Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αδυναμία προσέγγισης του Aqua Jewel στη Φολέγανδρο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUAJEWEL» Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (ερχόμενο από Μήλο – Κίμωλο προς Σίκινο – ‘Ιο – Νάξο – Πάρο – Σύρο – Κύθνο - Κέα - Λαύριο), ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Φολέγανδρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.

Στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ οι δύο (02) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα προς επιβίβαση, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

To ΔΤ είναι από το Σάββατο. Σύμφωνα με το track του πλοίου στο AIS, δεν έπιασε και Κέα, ενώ περίμενε καμμιά ώρα έξω από το Λαύριο για να δέσει, προφανώς λόγω του αέρα. Νομίζω δε ότι είχε βγεί και προηγούμενο ΔΤ (δις) για μη προσέγγιση στην Κίμωλο (κάθοδο προς Μήλο και επιστροφή).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA JEWEL» στους λιμένες Θήρας και Ανάφης 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045, ότι λόγω τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, αδυνατούσε να προσεγγίσει τον λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΥ» Θήρας, συνεχίζοντας το δρομολόγιο του για λιμένα Ανάφης.

Λίγη ώρα αργότερα η ίδια Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε εκ νέου από τον Πλοίαρχο, ότι λόγω του υψηλού κυματισμού, το πλοίο αδυνατούσε να προσεγγίσει και τον λιμένα Ανάφης και επρόκειτο να αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΛΟΥΜΠΟ» Θήρας.

Από το «AQUA JEWEL» επρόκειτο να αποβιβασθούν δύο (02) επιβάτες και ένα (01) αυτοκίνητο με προορισμό τον λιμένα της Θήρας, οι οποίοι παραμένουν επί του πλοίου, ενώ από τον λιμένα της Θήρας ανέμεναν προς επιβίβαση έξι (06) επιβάτες και από τον λιμένα Ανάφης ένας (01) επιβάτης.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Aqua Jewel στη Σίφνο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π.11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Σύρο- Πάρο- Σέριφο- Σίφνο- Κίμωλο- Μήλο), ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα προσεγγίσει στο λιμάνι της Σίφνου και θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Κιμώλου.

Στο λιμένα της Σίφνου επρόκειτο να επιβιβασθεί ένας (01) επιβάτης κι ένα (01) Ι.Χ., ενώ στο πλοίο επέβαινε ένα (01) άτομο κι ένα (01) Ι.Χ. προς αποβίβαση, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρεία.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Ερωτηση: το πλοίο γιατί παει επι μονιμου βάσεως με χαμηλές ταχύτητες; Για οικονομία η για κάποιον αλλο λόγο; Σε σύγκριση με το Aqua Spirit ειναι περίπου 4 κόμβους κάτω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά!

Το Jewel πάει με 13 ενώ το Spirit με 14-14,5 συνήθως.

Τα παραπάνω τα έχω μετρήσει πρόσφατα και με GPS πάνω στο πλοίο πέραν του AIS.

 

Γνωρίζει κάποιος τις κανονικές τους ταχύτητες;

Edited by ithermos
Link to comment
Share on other sites

Το Spirit  πήγαινε με 16 κόμβους συνήθως και κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο και πιο σταθερό πλοίο της ΝΕΛ...Μετά βέβαια την ζημιά το βλέπουμε με χαμηλότερη ταχύτητα, κρίμα να μην φροντίζουν αυτό το βαποράκι.....το Jewel εδώ και καιρό μας έχει συνηθίσει σε χαμηλές ταχύτητες και καθυστερήσεις....

Edited by kythnos
Link to comment
Share on other sites

Φιλος που χθες ταξιδευε απο Μυκονο για Συρο μου μετεφερε οτι σημειωθηκαν επεισοδια απο επιβατες λογω του οτι δεν δουλευε ο κλιματισμος του πλοιου και οι τουαλετες ηταν κλειδωμενες με αποδεκτες μελη του πληρωματος που ηταν στη reception και τα οποια εξαφανιστηκαν(μαλλον διαβαζουν opelmano :P  :lol: ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...