Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

περσυ στο ιονιο ειχαμε το... saga αν ο 11880 θα αγορασει ή θα ναυλωσει το επτανησος (το θελω δεν μου το δινουν, στο δινουμε εσυ δεν το παιρνεις κλπ).

 

φετος η φημολογια που εχει ξεκινησει απο πριν το πασχα ειναι διττη. θα μπει ο 11880 στην κοινοπραξια ή θα... γινει ο ιδιος κοινοπραξια εξαγοραζοντας τον εναν ανταγωνιστη (σταρ);

 

μπορει να υπαρχει... συνωστισμος πλοιων στην κυλληνη, αλλα μετα το τελος της σαιζον, πιθανοτατα θα υπαρξουν ανακαταταξεις επι τη βασει των επιδοσεων του φετεινου καλοκαιριου.

 

το 2016 σιγουρα θα ειναι τελειως διαφορετικο απο το 2015

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως όσο το πλοίο ήταν στο Ν.Μ. Δραπετσώνας για επισκευή φαίνεται να επιθεωρήθηκε από υποψηφιο ενδιαφερομενο αγοραστη!! Και μαλλον ενδιαφερομενος κανει ερευνα για να κανει καποιες σημαντικες αλλαγες στο πλοιο εαν ευδοκιμισει το ενδιαφερον!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπαρχει καμια περπιτωση το Rigel II να δρομολογηθει στο Αιγαίο;;

 

( Δεν τα λεω εγω , "αποκρυπτογραφηση" προσπαθω να κανω απο τις <<φημες>> που γραφουν αλλοι .... http://www.ellinikiaktoploia.net/ke-to-pechnidi-kala-krati/ )

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι σήμερα τελευταία μέρα φόρτωσης του Ν.Ρόδος, στο λιμάνι της Κορίνθου βρίσκονται εκπρόσωποι της οικογένειας Τζανετάτου και παρακολουθούν την κίνηση!! :blink:

Μην πάει το μυαλό κανενός ότι θα δρομολογήσει κάποιο καράβι της στη γραμμή-δεν υπάρχει περίπτωση-αλλά για να είναι εδώ, μήπως ακούσουμε την Hellenic να "χτυπάει" κάνα καράβι της.........

Link to comment
Share on other sites

Για να βρίσκονται ΕΚΕΙ μάλλον θα υπάρχει κάποιο -έστω θεωρητικό- ενδιαφέρον για την Κόρινθο. Εκτός αν η ηγεσία της HSW είναι εκεί οπότε θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι πιθανόν να υπάρχει κάποια συζήτηση σε εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

Συζήτηση στο λιμάνι με τόσα βλέμματα τριγύρω pathfinder?? Δεν νομίζω. Έχει ολόκληρο γραφείο η Hellenic στην Κόρινθο και δεν τους παίρνει είδηση κανείς ;)

Εμένα-όπως προ είπα-το μυαλό μου πάει σε καμιά πιθανή αγορά από την Hellenic κι έχουν έρθει να δουν τι γίνεται στη γραμμή! Για να δούμε? Θα έχουμε καμιά έκπληξη?

Link to comment
Share on other sites

μηπως παιχτει τελευταια στιγμη καποια αλλαγη??

 

τι εννοω: να δουμε τελικα  >τον ταξιαρχη λαυριο - αγ. ευστρατιο - λημνο - καβαλα, >τον πηγασο αγιο κων/νο - σποραδες και >τον απολλωνα ενδοκυκλαδικα ???

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο θα μετασκευαστει ακριβως οπως και το Blue Galaxy!! Αυτο σε εμενα μου δειχνει οτι οταν τελειωσει τη μετασκευη του θα διπλωσει το Blue Galaxy στα Χανια!!!

Για που προοριζεται το Ελυρος μετα το καλοκαιρι?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι ακριβως συμβαινει με τον στολο της Ανεκ?

 

Δηλαδη.Βλεπουμε το Βενιζελος να ετοιμαζεται για να βγει(λιγο πριν τελειωσει το καλοκαιρι :ph34r: )για λιγο καιρο στα Χανια μεχρι να γυρισει(θα γυρισει?)το Ελυρος.Την ιδια στιγμη μολις προχθες ξεκινησε στην ιδια γραμμη το Κυδων το οποιο ακομα δεν εχω καταλαβει αν ετοιμαστηκε για να μπει στα Χανια η' στο Ηρακλειο κι αν ετοιμαστηκε για τα Χανια γιατι θα φυγει για να μπει(οπως λενε καποιοι)το Βενιζελος?Αν παλι ετοιμαστηκε για το Ηρακλειο γιατι δεν πηγε κατευθειαν εκει και να εστελναν το Κρητη 2 στα Χανια οπως περυσι?

 

Επισης τι θα γινει απο το φθινοπωρο στην Αδριατικη απο τη στιγμη που η Αττικα σκοπευει να στειλει τα ΧΙ κ ΧΙΙ στην Κουβα και παραλληλα ληγει και η ναυλωση του Forza?

 

Οσο για το ποτε τελικα θα παει για σκραπ το Λατω και ποτε θα παρουν απο την Ελλαδα το Ιεραπετρα οι ανθρωποι που το αγορασαν δεν σας ρωταω καν. :lol:

 

Αν καποιος ξερει κατι για ολα αυτα ας μας το πει.Εγω ηθελα απλα να τα βγαλω απο μεσα μου. :D

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον θα πρεπει να πάμε στους Δελφους μια επίσκεψη :P πάντως αυτο με τη Κριμαία και το Κρήτη μ κανει εντύπωση ... Λογικα για Ρωσία με Τουρκία θα το θέλουν

Link to comment
Share on other sites

οι συνδυασμοι που μπορουν να βγουν αν τελικα αποχωρησουν το χι και χιι ειναι πολλοι και αναγκαστικα στο παιχνιδι θα πεσουν ολα τα πλοια που καθονταν αν δεν θελουν να αφησουν γραμμες ή να κοψουν δρομλογια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σας εχω αποκλειστικα νεα: ^_^
 

  • η ασταθης κατασταση στην οικονομια και οι ρευστες πολιτικες εξελιξεις, μπορει να οδηγησουν σε φυγη και αλλων πλοιων απο το αιγαιο (μονο απο εκει) στο εξωτερικο.
  • εκει που ολοι νομιζαν οτι το ελαφρως βελτιωμενο 2014 θα το ακολουθουσε ενα καλυτερο 2015, οι πολιτικες εξελιξεις, η αβεβαιοτητα, τα capital controls, η αναμονη για νεα συμφωνια και η πολιτικη αβεβαιοτητα, δημιουργουν κλιμα αβεβαιοτητας στον ακτοπλοϊκο κλαδο (πολλες... αβεβαιοτητες ^_^ )
  • το υπουργειο ναυτιλιας δεν μπορει να προσφερει τπτ και οποιαδηποτε αναδιαρθρωση του ακτοπλοϊκου δικτυου (εταιρειες και υπηρεσιες), θα γινει απο τις ιδιες τις εταιρειες.
  • το 2013 ειχαν δρομολογηθει στις γραμμες εσωτερικου 57 πλοια, αριθμος μειωμενος κατα 40% απο αυτον των αρχων της προηγουμενης δεκαετιας. (μα καλα, δεν ησανται 65?)
  • η μονη λυση για τα μικρα νησια, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει επιχειρηματικο ενδιαφερον και τραπεζικη χρηματοδοτηση (το λεμε καθε χρονο το ποιημα αυτο), ειναι οι εταιρειες λαϊκης βασης. (στις οποιες εμπλεκομαστε ως συμβουλοι).
  • ειναι καλυτερο να πουλησεις νεοτευκτα (που δεν ειναι και τοσο νεοτευκτα πια ;) ) και να φερεις πλοια δευτερο χερι και να τα ναυλωνεις.
  • τα στελεχη των εταιριων, ψαχνουν νεες αγορες και συμμαχιες:
  1. γραμμες στην μαυρη θαλασσα που ενδιαφερουν ρωσσους και τουρκους (σωπα!!!)
  2. το ανοιγμα της ακτοπλοϊκης συνδεσης ΗΠΑ κουβας (πεφτω απο τα συννεφα)
  3. βορεια ευρωπη - σκανδιναβια - σουηδια
  4. βορεια αφρικη - δυτικη μεσογειος - γαλλια
  5. πολυνησιακη ασια κλπ

(και πατρα σαμη ιθακη μην ξεχαστε, που κανει δυναμικο comeback))

 
πραγματικα αλλαξε ο τροπος που βλεπω τον κοσμο. ημουν τυφλος και βρηκα το φως μου.
 
ποιος λεει ολα τα παραπανω; ο προφητης Μωαμεθ; ο προφητης Μαλαχιας; ο Γκαλνταφ;
 
Οχι συντροφοι, τα λεει αλλος προφητης. ο κηρυκας της... αειφορου αναπτυξης της ακτοπλοϊας. ο ανθρωπος που εγκαιρα διειδε τα επερχομενα προβληματα των μινωϊκων. ο ανθρωπος που το 2009 προεβλεπε οτι η κριση στην ποντοπορο θα ειναι διαρκης και θα κρατησει πολυ περισσοτερα χρονια απο αυτην των 80s, oταν λιγο νωριτερα προεβλεπε το αντιθετο.
Τα λεει ο consultant, που αναμενει το νεο πολο επενδυσεων στην ακτοπλοϊα (βλ. τελευταια γραμμη).
 
Σε τι διαφερουν ολες αυτες οι παραπανω προβλεψεις για το 2015 (τις ψαρεψα στο in.gr αλλα τις εχουν αναμεταδωσει σοβαροφανως ολοι, επαγγελματιες και ερασιτεχνες), απο αυτα που ο μεγιστος των προφητων :P ,  του εβαλε στο στομα στον Καζαμια του 2012?
 

γεναρης
παγωμαρα επικρατει στον ακτοπλοϊκο χωρο, οχι απο το χιονια, αλλα απο τα οικονομικα αποτελεσματα του 2011 ολων των εταιριων. η xrtc δημοσιευει μελετη του γ. ξηραδακη, συμφωνα με την οποια σε 35 χρονια η ακτοπλοοι θα ειναι σε θεση να επενδυσουν σε νεες ναυπηγησεις. προτεινει μεχρι τοτε την αγορα πλοιων απο χωρες οπως ινδονησια, φιλιππινες και ζουαζιλανδη που με μικρες μετασκευες μπορουν να σταθουν σαν επενδυσεις.

 

 

ΥΓ: θα μου πειτε, μα καλα ρε μεγαλε, στο shipfriends δεν εχουν γραφτει χοντραδες και μλκς? ασφαλεστατα και εχουν γραφτει. πιθανον να εχω γραψει και εγω τις περισσοτερες. μονο που δεν εχουμε κανει εταιρεια να λεμε οτι ειμαστε... Κονσόλταντς.

Edited by proud_ionian
Captain Banker
Link to comment
Share on other sites

....Οχι συντροφοι, τα λεει αλλος προφητης. ο κηρυκας της... αειφορου αναπτυξης της ακτοπλοϊας. ο ανθρωπος που εγκαιρα διειδε τα επερχομενα προβληματα των μινωϊκων. ο ανθρωπος που το 2009 προεβλεπε οτι η κριση στην ποντοπορο θα ειναι διαρκης και θα κρατησει πολυ περισσοτερα χρονια απο αυτην των 80s, oταν λιγο νωριτερα προεβλεπε το αντιθετο....

 

Για τον συγκεκριμένο μέγιστο οικονομικό αναλυτή/consultant/πλοίαρχο έχω εκφράσει τον θαυμασμό μου  :P για τις διαπιστώσεις και τις προβλέψεις του πολλές φορές στο παρελθόν. Μετά την ενδελεχή αποτίμηση του έργου του από τον Proud Ionian, νομίζω πλέον ότι μπορεί να τιμηθεί και με τον τίτλο του "Καπετάν Φάντη-Μπαστούνι".

Link to comment
Share on other sites

Ειναι γνωστη η συμπαθεια που τρεφω στον συγκεκριμενο καπεταν τραπεζιτη. Αυτος ειναι να τον ρωτησεις 45 νουμερα να μην τα παιξεις στο Τζοκερ μπας και κερδισεις. Τετοια επιτυχια εχουν οι προβλεψεις του.

Αλλα εγω δεν απορω με αυτον, αυτος εχει βρει εδαφος και το παιζει καλα. Απορω ομως με τους αλλους που ασχολουνται σοβαρα μαζι του και τον συμβουλευονται. Να υποθεσω οτι ειναι χειροτεροι απο αυτον? <_<

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νομίζω ότι το πιο λογικό σενάριο για το Αικατερίνη είναι να αντικαταστήσει το ΘΕΟΛΟΓΟΣ έτσι ώστε το ΑΝΔΡΟΣ να παραμείνει στο πρωινό του δρομόλογιο αφού έχει ήδη αρχίσει και παίρνει κομμάτι από την πίτα και μπορεί να ανταγωνιστεί άνετα το SUPERFERRY!!!

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...