Jump to content
Shipfriends

Volcan de Taburiente (IMO 9348558)


Recommended Posts

  • 10 months later...

Για καμιά αττικα θα ταν αυτό καλό με μια ανακαίνιση μέσα για Κυκλάδες ή όπως είναι για Σποράδες 

Edited by Shippihs
Link to comment
Share on other sites

Για Σποραδες νομιζω ειναι υπερβολή αλλα για ολα τα δρομολογια των Κυκλάδων και Ικαρια Σάμο η Κασοκαρπαθια ειναι ιδανικό . 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι αλήθεια έστω και τα μισά που διαβάζουμε κατά καιρούς για τα οικονομικά της Naviera Armas, δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει πλοίο τους που δεν πωλείται για τη σωστή τιμή. Το συγκεκριμένο πάντως είναι όντως αξιόλογο και μου δίνετε ωραία πάσα για να το δούμε και από κοντά σε άφιξή του στο Los Cristianos πέρυσι το καλοκαίρι. Το design είναι το γνωστό των ναυπηγείων του Hijos de J. Barreras, που έχει με ορισμένες τροποποιήσεις(σε μήκος, καμπίνες, καταπέλτες) δώσει πλοία στην Armas, την Balearia και την Transmanche Ferries αν δεν με απατά η μνήμη μου. Ημερόπλοιο χωρίς καμπίνες με 130 μέτρα μήκος και πρωτόκολλο 1,500 επιβάτες(μείον το πλήρωμα) και 4 κύριες μηχανές MaK. Αν βάλει μόνο ΙΧ στο γκαράζ χωρά 305 στο σύνολο, ενώ αν βάλει όσα φορτηγά γίνεται χωράει 28 των 16 μέτρων σύν 103 ΙΧ στο επάνω γκαράζ. Έχει πατάρια και δουλεύει και τον πλωριό καταπέλτη σε χώρες που έχουν λιμάνια κι όχι αλιευτικά καταφύγια. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, η υπηρεσιακή του είναι 22.5 κόμβους.

 

Δεν έχω ταξιδέψει με Armas ποτέ αλλά εσωτερικά έχω την αίσθηση πως δεν είναι και κάτι τρομερό σε υλικά και διακόσμηση, αυτό διορθώνεται όμως. Εξωτερικά βέβαια όπως βλέπουμε και εδώ δεν είναι καθόλου άσχημο. Αν ερχόταν στην Ελλάδα θα μπορούσα να φανταστώ να μεγάλωναν πρός τα πρύμα τα εξωτερικά καταστρώματα. Αυτήν τη στιγμή δραστηριοποιείται σε δρομολόγια ανάμεσα στο Los Cristianos(ΝΔ της νήσου Τενερίφης) με το La Palma(στο ομώνυμο νησί), μια διαδρομή που κάνει γύρω στις 3.5 ώρες αν δεν κάνω λάθος. Σε μια τέτοια άφιξη το βλέπουμε και εμείς να προχωρά για να κεντράρει την πλώρη του, με την οποία πέφτει πάντα στο Los Cristianos. Οι παρατηρητικοί εξ' υμών θα προσέξατε κάτι φαντάζομαι στις φωτογραφίες, δεν έχει καθόλου κόσμο στα καταστρώματα. Αυτό δε συμβαίνει γιατί δεν έχει κίνηση η γραμμή αλλά γιατί η Armas βάζει επιβάτες μόνο στα ταχύπλοα, με συνέπεια το Volcan de Taburiente να χρησιμοποιείται σαν ro-ro! Κι αυτό ένα δείγμα γιατί πάει κατά διαόλου η συγκεκριμένη εταιρεία. 

Link to comment
Share on other sites

On 2/20/2024 at 9:05 PM, Nick the Greek said:

Δεν έχω ταξιδέψει με Armas ποτέ αλλά εσωτερικά έχω την αίσθηση πως δεν είναι και κάτι τρομερό σε υλικά και διακόσμηση, αυτό διορθώνεται όμως.

Σωστά, τα περισσότερα πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στα Barreras (τουλάχιστον αυτά της Armas) δεν έχουν και το πιο ποιοτικό εσωτερικό. Πάντως το συγκεκριμένο πρέπει να έχει δεχτεί ανακαίνιση μέσα στο 2022, όποτε υποθέτω πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από τα υπόλοιπα (Tinamar, Timanfaya, Tamasite κλπ).

Στο Ferrybalear επιβεβαιώνουν όσα έχουν γραφτεί εδώ μια εβδομάδα νωρίτερα, μόνο που προσθέτουν πως το πλοίο επιθεωρείται από την Golden Star Ferries! Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, εκφράζω τις επιφυλάξεις μου. Εντύπωση θα μου έκανε, το Andros Queen μου φαίνεται αρκετό για τώρα. Πόσα πλοία να πάρουν ποια;

Link to comment
Share on other sites

Μια κίνηση που έπρεπε να είχε κάνει η Αegean αντί για το Άνεμος πριν απο 1 χρόνο και κάτι.
Το πλοίο έχει τα 2 βασικά ζητούμενα πλέον, ηλικία για επιδοτήσεις, και ταχύτητα άνω -του ψυχολογικού φράγματος- των 20knots.
Οι καμπίνες εαν κι εφ όσον χρειαζονται μπορουν να προστεθούν στην πορεία. Τα αλλα 2 ειναι χαρακτηριστικά που πρεπει να έχει το καράβι απο την αγορά του.

Όποιος το πάρει θα έχει δυνατο χαρτί στα χέρια του.
Αν καταλήξει Ελλάδα θεωρώ ό,τι άμεσα ή έμεσα (με καραμπόλα) θα επηρεάσει την γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, jimmyN said:

Μια κίνηση που έπρεπε να είχε κάνει η Αegean αντί για το Άνεμος πριν απο 1 χρόνο και κάτι.

 

Δεν ήταν προς πώληση εκείνη την εποχή

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον δεν έχει το σύστημα φόρτωσης του Volcan de Timanfaya με τους "υψωμένους" καταπέλτες (βλ τα 2 και 3), πατέντα των ναυπηγείων του που υπάρχει μόνο σε αυτά τα πλοία και καποια της Balearia, το οποίο θα ήταν δύσκολο για τα Ελληνικά λιμάνια...... 

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται καλό εργαλείο.Θα μπορούσε εκτός από Ραφήνα να έμπαινε και Παροναξία με ώρα αναχώρησης λίγο μετά από το Δήλος από Πειραιά..

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να μπει σε αλλονών χωράφια η Golden ,ούτε στης Seajets ούτε στης Αττικά γιατί προφανώς και δεν τους είναι τίποτα να βάλουν 1 και 2 πλοία πάνω της στην Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω πως ήταν προ ανακαινίσεως αλλά τώρα μου θυμίζει την Αγία Ειρήνη της Κέρκυρας με αυτά τα ολόλευκα τραπεζάκια, τον μπλε φωτισμό και τις ξύλινες επενδύσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Δειτε από το Volcan de Tinamar που ταξίδεψα κάποτε πως μοιάζουν εσωτερικά όλα τα πλοία της ARMAS 

Φτηνιάρικο εσωτερικό γενικά, αλλά ανοιχτά χρώματα, καθαρό κ ευρύχωρο. Και πάνω απ όλα εξαιρετικά φωτεινό !! 

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο εργαλείο και πάνω απ’ολα αρκετά νεότερο σκαρί από όλα αυτά που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να μας έρθει σύντομα, και αν εντελει το αποκτήσουν οι Στεφανου να είστε σίγουροι ότι θα πετάει το εσωτερικό του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...