Jump to content
Shipfriends

Greek Ships

eMembers
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Greek Ships

  1. Προσωπικά προτιμώ το Power Jet να παρει το δρομολόγιο του Worldchampion Jet και το Champion Jet 2 να συνεχίσει στις Δυτικές Κυκλάδες στην γραμμή που εχει συνηθιστεί.
  2. Πάντως το εσωτερικό δεν εχει σχέση με το εξωτερικό που δεν είναι και το πιο όμορφο πλοιο σε εξωτερική εμφάνιση.
  3. Με καθυστέρηση 1 ώρας αναχώρησε από την Σύρο.
  4. Προτείνω να συνδέεται η Καλαμάτα με την Κίσσαμο σε 3 ώρες περιπου με ταχύπλοο και 6 με συμβατικό ή τα Χανιά σε 4 ώρες με ταχύπλοο και 6-7 με συμβατικό. Πλοία που θα ταίριαζαν στην γραμμή θα ηταν το Superferry II από συμβατικά και το Naxos/Paros Jet ή το Caldera Vista.
  5. Ένα ταχύπλοο στην γραμμή θα εκανε λιγότερη ωρα από αυτοκίνητο για από Λαύριο για Καβάλα. Αυτό θα προτιμούσαν πολλοί για τουρισμό στη Λήμνο και στην Καβάλα,αλλά δεν εξυπηρετούνται τα φορτηγά.
  6. Το Νήσος Ρόδος θα προσεγγίζει και την Σύρο αυριο 09/09 και στις 14 και 16/09
  7. Με μειωμένη ταχύτητα λόγω των ανέμων σήμερα.
  8. Ηταν προγραμματισμένο όπως είχε γινει και στις 03/08/2021 και θα ξαναγίνει και στις 09/09/2021. Να σημειωθεί ότι εκανε 4 ώρες και 20 λεπτά από Πειραιά για Σύρο.
  9. Απο 27 Σεπτεμβρίου το Worldchampion Jet (ή οποίο πλοιο παρει την θέση του στην γραμμή) σταματαει τις προσεγγίσεις στην Ίο, οπότε θα μπορούσε να προσθέσει και την Πάρο στο δρομολόγιο του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου(και μπραβο στην Sea Jets που θα δρομολογεί ταχύπλοο μέχρι και τοσο αργα) που θα εκτελουνται τα δρομολόγια από όσο γνωρίζω, καθως εκείνη την περίοδο είναι ελάχιστα τα ταχύπλοα που κυκλοφορούν όποτε θα δούλευε καλά με την Πάρο. Η Ίος από αρχές Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου που θα αρχισει προσεγγίζει το Bs Delos(με μειωμένη ταχύτητα/Πειραιάς-Ιός 9 ώρες) εχει μεινει με μόνα συμβατικά το Άρτεμις και το Διονύσιος Σολωμος. Δηλαδή οποιος δεν εχει ορεξη ούτε να ταξιδεύει 11 ώρες ούτε να δωσει 60€ δεν μπορεί να παει στην Ίο ολο τον Σεπτέμβριο. Το μόνο που βοηθαει την άθλια κατάσταση με την συγκοινωνία της Ιου είναι το Superexpress που και αυτό θα δρομολογείται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου αν και θα έπρεπε να μειώσει την τιμή όπως κάνουν πολλές εταιρίες από τις 20 Σεπτεμβρίου περιπου και μετά.
  10. Ανεκτέλεστο σήμερα το δρομολόγιο λόγω των καιρικών συνθηκών.
  11. Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα των δρομολογίων στις Κυκλάδες με το High Speed Catamaran SANTORINI PALACE, σήμερα Δευτέρα 06/09/2021, δε θα εκτελεστεί.(cretapost.gr) Επισης,ενώ είναι Δευτέρα είχε προγραμματισμένη προσέγγιση στην Τηνο, που προσέγγιζε μόνο Σαββατοκύριακα. Έχουν αλλαξει τα δρομολόγια;
  12. Στις ταχύτητες ηταν συντηρητικό πηγαινε με 28 κόμβους , άρα δεν ηταν κατι ιδιαίτερο για τα Δωδεκανησα όταν το BS2 παει με 26 κόμβους και κανει 1-2 ώρες παραπάνω από το Highspeed.
  13. Η Ελλάδα με τόσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις και νησιά αυτό που χρειαζεται είναι μια ακτοπλοϊκή low cost με ταχύπλοα που είναι ικανή να περάσει ακόμα και την Attica σε κίνηση.
  14. Το τελευταιο του δρομολόγιο για φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Ελπίζω και του χρόνου να εκτελεί το ιδιο δρομολόγιο και να παραμείνει στην γραμμή καθώς είχε άριστη κίνηση σε κάθε σκέλος και πρόσφερε νέες συνδεσεις(Ηράκλειο-Σύρος-Τήνος και καλύτερη σύνδεση Σύρος-Τήνος-Πάρος) με οικονομικές τιμές για ταχύπλοο.
  15. Το δρομολόγιο του παντως σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων θα εκτελείται μέχρι τις 31/10 ίσως με αλλο πλοιο
  16. Ελπίζω να ταξιδέψει και του χρόνου το καλοκαίρι σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καθώς ταιριαζει πολύ σε αυτες τις γραμμές και με τις κινήσεις της εταιρίας παει χαμένο.
  17. Έχοντας ταξιδέψει με το πλοιο σε γενικές γραμμές μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τα μόνα αρνητικά ηταν ότι στην αποβίβαση χρειάστηκε πολύ ωρα με το αυτοκίνητο καθώς έβγαιναν εναλλάξ του πάνω γκαράζ με του κάτω και ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού δεν επιτρεπόταν να βγεις στο κατάστρωμα ενώ αν δεν κανω λαθος σε αλλά ταχύπλοα επιτρέπεται. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δρομολόγιο για φέτος στις 19/09. Αν εξαιρέσουμε τις μερες με το πρόβλημα στην μηχανή και τις καθυστερήσεις που επέφερε αυτό, εξυπηρέτησε πολύ καλά την γραμμή του και είχε πολύ καλη επιβατική κίνηση.
  18. Χαμήλωσε και ταχύτητα στους 28 κόμβους
  19. Αυτήν τη στιγμή πλέει προς Σύρο πάνω από την Κέα αντί για αναμεσα από την Κεα και την Κύθνο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
  20. Ένα ταχύπλοο τύπου Santorini Palace θα ταίριαζε σε μια γραμμή Πάτρα-Φισκάρδο Κεφαλονιάς-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Αγ.Σαράντα-Μπρίντεζι. Υπολογισμένα με 35-38 κόμβους θα εκανε περιπου 1 ώρα και 35 λεπτά για Φισκάρδο, 3,5 ώρες για Ηγουμενίτσα, 4 ώρες για Κέρκυρα, 4,5 ώρες για Αγίους Σαράντα και 7 ώρες και 15 λεπτά για Μπρίντεζι.
  21. Όπου θελουν δένουν κάθε φορα; Δεν είναι προγραμματισμένο το δρομολόγιο;
  22. Το WC Jet από νησιά προς Πειραιά δεν τηρεί ποτε τα ωράρια καθώς έχουν υπολογίσει 5 λεπτη παραμονή στα λιμάνια (εκτός από την Σύρο που εχει 15 λεπτη) ενώ σε κάθε λιμανι παραμένει για τουλάχιστον 10 λεπτά . Εχει συνεχώς 30-40 λεπτά καθυστέρηση που δεν συμβαίνει λόγω ταχύτητας αλλά των παραμονών.
  23. Στις Κυκλάδες τα ταχύπλοα τα πάνε παρα πολύ καλά σε όλα τα σκέλη των διαδρομών τους + ότι για τις Κυκλάδες οι περισσότεροι επιλέγουν το πλοιο αντί για το αεροπλάνο.
  24. Η SeaJets έχει ικανοποιητική παρουσία στην Νάξο οπότε θα μπορούσε να την παραλείπει. Τα δρομολόγια για Δωδεκάνησα συνήθως αναχωρούν από Πειραιά απόγευμα για να φτάσουν το πρωι Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα αν γινει και αυτό ετσι , να φτάνουν στην Πάρο βράδυ, κάτι που δεν θα προσελκύσει πολλους καθώς θα χάνουν την μερα. Βέβαια τα ταχύπλοα δεν διαθέτουν καμπίνες όποτε υποθέτω αν γινει αυτό το δρομολόγιο θα γινει πρωι. Θα πρότεινα αναχώρηση 07:00 για Πάρο-Αιγιάλη/Αστυπάλαια-Κω. Η Νάξος είναι απαραίτητο να μην συμπεριληφθεί καθώς θα ανταγωνίζεται το Worldchampion Jet. Κατι αλλο που λειπει είναι η σύνδεση Πάρου-Νάξου με Ικαρία-Σάμο. Επίσης είναι απαραίτητο η Σύρος που πριν λίγα χρόνια είχε απουσία ταχύπλοων , να διατηρήσει τα φετινά(Wcjet,Thunder,Santorini Palace) και για το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς δουλεύουν και πολύ καλά στη Σύρο και έχουν άριστη επιβατική κίνηση.
  25. Θέλω να κανω κάποιες προτάσεις για το καλοκαίρι και το Πάσχα του 2022: Tera Jet: μεσημεριανό Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο-Νάξο Worldchampion Jet: όπως είναι τωρα αλλά αντί για Νάξο να πιάνει Πάρο Thunder: όπως φέτος ειχε πολύ επιτυχία HS4: Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Κουφονήσι-Κατάπολα FC3: Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο-(Νάξο) πρωινό και απογευματινό FC4: Βόλος ή Αγ.Κωνσταντίνος- Σποράδες Hellenic Highspeed: πρωινό Πειραιά-Σίφνο(Φολέγανδρο-Σίκινο)-Ίο-Θήρα τις μισές μερες και τις άλλες μισές βραδινό Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-(Θήρα) Blue Star 2: Δωδεκάνησα με προσθήκη Σύρου,Μυκόνου ή πρωινό Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη Blue Star Delos: πρωινό Παρο-Νάξο-Σαντορίνη ή Δωδεκάνησα Blue Star Patmos: βραδινό Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη(Σύρος,Ανάφη) ή Χίο-Μυτιλήνη Νήσος Σάμος: βραδινό Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη(Σύρος,Ανάφη) ή Χίο-Μυτιλήνη Νήσος Ρόδος: Πειραιάς-(Άνδρος)-Χίος-Μυτιλήνη(+Οινούσες,Ψαρά) Speed runner 3: Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες( προέκταση για Πάρο,Ίο) Διονύσιος Σολωμος:Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες(+Κύθνος) Αδαμαντιος Κοραής: Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες(+Κύθνος) Άρτεμις: Λαύριο-Κυκλάδες Αριάδνη:Πειραιάς-Θήρα/Βαθύ-Κως-Ρόδος και ΣΚ Πειραια-Σύρο-Πάρο-Νάξο Αικατερίνη Π: Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με προέκταση Νάξο κάποιες μερες και κάποιες Εύδηλο και (Καρλόβασι) Θεολόγος Π: Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο Fast Ferries Andros: Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο Blue Star Chios: Πειραιάς-(Σύρος*)-Μύκονος-Αγ.Κύρηκος-Πάτμος-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα * τις μερες που δεν προσεγγίζει το Myconos Blue Star Myconos: Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι (κάθε μερα το ιδιο δρομολόγιο εκτός από μια που θα πηγαινει Καβάλα) Διαγόρας: άγονη Δωδεκανησίων και Μεστά-Σίγρι Blue Star Paros: Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο πρωινό Blue Star Naxos: πρωινό άγονης Κυκλάδων Santorini Palace: Πειραιάς-Κυκλάδες-Ηράκλειο Naxos Jet:Ραφήνα-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο Paros Jet: Ηράκλειο-Κυκλάδες Sifnos Jet: Κρήτη-Δωδεκάνησα/ Ρέθυμνο-Κυκλάδες Champion jet 1: Πειραιάς-Σίφνος-Σέριφος-Μήλος Champion Jet 2: Πειραιάς-Σίφνος-Σέριφος-Μήλος-Χανιά Caldera Vista: ενδοκυκλαδικά αλλά με περισσότερες προσεγγίσεις στο Λαύριο Superrunner Jet: Θεσσαλονίκη-Σποράδες Πρέβελης: Πειραιάς-Μήλος-Σαντορίνη-Ηράκλειο-άγονη Κάσου Καρπάθου Olympus: όπως φέτος Superexpress: όπως φέτος Superferry: Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο Aqua Blue: Θεσσαλονίκη-Κυκλάδες(Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Νάξο) (όπως πριν λίγα χρόνια) Aqua Star: Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα Aqua Jewel: Κρήτη-Δωδεκάνησα Superferry II: Πειραιάς-(Ελαφόνησος)-Κύθηρα-Γύθειο-Κίσσαμος Superjet/Sea jet 2: Πειραιάς-κυκλικό δρομολόγιο FC5: Σαρωνικός(προέκταση έως Ναύπλιο? ) FC6: Σαρωνικός Περιμενω τις γνώμες σας (ξεχασα να συμπεριλάβω το Power Jet πιο πριν που θα μου αρεσε και εμενα να είναι όπως φέτος) αλλά το Tera Jet γιατί να μην δρομολογηθεί παλι; πρέπει να διατηρηθεί το Thunder στο φετινό δρομολόγιο αν το Worldchampion Jet δεν πιάνει Νάξο για να μην χαθεί η σύνδεση Σύρου-Μυκόνου-Νάξου
×
×
  • Create New...