Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το βαπόρι δεν έχει τελειωσει ακόμη την επισκευή του απομένουν κάποιες δουλείτσες απλώς όπως είπες έχει πάει στου Κανέλλου ώστε να ελευθερώσει θέση για το ΧΙΟΣ μιας κι απο φλόγες προφανώς θα έχουν τελειώσει.

Είναι το φετινό πρόβλημα με τις θέσεις μεγάλο στην επισκευαστική ζωνη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aν πάρει άγονη θα δουλέψει στην άγονη κανονικά και θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως μιας και τελειώνει σιγά σιγά την επισκευή σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν ξέρει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Εξπρές Πήγασος σήμερα μεθόρμισε πάλι στο Ν.Μ Δραπετσώνας, γιατί βγήκαν κάποιες εργασίες που ήθελαν χρήση φλόγας (στο κεντρικό λιμάνι απαγορεύονται) και για αυτό θα καθίσει εκεί περίπου 4-5 ήμερες ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ αυτό που ξεκάθαρα είπα! Προσπαθούν να ετοιμαστούν για να αναχωρήσουν Κυριακή από Δραπετσώνα/Πειραιά. Με τα δρομολόγια δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Πήγασος φέτος μου έχει θυμίσει λίγο τη περσινή περιπέτεια του Sardinia Vera, με τις συνεχείς μεθορμίσεις.:D:mad:

Ξεκίνησε από το Ν.Μ Δραπετσώνας για την επισκευή του, μετά ήρθε στο Πειραιά στην Ακτή Ηετίωνα, έπειτα πήγε στο προλιμένα, μετά ξανά στο Ν.Μ Δραπετσώνας και τώρα στην Ακτή Βασιλειάδη (ντοκ 3). Έχει μείνει κανένας άλλος ντοκος??:D:p

Link to comment
Share on other sites

Νωρίτερα που πέρασα μπροστά από το βαπόρι, είδα ότι πήγαιναν τα μέλη του πληρώματος κουβαλώντας ο καθένας τα μπαγκάζια του. Οπότε αναχωρεί σήμερα μάλλον ο Πήγασος.

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Πήγασος δεν έφυγε χθες γιατί ο κ. Επιθεωρητής ήταν απασχολημένος με άλλο πλοίο.

Έπαιζε ένα σενάριο να φύγει σήμερα το βραδύ για τη Καβάλα και να γινόταν η τράμπα στη Καβάλα, αλλά ούτε είναι αυτό σίγουρο γιατί με το απαγορευτικό, δε ξέρουν πότε θα φτάσει εκεί το Εξπρές Σαντορίνη

Link to comment
Share on other sites

Πρώτο δρομολόγιο αύριο για το πλοίο με τελικό προορισμό Θεσσαλονίκη.

Καλό ξεκίνημα και καλές θάλασσες στο πλήρωμά του και καλή δύναμη στη νέα τους γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Καλο ξεκινημα κ απο μενα.Αν και δεν το εχω ταξιδεψει ποτε,πιστευω πως αναβαθμιζει κατακορυφα την συγκεκριμενη αγονη.Αληθεια,για ποσο χρονικο διαστημα θα μεινει?Εχει παρει απευθειας αναθεση απο το Υπουργειο η αν ποτε:rolleyes:επισκευαστει το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ θα δωσει την θεση του:confused:

Link to comment
Share on other sites

Ηρθε στις 21 και κάτι το βράδυ του Σαββάτου απευθείας απο τον Πειραιά και πλαγιοδέτησε στην αμβλεία γωνία με ανοιχτό τον καταπάλτη.

Στις 02.30 ήρθε το Σαντορίνη μέσα σε χαλαζοθύελα και έφυγε αμέσως.

Το πρωί της Κυριακής, της Ορθοδοξίας, η φιγούρα του στο λιμάνι μας θύμισε τις παλιές καλές "ορθόδοξες" μέρες,έστω και χωρίς τον cpt.Βασίλη.

Εφυγε στις 12.00 ακριβώς χωρίς να σφυρίξει για τα νέα του καθήκοντα.

Εύχομαι ολόψυχα να καταθέσει μεθαύριο η εταιρεία του αίτηση,να μην βρεθεί άλλος μειοδότης στον διαγωνισμό της 11ης Μαρτίου γιατί τα βαπόρια έχουν πολύ ψωμί ακόμα να δώσουν.

Και ας καταλάβει η εταιρεία του έστω και αργά ότι δεν είναι κακό να μετέχει στις επιδοτήσεις,αφού έχει διαθέσιμα πλοία.

Κι ας παραδεχθεί το λάθος της,που πούλησε έναντι πινακίου φακής,καράβια σαν το ΑΦΡΟΔΙΤΗ,το ΑΘΗΝΑ,τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, και τόσα άλλα,που αν τα είχε κρατήσει και χρησιμοποιήσει στις άγονες, θα είχε αποσβέσει τα τιμήματα σε μιά χρονιά,θα είχαν δουλειά 200 ακόμα ναυτικοί,το Αιγαίο δεν θα αντιμετώπιζε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιούργησαν τα καράβια του Μανούση κυρίως,

οι νησιώτες θα ταξίδευαν με θαλασσοβάπορα και όχι με σούργελα, χωρίς καθυστερήσεις,βλάβες,δεκάδες ερωτήσεις στη βουλή,συναλητήρια και όλα αυτά που ζούμετα τελευταία 5 χρόνια,θα είχε πάρει ΤΑ δάνεια έναντι των συμβάσεων,δηλαδή ζεστό χρήμα και θα είχε μπεί στο ΧΑΑ απο το 2004-2005.

Ελπίζω και εύχομαι να μην διαψευστώ,αλλά φοβάμαι ότι σ'αυτή την πυραμίδα που στήσανε,η ακτοπλοία θα έχει θύματα.

post-878-128326979345_thumb.jpg

post-878-12832697935_thumb.jpg

post-878-128326979352_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά όλα αυτά που λες για αθηνά, απόλλωνα κλπ.

και πολύ ωραίες οι φωτό!! (8 μήνες έμενα στο βαθύ!)

(Ο πήγασος είναι αφορμή να ξαναπάω στη σάμο, έστω για έναν καφέ!! )

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χτες πάντως που ρώτησα ειδικά για τον πήγασο σε πρακτορείο στη σαλονίκη , φεύγει κάθε δευτέρα στις 17:30 (για σάμο ρωτησα..)

δεν είπαν κάτι για χρονική διάρκεια δρομολογίων..

Link to comment
Share on other sites

Απ ότι πήρε το αυτί μου το βαπόρι κατεβαίνει την Παρασκευή Πειραιά.Εχει ακούσει κανεις σας τίποτα??
Δεν αποκλείεται να σχετίζεται με αυτό ... δηλαδή να αντικατασταθεί από το Πρέβελης...μιας και παραμένει το Λισσός...που θα κάνει και Θεσ/νίκη. Ίσως βέβαια, λόγω του παραπάνω δημοσιεύματος...να βγήκε κάποια φήμη για κάθοδο την Παρασκευή (5+15=20 Μαρτίου).:rolleyes: Συνεπώς, εάν και όταν δούμε το Πρέβελης να ξεμυτάει από τον Σαρωνικό...θα καταλάβουμε.;)
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο σε σημερινές φωτογραφίες κατά την πρωινή του άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Φτάνοντας στο κόκκινο, μπαίνοντας στο λιμάνι "συναντώντας" το ΑΘΩΣ ΙΙ, και δεμένο στον προβλήτα μετά από μία μανούβρα μόλις 2-3 λεπτών.

Φώτο εξαιρετικά αφιερωμένες στον ...συμπάσχοντα (περαστικά μας :D) και ομοιδεάτη Neptune :), αλλά και σε όλους όσους αγαπάνε τον πανέμoρφο ΠΗΓΑΣΟ.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Ορθογραφικό λάθος.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλά το σχόλιο μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Το βαπόρι αυτό έχει γυρίσει όλο το Αιγαίο έχει πάει σε δεκάδες νησιά , βρίσκεται 14 συναπτά έτη στο Αιγαίο δεν παραπονέθηκε κανεις, ούτε καν στον Πειραιά, παρά μόνο στην Καβάλα βρεθηκαν κάποιοι να το βγάλουν προβληματικό.

Ημαρτον που λέει κι ο Γεωργίου!!!

Για να μην πω σε ποιά της φταίνε οι τρίχες:mad:

Link to comment
Share on other sites

Έχω υπάρξει και εγώ μάρτυρας νέφους απο πλοίο που κατα τη διάρκεια πρόσδεσης ή αναχώρησης πραγματικά το μόνο που βλέπεις είναι ένα μαύρο σύννεφο να βρίσκεται ακριβώς πάνω απο το λιμάνι. Βέβαια εξαρτάται απο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή. Σε στιγμές άπνοιας παρουσιάζεται έντονα το παραπάνω φαινόμενο. Η συνοικία της Παλιάς Πόλης πλήτεται πολύ εύκολα από το νέφος αυτό αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω απο το λιμάνι και υπάρχει αρκετή υψομετρική διαφορά με το επίπεδο της θάλασσας. Οπότε όλα αυτά τα καυσαέρια απλώνονται ανάμεσα στα σπίτια. Δεν ξέρω πως είναι η φυσιογνωμία στα υπόλοιπα λιμάνια αλλά γενικά η Καβάλα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και η κλίση ξεκινά πολύ κοντά στο λιμάνι. Έτσι με το κατάλληλο αεράκι όλα μεταφέρονται ανάμεσα στις γειτονίες. Δεν γνωρίζω τι ποσότητα καπνού που βγάζει ο Πήγασος αλλά θα το διαπιστώσω σε λίγες μέρες.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω το πρόστιμο απλά οι ιδιομορφίες της περιοχής εντείνουν το φαινόμενο ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρωντας το λιμανι της Καβαλας προσεξα οτι οταν φυσαει ανατολικα μαλλον διωχνει τον καπνο απο τα σπιτια. Οποτε αυτος που το εγραψε στην "Εβδομη" μαλλον μπερδευτηκε απο τα νευρα του. :D Δεν πειραζει υπομονη. Απο φιλο μου καβαλιωτη παντως (επειδη ο Neptune εχει ακρες παντου) εμαθα οτι τη φασαρια την κανει ενας συνταξιουχος (δε λεω επαγγελμα) ο οποιος εχει προβλημα με ολα τα πλοια που κατα καιρους εχουν περασει απο την Καβαλα. Και το παραδοξο ειναι οτι αργησε να ενοχληθει απο τον Πηγασο ενω τα προηγουμενα που τον ενοχλουσαν τα ειχε ταραξει στις καταγγελιες. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...