Jump to content
Shipfriends

N.E.Λ.


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όσοι παρατήρησαν προσεκτικά τις "λεπτομέρειες" της μεταβίβασης του (κρίσιμου για τον έλεγχο της HSW) 1,8% της HSW και "αφουγκράσθηκαν" τις "εκκωφαντικές σιωπές"...κάτι δεν τους κόλλαγε καλά. Σε συνδυασμό τώρα με την χθεσινή παραίτηση, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πέσουν από τα σύννεφα. Σε μια τέτοια περίπτωση -και μετά τα όσα "ωραία" είχαν ειπωθεί προ ολίγων μηνών- θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο φίλος ο georgios express.

Τέλος, σε μια τέτοια περίπτωση αναμφισβήτητος νικητής του παιχνιδιού θα είναι ο Απόστολος Βεντούρης, ο οποίος με τις κινήσεις του βρέθηκε να παίζει τον ρόλο ρυθμιστή στην ανακατανομή της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια ανταπέδοσε την ενίσχυση του Απόστολου Βεντούρη την τελευταία στιγμή με άντίστοιχη αγορά και συμμετοχή στην ΑΜΚ:

ΣTHN AYΞΗΣΗ ΤΟΥ Μ/Κ ΤΗΣ ΝΕΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο Ι.Σ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ Στην αυξηση του μ/κ της ΝΕΛ μπαινει ο Ι.Σ.Βαρδινογιαννης αγοραζοντας περιπου 2.000.000 μετοχες καταβαλλοντας το αντιστοιχο ποσον που αγγιχει τα 2.000.000 ευρω, συμφωνα με πληροφοριες. Με την κινηση αυτη κι εφ'οσον επιβεβαιωθει κι ολοκληρωθει, ο ισχυρος αντρας της SEA STAR και της ΑΝΕΚ θα δυναμωσει ακομη περισσοτερο την παρουσια του ομιλου στην ελληνικη ακτοπλοια. Μετα την κινηση

αυτη που αναμενεται να ολοκληρωθει τις επομενες ωρες οταν και θα εχουμε περισσοτερες λεπτομερειες, θα δημιουργηθει ενα σχημα που θα αποτελλειτε απο την ΑΝΕΚ την HELLENIC SEAWAYS και την NEΛ. Ο ομιλος του οποιου ηγειται ο Ι.Σ.Βαρδινογιαννης θα ειναι πλεον μακραν ο ισχυροτερος στα ταχυπλοα.

Πηγή:Marinews

Link to comment
Share on other sites

Eχουμε να κάνουμε με ανταπόδοση ή μήπως μια κίνηση επιθετικής φύσεως.

Αν μη τι άλλο το στοιχείο της έκπληξης το έχουμε χορτάσει φέτος.

Αντε και το seajet στην Αττικα

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τη ΝΕΛ πάντως http://www.nel.gr/index.asp?a_id=83&news_id=425 ο κ. Βαρδινογιάννης ενδέχεται να συμμετάσχει με 5.000.000 ευρώ από τις αδιάθετες μετοχές της αύξησης...Μεγάλο ποσό σε σχέση με την αύξηση που είχε δρομολογήσει, δηλαδή περισσότερες από 7.000.000 μετοχές.

Σε σχέση με τα όσα είπε και ο ΝΗΡΕΑΣ πιο πάνω, η πώληση του 1,8% μάλλον είναι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ κ. Βεντούρη και κ. Βαρδινογιάννη.Μήπως έχουμε ένα ακόμη γύρο ανακατατάξεων στην Ελληνική Ακτοπλοία?

Link to comment
Share on other sites

7 εκατομύρια μετοχές μπροστά στις 165 εκατομμύρια που είναι το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΛ δεν είναι κάποιο τρομερό ποσοστό ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αυτά που θα παιχτούν το επόμενο διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη σε αυτην τη ζωη για μια ΑΙΟΛΙΚΑΡΑ ζουμε, επειδη τωρα τελευταια μας εχει φτιαξει με τα πανω που εχει παρει, κι επειδη ειναι και σπονσορας η ΝΕΛ, ας δουμε την Αγια Τριαδα:D πανω στη δεξαμενη. Απο δω η μανταμ Μυτιληνη, εδω εχουμε τον Ταξιαρχη και τελευταιος και καλυτερος η Θεοφιλαρα η ατελειωτη.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 12 Μαΐου 2008

Πηγη: www.ase.gr

Με την από 17/04/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 12/05/2008 και ώρα 10.30 π.μ. στη Μυτιλήνη και επί του πλοίου της Εταιρείας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

1. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού, συνεπεία της αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφασίσθηκε κατά την 1128η /17-12-2007 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λόγω εφαρμογής του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option), σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του κ.ν. 2190/1920.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού, συνεπεία της αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφασίσθηκε κατά την από 20-12-2007 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λόγω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και μερικής κάλυψης αυτής.

3. Τροποποίηση άρθρου 6 του καταστατικού προκειμένου να προστεθεί η δυνατότητα του Δ.Σ. να εκδίδει ομολογιακό δάνειο με μετατρέψιμες ομολογίες.

4. Τροποποίηση άρθρου 34 του καταστατικού.

5. Χορήγηση εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. να εκδίδει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο σύμφωνα με τα άρθρα 3α και 13 του κ.ν. 2190/1920.

6. Έκδοση ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ με περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

7. Τροποποίηση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων λόγω μερικής κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

8. Εναρμόνιση του Καταστατικού της Εταιρείας δυνάμει των διατάξεων του Ν. 3604/2007

9. Πρόβλεψη στο Καταστατικό για δυνατότητα του Δ.Σ. να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 § 3α του κ.ν. 2190/1920

10. Πρόβλεψη στο Καταστατικό για δυνατότητα διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 § 6 του κ.ν. 2190/1920

11. Πρόβλεψη στο Καταστατικό για δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής στην ψηφοφορία κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 § 7 του κ.ν. 2190/1920

12. Διάφορες ανακοινώσεις.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Nόμο και το Kαταστατικό, όρισε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την ως άνω έκτακτη Γενική Συνέλευση της 12/5/2008, θα επακολουθήσει επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση την 23 Μαίου 2008 και ώρα 10.30' π.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την επαναληπτική Γενική Συνέλευση, θα επακολουθήσει Β' επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση την 06 Ιουνίου 2008 και ώρα 10.30' π.μ. Και οι δύο επαναληπτικές έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις θα λάβουν χώρα στο πλοίο της Εταιρείας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι κ.κ.Μέτοχοι που θα δεσμεύσουν τις μετοχές τους για την συμμετοχή τους στη Συνέλευση, σε περίπτωση επαναληπτικών, πρέπει να τις διατηρήσουν δεσμευμένες ή σε περίπτωση άρσης της δέσμευσης να τις επαναδεσμεύσουν για να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές. Επίσης Μέτοχοι, που δεν θα λάβουν μέρος στη έκτακτη Γενική Συνέλευση της 12/5/2008, μπορούν στη συνέχεια να δεσμεύσουν τις μετοχές τους για να λάβουν μέρος στις τυχόν επαναληπτικές.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΝΕΛ, η κατά 50% κάλυψη της ΑΜΚ καθιστά ανέφικτα τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας και έτσι τα χρήματα που συγκεντρωθήκαν θα χρησιμεύσουν για μείωση του τραπεζικού δανεισμού και για κεφάλαιο κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που είχα μαζί μου το αλεξίπτωτο και δεν έπαθα τίποτα...πέφτοντας από τα σύννεφα:D

Άντε να δούμε ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα...

ΥΓ Τι έγινε τελικά με την συμμετοχή της Sea Star στην ΑΜΚ, ανακοινώθηκε κάτι επίσημο?

Link to comment
Share on other sites

χτες στο site του ΧΑΑυπηρχε η παρακατω ανακοινωση:

Η εταιρεία ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε ανακοινώνει ότι η Allianz SE (μέσω της Dresdner Kleinwort Securities Ltd) με την από 30.04.2008 επιστολή της και την 05.05.2008 ορθή επανάληψη της ενημέρωσε την Εκδότρια ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στην εταιρεία μεταβλήθηκε από 9,99 % σε 15,09 % κατόπιν της από 29.04.2008 συναλλαγής. Μετά την κρίσιμη συναλλαγή κατέχει αριθμό μετοχών μηδέν, δικαιώματα ψήφου 21.419.882 ήτοι ποσοστό 15,09 %.

τι θελει να πει ο ποιητης; γιατι η ALLIANZ εχει τοσα δικαιωματα ψηφου; εχουμε ξανααναφερει κατι (και εχω χασει επεισοδια) ή γενικως εχουμε χασει επεισοδια;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως σε περίπτωση δανεισμού κάποιου από τους μετόχους, η τράπεζα κρατά ως υποθήκη τις μετοχές που σημαίνει οτι δεν έχει την κυριότητα αλλά τα διακιώματα ψήφου

Link to comment
Share on other sites

Οι αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Αυτά απόφασισε η Γενική Συνέλευση; Για καμιά αγορά δεν ήξερε να αποφασίσει; Όλοι κάτι κάνουν. Εμείς εκεί στάσιμοι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...