Jump to content
Shipfriends

Blue Star Patmos (ΙΜΟ 9565041)


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

received_1661731910860644.thumb.jpeg.ffdb6f209b1e830e976e26f8ea63b212.jpeg

Blue star patmos από ταξίδι μου πέρσυ από την Ρόδο ... Πολύ όμορφο πλοίο δενν είδα ξαναμπεί, Άριστοι προσεγμένοι χώροι και πολύ μοντέρνος σχεδιασμός εσωτερικά.

Edited by Crete96
Link to comment
Share on other sites

Γενικά φίλε μου, αυτό και το αδερφό του είναι τα πλοία που θα επιθυμούσε κάθε γραμμή του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης. Μικρομέγαλα, γρήγορα, μοντέρνα, μαϊτζέβελα. 

Link to comment
Share on other sites

Οντως και απο δικη μου προσφατη εμπειρια, το πλοιο σε πολυ καλη κατασταση, λογω μεγεθους μπορει να μπει πρακτικα παντου στα μικρα/μεσαια νησια του αιγαιου και με πολυ καλες ελκτικες ικανονοτητες... Υποθετω οτι αυτο ειναι το σχεδιο που θα πρεπει να βλεπει η ΕΠΑΤΤ αν επιθυμει να ανανεωσει/επεκτεινει το στολο της για το αιγαιο...

Μονη μου ενσταση οι καμπινες (αν και σε πολυ καλη κατασταση) ειδικα οι δικλινες ειναι αρκετα μικρες και οχι βολικες... οπως αλλωστε σχεδον ολα τα πλοια της εταιρειας που εχουν καταβολες απο την Blue Star.

 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά πολύ όμορφο πλοίο, προσωπικά μου άρεσε περισσότερο και από τα παλάτια των μινωικών εσωτερικά στους κοινόχρηστους χώρους....

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι.Όμως αν είσαι επιβάτης οικονομικής και χωρίς καμπίνα το ταξίδι βράδυ είναι λίγο δράμα.1,5 σαλόνι μένει με πολλά τραπεζοκαθισματα,ενώ το μεσαίο σαλόνι μου είχε φανεί σκοτεινό.

Το Δήλος είναι πιο φωτεινό.

Σίγουρα και τα δύο είναι στολίδια..

Link to comment
Share on other sites

3 ταξίδια έχω κάνει με το πλοίο, τα 2 με καμπίνα. Και στα 2 ταξίδια η δικλινη καμπίνα που είχα μου φάνηκε αρκετά στενή, σε σχέση με άλλα πλοία του Ομίλου. Ακόμα και στο παρομοιων διαστάσεων BsChios με το οποίο ταξίδεψα πρόσφατα, η καμπίνα ήταν λιγο πιο ευρύχωρη (δεν συζητάω καν για μεγαλύτερα πλοία της εταιρείας όπως το Αριάδνη η το Νήσος Σαμος)

Επίσης μέχρι πέρσι στις πρωινές επιστροφές από Κυκλάδες την περίοδο της μεγάλης αιχμής, η ύπαρξη ενός σαλονιού λιγότερο σε σχέση με το αδερφό Delos γινόταν αρκετά εμφανής (υπηρχε δηλαδή συνωστισμός, και θυμάμαι μαλιστα κόσμο να βγάζει σχεδόν όλο το ταξίδι στο self- service). Αν και πιθανοτατα φέτος με το BS1 μπορεί τα πράγματα να είναι χειρότερα τον Αύγουστο.

Δεν θα ξεχάσω πάντως ποτέ το απίστευτα καλό φαγητό που έφαγα στο a la carte εστιατόριο του πλοίου την πρώτη χρονιά που δρομολογηθηκε στη Μυτιλήνη. Δυστυχώς στα επόμενα μου ταξίδια δεν το ξαναείδα ανοιχτό 

Link to comment
Share on other sites

Το Αριάδνη και Σάμος πιθανώς είναι πιο ευρύχωρα γιατί πολύ απλά η μετασκευή τους έγινε για την hellenic και όχι για τη blue star...

Αν συγκρίνεις τα original πλοία blue star με τα πλοία της ανεκ, τα παλάτια και της hellenic... σε όσα πλοία έχω πάει των άλλων είναι ασύγκριτα πιο ευρύχωρες οι καμπίνες...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο Blue Star Patmos εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα ανοιχτά της Αίγινας και εκτελεί ελιγμούς, ενώ ταυτόχρονα αναμεταδίδει για την τοποθεσία του στο κανάλι 16.

image.thumb.png.fd76ffbe6cb351455789f6f3c051eaa5.png 

image.thumb.png.44ccd70ad0c5c474d843951373da2172.pngΤ

ΥΓ:το Αέρο 3, σύμφωνα με εντολή του λιμεναρχείου, πηγαίνει στο σημείο, σε αντικατάσταση του Πάτμος, μέχρι να έρθουν τα σκάφη του λιμενικού.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ταξίδι με το πλοίο την προηγούμενη εβδομάδα στο απευθείας δρομολόγιο για Λειψούς.
Πρώτη φορά το ταξίδεψα και ομολογώ πως οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Έχοντας παλαιότερα ταξιδέψει με το αδερφακι του παρατηρησα τις μεταξύ τους διαφορες, και η αλήθεια είναι ότι αν και το Πατμος σου φαίνεται μικρότερο στο εσωτερικό του είναι πιο ολοκληρωμένο πλοίο.

Το πλωριο σαλόνι φανταστικό, φωτεινό και με πολύ άνετα καθίσματα. Η δίκλινη εσωτερική καμπίνα από την άλλη ήταν υπερβολικα μικρή και στενάχωρη. Πραγματικά ίσως δεν έχω συναντήσει πιο στενή καμπίνα σε πλοίο. Το αστειο της υπόθεσης είναι ότι το σεντόνι του κρεβατιού είχε το λογοτυπο Anek Lines, οι πετσετες προσώπου της Superfast Ferries και οι πετσετες σώματος της Hellenic Seaways. Έβγαλα και φωτογραφίες για του λόγου το αληθές, πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό οφειλεται σε λαθος του καθαριστηρίου ή αν απλά τα έχουν κάνει μαντάρα με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές. Το πλοίο σχεδόν αθόρυβο, σύγχρονο, ένιωθες πραγματικά όμορφα να το ταξιδεύεις. Συλλογιζόμενος  και το ατυχές του συμβάν στην Ιο το 2017 και το πόσο παλικαρίσια την έβγαλε, όντας και το πιο σύγχρονο πλοίο της ακτοπλοϊας μας με έκανε να αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό για το σκαρί του. Το φαγητό στο self service από τα καλύτερα που έχω φαει σε πλοίο και το πλήρωμα του πολύ ευγενικό.

Εν κατακλείδι, μακαρι να γεμίσουν οι ελληνικές θάλασσες από τέτοια καράβια, σύγχρονα, γρήγορα και ασφαλή, γιατί τα νησιά μας το αξίζουν πραγματικά. Ελπίζω στο μέλλον να δουμε και άλλες τέτοιες μονάδες είτε από την εταιρία του είτε γενικότερα από άλλες ακτοπλοϊκές μας.

Edited by George...f
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τα σεντόνια κ τις πετσέτες παρατηρήθηκε κ αλλού Φαίνεται το ανακάτεμα  γίνεται στο συνεργαζόμενο laundry με τον όμιλο Παραλαμβάνει  από διάφορα πλοία κ παραδίνει ανεξάρτητα από εμπορικό σήμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είχε κάτσει λίγο γιατί δεν κατάφερε γιατί υπήρξε αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos στο λιμάνι της Ρόδου

Quote

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ'' Ν.Π. 12119, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο οικείο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Επί του πλοίου επέβαιναν διακόσιοι είκοσι οκτώ (228) επιβάτες, ογδόντα δύο (82) μέλη πληρώματος, εξήντα τρία (63) Ι.Χ.Ε. οχήματα, είκοσι επτά (27) Φ/Γ οχήματα και έξι (06) δίκυκλα.

Το ανωτέρω πλοίο, αρχικά αγκυροβόλησε εντός του θαλάσσιου κόλπου “ΙΞΙΑΣ”, ενώ κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και στη συνέχεια απέπλευσε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 hours ago, margaritis24 said:

Αμα μας ελεγες κ συμπεριφερθηκε κ στο καιρο θα ειμασταν ευγνωμονες

Αν επαναλάβω ένα πανάρχαιο ρητό, κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ μονότονος. Με τέτοιο νοτιά, τι μπορεί να περιμενει κανείς; Ήταν έντονος ο κλυδωνισμός (όχι όμως και ανυπόφορος), που μετριαζόταν μόνο όταν το πλοίο "κρύφθηκε" ανατολικά της Σύρου, της Νάξου και της Αστυπάλαιας. 

*Πληροφορίες από embedded correspondent του shipfriends.gr.

 

Link to comment
Share on other sites

Είχε άφιξη μιάμιση ώρα νωρίτερα χθες, πρέπει να έφαγε καλή θάλασσα χτες, πήγα να παραλάβω ένα ασυνόδευτο όχημα από Ρόδο και ήταν μεσ' το αλάτι, τα ασυνόδευτα ήταν στο G5 δίπλα στα ανοίγματα. Ευγενέστατο το πλήρωμα στο γκαράζ, μου έκανε εντύπωση που είδα πολλά νέα παιδιά πλήρωμα και αξιωματικούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο δεξαμενισμός θα διαρκέσει δέκα ημέρες, από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι την 1 Φεβρουαρίου. 

Στο σχετικό σύστημα κρατήσεων, φαίνεται πως θα επιστρέψει στις 4 Φεβρουαρίου στα δρομολόγιά του, στη γραμμή των Δωδεκανήσων, η οποία τώρα εκτελείται από το "αδερφό" του πλοίο, το "Blue Star Delos." 
 

Πηγή:

(Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2023). "Για Δεξαμενισμό το Blue Star Patmos." Ελληνική Ακτοπλοΐα. https://ellinikiaktoploia.net/gia-dexamenismo-to-blue-star-patmos-2/

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του στις 9 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της Blue Star Ferries.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...