Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

Γιατί? ... Γιατί Κυκλάδες γι'αυτό. Στα λεμοναδικα δεν χωραει μαζι με τα υπόλοιπα , αν επαιρνε τη θέση των κρητικών θα έπεφτε ξύλο , άρα τι μένει σχετικά κοντά? ο ηετιωμας στην ε2. Ξου ξου λοιπόν Χίο Μυτιλήνη κι ας δένουν εκεί 30 χρόνια για να βολεψουμε κ εκεί τις κυκλαδες κ πετά τους στις πέτρινες του Βασιλειάδη ( είπαμε γ κατηγορίας πολιτες) δεν μας νοιάζει) κι αστούς να ψάχνουν τον μυτο της Αριάδνης πως θα πάνε στην νέα θέση του πλοίου οι ταξιδιώτες  αφου μονο ένας δρόμος πάει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτό που δεν χωράει στα λεμονάδικα δεν το καταλαβαίνω. Πόσο μεγαλύτερο είναι από το Δήλος, 30 μέτρα σκάρτα. Άμα πάει απέναντι, εκεί που δένει το μικρό για Συροτηνομυκονία και πλαγιοπρυμνοδετήσει με την πλώρη του προς τα Κρητικά, πως στα κομμάτια δεν χωράει..? Την ώρα της άφιξης και της αναχώρησής του τα λεμονάδικα και μέχρι τα Χανιώτικα είναι άδεια. Ταλαιπωρείτε τόσος κόσμος άδικα. 

Link to comment
Share on other sites

Για μένα τα πράγματα είναι απλά: κάνανε βιτρίνα το μπλου σταρ 1 μαζί με τη γραμμή του και εκτόπισαν τους επιβάτες της Χίου και Μυτιλήνης σαν παρακατιανους όπως λέει και ο φίλος λίγο πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρόσωπο εγγυτάτου βαθμού συγγενείας με εμένα και με απόλυτη επαγγελματική συνάφεια με το  αντικείμενο, αποθανάτισε αυτό το στιγμιότυπο-ομορφιά όπου από την πρύμη του "Ελ. Βενιζέλος" που αναπόδιζε προς τον Αη-Διονύση,  περνά καμαρωτό το "Πρέβελης" προς τα έξω. Η φωτογραφία συνοδεύθηκε από δοξαστικά σχόλια για την επάρκεια του Traffic. 

Αν, ό μη γένοιτο, συμβεί το απευκταίο, πάλι θα εκπλαγούν άπαντες.

Safety paradigm @Piraeus 28072023.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Costa Pacifica πλέει με προορισμό τον Πειραιά σύμφωνα με το Ais παρόλο που στο πρόγραμμα των αφίξεων του λιμανιού δεν βρίσκεται πλοίο της Costa μέχρι τον Δεκέμβριο (νομίζω) του 23.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο δεν θα καταπλεύσει στην Μύκονο. Έτσι λοιπόν την αντικατέστησε με τον Πειραιά. Θα παραμείνει στο λιμάνι από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 21:30 και ύστερα θα αναχωρήσει για Σαντορίνη.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
19 hours ago, MILTIADIS said:

Ευχαριστηρια επιστολη του Κτελ Ηρακλειου προς τις Μινωικες με αφορμη το χθεσινο συμβαν στην Αθηνων-Κορινθου με το φλεγομενο βυτιοφορο και την τροποποιηση της ωρας αποπλου του πλοιου για Ηρακλειο προς εξυπηρετηση των μεταφερομενων επιβατων του κτελ.

https://www.cretalive.gr/kriti/i-fotia-sto-bytioforo-kai-eyharisto-toy-ktel-irakleioy-lasithioy-stis-minoikes?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1LarBcbmO3buf_mC742mTaH_poOtt8MHPtqQ4jxLHGWbuzbCuOxpichz4#Echobox=1692363464

Δεν ηταν ομως ολοι τοσο τυχεροι. :rolleyes:

https://www.haniotika-nea.gr/olonyktia-talaiporia-gia-epivates-ktel/

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται που βρισκόταν το ΚΤΕΛ και τι ώρα θα έφτανε στο λιμάνι. Επειδή έτυχε και εγώ να ήμουν στους τυχερούς άτυχους που είχαμε εγκλωβιστεί στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου, και με κανονικές συνθήκες θα ήμουν στις 20:00 στο σπίτι, τελικά κατάφερα να φτάσω στις 24:00.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης της κοινοπραξίας, μήπως είχανε ημερήσιο από τα Χανιά την επόμενη μέρα και γι' αυτό σάλπαρε το καράβι; Σε οποιοδήποτε άλλο λόγο είναι πολύ φάουλ...

Link to comment
Share on other sites

μεγάλες στιγμές πρέπει να έζησαν όσοι είχαν την (μαύρη) τύχη να περνούν από το λιμάνι ή να φτάνουν με το πλοίο γύρω στις 19.30-20.00 καθώς είχαμε διαδοχικά με διαφορά λίγων μόλις λεπτών:

-άφιξη ΚΡΗΤΗ ΙΙ
-άφιξη highspeed 4
-άφιξη speedrunner Jet
-άφιξη speed cat I
-άφιξη blue star paros
-άφιξη ελ.Βενιζέλος
-άφιξη aqua jewel

 

Ενώ παράλληλα φόρτωνε και το Νήσος Ρόδος που έφυγε με ένα 25λεπτο περίπου καθυστέρηση λίγο πριν τις 20.30μμ

 

Link to comment
Share on other sites

Το γιατί δεν φτιάχνουν έναν "εσωτερικό δρόμο" μέσα στο λιμάνι του Πειραιά από την Παγόδα μέχρι το υπουργείο όπου όποιος ταξιδεύει θα μπορεί να μπαίνει επιδεικνύοντας το εισητήριό του και να κατευθύνεται στο πλοίο του αποφεύγοντας όλη αυτή την κίνηση περιμετρικά του λιμανιού, μόνο οι κυβερνώντες ξέρουν... 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ομολογώ πως μετά την πανδημία και τον παροπλισμό του πλοίου, είχα την εντύπωση πως δεν θα το ξαναβλέπαμε ποτέ να φορτώνει στον Άγιο Διονύση για την Κρήτη. Να όμως που τα έφερε έτσι η τύχη και το Ελευθέριος Βενιζέλος κόσμησε και πάλι τον Πειραιά, οπότε στην μία ώρα που κατάφερα να ξεκλέψω, ήταν πειρασμός. Οπότε το αποψινό roundup για πάρτη του και μόνο.

 

Φυσικά μετά και τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, είχε ένα ενδιαφέρον παραπάνω η φόρτωση. Η όλη ατμόσφαιρα μου έφερε στο μυαλό το στίχο των Αδελφών Κατσιμίχα, "τίποτα δεν έχει αλλάξει, και τίποτα δεν είναι όπως παλιά". Φαινομενικά ήταν άλλη μια μέρα στο λιμάνι, πλήν όμως η ατμόσφαιρα ήταν γενικά παγωμένη. Οι φορτηγατζήδες δεν έκαναν θόρυβο και δυνατά αστεία, ο κόσμος μαγγωμένος να κοιτάζει γύρω του φοβισμένα, οι αξιωματικοί του πλοίου να περιφέρονται ανήσυχοι γύρω από τον καταπέλτη, γενικά ένοιωθες κάτι να πλανάται στην ατμόσφαιρα. 

 

Όχι ένα, αλλά δύο όργανα του Λιμενικού Σώματος στη φόρτωση ενώ υπήρχε μέχρι και ένα φορτηγάκι(κλούβα) του ΟΛΠ. Λέω κοίτα να δείς πως άλλαξαν τα πράγματα, μέχρι και ο ΟΛΠ παρών στη φόρτωση. Και βασικά σκεφτόμουν τον υπάλληλο του ΟΛΠ. Άντε να είσαι Μανιάτης βυσματίας στον ΟΛΠ και σε βραδιά που έχει Champions League😀, να σου λέει η υπηρεσία "πήγαινε στον Βενιζέλο και περίμενε να φύγει"😀. Το κρατάμε αυτό για τη συνέχεια. Μάλιστα η παρουσία του Λιμενικού Σώματος δεν περιορίστηκε στα όργανα αλλά τόσο σε περιπολίες, όσο και σε ελέγχους. Τι έλεγχαν? Τα ίδια τους τα όργανα, με την καλή έννοια😀.

 

Σε κάποια δόση λοιπόν, από τζιπάκι του ΛΣ απεβιβάσθη μια κυρία με πολιτική περιβολή που μάλλον ήταν κάποιου τύπου εσωτερικός έλεγχος μιας και απευθύνθηκε στα όργανα που βρίσκονταν στην προβλήτα, συνομίλησε συντόμως μαζί τους, παρατήρησε ένα εξ' αυτών για το τζόκευ που δεν φορούσε, και απήλθε. Γενικά είδα στο λιμάνι φάτσες από πλευράς ΛΣ που δεν είχα ξαναδεί, υποπτεύομαι λοιπόν πως το σκατό έχει πάει στην κάλτσα και έχουν έρθει ενισχύσεις από υπηρεσίες οι υπάλληλοι των οποίων δεν έχουν δεί το λιμάνι ούτε σε ελαιογραφία του Goya😀, που έλεγε κι ο Καββαδίας. Τα έχω ξαναπεί, σπασμωδικές αντιδράσεις για το θεαθήναι και νοοτροπία τετάρτης δημοτικού, χωρίς να θέλω να προσβάλω τη μαθητειώσα νεολαία. "Μας βλέπει ο δάσκαλος και δεν θα μας πάει εκδρομή αν δεν είμαστε φρόνιμοι" 🙄.

 

Θα μου πεί κανείς, κάτσε ρε Νίκ. Είναι απόντες αυτοί του ΛΣ, τους την λές. Είναι παρόντες, τους την λές. Με τι είσαι ευχαριστημένος εσύ? Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι τα προβλήματα δεν λύνονται βγάζοντας όλη τη δύναμη στο λιμάνι, μη τυχόν και περάσει κανένα κανάλι και δεν τους δεί εκεί, ή σαν να περνάει για επιθεώρηση ο ΓΕΠΣ. Τα προβλήματα λύνονται εφαρμόζωντας τους νόμους πρός πάσα κατεύθυνση, χωρίς εκπτώσεις. Από τον Αρχηγό ως τον τελευταίο Λιμενοφύλακα και με αυτόν τον τελευταίο λιμενοφύλακα να αισθάνεται την υποστήριξη και την αρωγή των ανωτέρων του για να εφαρμόσει το νόμο, χωρίς να φοβάται πως θα μετατεθεί στους Οθωνούς ή στην Γαύδο. Οτιδήποτε άλλο, είναι νά' χαμε να λέγαμε.

 

Καθαρά στα της φορτώσεως, περί ώρας 2015 που έφτασα στα πέριξ υπήρχε μεγάλη κίνητικότητα τόσο σε φορτηγά όσο και σε ΙΧ με δεκάδες εκ των τελευταίων να είναι ντανιασμένα στα αριστερά του πλοίου, ενώ νταλίκες υπήρχαν πολλές τόσο στα αριστερά, όσο και στα δεξιά. Παρά το ότι το γκαράζ του Βενιζέλου είναι νέτο με ένα μπουλμέ στη μέση, η φόρτωσή του παίρνει χρόνο και γιατί υπάρχουν οι γνωστές "πόρτες" στο γκαράζ(2 σειρές εξ' αυτών), οπότε πρέπει να φορτωθούν επακριβώς σε επίπεδο μήκους οι νταλίκες έτσι ώστε να μη χαθεί χώρος. Εν τω μεταξύ συνήθως κρατάνε και κάποια μονά φορτηγά ή κοντές καρότσες για το τέλος, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η χωρητικότητα. Πολλά κομμάτια μπήκαν στο επάνω γκαράζ με το πλοίο να αναχωρεί σχεδόν γεμάτο, χωρούσε θεωρώ 2-3 καρότσες ακόμη. Χαρακτηριστικό το ότι η φόρτωση ολοκληρώθηκε στις 2140 με το πλοίο να περιμένει επιπλέον 5 λεπτά μία καρότσα του Μακρυμανωλάκη η οποία έφτασε με οδήγηση Γιούχα Κάνκουνεν😀 από την πλάστιγγα μέχρι τον καταπέλτη. Σημείο των καιρών πως 3 θείτσες έβγαζαν βίντεο με τα κινητά τους το κλείσιμο των καταπελτών του πλοίου. Αναχώρηση μετά το σήκωμα των καταπελτών στις 2145.

 

Κλείνω με το βανάκι του ΟΛΠ😀. Το οποίο ήταν στην ίδια θέση μέχρι και 5 λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου, από περιέργεια περίμενα να δω αν θα το κουνήσει κανείς γιατί βρισκόταν φάτσα από τον αριστερό καταπέλτη. Οπότε 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν. Αν το βανάκι ήταν εκεί τυχαία, πάσο. Αν όμως βρισκόταν εκεί στα πλαίσια κάποιας έκτακτης οδηγίας του στύλ "πρέπει να φαινόμαστε σαν ΟΛΠ ότι είμαστε και εμείς εκεί", τότε κάτι έχει πάει στραβά. Γιατί μάλλον αυτός που έπρεπε να βρίσκεται εκεί, δεν ήταν. Και πιθανόν να άφησε εκεί το βανάκι για μόστρα.

 

ΥΓ: Όσο γράφω αυτές τις γραμμές, διαβάζω πως το Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρέφει στον Πειραιά με βλάβη🙄. @Petros P και @Panagia Ekatontapiliani, δικό σας 😆😆.

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε να γνωρίζω μερικούς ανθρώπους από εδώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στον Πειραιά νωρίτερα αυτό το έτος και να συμμετάσχω μαζί τους για κάποια φωτογράφηση πλοίων στον Πειραιά. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες από ενδιαφέροντα κρουαζιερόπλοια και πορθμεία. Οι Πειραιές είναι το τέλειο μέρος για άτομα που τους αρέσουν τα επιβατηγά πλοία. (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ένα πλήρες άλμπουμ με φωτογραφίες)

Ships in Piraeus (2023)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χθεσινοβραδινή άφιξη του Blue Star Delos στον Πειραιά, με το πλοίο να δένει λίγα λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξη (23:20). Ημέρα Σάββατο, οπότε το πλοίο δεν είχε προσέγγιση στην Ίο. Μέτρησα γύρω στα 122 ΙΧ, 7 βαν, 6 φορτηγάκια και 3 σιλοφόρα, ενώ απ' έξω περίμεναν 5 τράκτορες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μιας και το Blue Star 1 που κάνει Παροναξία,αυτές τις μέρες δένει στην Ακτή Ηετιώνεια,την θέση του Blue Star Delos στην Ε7 θα την χρησιμοποιεί το Blue Star Paros από ότι φαίνεται.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

On 11/8/2023 at 12:20 PM, margaritis24 said:

Το ειδα κ γω προχτες το Σαμος στη θεση του αλλα σκεφτομαι την αλλη βδομαδα που θα παει το Blue star 1  Παροναξια που θα δενει;θα ξανα κανουν τραμπα;; 

 Αντι να παει το Samos στη θεση του,σημερα που ειναι κ το Samos κ το Blue star 1  στο dock3 το Chios πηγε στη Ηετιωνα μιας κ στη θεση του καθεται το Hellenic Highspeed

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...