Jump to content
Shipfriends

N.E.Λ.


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και οπως λεει το ΕΜΠΡΟΣ καμια εκπληξη δεν υπηρξε στην Γ.Σ καθως δεν υπηρχε και η απαιτουμενη απαρτια.Στις 14/7 το επομενο ραντεβου.Επισης μαλλον ξεχναμε ΚΕΝΤΕΡΗΔΕΣ και αναζητουμε αλλες λυσεις για την ΧιοΜυτιληνια. Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

το ενα απο τα κεντερακια οταν τον ειχαν παραγγειλει ηταν για την γραμμη θεσσαλονικη σποραδες... αλλα μετα αλαλξε τα πλανα της η εταιρεια ...και δεν το δρομολογησε ποτε

οπως και να εχει ο προγραμματισμος της εταιρειας ειναι απαραδεκτος.. αν ειναι να μπουν τα κεντερακια στις σποραδες.. πρεπει να φροντισουν να δωσουν τα δρομολογια αμεσα.... αν θελουν να εχουν καποια πληροτητα

Link to comment
Share on other sites

Μερες ειχαμε να ακουσουμε κατι για την ΝΕΛ :D

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) προχωρά σε ανάκληση έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων.

Ειδικότερα με δυο έγγραφα με σημερινή ημερομηνία (11/07/2012) που απευθύνονται προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας με κοινοποίηση τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και κατά τόπους Λιμεναρχεία σε Μυτιλήνη, Μύκονο, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου, αναφέρεται πως γίνεται ανάκληση των ταχυπλόων «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι».

Για το πρώτο πλοίο επισημαίνεται στην επιστολή ότι «λόγω της παράνομης έγκρισης εκπρόθεσμης δρομολόγησης από το υπουργείο σας, του πλοίου Blue Star Patmos στην γραμμή Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης και λόγω δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, ανακαλούμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου της εταιρείας μας "Αίολος Κεντέρης" από 13/07/12 έως 09/09/12. Σας ενημερώνουμε ότι για το ανωτέρω διάστημα δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια».

Μάλιστα για το θέμα της δρομολόγησης του Blue Star Patmos - τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σήμερα Τετάρτη στη Χίο - ο διευθύνων σύμβουλος της NEL Lines κ. Γιάννης Αβραντίνης μιλώντας στο «Βήμα» κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη λέγοντας ότι «εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα».

Για το δεύτερο πλοίο η επιστολή αναφέρεται ότι «λόγω της παράνομης, εκπρόθεσμης και έκτακτης δρομολόγησης, με έγκριση από το υπουργείο σας, του πλοίου "Νήσος Μύκονος" από 27/07/12 έως 15/09/12 στη γραμμή Πειραιά - Ικαρίας - Σάμου και λόγω δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, ανακαλούμε την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου "Αίολος Κεντέρης Ι" από 13/07/12 έως 09/09/12. Σας ενημερώνουμε ότι για το ανωτέρω διάστημα δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια».

http://www.tovima.gr

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Της ψ...ς της το χαβά έχει η ΝΕΛ. Συνεχίζει να μιλά για παράνομη δρομολόγιση του ΠΑΤΜΟΣ... Όταν προσγειωθούν ξανά στον πλανήτη Γη θα είναι αργά..

Link to comment
Share on other sites

Ας επιβιώσει πρώτα μέχρι το φθινόπωρο και μετά μιλάμε για προσγείωση στη γη.

Εγώ λυπάμαι μόνο τα πληρώματα που θα μείνουν στο δρόμο εξαιτίας της ανεπάρκειας μυαλού απο τα κεφάλια της εταιρείας.... :mad:

Link to comment
Share on other sites

Για τις Σποράδες τι θα πει?? πια έκτακτη "παράνομη" δρομολόγηση έγινε και δεν ξεκινάει δρομολόγια???? νομίζω ότι πλέον η ΝΕΛ έχει χάσει την μπάλα......

Link to comment
Share on other sites

Το κακό δεν είναι από Σεπτέμβριο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι μόνο η ΝΕΛ έτοιμη να κρεμάσει προπέλλες από τότε, το κακό είναι ότι αναλωνονται στην εταιρεία σε πρακτικές που θυμίζουν δεκαετία 1980. Θα πρέπει όμως να έχουν και λίγο τα μάτια τους ανοιχτά γιατί με τέτοιες κατηγορίες που εκτοξεύουν θα τους ρίξει κανείς καμιά αγωγή και θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Ειλικρινά δεν έχουν δουλειά να κάνουν σ'αυτη την εταιρεία ; Το ότι ανακλήθηκαν οι δρομολογήσεις των Κεντέρηδων ήταν προφανές ότι θα συνέβαινε πλέον, αφού και οι ημερομηνίες είχαν παρέλθει ουσιαστικά αλλά και έτσι κι αλλιώς τα ήδη υπάρχοντα πλοία παρα είναι αρκετά. Ας κοιτάξουν λοιπόν λίγο να σοβαρευτούν και να αφήσουν το καταγγελτικό ύφος, γιατί νομίζω ότι έχουν πολύ χειρότερες φούριες τωρα για να ασχολούνται με τέτοια...

Link to comment
Share on other sites

Το φθινόπωρο η εταιρεία ίσως να μην βρίσκεταιστη γραμμή Χ-Μ αλλά μη ξεχνάμε ότι έχει απο πίσω της άγονες και κάποιες απο αυτές με 12ετή σύμβαση αρά το λουκέτο ναι μεν είναι ένα πιθανό σενάριο αλλά όχι δεδομένο μακάρι να συνεχίσει έστω και έτσι δηλαδή με τις άγονες και συμπληρωματικά στο π-χ-μ τα καλοκαίρια είναι κρίμα να προστεθούν στον ατελείωτο κατάλογο της ανεργίας εκατονταδες οικογένειες

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και απαντηση απο το Υπουργειο:

Παρατίθεται η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στην ανακοίνωση της NEL Lines για την απόφασή της να προχωρήσει σε ανάκληση της έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων πλοίων της:

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) με την οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση της έκτακτης δρομολόγησης δυο ταχυπλόων πλοίων της (τα «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι») στη γραμμή Μυτιλήνη, Μύκονος, Εύδηλο και Βαθύ Σάμου καθώς και τις δηλώσεις σε δημοσιογράφους του διευθύνοντα συμβούλου της NEL Lines κ. Γιάννη Αβραντίνη περί «συμφερόντων», δηλώνουμε τα εξής:

1. Η απόφαση για την ανάκληση των πλοίων στην εν λόγω γραμμή ανήκει αποκλειστικά στην εταιρία και γίνεται με δική της ευθύνη.

2. Η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη στη δρομολόγηση και τα εγκαίνια του νεότευκτου σύγχρονου πλοίου Blue Star Patmos στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη σηματοδοτεί ότι ακόμη και σε καιρούς μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις και στηρίζει την Περιφέρεια. Ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και «καλής τύχης».

3. Το πλοίο καλωσόρισαν ο σεβασμιότατος οι τοπικοί φορείς και παράγοντες , αλλά και πλήθος κόσμου, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη, προφανώς γιατί υπάρχει η ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές, ανεξάρτητα από ονόματα πλοίων και εταιρειών. Η συγκεκριμένη εταιρεία (NEL) με την ανακοίνωση της φέρεται να λειτουργεί με λογικές «αντιποίνων» ή άραγε «εκβιασμού» προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της; Και το πρόβλημα της είναι η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στα εγκαίνια ενός σύγχρονου πλοίου στο πρώτο του ταξίδι;

4. Η εταιρεία επικαλείται διάφορες αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μιλώντας για «εκπρόθεσμες αποφάσεις» και «παρανομίες». Αυτό που ισχύει είναι ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε ορισθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές και συνέπεσε με την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως είναι παγκοίνως γνωστό σε όλη τη Ναυτιλιακή Κοινότητα στο Σ.Α.Σ. μετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς της αγοράς (Ναυτικό Επιμελητήριο, ΣΕΤΕ, ΠΝΟ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλπ) και γνωμοδοτεί στηριζόμενο στις αρχές της μη διάκρισης μεταξύ των ανταγωνιζομένων εταιρειών και τηρεί απαρέγκλιτα του κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

5. Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Αβραντίνη σε δημοσιογράφο περί «συμφερόντων» με τις οποίες δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, είτε θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις γνώσεις αυτές και πληροφορίες του αναλαμβάνοντας πλήρως και το βάρος της απόδειξης τους ακόμη και ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων είτε θα πρέπει να τις αποσύρει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη. Η πάλλευκη πολυετής εντός και εκτός Ελλάδας πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη δεν μπορεί από κανέναν να τίθεται σε αμφιβολία. Ο Υπουργός συνεργάζεται θεσμικά με τους φορείς της Ναυτιλίας και δεν επιτρέπει τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος του.

zougla.gr

Edited by minoan
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάντα σε αυτή την εταιρεία να φταίνε για το χάλι της οι άλλοι ρε παιδί μου εκτός από τα τζιμάνια που ασκούν διοίκηση,πάντα όμως :blink::unsure: !!!Αυτοί μάλλον θέλανε εθελοντή πράκτορα ανευ αποδοχών και να πληρώνει κιόλας :P :P !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη γκρίνια & εκνευρισμός, όλα τους φταίνε και ότι σκέφτονταν να υλοποιήσουν, απλώς έχει παγώσει!

Πάνω που πήγε να πάρει μπρος, δυστυχώς τα χειροτερεύει τα πράγματα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η γνώμη μου είναι ότι η παρούσα κίνηση είναι η σοβαρότερη ενέργεια της ΝΕΛ την τελευταία πενταετία-τουλάχιστον-και εφάμιλλη Εταιρειών-leaders στους κλάδους τους.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Δείχνει καλά αντανακλαστικά η κίνηση αυτή της ΝΕΛ. Και σίγουρα από επικοινωνιακής άποψης εξαιρετική. Μακάρι να έδειχναν ανάλογη συμπριφορά και σε άλλα.

Link to comment
Share on other sites

φημεσ για διαχορισμο τησ εταιρειας σε νελ και si link παλι απο αρχες σεπτεμβριου εχουμε και επιστροφη παλαιων στελεχων τησ ετερειας.

Link to comment
Share on other sites

Πες μας ποιός γιατί έχω έναν στο νού μου που αρχίσει από Β

και θα έκανε μεγάλο καλό αν έμπαινε στην εταιρεία γιατί τον χρειάζονται οι περισσότεροι εκεί μέσα..........ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ τον λένε :P :P :P

Edited by proud_ionian
2 σε1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν στο openseas δρομολόγια για Ικαροσαμία από τη ερχόμενη Δευτέρα για τη ΝΕΛ..Σταματάνε ή δεν έχουν ακόμα περαστεί? Αντιθέτως υπάρχουν κανονικά τα δρομολόγια του European και της νερομαρίας..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...