Jump to content
Shipfriends

Cpt Smith

eMembers
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cpt Smith

  1. Στην 6η πτέρυγα της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού κρατούνται, μέχρι να γίνει η δίκη.
  2. Σύμφωνα με το site της γέφυρας Χ. Τρικούπης, μπορεί να αντέξει πρόσκρουση από δεξαμενόπλοιο 180.000 τόνων που πλέει με 16 κόμβους. https://www.gefyra.gr/bridge/Meleth-Kataskeuh/
  3. Λέτε να ενδιαφέρει τους πολιτικούς τι θα πει το ΠΝ; Μας έχουν δείξει σε διάφορους τομείς πάμπολες φορές πως δεν τους ενδιαφέρει η ουσία αλλά το φαίνεσθαι. Το πόπολο θα βλέπει πλώρες, ταρατατζούμ και δεξιώσεις (έχει παράδοση το ΠΝ σε αυτές), οι πολιτικοί θα βαυκαλίζονται ότι έκαναν εξοπλισμούς όλοι θα είναι χαρούμενοι στη Ναυτική Εβδομάδα το καλοκαίρι και θα καμαρώνει ο εκάστοτε τυχάρπαστος τύπος/τύπισα που θα παίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επιθεώρηση του Στόλου και τα ρεπορτάζ θα λένε για τις υπερσύγχρονες μονάδες του Ναυτικού, ενώ θα περνάνε από τις οθόνες οι Υδρα και η Ελλη...εμείς θα έχουμε καβατζάρει τα 60, θα έχουμε τα ίδια πλοία που είχαμε υπηρετήσει πριν 50 χρόνια και ο απέναντι θα χασκογελάει που θα μπορεί να μπουκάρει ανα πάσα στιγμή, αφού ξέρει ότι έχει να κάνει με ένα λαό σαχλαμαράκηδων και χαχόλων. Και η ζωή συνεχίζεται...
  4. Θα συμφωνήσω, από το τίποτα... Nομίζω κάπου είχα διαβάσει πως και τα θηρία κλάσης Bostwick όταν είχαν παραχωρηθεί το 1951 δεν τα ήθελαν κάποιοι για διάφορους λόγους, και ήταν πλοία 7 ετών όταν τα παραλάβαμε, και τελικά υπηρέτησαν 40 χρόνια στο Στόλο. Ας τα παραλάβουμε και αυτά με λυμένα τα μηχανολογικά τους και μια χαρά θα είναι για το Αιγαίο με προσαρμοσμένο τον οπλισμό τους, το ΠΝ έχει άξια πληρώματα και φιλότιμα στελέχη αν και υποστελεχωμένο και κακοπληρωμένο, αλλά ποιος τομέας του δημοσίου δεν τα έχει αυτά τα προβλήματα. Ας καταλάβουν κάποιοι πως το ΠΝ δεν αγοράζει εξοπλισμούς από μόνο του, το ΠΝ γνωμοδοτεί και υποβάλλει σχετικά τι χρειάζεται, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολιτικοί και το υπουργείο Οικονομικών, στο μόνο πράγμα που θεωρώ υπεύθυνο το ΠΝ και τα άλλα σώματα είναι πως οι ηγεσίες τους δεν στηλώνουν τα πόδια να απαιτήσουν πράγματα, αλλά κάθονται πίσω από τα γραφεία, τις στολές και τα παράσημα και καμαρώνουν. Μη ξεχνάμε το "χέσιμο" που είχε ρίξει ο Φλώρος και την απαξία προς το ένδοξο σώμα, όταν επισκέφτηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου ο τωρινός Α/ΓΕΝ ήταν Α/Σ τότε, προς τα στελέχη που δεν ήθελαν τις προμήθειες από τις ΗΠΑ, λες και είχε καμιά ιδέα από ΠΝ, Στόλο και θάλασσα ο καραβανάς...
  5. Είχε άφιξη μιάμιση ώρα νωρίτερα χθες, πρέπει να έφαγε καλή θάλασσα χτες, πήγα να παραλάβω ένα ασυνόδευτο όχημα από Ρόδο και ήταν μεσ' το αλάτι, τα ασυνόδευτα ήταν στο G5 δίπλα στα ανοίγματα. Ευγενέστατο το πλήρωμα στο γκαράζ, μου έκανε εντύπωση που είδα πολλά νέα παιδιά πλήρωμα και αξιωματικούς.
  6. Ναι δεν είχα τι να κάνω και λέω δε μπαίνω στο shipfriends να γράψω κάτι να σπάσω πλάκα.
  7. Δεν έβγαλα φωτογραφίες, δεν το σκέφτηκα, πάντως οι χώροι είναι άνετοι με ένα μόνο μπαρ στο πρωραίο σαλόνι. Έχει ένα πρυμνιό σαλόνι με καναπέδες και τραπέζια, στο μέσο ένα μεγάλο χώρο με οριζόντια τραπέζια με ενιαία καθίσματα και θέσεις για αποσκευές, και συνεχίζει πλώρα με άλλο ένα σαλόνι με την ίδια διαρύθμιση. Πολύ σπαρτιατικό αλλά λειτουργικό θα το χαρακτήριζα. Οι τουαλέτες βρίσκονται ακόμα πιο κάτω από τα σαλόνια, καθαρές και αρκετά μεγάλες. Αν και τα σαλόνια είναι κάτω από το γκαράζ δεν έχουν ενοχλητικό θόρυβο από τη μηχανή ή κραδασμούς. Το πλοίο αποπνέει μια εϊτίλα εσωτερικά, εμένα μου θύμισε ταξίδια στα μέσα του '80 όταν πηγαίναμε Κυκλάδες διακοπές. Από την Αίγινα φύγαμε με 12 λεπτά καθυστέρηση, κατέβασε 3 λεωφορεία και γύρω στα 30 ΙΧ και 10 μηχανάκια, η αλήθεια είναι πως τα λεωφορεία δυσκολεύτηκαν λόγω της κλίσης. Λόγω της ημέρας πάντως και απ' όσο είδα όλα έφευγαν από Πειραιά γεμάτα.
  8. Εμένα πάντως μια χαρά αξιοπρεπέστατο μου φαίνεται το πλοίο, το ταξιδεύω τώρα σε επιστροφή από την Αίγινα, περίμενα να δω δράκους και τέρατα σύμφωνα με αυτά που διάβαζα. Έχει και πολύ κόσμο μάλιστα. Ο επιβάτης θέλει φτηνό εισιτήριο, ευγένεια και ασφάλεια σε μια ώρα διαδρομή, τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε.
  9. Απολύτως σωστό, θα συμφωνήσω. Βέβαια στη βιομηχανική σχεδίαση δεν υπάρχει παρθενογένηση, όλοι μοιράζονται στοιχεία και αντιγράφουν σε όλες τις εκφάνσεις. Ουσιαστικά αυτό που συνέβη με τις Κ/Φ αυτές, ήταν να πάρουμε το σκάφος και να αλλάξουμε τη διαρρύθμιση, έτσι κι αλλιώς ήταν ήδη παρωχημένο αλλά τη δουλειά μας την έκανε άριστα.
  10. Δύο MTU 16V TB 63 φοράει και αυτό και το αδελφό του ο Ναυμάχος, είναι τα δύο πρώτα της κλάσης, το σύνολο 7500KW. Το ΚΑΣΟΣ πρώην ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ είναι μεταγενέστερο και φοράει Wartsila ενώ βασίζεται σε ελληνικό σχέδιο πάνω στα Osprey. Αεριοστροβίλους RR φοράνε οι Kortenaer/Standart του Στόλου.
  11. Το επόμενο να το ονομάσουν Ζέπος Πεμπονάρης και Κόντε Ντιμάρας να έχουμε να γελάμε...
  12. Το μεσημέρι κατά τις 13.00 προσπαθούσε να δέσει με τη βοήθεια ρυμουλκού και είχε ντουμανιάσει τον Πειραιά η οσμή ήταν έντονη μέχρι τη Γούναρη.
  13. Πράγματι από τους πλέον συμπαθείς και με ευθύ λόγο σε εκείνο το τσίρκο τότε. Τον εκτίμησα πολύ με τις ενέργειές του με πολύ απλότητα χωρίς φανφάρες στο ατύχημα του Ελ. Βενιζέλος.
  14. Οι γραμμές φιλίας και οι λουκουμάδες τον μάραναν, τον εντρεπενέρ με τα λουλουδάτα πουκάμισα 🤣
  15. Πολύ κίνηση πάντως το μέρος εκεί απ ' όσο βλέπω στο AIS. Καλοτάξιδο και γρήγορα κοντά μας.
  16. Ούτε καν μοιάζουν, κακομούτσουνες αντιγραφές που μάλλον τρόμαξαν παρά χαροποίησαν τα παιδάκια.
  17. 15.30 ώρες από Πάτρα και 17.30 ώρες από Μπρίντιζι, έκανα κράτηση για μέσα Νοεμβρίου για εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά. 230 ευρώ 2 άτομα και μια μοτο με επιστροφή κατάστρωμα.
  18. Eνα video με το μηχανοστάσιο του πλοίου από το Imperial War Museum.
  19. και ένα ωραίο βίντεο για να θαυμάσουμε τοπία και πλοίο.
  20. Ο μισός και παραπάνω πληθυσμός της χώρας διαμένει σε αστικά κέντρα κάτω από την Λαμία. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, θα διανύσει κάποιος 1000+1000 χλμ για να βρεθεί στη...Σαμοθράκη. Αν δεν μπεί δρομολόγιο από κάποιο νότιο λιμένα, Λαύριο ή Ραφήνα, η Σαμοθράκη θα συνεχίσει να μας περιμένει, αλλά μάλλον δεν θα μας δει ποτέ, θα μείνει με όσους τουρίστες από όμορους νομούς της βόρειας Ελλάδας αποφασίσουν να έρθουν εκεί, ή στη Θάσο, και με όσους Βούλγαρους ή Ρουμάνους την προτιμούν οδικώς κάθε χρόνο. ΜΦΧ
  21. Ενα ωραίο ντοκυμαντέρ από τo World of Warships
  22. Δεν το έχω ταξιδέψει ποτέ, δεν έχει τύχει, όμως έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου όταν ναύτης το 89-90 το έβλεπα να χτίζεται στο Πέραμα, καθώς έμπαινα στο φέρρυ για το Ναύσταθμο.
  23. Ας κοιτάξουν να βρουν καταλύματα για να μένουν οι γιατροί που τους κάνουν καλά όλο το χρόνο εκεί στη Μήλο, και ας αφήσουν τις επιστολές στις ακτοπλοϊκές. Γίνανε ρεζίλι πανελλαδικά δήμαρχοι και λοιποί παράγοντες.
  24. Αξιοπρεπέστατο και συμπαθητικό, είχε αρκετά οχήματα στο πρωινό σημερινό δρομολόγιο και καμμιά 300αριά άτομα κόσμο και στην επιστροφή στις 17:45 ήταν γεμάτο, για μέρα αργίας μια χαρά. Δεν είδα αγενή συμπεριφορά από το πλήρωμα στο γκαράζ ή στο μπαρ, ο νεαρός ναύτης στο γκαράζ μιλούσε στον πληθυντικό και μάλιστα προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο αναβάτη να του παρκάρει καλύτερα το μηχανάκι. Μια χαρά όλα.
×
×
  • Create New...