Jump to content
Shipfriends

superfastship

eMembers
 • Content Count

  891
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by superfastship

 1. Συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί κάπου αλλού αλλά συνειδητοποίησα ότι φέτος θα είναι το μόνο καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ρόδος και σάμος θα κάνουν από 3 μόνο δρομολόγια την εβδομάδα το καθένα στη γραμμή. Έτσι το χίος τα σάββατα είναι η μοναδική αναχώρηση από πειραιά για χίο μυτιλήνη, άρα πιστεύω θα έχει πολύ καλή κίνηση. Ήδη οι 350 επιβάτες και τα 107 ιχ για Μεστά στο πρώτο δρομολόγιο (το οποίο δεν διαφημίζεται και καθόλου) δεν είναι καθόλου άσχημα.
 2. Μάθαμε κίνηση του Νήσος Ρόδος από το χτεσινό έκτακτο μήπως;
 3. Ζήλεψα τον @Nick the Greek που είναι ο επίσημος μπανιστηρτζής των web cams των κυκλάδων 😅 και είπα να δω και γω λίγο γαύριο σήμερα που λόγω τριημέρου θα φεύγει πολύς κόσμος απο ραφήνα το απόγευμα. Πρώτη άφιξη ο θεολόγος στις 19:40, η γραμμή φόρτωσης δεν φαινόταν απο το βάρος. Έβγαλε πολύ κόσμο, πολλά ιχ, 4 μεγάλα και 2 μικρά φορτηγά. Η εκφόρτωση κράτησε περίπου 20 λεπτά. Επόμενη άφιξη το superferry στις 20:20 στο τοπικό δρομολόγιο. Έβγαλε πολύ κόσμο, 2 μεγάλα φορτηγά και τόσα πολλά ιχ που απο ένα σημείο και μετά έχασα το μέτρημα. Φόρτωση για ραφήνα μόνο 6 ιχ και ένα μικρό φορτηγό. Με τέτοια κίνηση στην επιστροφή, όσο καλά και να πήγε το πρώτο σκέλος δεν μπορώ να φανταστώ οτι είχε κέρδος το δρομολόγιο. Συνολική διάρκεια φορτοεκφόρτωσης 15 λεπτά. Τελευταίο για σήμερα στις 19:50 το fast ferries andros σε έκτακτο δρομολόγιο μέχρι μύκονο λόγω τριημέρου, μόλις 1 ώρα και 15 μετά το Θεολόγο. Έβγαλε μέτρια πράγματα απο κόσμο, 70 ιχ και κανενα φορτηγό. Αναχώρησε μετά απο 10-15 λεπτά. Πάντως η θέση της κάμερας που σου επιτρέπει να βλέπεις το πλοίο από τη στιγμή που μπαίνει στον κόλπο και όλη τη μανούβρα σε συνδιασμό με τα ωραία χρώματα του ουρανού λόγω ώρας κάνανε αυτή τη 1-1.5 ώρα πραγματική απόλαυση.
 4. Μιας και μένω και γω Λονδίνο και βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί εδω σκέφτηκα να κλείσω αεροπορικό (τελικά έμεινα λονδίνο), παρακολουθούσα συνεχεχώς τις τιμές των εισιτηρίων για μια εβδομάδα μέχρι και τη μέρα που η ελλάδα απαγόρευσε πτήσεις απο αγγλία. Η aegean απο 3 πτήσεις την ημέρα απο λονδίνο για αθήνα είχε κρατήσει τις 2 την τελευταία εβδομάδα (έκοψε τη βραδινή) και απο τη βδομάδα που μας πέρασε θα έκοβε και την πρωινή (ήρθε η απόφαση τησ κυβέρνησης όμως και αναγκάστηκε να τις ακυρώσει όλες αμέσως και οχι να αφήσει τον κόσμο να πάει στο αεροδρόμιο όπως η ryanair και να ακυρώσει την πτήση τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μένει κόσμος τόσες μέρες εκει). Οι πτήσεις κόστιζαν γύρω στις 350-450 λίρες, όταν με ryanair κόστιζαν 300 και η british ζητούσε 600-700 κάθε ημέρα που κοιτούσα, άρα φαίνεται οτι υπάρχουν και χειρότερα απο την aegean. Επίσης να μην ξεχνάμε οτι ναι μεν ήτατ κερδοφόρο το κομμάτι λονδίνο αθήνα αλλά σκεφτήκατε πόσο μέσα θα έμπαινε στο αθήνα λονδίνο; Άδεια πρέπει να πήγαιναν τα αεροπλάνα σχεδόν. Είχα κλείσει για πάσχα να κατέβω αθήνα με ryanair και να επιστρέψω με aegean. Στη μεν έκανα αίτημα για full refund όπως είπε και ο φίλος tomonopoliomasefage (περιμένω βέβαια να εγκριθεί μιας και θέλει μέρες) και στην aegean έκανα αίτηση για voucher το οποίο απο όσο ξέρω είναι η πιο κοινή πρακτική για τις περισσότερες αεροπορικές οπότε μην βιαζόμαστε να κρίνουμε. Επίσης επειδή έχω ταξιδέψει με όλες τις εταιρείες που κάνουν το εν λόγω δρομολόγιο τα τελευταία χρόνια, η aegean είναι με τεράστια διαφορά η καλύτερη σε εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών και επειδή είναι όντως ακριβή, αν κλείσει κανείς πολύ καιρό πριν τα εισιτήριά του, τα βρίσκει σε τιμή λίγο υψηλότερη απο τις low cost οπότε συμφέρει.
 5. Σαν χτες μου φαίνεται όταν γράφτηκα στο φόρουμ αυτό 11 χρόνια πριν και απο τότε μπαίνω καθημερινά να ενημερωθώ. Ανέκαθεν μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις και οι πληροφορίες που τα περισσότερα μέλη έχουν εδω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους supermods που τόσα χρόνια ασχολούνται για τη συνεχή βελτίωση του φόρουμ. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που έκλεινε για περίπου 10 μέρες το χρόνο για αλλαγές τσαντιζόμουν γιατι περίμενα πώς και πώς να γυρίσω σπίτι και να διαβάσω τα νέα ή να δω ωραίες φωτογραφίες. Χρόνια πολλά λοιπόν και με την αγάπη για τα καράβια που όλοι μας έχουμε εδω μέσα, είμαι σίγουρος οτι το φόρουμ αυτό θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμα!
 6. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι απο όλες τις μέρες της εβδομάδας να βάλει τις μόνες δύο που ήδη υπάρχει δρομολόγιο. Οκ, προφανώς θα πλήξει την ανεκ αλλα δεν θα τον συνέφερε καλύτερα να το βάλει τετάρτη - κυριακή απο πάτρα για παράδειγμα;
 7. Ας δούμε και απο αυτό δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες, μία στη Σίφνο και μία στη Σέριφο.
 8. Ας δούμε το σολωμό να μας χαρίζει δύο καλοκαιρινές πόζες, μία στη Σίφνο και μία στη Σέριφο
 9. Πάμε να δούμε λίγες φωτογραφίες του Άρτεμις στην όμορφη Σέριφο απο το φετινό καλοκαίρι και bonus μια συνάντησή του με το sifnos jet
 10. superfastship

  Serifos port

  άρτεμις και sifnos jet στη Σέριφο, 06/08/19
 11. superfastship

  Artemis

  Αναχώρηση απο Σέριφο, 05/08/19
 12. superfastship

  Artemis

  Άφιξη στη Σέριφο, 06/08/19
 13. superfastship

  Artemis

  Άφιξη στη Σέριφο, 05/08/19
 14. Άφιξη στη Σέριφο, 06/08/19
 15. Άφιξη στη Σέριφο, 07/08/19
 16. Αναχώρηση απο Σίφνο, 04/08/19
 17. Χειρόφρενο στη Σίφνο, 04/08/19
 18. Μετά τις καταπληκτικές φωτογραφίες του voyager, ας δούμε μια ταπεινή φωτογραφία απο τη στιγμή που ξεκίναγε το αναποδα
 19. Της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα γίνόταν στη σίφνο γύρω στις 12 φέτος το καλοκαίρι 😝. Σολωμός φεύγει, speedrunner III έρχεται. Η θέα απο το μοναστήρι του αγίου συμεών είναι φανταστική , αλλά η λόγω του υψομέτρου το κινητό ζορίστηκε λίγο οπότε η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε το άρτεμις το οποίο φάνηκε να περιμένει την αναχώρηση του speedrunner . Λίγο πριν το τελευταίο σηκώσει καταπέλτη, το άρτεμις ξεκίνησε να πάει να δέσει στο κεφάλι της προβλήτας και το sifnos jet έκανε την εμφάνισή του. Υπέροχες καραβολατρικές στιγμές .
 20. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - artemis - sifnosjet
 21. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - artemis - sifnosjet
 22. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - artemis
 23. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - artemis - sifnosjet
 24. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - solomos
 25. superfastship

  Sifnos Port

  speedrunner - solomos
×
×
 • Create New...