Jump to content
Shipfriends

To καμαρι της ραφηνας


ποιο ειναi το καμαρι της ραφηνας??  

3 members have voted

  1. 1. ποιο ειναi το καμαρι της ραφηνας??

    • Το Superferry II ?
    • H Πηνελοπη Α ;
    • O Θεολογος Π;
    • Το Αqua Jewel

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

ειπα να κανω ενα sondage για το δημοφιλεστερο πλοιο της ραφηνας. εννοειται οτι μιλω για εν ενεργεια συμβατικο και για τη γραμμη ανδρο-τηνο-μυκονο.

αρχικη σκεψη ηταν να κανω το δημοφιλεστερο της γραμμης πατρα σαμη ιθακη:D, αλλα εκει λογω της υπαρξης μιας υποψηφιου:P, θα ειχαμε ποσοστα Saddam Hussein (100% επαιρνε)

Link to comment
Share on other sites

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ φυσικα γιατι ειναι το πιο καινουργιο ferry και καταφερε να σταθει στην γραμμη με αντιπαλους που εχουν γραψει ιστορια;)....και γιαυτο καλο θα ειναι,επιτελους αυτοι οι αντιπαλοι να μεινουν και στην ιστορια(καλα ηταν πια:rolleyes:)να ησυχασουμε απο τα σουπερ-υπερφερυ και πηνελοπες Αντε γεια:D

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που μπορείς να ψηφίσεις. Μία είναι η καραβολατρική/συναισθηματική οπότε εκεί θα ψήφιζα την αειθαλή, πανέμορφη και all time classic ΠΟΠΑΡΑ. Υπάρχει η απρόβλεπτη που πάντα δίνεται στο κάτι διαφορετικό, οπότε εκεί θα ψήφιζα τη μικρή γοργόνα, AQUA JEWEL. :P

Υπάρχει η ιστορική/αδιαμφησβήτητη που λέει ότι το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ είναι το πλοίο που θα θυμούνται όλοι και για πάντα. Και φυσικά υπάρχει η αντικειμενική, η οποία λέει ότι το έτος 2009 το πλοίο που μακράν κάνει τη διαφορά στη Ραφήνα είναι ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ τον οποίο και ψηφίζω αν και σαν σκαρί δεν μου αρέσει καθόλου. Τον ψηφίζω και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι, καλύτερα μετασκευασμένοι, ΘΕΟΛΟΓΟΙ ;)

Link to comment
Share on other sites

αρχικη σκεψη ηταν να κανω το δημοφιλεστερο της γραμμης πατρα σαμη ιθακη

Γιατι οχι;;:confused:

Χωρις πολλη σκεψη, ψηφισα το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ απο καθαρα καραβολατρικη αποψη. Τα εχουμε πει χιλιαδες φορες τα καλα του...
Μια απ τα ιδια με καλυψες απολυτα.
Link to comment
Share on other sites

Επειδη η δημοσκοπηση ρωταει ποιο ΕΙΝΑΙ και οχι ποιο ΗΤΑΝ το καμαρι ψηφιζω Θεολογος Π που ειναι καινουριο γρηγορο καθαρο με καλο γκαραζ ανηκει σε μια σοβαρη εταιρια. Δεν ειναι ποιο ομορφο ουτε απο την Πηνελοπη ουτε απο το Σουπερφερρυ μπορει ακομα και απο το Ακουα αλλα αν ηθελα να ταξιδεψω με καποιο με αυτο θα πηγαινα.;) (στα αλλα εχω μπει :D:D)

Link to comment
Share on other sites

Ma ti dilimata ine afta proi proi...?;). Ine sa na se rotane poio ap' ta paidia sou theoris kalytero!Anyway...Prosopika tha symfoniso apolyta me ton George me mia mikri diafonia os pros to Aqua Jewel to opoio pano apo ta 5 beaufort leitourgei san to elliniko kratos. Epidi omos i leksi 'kamari' emperiexei polla yponoimata kai den einai kathara texnokratikis yfis, nomizo oti to Superferry II tairiazei kalytera. So, one vote for the blue.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ψήφισα AQUA JEWEL λόγω των πολλών ανοιχτών καταστρωμάτων του, το πολύ σημαντικό πλεονέκτημά του να επιτρέπει σε επιβάτες πρόσβαση πάνω από τη γέφυρα (εξαιρετικά σπάνιο στα καράβια σήμερα) απ' όπου έχεις θέα προς όποια κατεύθυνση και να δεις, και επιπλέον ότι βρε παιδί μου, καταλαβαίνεις θαλασσινό ταξίδι μαζί του... Νιώθεις την αλμύρα όπως παλιά! :-) :-)

Link to comment
Share on other sites

...Epidi omos i leksi 'kamari' emperiexei polla yponoimata kai den einai kathara texnokratikis yfis, nomizo oti to Superferry II tairiazei kalytera.

Συμφωνώ με τον φίλο Superfast VI. Και μάλιστα ...είχα συμφωνήσει μαζί του πριν καν διαβάσω το μήνυμα του :D, διαβάζοντας τις πρότερες τοποθετήσεις των άλλων φίλων.

Η δημοσκόπηση -με τον τρόπο που τίθεται- νομίζω ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής άλλου πλοίου εκτός του Superferry, και ως εκ τούτου στερείται λόγο ...ύπαρξης (sorry φίλε μου proud :)). O τίτλος της μας ρωτάει ποιό πλοίο είναι το "καμάρι" της Ραφήνας, και το εισαγωγικό ποστ μας ρωτάει ποιό το "δημοφιλέστερο". Ε, αντικειμενικά, το Superferry είναι το καμάρι και το δημοφιλέστερο πλοίο της Ραφήνας, το πλοίο που γνωρίζει (και αναγνωρίζει) ο περισσότερος κόσμος, το πλοίο που προτιμούν οι περισσότεροι για να ταξιδέψουν (εξ' όσων τουλάχιστον γνωρίζω), το πλοίο που "ακούγεται" δικαίως ή αδίκως περισσότερο από τα άλλα τρία.

Αν η ερώτηση ήταν ποιό πλοίο της Ραφήνας είναι το καλύτερο, το γρηγορότερο, το ποιό σύγχρονο, το πιό αξιόπιστο, το ποιό καραβολατρικό, ίσως και να ψήφιζα κάποιο άλλο (που και πάλι δεν το νομίζω :P:D). Έτσι όμως όπως τίθεται, η επιλογή είναι μονόδρομος : SUPERFERRY II, ο βασιλεύς της Ραφήνας :).

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζω την Πόπη για δύο λόγους:

1. Επειδή το ταξίδεμά της στον καιρό δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο

2. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι ζογκλερικό μπορεί να σκαρφιστεί ο Βελλαλόπουλος (πχ είσοδο στην Τήνο με την την όπισθεν και 180 μοίρες στροφή με ήδη δεμένο μέσα το speedrunner III)

Αν και γριούλα είναι το μόνο πλοίο που μου εμπνέει εμπιστοσύνη (ειδικά μετά την συνταξιοδότηση του καπετάν Κώστα Τζώρτζη).

Link to comment
Share on other sites

Για πολλούς και διαφόρους λόγους που έχω εκθέσει αναλυτικά εδώ και χρόνια,:rolleyes: αποφάσισα ώριμα...και ψήφισα υπεύθυνα.;) Superferry II, γιατί έτσι μας αρέσει.:)

ΥΓ. Καμάρι, το: κάτι το ωραίον που χαίρεσαι να το βλέπεις, να το καμαρώνεις (κν Σουπερφεράκλα:D)

Link to comment
Share on other sites

ευτυχως δεν εχουμε φιλιππινεζους τουριστες:P, αλλα μονο μεταναστες.:D

φανταζεστε να επρεπε να πεισεις τους ταξιδιωτικους πρακτορες των φιλιππινων οτι το καραβι φετιχ της ραφηνας ειναι ενα... superferry:D

Link to comment
Share on other sites

superferry 2 και απο εμενα...γιατι παραμενει μια διαχρονικη αξια, γιατι εγινε το πλοιο-προτυπο για τον επιβατη και επειδη παραμενει στην ιδια -αψογη - κατασταση, οπως ακριβως οταν πρωτοδρομολογηθηκε, τον ιανουαριο του 1993....;)

Υ.Γ. Μηπως θα επρεπε να κανουμε και ενα αλλο γκαλοπ, για το ποιο ειναι διαχρονικα το καλυτερο βαπορι που περασε απο την γραμμη ?εκει νομιζω θα γινει γερη μαχη !!!!:)

Edited by polmyt
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

...Μηπως θα επρεπε να κανουμε και ενα αλλο γκαλοπ, για το ποιο ειναι διαχρονικα το καλυτερο βαπορι που περασε απο την γραμμη ?

Φίλε μου valencay με το ιστορικότατο nickname σου, και το πανέμορφο avatar σου, είμαι πολύ περίεργος τι θα ψήφιζες σε μία τέτοια δημοσκόπηση !!! :D

...ΑΥΤΟ κι αν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ποιο είναι το διαχρονικά καλύτερο βαπόρι που πέρασε από τη Ραφήνα?? ;-)

Καθόλου μα καθόλου ενδιαφέρον φίλε μου rafina lines... :rolleyes:

To αποτέλεσμα θα ήταν εκ των προτέρων γνωστό. :D

Αν μάλιστα ετίθετο και ο προσδιορισμός "μακροβιότερο", μην τα συζητάς...

Τριάντα δύο :eek: ολάκερα χρόνια είχε ο βάπορας στην Ραφήνα. :D

Link to comment
Share on other sites

Μηπως θα επρεπε να κανουμε και ενα αλλο γκαλοπ, για το ποιο ειναι διαχρονικα το καλυτερο βαπορι που περασε απο την γραμμη ?
Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να τελειώσει πρώτα αυτή η ψηφοφορία...να δούμε πρώτα εάν θα έρθει κανένα νέο πλοίο....και με τον νέο χρόνο με την ησυχία μας...ξαναψηφίζουμε...το Superferry II.:P
Link to comment
Share on other sites

σαν θρυλο κ μονο θα ψηφισω τον βαπορα της γραμμης το σουπερφερρυ δηλαδη...αλλα βεβαια εχω τους ενδιασμους μου για την ψηφο!σαν ομορφια κ σαν ταξιδι μακραν η ΠΟΠΗ κ τα ξαδελφια ταξιδευουν καλυτερα κ ρεμετζαρουν καλυτερα αλλα ηταν πισω εσωτερικη διακοσμηση... ο θεολογος καλος ειναι αλλα οταν τον κοιτας απο την προβλητα κ λες με ποιο να παω σαν καραβολατρικη αποψη πας με τα υπολοιπα...για το AQUA πιστευω οτι ταλαιπωρει κ ταλαιπωρειται στην γραμμη αυτη με τις θαλασσες που τρωει

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισά κι εγώ , κι επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται ψήφισα ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.

Επειδή κυρίως έχει τον Κώστα Βελλαλόπουλο στα χειριστήρια, επειδή είναι το πιο καλοτάξιδο , επειδή έχει το άρωμα της παλιάς ακτοπλοίας, επειδή είναι άσπρο, επειδή το γουστάρω να ακούω τόν ήχο ατης τσιμινιέρας όταν ο καπτα Κώστας κάνει βεντάλιθες τα χειριστήρια...

Γενικά όταν ταξιδεύω από Ραφήνα εδώ και πολλά χρόνια η επιλογή μου είναι μονόδρομος για το ταξίδι μου και περιέχει σχεδόν πάντα ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρωσοπικα ψηφιζω ΘΕΟΛΟΓΟ. Γιατι αυτα τα παγκακια στον καθρεφτη κατω απο τη γεφυρα ειναι ολα τα λεφτα.Καλο το ferry χρονια στη γραμμη αξιοπιστο καθαρο εχει γραψει πολλα μιλια στη γραμμη οταν αλλες εταιρειες πηραν τα βαπορια και εφυγαν το ferry με διπλα δρομολογια κρατησε τη γραμμη.Η Ποπαρα μια απο τα ιδια με το ferry και κερδισε πολλυ κοσμο λογο της αποχωρησης του Cpt Κωστα απο το ferry.Βαπορια ομως που ειναι 30+ ετων και που μοιραια καποια στιγμη θα ερθει και η ωρα της αποσυρσης.Το AQYA καλο αλλα λιγο για τη γραμμη ισως να του πηγαινε καποια γραμμη απο τις αγονες ενδοκυκλαδικες (για εκει ειχε σχεδιαστει αρχικα) μιας και η ταχυτητα του και το μεγεθος του ειναι τα ιδανικα.Αυτα για να δικαιολογησω την αποψη μου για τον ΘΕΟΛΟΓΟ ο οποιος πιστευω οτι εχει μελλον στη γραμμη. Ποιος ξερει μπορει σε 30 χρονια να σπασει το ρεκορ του ΠΟΡΤΟ-ΛΑΦΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Από άποψη μέλλοντος΄ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π έχει το πιο πολύ.Νέο βαπόρι , εξαιρετική μετασκευή, τρομερό γκαράζ, με την είσοδό του αναβάθμισε πολύ την γραμμή κι έφερε νέα δεδομένα.

Απλά σε αυτή την γραμμή από ανέκαθεν έπαιζαν ρόλο κι οι προσωπικοί δέσμοί του καθενός με ένα πλοίο.;)

Link to comment
Share on other sites

Λεπόν,δεν έχω πάει ποτέ στη Ραφήνα,οπότε δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με τα εν λόγω πλοία,οπότε η δική μου ψήφος πάει αμιγώς καραβολατρικά(και καλά κάνει:D).Όπως καταλάβατε λοιπόν,το δίλλημα μου ήταν Superferry 2 ή Πηνελόπη Α.Και τελικώς,η ψήφος μου πάει στη Λόπη,γιατί έχει φάει λιγότερη μετασκευή(και μετασκευή που να το ασχημαίνει) απο τον έτερο βάπορα,έχει το "αβαντάζ" να ταξιδεύω με το αδελφάκι του χρόνια και να έχω την καλύτερη των απόψεων(ενώ με το αδελφό του Superferry 2 ελάχιστες φορές έτυχε) και επειδή είναι πανέμορφη!;).

Υστ:Τελικά η ψήφος δεν ήταν μόνο καραβολατρική,αλλα και ολίγον εγκάθετη:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...