Panagia Ekatontapiliani Posted April 12, 2020 Posted April 12, 2020 (edited) Η κατασκευή του τρίτου πλοίου της Virgin Voyages (ΙΜΟ Νο: 9805348) που θα ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο Fincantieri στη Γένοβα με παράδοση το 2022 (Yard No: Fincantieri Sestri Hull number 6289).Το πλοίο θα έχει μήκος 278 μέτρα, πλάτος 38 μετρά, θα έχει χωρητικότητα 2700 επιβατών σε περίπου 1400 καμπίνες και 1150 άτομα πλήρωμα. Τα δυο τμήματα του μηχανοστασίου, μέρος των καμπινών του πληρώματος ναυπηγήθηκαν στο ναυπηγείο Vard στη Tulcea και ξεκίνησε η ρυμούλκηση του στο ναυπηγείο της Fincantieri στη Γένοβα Edited May 7, 2023 by Nick the Greek
Panagia Ekatontapiliani Posted March 8, 2021 Author Posted March 8, 2021 Το όνομα του τρίτου πλοίου της Virgin Voyages θα είναι Resilient Lady και οι ορβττε κρουαζιέρες του θα είναι από το Πειραιά.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 22, 2022 Author Posted March 22, 2022 Το Resilient Lady έφυγε από τη Γένοβα και πήγε για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο της Fincantieri στο Παλέρμο.
Nick the Greek Posted July 10, 2022 Posted July 10, 2022 Έχει επιστρέψει το πλοίο στη Genova όπου και σιγά-σιγά ολοκληρώνει το fitting out του. Να μια άποψή του πρίν μερικές ημέρες.
Ariadne Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Συγγνώμη για την ερώτηση, αλλά με τέτοια σχέση ύψους-πλάτους, δε θα κουνάει τρομερά; Για σκεφτείτε να έχετε την πιο ακριβή καμπίνα στο ανώτερο κατάστρωμα και να πέσετε σε τρικυμία ...!!!
Nick the Greek Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Εύλογη η απορία σου και ισχύει για όλα τα μοντέρνα κρουαζιερόπλοια. Αλλά ειδικά για τα συγκεκριμένα έχουν και μικρότερο μήκος, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το ερώτημα.
Ariadne Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Δεν ξέρω ... όλος αυτός ο σχεδιασμός των κρουαζερόπλοιων τα τελευταία χρόνια, δε μου κάθεται καλά ...
Petros P Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 Παρθενική άφιξη του RESILIENT LADY σήμερα στον Πειραια . Το κρουαζιερόπλοιο είναι το πρώτο της Virgin Voyages που πιάνει Πειραια , ο οποίος θα είναι και το homeport του για φέτος
margaritis24 Posted May 7, 2023 Posted May 7, 2023 Το βλεπα στις φωτο κ ελεγα σαν ασχημο ειναι αλλα τελικα κ απο κοντα την ιδια εντυπωση μου αφησε
Panagia Ekatontapiliani Posted June 2, 2023 Author Posted June 2, 2023 Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ Resilient Lady στα Χανιά Quote Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 68χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του Κ/Ζ “RESILIENT LADY” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. βόρεια Ακρωτηρίου Χανίων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στη περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 68χρονο ασθενή και τον μετέφερε στον Ενετικό λιμένα Χανίων, από οπού διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ενώ το ανωτέρω Κ/Ζ απέπλευσε για το εγκεκριμένο δρομολόγιο του.
Z.Gk. Posted June 11, 2023 Posted June 11, 2023 Πήγα και εγώ σήμερα να το δω από κοντά. Είναι κακάσχημο. Όμως, ο χρωματισμός του είναι ιδιαίτερος και ταιριάζει, πιστεύω, στην κουλτούρα της Virgin. Τέλος πάντων, είναι θετικό που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως home port!
Nick the Greek Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Η κοροίδία πέφτει σύννεφο, πραγματικά. Κατάπλους στη Μύκονο λίγο πρίν τις 0800 σήμερα το πρωί. Απόπλους στις 1400, δηλαδή 6 ώρες σκάρτες για τον επισκέπτη στο νησί και μέσα στο ντάλα του ήλιου. Προορισμός? Πειραιάς με άφιξη 0400 αύριο το πρωί, δηλαδή το Μύκονος - Πειραιάς 14 ώρες. Φυσικά χεστήκανε αν θα δούν οι τουρίστες τα νησιά και τα αξιοθέατα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να είναι μαντρωμένοι επάνω στο πλοίο και να κάνουν εκεί κατανάλωση.
Strofalos Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Αυτό είναι το point...να μένουν οι τουρίστες μέσα στα πλοία, να καταναλώνουν, να κάνουν δραστηριότητες, ώστε όλα αυτά να φέρνουν λεφτά στο λογιστήριο. Τα νησιά είναι για κράχτης..για να δελεάσουν τον επιβάτη να κόψει εισητήριο. Στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις τι είναι καλυτερο.., να φέρνουν κόσμο τα κρουαζιερόπλοια και να γονατίζουν οι υποδομές των νησιών αφήνοντας απειροελάχιστα χρήματα στην τοπική αγορά ή να μην έρχονται και να ζουν οι ντόπιοι και τουρίστες των νησιών πιο ανθρώπινα.
ΚΑΜΒΥΣΗΣ Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Ως εκ τούτου, με 10,7 κόμβους ανηφορίζει προς Πειραιά ο Ταϋγετ… εε το Resilient Lady 😄
GIANNIS_ Posted July 22, 2023 Posted July 22, 2023 Καλησπερα. Η RL φθανει στη Μυκονο κάθε Παρασκευή πρωι με αναχώρηση το Σάββατο στις 14:00. Επίσης κάθε Δευτέρα πιάνει Σαντορίνη 8 το πρωι με 10 το βράδυ, οποτε σε σχέση με άλλες εταιρείες εδώ πες κάτι γίνεται.
George Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 20 hours ago, Nick the Greek said: Κατάπλους στη Μύκονο λίγο πρίν τις 0800 σήμερα το πρωί. Απόπλους στις 1400, δηλαδή 6 ώρες σκάρτες για τον επισκέπτη στο νησί Μια διόρθωση συναγωνιστή! Έφτασε Παρασκευή περίπου στις 08:00 και έφυγε την επόμενη, το Σάββατο δηλαδή, στις 14:00.
Nick the Greek Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Mea culpa σύντροφοι! Θα κάνω την αυτοκριτική μου και θα επανέλθω θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της Κεντρκής Επιτροπής
Superfast VI Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Ναι το πλοίο έχει διανυκτέρευση στη Μύκονο. Μάλιστα δεν είναι το μόνο φέτος, είναι κάνα δυο (νομίζω της MSC) που κάνουν το ίδιο προφανώς για να έχουν οι επιβάτες την εμπειρία της νυχτερινής Μυκόνου.
nomikos Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 Πολύ ντουμάνι το συγκεκριμένο και σήμερα στη καλδέρα Σαντορίνης. Δε ξέρω,μπορεί να φοράει scrubbers όμως η εικόνα ήταν πολύ άσχημη..
HSC Aries Posted August 19, 2023 Posted August 19, 2023 Ας δούμε ένα βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά
mvin Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Το "ιδιαίτερο" σε εμφάνιση κρουαζιερόπλοιο, την Κυριακή 13/8 στο "μεγάλο λιμάνι"
superfastship Posted August 30, 2023 Posted August 30, 2023 Όμορφο δεν το λες, αλλά σίγουρα έχει κάτι το διαφορετικό. Στον Πειραιά πριν από ένα μήνα.
Nick the Greek Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 On 8/7/2023 at 11:23 PM, nomikos said: Πολύ ντουμάνι το συγκεκριμένο και σήμερα στη καλδέρα Σαντορίνης. Δε ξέρω,μπορεί να φοράει scrubbers όμως η εικόνα ήταν πολύ άσχημη.. Έχεις απόλυτο δίκιο Νομικέ, σήμερα μιλούσα με φίλο στη Μύκονο που έλεγε ακριβώς αυτό, κι ότι οι πέριξ τον Τούρλο ιδιοκτησίες γίνονται δέκτες πολλών παραπόνων για τις εκπομπές καπνού από το πλοίο. Το είδα κι εγώ νύχτα πρίν λίγες ημέρες, έβγαζε πράμα.
Recommended Posts