Jump to content
Shipfriends

ΚΑΜΒΥΣΗΣ

eMembers
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  1. Επιστροφή με δύο φιλμάκια μιας άλλης εποχής από το footageforpro. 1) Γένοβα 1957. Με επιφύλαξη, στο 1:06 πρέπει να είναι το Cristoforo Colombo. 2) Αγία Λουκία 1976. Το σημείο ενδιαφέροντος είναι στο 3:15. Ίσως πρόκειται για το γνωστό σε μας Royal Odyssey, τότε ως Doric για την Home Lines. Ας παρέμβουν οι ειδικοί καλύτερα .
  2. Το "armed guards onboard" στο AIS υπάρχει χρόνια. Το καινούριο φρούτο είναι κάτι "all chinese onboard", "no israel link", "chinese crew", "all china" κλπ...
  3. Να προσθέσω και γω τον οβολό μου από το Ρότερνταμ. Καθιερωμένη αναχώρηση του Britannica για απέναντι στις 14:15. Μετά από ένα διάλειμμα για τηγανητό ψάρι δίπλα στο ποτάμι, παίρνουμε θέση για τις απογευματινές αφιξοαναχωρήσεις. Πρώτη αναχωρεί η πανέμορφη και ανθισμένη μας Τουλίπα για το Felixstowe. Ακολουθεί η -άγευστη κινέζα του Jinling- Scandia Seaways, βάζοντας ρότα για το Immingham. Out of the blue κάνει την εμφάνισή του και το -κατά τα άλλα- συμπαθητικό Misida, λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Πάνω που ετοιμαζόμουν να φύγω μιας και ο παγωμένος αέρας άρχιζε να δυναμώνει, βλέπω στον ορίζοντα το...Horizon. Άλλη όρεξη δεν είχα από το να ανεμοδαρθώ για χάρη ενός Visentini. Έτσι μάζεψα τα μπογαλάκια μου και πήρα το δρόμο για το μετρό της παραλίας του Hook of Holland. Έλα όμως που στα μισά της διαδρομής ένιωσα να με κυνηγούν οι καραβολατρικές Ερινύες, έτσι έκανα την καρδιά μου πέτρα και γύρισα για ένα τελευταίο πλάνο. ΥΓ. Αυτή η πορτάδα πλοίων του Flensburg καθώς και τα "ξαδέρφια" τους από το ναυπηγείο του Odense είναι χάρμα ιδέσθαι. Μακάρι να δούμε κάποιο από αυτά Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια, ως αντικαταστάτη του Jan Sniadecki .
  4. Stena Britannica departing Hoek van Holland for Harwich

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  5. Scandia Seaways departing Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  6. Tulipa Seaways departing Hoek van Holland for Felixstowe

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  7. Tulipa Seaways departing Hoek van Holland for Felixstowe

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  8. ΚΑΜΒΥΣΗΣ

    Misida

    Misida departing Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  9. Stena Horizon arriving at Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  10. Stena Horizon arriving at Hoek van Holland

    © ΚΑΜΒΥΣΗΣ

  11. Και στα 3 βίντεο του 1978, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Stella Solaris, μαζί με άλλα κρουαζιερόπλοια της εποχής όπως το Άτλας της Ηπειρωτικής.
  12. @Nick the Greek old school mykonos και τα μυαλά στα κάγκελα. Και το σημερινό βίντεο δυστυχώς υστερεί αρκετά σε ποιότητα, όμως περιλαμβάνει κάποια στιγμιότυπα που αξίζουν. Πρέπει να είμαστε είτε τέλη 80' είτε στις αρχές του 90'. Τα σημεία ενδιαφέροντός μας είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα με το λιμάνι της Μυκόνου σε πρώτο πλάνο. Ακολουθεί το παλιό ρορο Μύκονος στο 1:37. Ύστερα έχουμε Παναγία Τήνου ορίτζιναλ στο 8:02 καθώς και στο 21:45. Πίσω θαρρώ πως είναι το Ιάσων της Ηπειρωτικής, μπορεί και να σφάλλω. Στο 26:48 νομίζω έχουμε Achille Lauro by night, ομολογουμένως στο highlight του βίντεο. 29:52 πάλι λιμάνι Μυκόνου. ΥΓ1: Το βίντεο περιλαμβάνει και ακατάλληλες στιγμές οπότε συνίσταται προσοχή κατά τη θέαση . ΥΓ2: Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε σε έναν ακόμα Πέτρο , στο 1:12
  13. Μιας και παλαιότερα αυτό το θέμα κατακλυζόταν από μαρτυρίες για τη φόρτωση από τον πλαϊνό καταπέλτη, ήρθε η ώρα να το δούμε και στην πράξη σε βίντεο. Μύκονος 1985. Το Ναιάς ΙΙ εμφανίζεται στα πρώτα δευτερόλεπτα. Highlight το 50:27
  14. Βρισκόμεθα στη Σαντορίνη, το καλοκαίρι του Eurobasket και του μεγάλου καύσωνος. Στο 3:37 κάνει την εμφάνισή του το Hellas Express ώς ΘΗΡΑ ΙΙ τότε, αμετασκεύαστο πρύμα και χωρίς sponsons. Ακολουθεί στο 5:07 το Σαντορίνη, ενώ δέκα δευτερόλεπτα αργότερα μπαίνει στο πλάνο και το Πάρος.
  15. Μετά από περαιτέρω έρευνα κατέληξα ότι το πρώτο αριστερά στο Μώλο δεν πρέπει να είναι το Diva, αλλά το European Spirit του 1956 που ανήκε στους Αρκουμάνηδες. Αυτή η φωτό νομίζω είναι κατατοπιστική. Όσο για το Radisson Diamond, πραγματικά είχα ξεχάσει τελείως την ύπαρξη αυτού του ιδιαίτερου πλοίου. Νεότευκτο πρέπει να ήταν τότε.
  16. Απόψε έχουμε βίντεο με πολιτική χροιά. Εμάς όμως μας ενδιαφέρουν μόνο τα καράβια. Τέτοια βλέπουμε στο 13:11 και συγκεκριμένα Φαίδρα, Λατώ, Corfu Sea καθώς και ένα ακόμη που δεν μπόρεσα να προσδιορίσω στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας. Μεταβαίνουμε στο 14:47 για να δούμε το Πάτμος στη Ρόδο μαζί με κρουαζιερόπλοια της εποχής. Το ένα είναι το Eugenio C, τώρα για τα άλλα δύο θα ζητήσω να παρέμβουν οι ειδικοί. Ακολουθούν στιγμιότυπα από το Ηράκλειο στο 15:50 με Κάντια/Ρέθυμνο και Ν.Καζαντζάκη/Κινγκ Μίνωα. Για τα άλλα δύο ας παρέμβουν πάλι οι ειδικοί. Το καλύτερο μας το κράτησε η ΝΔ για το τέλος , μιας και αμέσως μετά ακολουθούν πλάνα από το Μώλο της ΔΕΗ, όπου δεσπόζουν αγκαλιασμένα τα ΠΑΡΟΣ/ΝΑΞΟΣ λογικά με σινιάλα Arcadia και τα αντίστοιχα ονόματα που είχαν την εποχή. Στο ΝΜΔ διακρίνεται και το Πολάρις. Όποιος καταφέρει να ξεχωρίσει κάποιο άλλο παστωμένο βαπόρι θα του είμεθα ευγνώμονες. Για τους λάτρεις των παντοφλοειδών, εμφανίζεται μια στην Κάλυμνο κατά το 14:12. Το βίντεο εν συνόλω απευθύνεται και στους μερακλήδες των υποδομών, για να θυμηθούν/μάθουν πώς έμοιαζαν οι δρόμοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας πριν 30 και πλέον χρόνια.
  17. Θαρρώ πως στο 4:35 εμφανίζεται το βαπόρι ως Ciudad de Tarifa.
  18. Λιμάνι Ρόδου 1983 και μπορούμε να δούμε αρκετά από τα πλοία της εποχής, τα οποία εμφανίζονται διάσπαρτα μέσα στο βίντεο. Από Stella Solaris, Ομήρους, Ελύτηδες μέχρι Maxim Gorkiy έχει το μενού. Ακολουθεί λιμάνι Ζακύνθου το 75 με τον Πρωτέα να λιάζεται στο 0:43 και στο 3:12. Κλείνουμε με λίγη Βενετία το 1980. Από το 2:10 και μετά βλέπουμε Πέρλα, Ρομάντσα και λοιπά κρουαζιερόπλοια της εποχής.
  19. Μετά από σύντομη αναζήτηση είδα ότι δεν έχει ξανανέβει στο φόρουμ, οπότε αξίζει να δούμε τον Πειραιά του 1980 με βαπόρια της εποχής, από το αρχείο του footageforpro.
  20. Πάντοτε αναρωτιόμουν ποια θα ήταν η τύχη του εν Ελλάδι με σοβαρό γκαράζ.
  21. Βόλτα μέχρι το Hook of Holland για να πάρουμε την απαραίτητη δόση μας από καράβια. Η ώρα είναι 14:20 και βλέπουμε το Stena Hollandica να αναχωρεί για το Harwich. Περίπου ένα διωράκι αργότερα την ίδια ρότα θα ακολουθήσει και το Suecia Seaways, για το Felixstowe βέβαια, το οποίο όμως λίγο έξω από το λιμάνι θα κάνει στροφή 360 μοιρών και ύστερα θα συνεχίσει το ταξίδι του ( δεν κατάλαβα το λόγο, μπορείτε να δείτε το past track του στο mt και θα καταλάβετε). Τέλος έχουμε άφιξη του Britannica ερχόμενο από (πού αλλού;) το Harwich. ΥΓ 1: Τα δίδυμα Britannica και Hollandica θα μπορούσα να τα φανταστώ στην Αδριατική. Ποιος ξέρει, ίσως σε 15-20 χρόνια, ίσως και σε ένα άλλο σύμπαν. ΥΓ 2: Δυστυχώς οι φωτό δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα. Προσπάθησα να τις επεξεργαστώ λίγο μπας και βελτιωθεί το αποτέλεσμα.
  22. Το Suecia Seaways αναχωρεί για το Felixstowe
×
×
  • Create New...