Jump to content
Shipfriends

Φάνης Σέμπρος

eMembers
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Φάνης Σέμπρος

  1. Νηρέα το εν λόγω παζλ το είχε ο πατέρας μου στο μαγαζί του (πριν 1-2 χρόνια) αλλά το πήρα χαμπάρι 2 μέρες πριν πωληθεί! (σύμπτωση) Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφια μα το αποτέλεσμα παρα-ηταν οικτρό για να το δημοσιεύσω Στην εικονα, θυμαμαι, έχει αφαιρεθει το "arkadia lines" , αλλά φυσικά κάνει "μπαμ" ότι πρόκειται για τον Ποσειδώνα !
  2. Χωρίς να θέλω να κάνω τον πολύξερο, το ποσο αυτό μού φαίνεται υπερβολικό. Οκ, κατανοώ τη λέξη "κόστος" σαν μισθοδοσία συν έξοδα προς ΝΑΤ κλπ, αλλά, πόσα πια να παίρνει ένας παντελώς ανειδίκευτος? Ή έστω ένας ναύτης? Δρομολογήστε το εσείς και δηλώνω πρόθυμος για πλήρωμα -μιας και πτυχίο δε βλέπω να παίρνω- με 500 ευρώ συν φαγητό, τιμή συζητήσιμη προς τα κάτω. Τέλος, η παραπάνω λογιστική του neptune εμένα μου φάνηκε αισιόδοξη! Και νομίζω πως τα 2.500.000 που υπολογίστηκαν ως αγορά λίγο πάνω από το σκραπ, είναι υπερβολικά. Ρε σα να μου μπαίνουν ιδέες βραδιάτικα!!! *Polmyt και Νηρεα, εγώ πάντως ψάρωσα έστω στιγμιαία!
  3. Ειδικά το 2ο βίντεο -χωρίς να υστερεί το 1ο- είναι η τέλεια μέθοδος αδυνατίσματος. Πριν το δω, ήμουν έτοιμος να καταβροχθίσω 2 πίτσες. Νομίζω πως οι εκφράσεις των προσώπων εκείνων, δύσκολα θα σβηστούν από τη μνήμη...
  4. Proud, σίγουρα πρόκειται για εκείνο το Καμέλια? Είχα ταξιδέψει κι εγώ από Σύβοτα [ή Μούρτο, το ίδιο είναι] για Παξούς κάπου εκέι [86?] και το ξαναείδα [με επιφύλλαξη] 2 χρόνια μετά, στην Κέρκυρα. Έχω 2 σχετικές φωτό, αλλά.... τεράστιες διαφορές -εκτός φυσικά αν μετασκευάστηκε ριζικά από τότε
  5. Ποτέ μου δεν ταξίδεψα μαζί του. Δεν θυμάμαι καν αν τον έχω δει εν κινήσει-πιθανότατα όχι. Θυμάμαι οτι ένα ξημέρωμα του Νοεμβριου 2006, που εφτασα στην αθηνα για κάποια δουλειά, έτρεξα να τον δω, παροπλισμένο. Προσπαθησα να βγαλω και 2-3 άθλιες φωτο, με το Κ750 μου, δεν με αφηνε ενας διοπος.. κατι χαζοέβγαλα. Δεν ξερω τί μαγικό έχει αυτο το Πλοιο.. Δίπλα στο γεωργιος εξπρες, ειδικα κοιτώντας τα απο ψηλά, δείχνει μάλλον μπαούλο. Κι όμως εμένα μού αρέσει περισσότερο!! Ίσως είναι κι αυτό το εκπληκτικό όνομα που πήρε, απο το 87 που πρωτοήρθε και δεν άλλαξε [ουσιαστικα] μέχρι σήμερα. "ΑΠΟΛΛΩΝ".... Πώς γίνεται, ένας άσχετος στεριανός, να ΜΗΝ ερωτευτεί αυτό το έργο τέχνης?...... To νέο το έμαθα πολύ αργά, κατά τις 22:00 απόψε. Ήμουν "τυχερός", μου ήρθε μπαμ και κάτω, χωρίς να προλάβω [για πολύ] να ελπίσω σε πράγματα που δεν γίνονται [βλέπε "θαύματα"]. Και ναι, όσο κι αν πονάει σε κάποιους, μάλλον είναι καλύτερα που έφυγε αυτοδύναμος, παρά ρυμουλκόμενος και σε μαύρο χάλι. Όσο υπάρχουν shipfriends, ο θρύλος του Απόλλωνα θα μένει ζωντανός, θα αρμενίζει στα πέλαγα των ονείρων μας, για πάντα....
  6. δηλαδή, πού να ζητούσα και 2 προπέλες + bow thruster . . . thanx παντως !
  7. Μήπως ξέρουμε ή έστω κάποια εκτίμηση [τάξη μεγέθους] πόσο μπορεί να κοστίζει ένα τέτοιο??
  8. Πρωτοχρονιά με shipfriends και virtual sailor [εβρισκόμενος πολλά ΚΜ μακριά από τη real θάλασσα και real πλοια...] Καλή χρονιά σε όλους !
  9. φίλε το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ εγινε ΑΡΤΕΜΙΣ. Και μετά έγινε temis..._____
  10. λοιπον φίλε, πατας "Ο" , απο εκει την καρτέλα "boat" και ξε-τσεκαρεις το "capsize when tilted" θα προσπαθήσω να επισυνάψω εικόνα, αν οχι, στειλε πμ το μεηλ σου να σου δειξω.
  11. OK!, το έλυσα! το ίδιο ακριβώς πάθαινα και στα [εξαιρετικά!!] θεόφιλος και μυτιλήνη. πας στο options και ξετικάρεις το "capsise when tilted"
  12. δυστυχως και σε μένα τα ίδια με τον dimhaj. ξετσεκάρεται μόνο άμα επιλέξω submerged, αλλα φυσικά αυτο δεν είναι λύση!! Αν βρει λύση κάποιος και για μας τους ...λιγότερο σχετικούς με το σπόρ , αναμένουμε!!
  13. σαφώς!! αλλά εκτός από τιμόνι (που ισιώνει), χανεις κ το προσανάποδα που τυχόν είχες!!
  14. λοιπον, περσυ τον αύγουστο είχα άδεια από δευτέρα εως και Κυριακή, και έπρεπε να ταξιδέψω από Αθήνα για Ηγουμενίτσα. η λογική λύση ήταν να πάω απευθείας με λεωφορείο. η "πολυτελής" λύση ήταν να νοικιάσω αυτοκίνητο. η ...shipfiends' λύση : 2 τραίνα ως την Πάτρα κι απο εκει 8-9 ώρες με την αρχόντισσα ionian queen !! [δεν χρειάζεται φυσικά να πω τί από τα παραπάνω επέλεξα!!!]
  15. χαμογελούσα χτες, διβάζοντας στο τεύχος 100, σελ.74 (αυγουστος 2001, σχεδον 8 χρόνια πριν δηλαδη) σε συνέντευξη του Γιώργου Γιαννουλάτου (ΕΛΜΕΣ) : "Το έχει ακόμα (σσ ο Δ, Αγουδημος το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), αλλά δεν μπορεί πια το καημένο το ΑΤΛΑΣ. Όλα έχουνε τα όριά τους." Μπράβο λοιπόν στο εργαλείο και κυρίως στον κο Αγούδημο ! (κι ας με κατηγορήσει το κοινό! )
  16. Πιστεύω πως αυτό το θέμα "Ρ/Κ ΦΟΥΛΗ(ex Ρ/Κ ΠΟΣΕΙΔΟΝ,ex ST-756)" είναι σημαντικό και ενδιαφέρον και το προτείνω για Θέμα του Μήνα
  17. ε όχι και "ηλικιωμένος" ένας άνδρας 53 ετών ! ! μήπως υπάρχει λάθος στην ηλικία ?
  18. τα ίδια ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ, 13 χρόνια μετά, κάθε φορά που διαβάζω στον "Ε" μαίου 96 το χρονικό της βύθισης, μα δυστυχώς πάντα βυθίζεται... κάτι που δεν τόλμησα ποτέ να πω δημόσια είναι αυτό: (συμπέρασμα μετά από πολλές αναγνώσεις) μήπως δεν ήθελαν και τόσο πολύ να το σώσουν, εκείνο το βράδυ ? ξέρω πως ακούγεται βαρύ, το διατυπώνω όσο πιο διπλωματικά μπορώ. Ευχαριστώ.
  19. αφού συμφωνήσω με τον ΣΕΙΡΙΟ, να προσθέσω πως ίσως ένας τεμαχισμένος ROI να δώσει μια ακόμα -απειροελάχιστη έστω- ώθηση , ώστε να μην θελήσουμε να ξαναδούμε άλλο αγαπημένο βαπόρι σε αυτήν την κατάσταση. (*) (θα μου πείτε, εχουμε δει δεκάδες αγαπημένα μας , μισά, σε διαλυτήριο, αλλά δεν εμπόδισε να "αφήσουμε" και τον ROI να φύγει!!) (*) διακαής πόθος και δεν το κρύβω, να σωθεί τουλάχιστον ένας απόλλωνας!
  20. ΩΠΑ!!! σε τί μοντέλα αναφέρεσαι φίλε?? είναι προσιτά για τους κοινούς θνητούς σαν εμένα?
  21. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
  22. δωστε μαζι, en block, κ τον πηγασο κ τους απολλωνες κ το σαντορινη. μια κ εξω. δεν θα αντξω ξεχωριστους παρομοιους επικηδειους για το καθενα διαμαντι που εμεινε. δωστε τα ολα κ φερτε μας τετραδυμα νταεγου.. κυριοι υπουργοι, κυριοι υπευθυνοι, να τη χαιρεστε τη μεγαλυτερη ναυτιλια παγκοσμιως... Αν και νυχτα, τα παραπάνω τα δηλωνω με πληρη επιγνωση, με καθε ευθυνη κ θαρρος της γνωμης και χωρις να το μετανιωνω (εφ Ανθυπιλαρχος γαρ) τιθεμαι στη διαθεση των μοντερεητορς για οιαδηποτε επιβληθησα ποινη. Φ.Σ.
×
×
  • Create New...