτερο πλοίο για να διπλώσει την παρουσία της στη γραμμή και να καταστεί ισχυρός παίκτης. Άρα ο αρχικός στόχος είχε πλέον αλλάξει, δεν ηταν απλώς η εξυπηρέτηση των τριών αυτών νησιών. Με την έλευση του νέου Σουπερφερρυ Πάρος και Ναξος μπήκαν στα πλάνα της εταιρείας με στόχο την τόνωση του απογευματινού δρομολογίου, δεδομένου ότι το πρωινό πήγαινε τρένο. Ο στόχος τότε επετεύχθη η εταιρεία είχε το πιο εμπορικό δρομολόγιο της γραμμής και κομμάτι της πίτας στην απογευματινή ζώνη. Θεωρητικά επετεύχθη, μιας κι ο στόχος θα άλλαζε εκ νέου. Πλέον ήθελε κομμάτι της πίτας, αν όχι ολόκληρη στο κομμάτι της ταχύπλοης σύνδεσης της Ραφήνας με τα νησιά των Κυκλάδων. Τότε αγοράστηκε το πρώτο ταχύπλοο και δρομολογήθηκε την ακόλουθη σεζόν. Το καλοκαίρι αυτό φαινόταν πως εκτός της ταχύπλοης σύνδεσης θα γινόταν και ο αγώνας επικράτησης μεταξύ Γκολντεν και Φαστ με έως και τέσσερα δρομολόγια προς ΑΤΜ της εν λόγω εταιρείας και πέντε της ανταγωνίστριας. Ωστόσο, η μάχη αυτή έγινε μόνο στις τσέπες εξαιτίας της παρουσίας του Τερα. Το φθινόπωρο που ακολούθησε παραγκωνίστηκαν η Τήνος και η Μύκονος για λογαριασμό της Σύρου. Δεν ξέρω από που προέκυψε. Ο σχεδιασμός αλλάζει πλέον, το ΑΤΜ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στόχος πλέον η σύνδεση Ραφήνας Κυκλαδων Ηρακλείου, με επιστροφές που ουδεμία σχέση είχαν ωρολογιακά με τις υπάρχουσες. Ένα δρομολόγιο ΑΤΜ ημερησίως. Αγοράζονται άλλα δύο μικρά ταχύπλοα για να χτυπήσουν τον νέο ανταγωνιστή στη γραμμή που τον ανέδειξε. Τελικά το ένα πάει Θεσσαλονίκη. Μετά από λίγο καιρό ο κύριος ανταγωνιστής γίνεται συνέταιρος διαμέσου της αγοράς νέου ταχυπλόου. Ο συνεταιρισμός σπάει και το πλοίο θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή από αυτή για την οποία προοριζόταν. Το δεύτερο μικρό ταχύπλοο ανταγωνίζεται τη Σητζετς. Ύστερα γίνεται σασμός με τον Ηλιόπουλο, πωλήσεις πλοίων, συμφωνίες παρουσίας σε γραμμές. Επιστροφή στο ΑΤΜ μαζί με το ταχύπλοο από Ραφήνα για Κυκλαδες. Αγορά πλοίου που θα χτυπήσει τον παλιό συνέταιρο, πιο παλιό ανταγωνιστή και νυν ανταγωνιστή στο κάστρο του. Αγορά ταχυπλόου, δεν ξέρω με τι σκεπτικό. Φήμες πώλησης αυτού. Σασμός με την Φαστ μέχρι νεωτέρας. ΑΥΤΑ. Εμένα δε μου φαίνονται σταθερά όλα αυτά. Ίσως όλα αυτά τα παραπάνω είναι και ο λόγος που δε βγάζουν περισσότερα κέρδη απ' όσα ήθελαν και δηλώνουν χομπίστες. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, να αντικαταστήσω τη σταθερότητα με τη σοβαρότητα, το χομπίστες με το ερασιτέχνες. ΔΕΝ το κάνω γιατί τους σέβομαι. Όσον αφορά τους γάτους σας απευθύνω το εξής ρητορικό ερώτημα... Πού είναι η GA ferries αγαπητέ τώρα?
  11. Εγώ πάντως δεν αμφιβάλλω περί ύπαρξης μονοπωλίου στα Χανιά. Πρόταση για λύση του προβλήματοςστην παραπάνω ανακοίνωση, σαφώς και δεν υπάρχει.
  12. Θεωρώ πως δεν είναι επαρκής ανταγωνισμός δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως και τον ένα εξ αυτών εντός ΠΣΚ. Αν υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερα τότε ναι.
  13. Η δεύτερη επιλογή είναι η εταιρεία συμφερόντων Κουκιανάκη με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως?
  14. Το βανάκι ντύθηκε έτσι αρκετά πριν πουληθούν Superferry II & Superrunner. Ακολούθως αγοράστηκαν τρία ακόμη πλοία. Συνεπώς, δεν ήταν τότε στα πλάνα της πώληση κάποιου εκ των τριών πρώτων. Εδώ μιλάμε για κάτι πολύ κοντινό χρονικά ώστε να έχει αλλάξει όλο το πλάνο αξιοποίησης - ιδιοκτησίας του ταχυπλόου. Δε νομίζω πως το δικό σας επιχείρημα έχει λογική. Η φήμη για το εν λόγω ταχύπλοο, ωστόσο, θεωρώ πως μπορεί και να έχει βάση. Η εταιρεία δεν έχει δείξει σταθερότητα στις θέσεις της.
  15. Είναι και το φυσικό μπάζωμα από το βοριά που δυσχεραίνει τα πράγματα όσον αφορά τα βαθικά σε αυτές τις θέσεις.
  16. Να ο @Captainfanouris αναφέρει πως οι Αφοί σκέφτονται να το πουλήσουν, δεν το ζητάει απλά ο Ηλιόπουλος.
  17. Ή μάλλον το Σούπερ Εξπρές δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζετε αγαπητέ.
×
×
  • Create New...