Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA SPIRIT» στη Σίκινο

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (Δ ΝΔ 6 με 7 bf), στο λιμάνι Σίκινου, πρωινές ώρες σήμερα, τοΕ/Γ–Ο/Γ «AQUASPIRIT» Ν.Π. 12055, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ανάφη – Θήρα – Θηρασιά – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Νάξος – Πάρος – Σύρος).

Στο εν λόγω πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση ενώ στο λιμάνι της Σίκινου ανέμεναν προς επιβίβαση 2 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ «AQUASPIRIT» στην Ίο

Με καθυστέρηση απέπλευσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Ίου, το Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA SPIRIT» Ν.Π. 12055 που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ανάφη – Θήρα – Θηρασιά – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Νάξος – Πάρος – Σύρος) λόγω βλάβης στον εργάτη της αριστερής άγκυρας η οποία διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ανέλκυσής της.

Αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη, το «AQUA SPIRIT»απέπλευσε στις 14.25 για το λιμάνι της Νάξου όπου επρόκειτο να διενεργηθεί έκτακτη επιθεώρηση από το αρμόδιο τοπικό κλιμάκιο, μεταφέροντας 6 επιβάτες.

Πηγή Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν ξερω αν εχει να κανει οντως με τις παραπανω ανακοινωσεις, αλλα και στη Ναξο ενω ηρθε γυρω στις 17.30, εφυγε νομιζω 22.00

edit:

Το πλοιο αρκετες φορες βγηκε και μπηκε στο λιμανι, ενω την περισσοτερη ωρα ηταν εκτος.

Edited by NIKOSNAXOS
Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια πήγε για να απαγγιάσει στο Κουλούμπο (αν το γράφω σωστά) και απο το ζόρι έχασε τη μία άγκυρα. Τα βαποράκι παραμένει στο σημείο και βολτάρει.

Link to comment
Share on other sites

Η άγκυρα που "αυτοκτόνησε" είναι η αριστερή και περιμένουν να βελτιωθούν λίγο οι καιρικές συνθήκες προκειμένου να πάει στον Αθηνιό για επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Ζορια για το πλοιο χτες που δεν καταφερε να πιασει στην Αναφη

Η Λιμενική Αρχή της Θήρας, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055 ότι δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ανάφης, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα παραμείνει αγκυροβολημένο βορειοανατολικά του νησιού.

Επί του πλοίου επέβαιναν δύο επιβάτες με προορισμό την Ανάφη, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο είναι σήμερα στις 07:00 για Θήρα -Θηρασιά -Ίο -Σίκινο –Φολέγανδρο –Νάξο –Πάρο –Σύρο -Κύθνο - Κέα -Λαύριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ο Μπέμπης της ΝΕΛ έχει επιστρέψει στη βάση του, στο Λαύριο, προφανώς αναμένεται επανεκκίνηση των δρομολογίων του...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» στην Πάρο

 

Πρωινές ώρες την Κυριακή (7/4/13), το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανάφη για Θήρα – Θηρασιά – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο, δεν προσέγγισε το λιμένα Πάρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά δήλωση του Πλοιάρχου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Σύρο.

Στο «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» επέβαιναν 3 επιβάτες με προορισμό την Πάρο, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση 22 επιβάτες με προορισμό το λιμένα της Σύρου.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...

Ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» στην Κέα

 

 

Προσέκρουσε ελαφρά, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π.12055, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, στον προβλήτα του λιμένα Κέας,  με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής ζημιάς στο δεξί πρυμναίο τμήμα του.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ οι εξήντα έξι (66) επιβάτες, τα δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε., τα οκτώ (08) Φ/Γ οχήματα και τα τρία (03) δίκυκλα, αποβιβάσθηκαν στον λιμένα με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του για λιμένες Κύθνου και Σύρου.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ας δουμε λοιπον το πλοιο σε μερικες φωτο καμια 10αρια μερες πριν τη βλαβη.

Το πετυχα Παρασκευη οπου το απογευμα εκανε δρομολογιο απο Συρο για Τηνο-Ανδρο και πισω.Το κακο ειναι οτι στην επιστροφη το πλοιο πεφτει πανω στις ωρες του ΘΕΟΛΟΓΟΥ με αποτελεσμα να μην περνει καθολου κοσμο στο κομματι Ανδρος-Τηνος.Οταν μπαιναμε εμεις στο Γαυριο με το ΘΕΟΛΟΓΟ,το πλοιο ειχε φυγει αλλα παρολαυτα το προλαβαμε στην Καρδιανη και μπηκαμε πρωτοι στο λιμανι.Οπως και να χει στην Τηνο δεν εμεινε πανω απο δυο λεπτα ενω το ιδιο συνεβει και στην Ανδρο.Αν το δρομολογιο ηταν λιγο νωριετερα ισως τσιμπαγε λιγο κοσμο ακομα.

Ειναι παντως αξιοπρεπεστατο για τη δουλεια που κανει και σχετικα στις ωρες του οσες φορες το πηρε το ματι μου στο AIS

 

gallery_1819_1065_900864.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά!

Το Jewel πάει με 13 ενώ το Spirit με 14-14,5 συνήθως.

Τα παραπάνω τα έχω μετρήσει πρόσφατα και με GPS πάνω στο πλοίο πέραν του AIS.

 

Γνωρίζει κάποιος τις κανονικές τους ταχύτητες;

Το Spirit πήγαινε παραπάνω ειδικά πριν το θέμα με την προπελα. 15,5-16 σίγουρα.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γαυρίου ν. Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA SPIRIT» Ν.Π. 12055, ότι μετά από δύο (02) ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόσδεσης του πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αδυνατούσε να προσδέσει με ασφάλεια  στον οικείο λιμένα και θα απέπλεε για ασφαλές αγκυροβόλιο έξωθεν λιμένα.

Το «AQUA SPIRIT» λίγη ώρα αργότερα κατέπλευσε στο λιμένα Γαυρίου και αποβίβασε έξι (06) επιβάτες και στη συνέχεια απέπλευσε κανονικά για το εγκεκριμένο του δρομολόγιο για Τήνο -Σύρο – Τήνο – Άνδρο. 
 

πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...