Jump to content
Shipfriends

ΚΑΜΒΥΣΗΣ

eMembers
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Messinia

Recent Profile Visitors

1,173 profile views
  1. Αχ αυτή η αθάνατη φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία του Blue Horizon χωρίς τον καταπέλτη...
  2. Επιστροφή με δύο φιλμάκια μιας άλλης εποχής από το footageforpro. 1) Γένοβα 1957. Με επιφύλαξη, στο 1:06 πρέπει να είναι το Cristoforo Colombo. 2) Αγία Λουκία 1976. Το σημείο ενδιαφέροντος είναι στο 3:15. Ίσως πρόκειται για το γνωστό σε μας Royal Odyssey, τότε ως Doric για την Home Lines. Ας παρέμβουν οι ειδικοί καλύτερα .
  3. Το "armed guards onboard" στο AIS υπάρχει χρόνια. Το καινούριο φρούτο είναι κάτι "all chinese onboard", "no israel link", "chinese crew", "all china" κλπ...
  4. Να προσθέσω και γω τον οβολό μου από το Ρότερνταμ. Καθιερωμένη αναχώρηση του Britannica για απέναντι στις 14:15. Μετά από ένα διάλειμμα για τηγανητό ψάρι δίπλα στο ποτάμι, παίρνουμε θέση για τις απογευματινές αφιξοαναχωρήσεις. Πρώτη αναχωρεί η πανέμορφη και ανθισμένη μας Τουλίπα για το Felixstowe. Ακολουθεί η -άγευστη κινέζα του Jinling- Scandia Seaways, βάζοντας ρότα για το Immingham. Out of the blue κάνει την εμφάνισή του και το -κατά τα άλλα- συμπαθητικό Misida, λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Πάνω που ετοιμαζόμουν να φύγω μιας και ο παγωμένος αέρας άρχιζε να δυναμώνει, βλέπω στον ορίζοντα το...Horizon. Άλλη όρεξη δεν είχα από το να ανεμοδαρθώ για χάρη ενός Visentini. Έτσι μάζεψα τα μπογαλάκια μου και πήρα το δρόμο για το μετρό της παραλίας του Hook of Holland. Έλα όμως που στα μισά της διαδρομής ένιωσα να με κυνηγούν οι καραβολατρικές Ερινύες, έτσι έκανα την καρδιά μου πέτρα και γύρισα για ένα τελευταίο πλάνο. ΥΓ. Αυτή η πορτάδα πλοίων του Flensburg καθώς και τα "ξαδέρφια" τους από το ναυπηγείο του Odense είναι χάρμα ιδέσθαι. Μακάρι να δούμε κάποιο από αυτά Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια, ως αντικαταστάτη του Jan Sniadecki .
  5. Stena Britannica departing Hoek van Holland for Harwich

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  6. Scandia Seaways departing Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  7. Tulipa Seaways departing Hoek van Holland for Felixstowe

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  8. Tulipa Seaways departing Hoek van Holland for Felixstowe

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  9. ΚΑΜΒΥΣΗΣ

    Misida

    Misida departing Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  10. Stena Horizon arriving at Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  11. Stena Horizon arriving at Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  12. Και στα 3 βίντεο του 1978, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Stella Solaris, μαζί με άλλα κρουαζιερόπλοια της εποχής όπως το Άτλας της Ηπειρωτικής.
  13. @Nick the Greek old school mykonos και τα μυαλά στα κάγκελα. Και το σημερινό βίντεο δυστυχώς υστερεί αρκετά σε ποιότητα, όμως περιλαμβάνει κάποια στιγμιότυπα που αξίζουν. Πρέπει να είμαστε είτε τέλη 80' είτε στις αρχές του 90'. Τα σημεία ενδιαφέροντός μας είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα με το λιμάνι της Μυκόνου σε πρώτο πλάνο. Ακολουθεί το παλιό ρορο Μύκονος στο 1:37. Ύστερα έχουμε Παναγία Τήνου ορίτζιναλ στο 8:02 καθώς και στο 21:45. Πίσω θαρρώ πως είναι το Ιάσων της Ηπειρωτικής, μπορεί και να σφάλλω. Στο 26:48 νομίζω έχουμε Achille Lauro by night, ομολογουμένως στο highlight του βίντεο. 29:52 πάλι λιμάνι Μυκόνου. ΥΓ1: Το βίντεο περιλαμβάνει και ακατάλληλες στιγμές οπότε συνίσταται προσοχή κατά τη θέαση . ΥΓ2: Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε σε έναν ακόμα Πέτρο , στο 1:12
×
×
  • Create New...