Jump to content
Shipfriends

ithermos

eMembers
  • Posts

    367
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ithermos

  1. To ταχύπλοο θεωρητικά ξεκινάει δρομολόγια στην γραμμή του WCJ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, την Παρασκευή 5/4 με ταχύτητες και τιμές WCJ. Φαντάζομαι θα ενθουσιαστούν οι επιβάτες όταν οι 2 ώρες που τους υποσχέθηκαν για την Σύρο γίνουν 2.50, για την Σαντορίνη δεν χρειάζεται να συζητηθεί καν το 4.40 που είναι περασμένο στο σύστημα.
  2. Τα πρωινά μπλουσταρια θα αναχωρήσουν αύριο 1200 αντί για 0730 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οπότε αναμένεται η σχετική γκρίνια κατά τις επιστροφές όπου είναι sold out από Κυκλάδες.
  3. Συνέντευξη του Μιχάλη Ψαρομπά στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
  4. Ταξίδι με το βαποράκι σήμερα 1215 για Αίγινα. Ερχόμενο από Αίγινα, έδεσε μετά από δεξιά στροφή, ξεφόρτωσε πολύ λίγα άτομα και 3 ΙΧ. Για Αίγινα πήρε 13 ΙΧ και κάτι λιγότερο από 100 άτομα. Το γκαράζ του πλοίου θυμίζει παντόφλα με 3 αρκετά στενές γραμμές φόρτωσης, σε όλο το μήκος του, που στα μισά περίπου του πλοίου γίνονται 4 και για λίγο (πλώρα) γίνονται 5. Στο μέσο του γκαράζ υπάρχουν πόρτες δεξιά και αριστερά που σε οδηγούν στο κλιμακοστάσιο, κατεβαίνοντας βρισκόμαστε στο 1ο κατάστρωμα όπου υπάρχουν τα μόνα σαλόνια του πλοίου (λίγο πάνω από την ίσαλο), το πλωριό και το πρυμναίο καθώς και κάποια καθίσματα μεταξύ των δύο σαλονιών. Το μοναδικό μπαρ του πλοίου βρίσκεται στο πλωριό σαλόνι. Τα σινιάλα της Leve Ferries δεσπόζουν ακόμα εδώ κι εδώ. Ανεβαίνοντας από το κλιμακοστάσιο βγαίνουμε στο 3ο κατάστρωμα με κάποια καθίσματα στις πάντες του πλοίου. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να πας από τα δεξιά στα αριστερά, παρά μόνο ανεβαίνοντας η κατεβαίνοντας ένα κατάστρωμα, αναρωτιέμαι τι υπάρχει εσωτερικά στο 3ο κατάστρωμα. Το 4ο και τελευταίο επίπεδο είναι στο ύψος της γέφυρας όπου βρίσκεται το sun deck και πρύμα οι σπαρτιάτικες τουαλέτες όπου μάλλον κάποιος είχε ξεχάσει να ανεβάσει των γενικό των φώτων, καθώς διακόπτης δεν υπήρχε, αλλά και να βάλει σαπούνι στις ανδρικές. Τουαλέτες υπάρχουν και εσωτερικά στο πλοίο. Φύγαμε στην ώρα μας αλλά κινούμενοι με περίπου 11,5 μιλάκια μας πέρασε ο Ποσειδώνας έξω από την Αίγινα και έδεσε πρώτος ενώ εμείς ακολουθήσαμε με 10-15 λεπτά καθυστέρηση. Χωρίς να είμαι γνώστης στα του Σαρωνικού, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το βαποράκι έρχεται μάλλον τελευταίο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Θετική εντύπωση αφήνει η κατάσταση των καταστρωμάτων παρά τα χρόνια του πλοίου και συγκρινόμενο με το νεότερο Απόλλων.
  5. Εάν κάποιος αγοράσει το βαπόρι σε έναν υποτιθέμενο μελλοντικό πλειστηριασμό, υπάρχουν άλλες οφειλές που πρέπει να καλύψει (προς ΝΑΤ κοκ) ή μόνο το τίμημα του πλειστηριασμού και μετά θεωρείται ελεύθερο βαρών; https://www.sealinkhistoricferries.org/ Η όποια προσπάθεια κάνουν οι Άγγλοι συνασθενείς, αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν συγχωρέστε με.
  6. Δεν φαίνεται πάντως να έγινε βάψιμο στα ύφαλα, μάλλον καθαρισμός μόνο. Φαίνεται η διαφορά στο υφαλόχρωμα που βρέχεται και στο άνω στρώμα.
  7. Εδώ βλέπουμε και κάποιες φωτογραφίες από τη Βιολάντω
  8. Σίγουρα μεγαλύτερη κατανάλωση από το Aqua Jewel και τους προκατόχους του στην γραμμή. Στα 30 μίλια καίει 3,8-4 tn/hour, πολύ πρόχειρα να καίει περίπου 2 tn/hour στα 20;;
  9. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Πάρτι θα γινόταν εάν έμπαινε ένα εκ των Δήλος/Πάτμος μόνιμα στη γραμμή. Το Πάρος τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί μικρό για τους περισσότερους μήνες του έτους τόσο σε επιβάτες όσο και σε γκαράζ. Η πλειοψηφία των μεταφορικών της Σύρου βολεύονται με το δρομολόγιo των Δωδεκανήσων.
×
×
  • Create New...