Jump to content
Shipfriends

SUPERFAST XII vs KNOSSOS/FESTOS PALACE


Ποιό πλοίο προτιμάτε και γιατι  

7 members have voted

  1. 1. Ποιό πλοίο προτιμάτε και γιατι

    • SUPERFAST XII
    • KNOSSOS/FESTOS PALACE

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Αφου τα τσουγκρισαμε στο AIS:D λεω να συνεχισουμε:P σε ενα θεμα που μας καιει περισσοτερο σαν shipfriends!Καθαρη συγκριση επιβατηγων πλοιων,για την εξωτερικη εμφανιση,το εσωτερικο διακοσμο και οτι αλλο αφορα καθαρα την εννοια 'πλοιο'.Δεν θα αναφερομαστε για το ποιος θα βγει νικητης στο Ηρακλειο,υπαρχει ηδη θεμα για αυτο,και πιστευω θα αναλυθει περισσοτερο στο μελλον.

Εδω θα μιλησουμε για ποιο πλοιο μας αρεσει/προτιμαμε και το γιατι.Αν κ δεν ειναι υποχρεωτικο,θα ηταν καλο,εκτος να ψηφιζουμε,να εξηγουμε με ενα σχολιο την επιλογη μας.

post-709-128326979077_thumb.jpg

post-709-128326979079_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα το 12. Δεν μπορώ να κρίνω και τα 2 πλοία εσωτερικά, αφού έχω ταξιδέψει μόνο με το SF, άρα κριτήριό μου είναι η εξωτερική εμφάνιση.

Το 12 έχει όμορφη πλώρη, επιβλητικό φουγάρο και ξεχωρίζει με τις γραμμές του σε σχέση με το Παλάτι.

Link to comment
Share on other sites

Το 12 και γω γιατι ειναι ποιο κοντα σε αυτο που μου αρεσει καραβολατρικα. Και το δρομο του εχει και πολυ καλη κατασκευη ειναι και ευελικτο για το μεγεθος του και πολυτελες. Το Παλατι ειναι νομιζω to much και γενικα αλλα και για τη γραμμη που εξυπηρετει. Τεχνολογικα δεν του λειπει τιποτα απλα δε μου καθεται στο ματι.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ειμαι λατρης των SUPERFAST και ειδικα της σειρας XI/XII!Εχω ταξιδεψει αρκετες φορες και με τα 2,ενω απο τα PALACE μονο με τα OLYMPIA/EUROPA,που διαφερουν σε ελαχιστα πραγματα απο του Ηρακλειου.

Πρεπει να σημειωσω πως συγκρινουμε πλοια που ειναι πραγματικα στολιδια της ακτοπλοιας μας και ισως απ τα καλυτερα ferries ανα την γη.

Απο πλευρας εξωτερικης εμφανισης(ναι μεν γουστα ειναι αυτα αλλα...)θεωρω το 12 μακραν πιο ομορφο απο τα παλατια.Οι γραμμες του ειναι πανεμορφες και αρμονικες,ο συνδυασμος χρωματων-σινιαλων-μαυρης ριγας το κανει πραγματικα ξεχωριστο.Επισης διαθετει πλωρακλα,εντυπωσιακη τσιμινιερα(με φτερα)και αρκετα ανοιχτα καταστρωματα.

Τα παλατια τωρα,νομιζω ολοι πρεπει να συμφωνησουμε,οτι ειναι περισσοτερο 'κουτια'.Νομιζω πως τα χρωματα με τα σινιαλα καταφερνουν να τους δωσουν την ομορφια που δεν τους δινει το σκαρι τους;)Εχουν μικρη πλωρη σε σχεση με τον ογκο τους ενω η πρυμη τους δεν ειναι και οτι καλυτερο...Απο ανοιχτα καταστρωματα,ετσι κ ετσι,κατω απ τις σωσιβιες λεμβους,πρυμα στο ελικοδρομιο και οτι υπαρχει στην πισινα και μεχρι την γεφυρα.

Εσωτερικα τωρα.Θα ελεγα πως η ισοπαλια ειναι δικαιη!Βεβαια(εδω πραγματικα εξαρταται απ το γουστο του καθενος)το κοκκινο για μενα εχει αλλον αερα,το θεωρω πιο πολυτελες και με καλυτερη ποιοτητα υλικων.Γενικα πιστευω,πως η SUPERFAST σε αυτον τον τομεα ειναι αρκετα μπροστα απο ολες τις εταιριες...

Τα σαλονια του ειναι αρκετα ευρυχωρα,το self service εχει ξεχωριστους χωρους για τους οδηγους,ενω απ τις πιο ωραιες πινελιες ειναι το 'μπαλκονατο' σαλονι πρυμα,που βλεπεις το ανω γκαραζ και τα απονερα του πλοιου.

Στα παλατια τωρα...,εχουμε κ εδω αρκετη πολυτελεια!Καποιες ενστασεις εχω για την ποιοτητα των υλικων(υφασματα καναπεδων-καρεκλες,το επιχρυσο καγκελακι:rolleyes::D)που δειχνει πιο low quality σε σχεσχη με το κοκκινο.Προσοχη,δεν λεω οτι ειναι χαλια,απλα οτι χανει στην εμφανιση απεναντι στο 12.

Στα συν βεβαια,η μεγαλυτερη ευρυχωρια(λογω του ογκου του βαποριου)και απο οτι εχω διαβασει σε trip report,οι καλυτερες(μεγαλυτερες)καμπινες.

Τελος απο ταξιδεμα,σιγουρα το 12 εχει καλυτερη συμπεριφορα στην θαλασσα,ενω απο ταχυτητα τα palace φαινεται να εχουν μεγαλυτερη max speed.(καλα θα ηταν μια μερα να τα αδειαζαν τελειως να βλεπαμε στο 100% ποιο θα εκοβε το νημα πρωτο:D).

Συνολικη(σχετικη)εκτιμηση ειναι η ισοπαλια(οπως προειπα).Προτιμω ομως το 12 γιατι ειναι πιο βαποραρος,κ οποιος το ταξιδεψει θα με θυμηθει(κανω promo και στην superfast:p)

Link to comment
Share on other sites

Το 12 αναντήρητα.

Προσωπικά πιστεύω ότι μαζί με το 3 και το 4 είναι ότι καλύτερο από όλες τις απόψεις που μας ήρθαν στην Ελλάδα.

Βαπόρια μεγάλα που θυμίζουν βαπόρια με τις κομψες γραμμές τους,άψογα μελετημένα,τεχνολογικά επιτεύγματα, το πιο φιλικό στον επιβάτη και με μια πολυτελεία ζεστή και διακριτική.

Τα ιταλικά παλάτια πιστεύω ότι υστερούν πολύ σε σχέση με το 12 σε ποιότητα και μελέτη.Από πλευράς πολυτέλειας μπορεί να εντυπωσιάζουν αλλά είναι υπερβολικά και ψυχρά,με αίσθηση νεοπλουτισμού να αποπνέει.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζω κι εγώ το SUPERFAST XII.

Aν και δεν μπορώ να συγκρίνω τα δύο πλοία εσωτερικά μιάς και έχω ταξιδέψει μόνο με τα PALACE, εντούτοις το θεωρώ μακράν ομορφότερο και πιό "καράβι" τουλάχιστον από εξωτερική εμφάνιση.

Σε αυτό σίγουρα που μειονεκτεί έναντι των ΦΑΙΣΤΟΣ/ΚΝΩΣΣΟΣ, είναι το στερούμενο παντελούς φαντασίας και εντελώς απρόσωπο ...όνομα του :(.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα προτιμήσω τα παλάτια των Μινωικών. Προσωπικά, τα θεωρώ τα καλύτερά μας πλοία. Συμφωνώ οτι σε εξωτερική εμφάνιση "πάσχουν" λιγάκι, ιδιαίτερα σε σχέση με τα superfast. Εσωτερικά είναι το ίδιο πολυτελή αλλά τα παλάτια έχουν μεγαλύτερους κοινόχρηστους χώρους και πιο "άπλα". Όσο αφορά το θέμα της ταχύτητας που έθεσε ο NHSOS XIOS, τα παλάτια υπερτερούν κατά πολύ στο συγκεκριμένο τομέα. Και εξηγούμαι: τα μεν ΚΝΩΣΟΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ έχουν 4 μηχανές με συνολική ιπποδύναμη σχεδόν 95,000 hp. Στα sea trials μετά τη κατασκευή τους, έπιασαν max speed 33.7(!) κόμβους. Το μεν SUPERFAST XII, έχει και αυτό 4 μηχανές αλλά με ιπποδύναμη κοντά στα 70,000 hp. Στα sea trials μετά τη κατασκευή του, έπιασε max speed 30.5 κόμβους. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και διαφορά στην κατανάλωση. Ένα παλάτι, για ένα 6ωρο ημερήσιο δρομολόγιο και με τις 4 μηχανές σε λειτουργία θέλει περίπου 40 τόνους πετρέλαιο. Στα βραδυνά που δουλεύουν μόνο 2 μηχανές, η κατανάλωση πέφτει βέβαια. Το SUPERFAST XII που έχει μικρότερες μηχανές και χαμηλότερη υπηρεσιακή καταναλώνει βέβαια λιγότερα. Δε γνωρίζω την ακριβή κατανάλωση, αλλά θα προσπαθήσω να μάθω και θα σας πω. Αυτά.....

Link to comment
Share on other sites

πιστευω οτι το superfast ειναι ομορφοτερο απο καφε αποψη!εσωτερικα εχει σωστους διανομημενους χωρους.η λειτουργικιτητα του ειναι φοβερη.απο την στιγμη που ανεβαινεις στο πλοιο μεχρι να φτασεις στην καμπινα σου εχεις δει κ ξερεις που θα αφησεις τα λεφτα σου.κ αυτο πιστευω οτι ειναι το κλειδι της επιτυχιας της εταιριας!!!!τα παλατια εχουν μεγαλους χωρους κ καμπινες αντιστοιχα αλλα ειναι πολυ ψυχρα...απο εξωτερικα καμια σχεση μεταξυ τους...η απολυτη ναυτικη γραμμη κ το απολυτο ναυτικο κουτι

Link to comment
Share on other sites

Καμια σχέση και καμία σύγκριση δεν μπορει να γίνει ανάμεσα στα 2 .. το ένα είναι limo , και το άλλο φτηνή ιταλική αντιγραφή . Φυσικά και τα κόκκινα σκαρία απο τεχνικής πλευράς είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί . Πάντως μεγάλο ρόλο παίζει και το τι δίνει η εταιρία για την συντήρηση και το πόσο το φροντίζει το πλήρωμα , και εδώ τα κόκκινα είναι που υπερτερούν .

Link to comment
Share on other sites

Asfalos to Superfast XII giati ine poli omorfotero (plori, primni, tsiminiera, gefyra), giati esoterika exi tin arxitektoniki kai ti diakosmisi enos modernou European cruise ferry kai oxi tin kourastiki kai kitsch diakosmisi indikis dalikas. Giati ine Germaniko ara anotero texnologika kai giati ine apogonos ton protoporon Superfast kai oxi apla ena akomi copy ton italikon nafpigeion. Giati ine ena ploio pou den perna aparatirito, pou exi ftera stis tsiminieres kai pou den ine apla ena grigoro ploio. Ine, opos lene kai sto xorio mou, engineering perfection.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω με τη σειρα μου θα προτιμησω το σουπερφαστ.Επειδη εχω μπει μεσα και στα δυω

μπορω να πω οτι ειναι και τα δυο αξιοπρεπεστατα.κατα τη γνωμη μου μπορουν να συγκριθουν μονο εξωτερικα οπου το σουπερφαστ εχει μεγαλο πλεονεκτημα.εκτος απο το οτι τα σουπερφαστ ειναι τα αγαπημενα μου πλοια, τα παλατια εχουν καποια ασχημα στοιχεια οπως το οτι ειναι σαν κουτια και το οτι εχουν πολυ μικρη πλωρη για το μεγεθος τους.τελος τιποτα δεν συγκρινεται με το πρυμνιαιο bar(-disco)των κοκκινων βαποριων.

Link to comment
Share on other sites

Οτι θα σαρωνε ετσι το 12 δεν το περιμενα:eek::DΠου να ξεκινησει τα ταξιδια στο Ηρακλειο κ να το 'γευτουν' περισσοτεροι shipfriends!

Κατι που θυμηθηκα απο τα παλατια της Ανκονα(και διαπιστωσα το αναλογο σε φωτο και στα Ηρακλειωτικα)ειναι οι πολυ καλες αεροπορικες(και περισσοτερες)που εχουν,σε σχεση με το XII(εχει κ αυτο αναλογου επιπεδου αλλα ειναι κρυμενες κ με περιορισμενο χωρο).Στην γραμμη της ιταλιας παντως ta airseats του κοκκινου ειναι παντα 'κλειδωμενα' και για να μπεις,πρεπει να εχεις αγορασει το αναλογο εισητηριο κ ανοιγουν με την μαγνητικη ταινια που ειναι ενσωματωμενη σε αυτο.Αντιθετα στα παλατια ειναι παντα ανοιχτες και καθεται οποιος θελει ανεξαρτητως τι εισητηριο εχει(συμβαινει το ιδιο και στα του Ηρακλειου?).

Link to comment
Share on other sites

τα αεροπορικα στα παλατια ειναι δυο κατηγοριων η vip που μπενεις με εισητηριο αυτης της θεσης και μετα η οικονομικη οπου εχει συνολικα 6 αιθουσες αεροπορικων με παρα πολλες θεσεις και μπορεις να μπεις με το απλο εισητηριο οικονομικης.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα "παλατι", γιατι μου αρεσει περισσοτερο η εξωτερικη τους εμφανιση, θυμιζει περισσοτερο πλοιο, παρα "διαστημοπλοιο".:D

24 προς 5 προηγειται το SUPERFAST! Δεν το περιμενα, πολυ ενδιαφερον.

Με αγωνια περιμενω να διαβασω το μεριδιο αγορας που θα κατακτησει το SUPERFAST στη γραμμη. Για το καλο ολων των εταιριων / εργαζομενων, ευχομαι ο ερχομος της SUPERFAST να μεγαλωσει την αγορα και να μην την κανιβαλισει μονο. Δυστχως ομως, ολοι εκτιμουν πως η οικονομικη κριση θα μειωσει την τουριστικη και εμπορευματικη κινηση.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα "παλατι", γιατι μου αρεσει περισσοτερο η εξωτερικη τους εμφανιση, θυμιζει περισσοτερο πλοιο, παρα "διαστημοπλοιο".:D

:DΑ ρε Παντελη,μ αρεσει το σκεπτικο της προσεγγισης...Που να εβαζα και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ στην δημοσκοπηση...,θα ησουν ο μοναδικος ηρωας:P

Link to comment
Share on other sites

εχω ψηφισει κοκκινο απο την αρχη, με κριτηριο την εξωτερικη ομορφια (εχουν σαφεστατα ωραιοτερο σουλουπι) και γενικοτερα την ποιοτητα κατασκευης των κοκκινων απο το επιτελειο του ΠΠ (σταμπουλελης κλπ).

απο την αλλη με τπτ δε σημεριζομαι τους χαρακτηρισμους για τα παλατια (τουλαχιστον τα ιταλικα που εχω ταξιδεψει). σαφεστατα ειναι πιο βαρια η διακοσμιση τους και ολιγον υπερβολικη ("χρυσες" χειρολαβες κλπ), αλλα ειναι απιστευτα ανετα (μιλαμε θα επαιρναν 6000 sleeping bags αν πηγαιναν ΒΑ Αιγαιο) και οι καμπινες τους εχουν κρεββατια ξενοδοχειου και οχι κουκετας.

τα κοκκινα εχουν κατι το μοναδικο και δυναμικο. κατι το σουλουπι, κατι το χρωμα, κατι το brand name οντως σε τραβανε.

βεβαια τετοια, σοβιετικων διαστασεων:D, επικρατηση στο poll δεν περιμενα ουτε εγω.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ταξιδέψει και τα τρία για μένα έρχονται ισοπαλία!

Το κόκκινο υπερτερεί χωρίς αμφιβολία σε εξωτερική εμφάνιση, έχει υπέροχα ανοιχτά καταστρώματα και απίστευτο ταξίδεμα ενώ το παλάτι υπερτερεί σε εσωτερικούς χώρους (άνεση και πολυτέλεια) που εκτείνονται σε πολλά ντεκ και όχι όλα σε ένα και καμπίνες (μακράν οι πιο ευρύχωρες που έχω δει).

Link to comment
Share on other sites

Palace Κύριοι,

Χωρίς να ευρίσκω τι το μεμπτόν στο SFXII δεν εννοώ γιατί είναι τα Palace είναι κουτιά, δεν άκουσα να αναφέρεται κάτι για τις πιρουέττες που κάνουν στα ρεμέτζα, για το ταξίδεμα (ακούνητα είναι, σε συνθήκες Κρητικού τουλάχιστον) και όταν ανοίξουν και τις τέσσερις φθάνουν από τον Κούλε στον Πειραιά σε 6 ώρες παρά κάτι-ενίοτε. Όσο για τους εσωτερικούς χώρους σε πολλά επίπεδα και το αίθριο με τον θόλο, ταξιδέψτε ένα βράδυ χειμώνα, χωρίς πολυκοσμία, με βροχή και χαμηλή νέφωση, και θα νοιώσετε πως είστε εσείς και ο ουρανός μόνο, στην μέση του Μυρτώου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ψηφίζω Superfast XII , διότι είμαι Ολυμπιακός,το πλοίο είναι κόκκινο και ανήκει σε εταιρία που ο πρόεδρός της είναι βάζελος! Και για να σοβαρευτώ γιατί εκτός των άλλων δεν είναι ένα προκάτ πλοίο αλλά ένα βαπόρι που σχεδιάστηκε με γούστο και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω ταξιδέψει με το κόκκινο, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Θεωρώ πάντως πως η σύγκριση μεταξύ των δύο καραβιών δεν είναι αυτή που θα κρίνει το παιχνίδι στη μάχη της Κρήτης καθώς και τα 2 είναι ικανά να ικανοποιήσουν όχι μόνο το μέσο αλλά και τον πλέον απαιτητικό επιβάτη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλον τον κόσμο.

Καταρχήν, πρέπει να πω ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής των Palace απο τότε που ήρθανε στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω οτι είναι τα καλύτερά μας πλοία. Έχω ταξιδέψει άπειρες φορές μαζί τους και απλά τα ...λατρεύω:D

Επίσης, δεν έχω μπει και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με superfast. Σήμερα όμως, ένεκα κάποιου γνωστού, κατάφερα και μπήκα στο xii. Εντυπώσεις λοιπόν......

1.Καταρχάς, εξωτερική εμφάνιση. Το πλοίο το βρήκα αρκετά όμορφο. Μου άρεσε αρκετά η πλώρη του. Ωραία, επιβλητική και σε πολύ καλό μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο καράβι. Μου άρεσε επίσης και το πολύ ομαλό τελείωμα της πρύμης όπως και η ωραία τσιμινιέρα. Θεωρώ όμως την τσιμινιέρα των Palace πιο όμορφη. Γενικά το πλοίο έχει καλές ναυπηγικές γραμμές και δεν θυμίζει τόσο πολύ κουτί όπως τα Palace. Ρόλο παίζει και ο πολύ έξυπνος χρωματισμός του (κόκκινο με μαύρες ρίγες) ο οποίος του δίνει άλλον αέρα. Επίσης, ένα μεγάλο υπέρ του xii σε σχέση με τα παλάτια, είναι και τα περισσότερα εξωτερικά καταστρώματα που έχει.

2.Πάμε τώρα στον εσωτερικό "κόσμο":D Αν μπορούσα να κάνω ένα σχόλιο, αυτό θα ήταν: το superfast έχει δωματιάκια και το palace γήπεδα. Πολύ μεγάλη διαφορά. Καταρχήν και τα δύο πλοία είναι πολυτελέστατα. Πραγματικά cruise ferries. Μου άρεσε πάρα πολύ η ποιότητα των υλικών και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι χώροι του, αποπνέουν μια ζεστασιά και δεν έχουν αυτόν τον υπερβολικό "πλούτο" που αποπνέουν τα παλάτια. Αυτό όμως που με χάλασε πάρα πολύ, είναι η στενότητα των χώρων στο xii. Τα πράγματα είναι αρκετά στριμόκωλα σε σχέση με τα παλάτια και αναρωτιέμαι τι θα γίνεται τη θερινή περίοδο όταν το πλοίο θα ταξιδεύει full επιβατών. Με τα παλάτια έχω ταξιδέψει στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους και οι αχανείς χώροι που έχουνε απορροφούνε τους επιβάτες χωρίς κανένα πρόβλημα.

3.Στο ταξίδεμα δε μπορώ να τα συγκρίνω, ακόμα;) Πάντως, ανεβαίνοντας μια φορά με ημερήσιο απο Ηράκλειο με το Κνωσσός και έχοντας ένα γεμάτο 9άρι κατάπλωρα, μπορώ να πω οτι η συμπεριφορά του πλοίου ήταν πραγματικά άριστη. Επίσης, στο συγκεκριμένο ταξίδι, παρόλη τη κακοκαιρία, η ταχύτητα του πλοίου στο φορητό gps που είχα δεν έπεσε επ ουδενί κάτω απο τους 29+ κόμβους με αποτέλεσμα το πλοίο να τηρήσει επακριβώς το πρόγραμμά του.

Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω οτι και τα τρία πλοία (Κνωσσός/Φαιστός και xii) είναι άριστα απο κάθε άποψη και είναι μακράν απο τα καλύτερα ferries του κόσμου.

Υ.Γ.: μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ ο χαιρετισμός με τη μπουρού προς τα άτομα που ήμασταν στο κόκκινο φανάρι σήμερα το μεσημέρι όταν το πλοίο έφευγε. Κάτι το οποίο δεν το έχω ζήσει ακόμα απο τα παλάτια......:mad::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν εχω ταξιδεψει με κανενα απο αυτα τα πραγματικα στολιδια, τον ψηφο μου τον ριχνω στο SUPERFAST XII γιατι απλα απο θεμα εφμανισης ειναι 2 επιπεδα πιο πανω απο τα παλατια.

Link to comment
Share on other sites

Αν και είμαι νοσταλγός του Rock n' Roll :P , θεωρώ το Superfast σχεδιαστικά ανώτερο και πολύ μπροστά για την εποχή του. Μακάρι να το χαιρόμαστε για πολύ καιρό στις θάλασσές μας, και γιατί όχι, να δούμε κάποιο από τα ομόσταυλα του σε άλλες γραμμές του Αιγαίου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...