Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επιτελους ομορφυνε λιγο το φορουμ. Αντε πια με τα Ιθακια και τις κονσερβες εδω μεσα :D

ΠΗΓΑΣΕ ΠΗΓΑΣΕ σε παρακαλω ελα λιγο και απο δω να σε ξαναδω :D

Ευτυχως που υπαρχουν ακομη νησιωτες που προτιμουν τον Πηγασο:) απο τα ταχυπλοα που εχουν στις γραμμες τους.Σταθερες αξιες.Νeptune και εγω μαζι σου.Ειναι κριμα και αδικο να παρακαλουν στις Δυτικες Κυκλαδες για τον Πηγασο:rolleyes: και στην Ικαρια-Σαμο να τον αναθεματιζουν τωρα με το εποχιακο ταχυπλοο που μπηκε.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ παιδιά μακάρι η ΠΗΓΑΣΑΡΑ να μείνει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα στην ακτοπλοία μας.Τον έχουμε ανάγκη.

Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της ακτοπλοίας και μακάρι να μείνει και να συνεχίζει να ομορφαίνει τα λιμάνια μας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά και εγώ μαζί σας. Ο Πήγασος όπως και τα υπόλοιπα συμβατικά ομορφαίνουν κατά πολύ τα λιμάνια μας. Τέλος να πω πως και εγώ απεχθάνομαι τα ταχύπλοα καθώς το ταξίδι δεν έχει νόημα αν δεν μπορείς να "μυρίσεις" την θάλασσα, να "νιώσεις" την αλμύρα της και τι στο καλό shipfriends είμαστε να δεν αποζητούμε αυτά τα συναισθήματα :mad:. Τέλος λέω πως μία φορά ταξίδεψα με ταχύπλοο (Αίολος Κεντέρης -the original-) και δεν μπόρεσα να καταλάβω τι κάνει ορισμένους να τα προτιμάνε σε σχέση με τα συμβατικά :) εκτός από την ταχύτητα, που για εμένα δεν έχει κανένα νόημα γιατί οι διακοπές αρχίζουν και τελειώνουν πάνω στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με το Stefanos:). Υπήρχαν πλοία στη HSW που μου άρεσαν πιο πολύ από το Εξπρές Πήγασος.:)

π.χ Παναγία Εκατονταπυλιανή:mad::), Εξπρές Απόλλων, Εξπρές Αφροδίτη, Εξπρές Σαντορίνη

Link to comment
Share on other sites

Για κοριούς δεν έχω ακούσει αλλά ξέρω από προσωπική εμπειρία λόγω των τακτικών μου διαδρομών με αυτό το πλοίο ότι είναι ένα από τα καθαρότερα (αν όχι το καθαρότερο)πλοία της ηλικίας του στον Πειραιά.

Πάντως δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς σε αυτό το φόρουμ με κοριούς και ψείρες.Τα πλοία είναι ένα μέσο μεγάλης μαζικής μεταφοράς οπού θα μπει ο καθαρός ο επιβάτης θα μπει ο βρώμικος θα μπει ο φαντάρος (που στα στρατόπεδα αλωνίζουν οι κοριοί) οπότε αναπόφευκτα θα κουβαλήθουν κάποια από αυτά τα ζωάκια.

Όσο για την ομορφιά του ΠΗΓΑΣΟΣ είναι θέμα γούστου του κάθε καραβολάτρη.

Εμένα ο ΠΗΓΑΣΟΣ όταν τον κοιτάς από πλώρα να μπαίνει στο λιμάνι είναι από τις ομορφότερες εικόνες που βλέπω.Το μόνο που δεν μου πολυαρέσει είναι η πρύμη (όχι όμως ότι είναι και κακάσχημη)κυρίως από τότε που προστέθηκε το ντεκάκι και κάλυψε το ρεμέτζο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι συναδελφοι οι δικια μου γνωμη για την Πηγασαρα ειναι οτι τουτο το πλοιο ειναι καταπληκτικο. Οσο απο ομορφια μην ξεχνατε οτι ειναι ιταλικο αρα εχει ενα ιδιαιτερο στυλ που καποιοι μπορει να μην το καταλαβαινουν. Οι χωροι του ειναι πολυ καλοι τα κυλικεια του μεσα πολυ καλα (καλυτερα σε ποιοτητα απο τα φλοκαφε) μπορεις να κατσεις οπου θελησεις αλλα το ποιο ωραιο μερος να κατσεις με παρεα ειναι στο χορο του σελφ σερβις εκει κοντα στις τηλεορασεις και να καπνιζεις ατελειωτα αφου εκει επιτρεπεται.

Το πιο ωραιο ομως σε αυτο το πλοιο που ισως ειναι και μοναδικο ειναι στην πρυμνη που οταν το πλοιο δενει η φευγει μπορεις να κατσεις διπλα στον αξιωματικο που ειναι υπευθυνος στην πρυμνη να ακους τα κουμαντα ειδικα οταν εχει κακοκαιρια και δυσκολευει το δεσιμο ειναι ολα τα λευτα!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Ο πανέμορφος Πήγασος τον Αύγουστο που μας πέρασε, μπαίνοντας στο λιμάνι του Πειραιά.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη φώτο θα ταίριαζε καλύτερα στην Καλλιτεχνική Γκαλερί, αλλά και στο thread του πλοίου μια χαρά είναι (εκτός βέβαια από την υποχρεωτικά χαμηλή ανάλυση).

Αν βέβαια οποιοσδήποτε φίλος shipfriend την θέλει σε μεγάλη ανάλυση, ας μου στείλει ένα ΠΜ με το email του, για να του την αποστείλω με μεγάλη μου χαρά, και εννοείται βέβαια αφιλοκερδώς. :confused:

post-929-128326968537_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε οποια γραμμη και να παει ο Πηγασος θα ομορφυνει την γραμμη,αρκει να μεινει στην Ελλαδα. Υπαρχουν γραμμες οπως αυτη των Δυτικων Κυκλαδων που οι κατοικοι το αναπολουν παρολα τα πλοια που εχουν μπει στη γραμμη.Σε αντιθεση με τη γραμμη της Σαμου (διευκρινηση μονο της Σαμου) που πλεον ζουν και αναπνεουν για το CE3 και για το μαλλον διερχομενο και για λιγο Μυκονος.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σήμερα συμπλήρωσα 2 βδομάδες στη σάμο.

ταξίδι, τετάρτη 19/09 το απόγευμα, φυσικά με τον υπέροχο πήγασο.

(κάποια σημεία, όπως πχ σκασμένη μπογιά στα ντεκς ή οτι τα ξύλα στις κουπαστές θέλουν λίγη συντήρηση, είναι απλά λεπτομέριες άνευ σημασίας)

σαν πλοίο, όπως τον έβλεπα στο περιοδικό εδώ και 11,5 χρόνια, δεν ήταν και από τα αγαπημένα μου. αυτό που με 'χαλούσε' περισσότερο, ήταν η....κλίση που έχουν τα παράθυρα της γέφυρας (!!!)

[ναι, εγώ προτιμώ κλίση προς τα έξω]

όμως σαν σκαρί πρέπει (δεν είμαι ναυπηγός ωστε να κρίνω) να είναι υπέροχο.

ξεκινώντας από την πλώρη με την απίστευτη κόψη της.

την όλη καμπύλωση του σκάφους.

και τα μη-ασχημα μετασκευασμένα/υπερφορτωμένα ντεκς.λιτά και απέριττα.

όλο το πλοίο μου φαίνεται κομψότατο και υπέροχο.

και το ταξίδι...

αφού απόλαυσα ένα εξαιρετικό δείπνο, (ξανα)βγήκα έξω, πλώρα, κάτω από τη γέφυρα.

ήθελα να ζήσω live, έστω ως επιβάτης, στιγμές που ζούσα ως ..."πλοίαρχος" παίζοντας virtual sailor στον Η/Υ στην καρδίτσα..

να περάσω έξω από την κέα και να μπω στη σύρο..

να δω από μακριά την τήνο και τη μύκονο by night, προσεγγίζοντας την..

και όλα αυτά έχοντας την καταπληκτική θέα του έναστρου ουρανού.

όρθιος μέχρι και στον απόπλου από μύκονο, μετά ξάπλωσα μπροστά από τις τσιμινιέρες, αφήνοντας τη μουσική που εκπέμπαν να με νανουρίσει.

μια καταπληκτική εμπειρία.

εκείνη τη νύχτα ένιωσα πλήρης...δεν ήθελα τίποτα-μα-τίποτα άλλο..

και όπως έγραψα και πριν ένα χρόνο στον "Ε",:

"μετά από όλα αυτά, πώς να ΜΗ γίνει καραβολάτρης ένας στεριανός?"

το ταξίδι τελείωσε.η σκληρή καθημερινότητα στα τανκς της 79ΕΑΡΜΕΘ άρχισε..

(τουλάχιστον ως ΔΕΑ(ΤΘ) μπορώ να βλέπω τα βαπόρια σχεδόν κάθε μέρα)

το ταξίδι τελείωσε...δεν τράβηξα καμία φωτογραφία και κανένα βίντεο...

αλλά το κράτησα μέσα μου, δικό μου...για πάντα.

Σ'ευχαριστώ πολύ, υπέροχε πήγασε!..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aπο αυριο Τεταρτη το πλοιο δενει.Το ερωτημα ειναι μεχρι ποτε και σε ποια γραμμη θα ξαναβγει. Μακαρι να μεινει στη χωρα μας κ να παει Δυτικες Κυκλαδες. Γενικα οι Κυκλαδες το χρειαζονται.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι τα μεχρι τωρα σχεδια ειναι να κανει την επισκευη του να κανει μετα Ικαρια Σαμο την επισκευη του Ν ΧΙΟΣ του οποιου το κενο θα αναπληρωνει το Ν ΜΥΚΟΝΟΣ και οταν επανελθει το Ν ΧΙΟΣ τοτε να μεταφερθει στο κλασικο βραδινο της Παροναξιας που εχει η Hellenic τα καλοκαιρια. Αλλα μεχρι να γινουν ολα αυτα εχουμε μελλον και πολλα μπορει να αλλαξουνε

Link to comment
Share on other sites

Ο Πηγασος οπως ειπατε αυριο Τεταρτη σταματαει για την ετησια επιθεωρηση του και στις 7/1/2008 θα επανελθει ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ στη γραμμη της Ικαριοσαμιας.

Παρα τις προβλεψεις ορισμενων φιλων το πλοιο εβγαλε τη χρονια χωρις προβληματα και ανεκτελεστα δρομολογια λογω βλαβων.Τελικα ο νεος ειναι ωραιος αλλα ο παλιος ειναι αλλιως.

Link to comment
Share on other sites

Όντως ο ΠΗΓΑΣΟΣ έβγαλε μια χρονιά άκρως επιτυχημένη χωρίς βλάβες,με ΜΗΔΕΝ καθυστερήσεις ακόμα και στο φούλ της δουλειάς και με υψηλότατoυ επιπέδου service και καθαριότητας.

Καλή ξεκούραση στο πλήρωμά του με την ευχή να επανέλθει σύντομα στην ακτοπλοία μας σε όποια γραμμή κι αν είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο καινούριο τεύχος του ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ γράφει ότι ενώ αρχικά ο "ΠΗΓΑΣΟΣ" ήταν δηλωμένο για Παροναξία, μάλλον πάει για αμοιβό ή σε άλλη εταιρία για Δ.Κυκλάδες!!!!!!! Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το πει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Τώρα που φαίνεται ότι το Νήσος Μύκονος μένει στην Ικαρία Σάμο και το Νήσος Χίος στη Χίο Μυτιλήνη, το Εξπρές Πήγασος τι θα απογίνει?? Γιατί σύμφωνα με τα «παλιά χαμπάρια» έλεγαν ότι μετά των Θεοφανίων το πλοίο θα είναι έτοιμο.

Θα το δούμε σε καμία Παροναξια ή στη ντάνα για αμοιβό πλοίο??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...