Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες θα ισχύσει και στη χώρα μας η καπναπαγόρευση.

Υποθέτω ότι οι διατάξεις του σχετικού νόμου θα έχουν ισχύ και στους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων ή αυτοί εξαιρούνται? Φυσικά τα πλοία έχουν συγκεκριμένους χώρους καπνιζόντων/μη καπνιζόντων, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα ποσοστά που καταλαμβάνουν δεν συμβαδίζουν με τα προβλεπόμενα από το νέο νόμο.

Έτσι για την κουβέντα να αναφέρω ότι το πρώτο και ίσως και μόνο πλοίο για μη καπνιστές ήταν το Carnival Fantasy πριν 8-10 χρόνια, με το εγχείρημα να εγκαταλείπεται αρκετά σύντομα από την εταιρία.

Κάποιος πιο σχετικός?

Link to comment
Share on other sites

σημερα σε δυο διαφορετικους ραδιοφωνικους σταθμους που ασχολουνταν με την καπνοαπαγορευση ειπαν ξεκαθαρα οτι απαγορευεται σε ολους τους εσωτερικους χωρους των πλοιων (στα ferries αναφεροταν, οχι στα OBOs:D)

τωρα στην ελλαδα ζουμε, οπου καθε θαυμα κρατα 3 μερες

Link to comment
Share on other sites

Η σουπερφαστ στο σαιτ αναφερει

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον υπ’ αριθμό 3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από 1ης Ιουλίου απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους και στις καμπίνες των πλοίων. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων.

φανταζομαι αυτο θα ισχυει σε ολα τα πλοια.

Link to comment
Share on other sites

ήδη από καιρό σε πολλά πλοία έχει απαγορευτει το καπνισμα στους εσωτερικους χωρους σε κάποια απο αυτα δε είχαν κανει κατι μικρους χωρους με ιονιστες για να πανε να καπνιζουν οι θεριακληδες.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειμαι καπνιστης, ειναι ζητημα αν εχω καπνισει καμια 15ρια τσιγαρα στη ζωη μου και αυτα μισα στο λυκειο. πιστευω ομως οτι πολυ δυσκολα στην ελλαδα θα μπορεσει να κυριαρχησει μια αντικαπνιστικη νοοτροπια τετοια, ωστε να γινεται σεβαστο το δικαιωμα του μη καπνιστη σε καθαρο αερα στο χωρο που δουλευει ή διασκεδαζει. ειμαι σιγουρος οτι και στα πλοια θα γινονται τα στραβα ματια (ειδικα το χειμωνα που θα ειναι ολοι μεσα) και στα εστιατορια και στα κεντρα κλπ. χρειαζονται πολυ αυστηρα μετρα που θα προκαλουν δυσαρεσκεια και δε νομιζω οτι εχουν τη διαθεση να συγκρουστουν για να τα επιβαλουν. να δω να πεφτει προστιμο σε εταιρεια (και οχι σε πλοιαρχο) επειδη καποιος καπνισε εντος του πλοιου ή να δω να κλεινει μαγαζι της παραλιακης επειδη δεν τηρηθηκε ο νομος και ας παει και το κεφαλονια για σκραπ:D

Link to comment
Share on other sites

Εγω που ειμαι καπνιστης,δεν ανησυχω για την Ελλαδαρα μας:DΦανταστειτε τωρα να πηγαινεις μπουζουκια και να μην μπορεις να καπνισεις:eek:...ε δεν υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει το συγκεκριμενο μετρο οπως στην Ευρωπη.Τα ιδια ισχυουν και για τα καφε-μπαρ,οποιος 'τολμα' ας κοψει το τσιγαρο και θα κανει 'χρυσες' δουλειες:D

Για τα πλοια παλι,αν δεν εχει ενα σαλονι για καπνιστες,βλεπω πληρωμα και επιβατες να τρωνε προστιμα με το τσουβαλι:P

Τεσπα,οπως προειπα,στην Ελλαδα ζουμε dont worry;)

ΥΓ.Ευχομαι να γινουν καποια στιγμη,μαγαζια ,ΜΟΝΟ για καπνιστες,να δουμε ποια θα ειναι τα αδεια και ποια τα γεματα!

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ.Ευχομαι να γινουν καποια στιγμη,μαγαζια ,ΜΟΝΟ για καπνιστες,να δουμε ποια θα ειναι τα αδεια και ποια τα γεματα!

Προβλεπεται τα καταστηματα κατω των 70τμ να ειναι ειτε αποκλειστικα για καπνιστες ειτε αποκλειστικα για μη καπνιστες οποτε δεν θα αργησει να γινει αυτο που λες.

Απο την στιγμη ομως που θεσπιστηκε νομος με αναλογο προστιμο θελω να πιστευω οτι θα τηρηθει σε γενικες γραμμες. Ε θα φανε οι παραβατες απο μερικα 50αρια προστιμο ε μετα θα το σκεφτονται να το αναψουν:D

Link to comment
Share on other sites

Η σουπερφαστ στο σαιτ αναφερει
Εγω που ειμαι καπνιστης,δεν ανησυχω

ΥΓ.Ευχομαι να γινουν καποια στιγμη,μαγαζια ,ΜΟΝΟ για καπνιστες,να δουμε ποια θα ειναι τα αδεια και ποια τα γεματα!

Ήδη η παραπάνω ανακοίνωση ακούγεται και στα πλοία της BSF. Το ενδιαφέρον είναι ότι μιλάει για "καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων" και όχι σε όλα τα ανοικτά καταστρώματα.

Οπότε,NHSOS XIOS, εάν θέλεις να πηγαίνεις στο νησί σου με Blue Star:rolleyes:...θα πρέπει να το κόψεις το ρημάδι.:D

Link to comment
Share on other sites

....ΥΓ.Ευχομαι να γινουν καποια στιγμη,μαγαζια ,ΜΟΝΟ για καπνιστες,να δουμε ποια θα ειναι τα αδεια και ποια τα γεματα...

Ο μετριοπαθής και συμβιβαστικός Καθηγητής της προληπτικής Ιατρικής Γ. Τούντας υπολογίζει ότι οι ευθέως οφειλόμενοι στο κάπνισμα θάνατοι στην Ελλάδα, υπολογίζονται σε 2000 ετησίως (εξαιρούνται οι παθητικοί καπνιστές και θάνατοι από νόσους όπου το κάπνισμα ενοχοποιείται μαζί με άλλους παράγοντες).

Εσείς τι λέτε, τι έχει σημασία να κάνουμε καταμέτρηση άδειων και γεμάτων τραπεζοκαθισμάτων ή να σώσουμε τις περισσότερες από τις 2000 αυτές ζωές, κάνοντας ταυτόχρονα τεράστια οικονομία στο σύστημα Υγείας (ο ασθενής τον τελευταίο χρόνο της ζωής του κοστίζει σε φάρμακα, περίθαλψη κλπ, όσο αυτός ο ίδιος αν δεν κάπνιζε....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Γεωργιε,περιμενα την απαντηση σου:D,γιατι ξερω πως προκαλεσα με τα λεγομενα μου.

Κοντα στους 2000 νεκρους εχουμε ετησιως απο τροχαια,τι πρεπει να κανουμε,να βαλουμε κοφτη στα 50χιλιομετρα σε ολα τα αυτοκινητα η να περιοριζεται η κυκλοφορια στα εθνικα δικτυα?

Συμφωνω οτι το τσιγαρο ειναι ακρως επιβλαβες για ολους(καπνιστες κ μη)αλλα διαφωνω με το 'πνευμα' του νομου:γιατι μικρα δωματακια για τους καπνιστες,γιατι εξω στο κρυο οι καπνιστες,γιατι οταν ταξιδευω με το πλοιο πρεπει να βγαινω εξω και να τρωω την θαλασσα?Γιατι μονο τα μικρα καταστηματα μπορουν να ειναι only smokers.Το ολο σκεπτικο ειναι:'θα σε αναγκασουμε να το κοψεις',κι αυτο το αναγκασουμε,ειναι που δεν μου αρεσει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αν και δε το κρύβω ότι μου αρέσει σαν γεύση (ναι ναι),ποτέ δε κάπνισα τακτικά και σχεδόν ένα εξάμηνο δεν το έχω ξαναβάλει στο στόμα μου και σκοπεύω να παραμείνω έτσι.

Όσοι έχετε βρεθεί σε μπαρ, εστιατόρια (δε θα μιλήσω για άλλους κοινόχρηστους χώρους) στο εξωτερικό θεωρώ ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη και άκρως απολαυστική. Πού ακούστηκε έξοδος στην Ελλάδα και όταν γυρνάς σπίτι να μην μυρίζεις τσιγαρίλα? Δε θα ξεχάσω ποτέ σε club στο εξωτερικό πόσο παραξενεύτηκα όταν πήρα μια βαθιά ανάσα και δεν δάκρυσα ή πόσο απολαυστικό είναι το φαγητό όταν δίπλα σου δεν καπνίζουν σχεδόν οι πάντες.

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση και στη χώρα μας, σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Λάθος είναι η εξαίρεση με τα 70τ.μ.. Θα πρέπει το κάπνισμα να απαγορευτεί σε όλους τους χώρους, ενώ με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ευνοεί τους μικρούς χώρους.

Όσο για τα πλοία? Οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να είναι για καπνιστές, ενώ τα σαλόνια να είναι smoke-free.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι δεν θα γίνουν και πολλά.Τώρα στην αρχή που είναι και καλοκαίρι θα υπάρχουν λύσεις , μόλις όμως χειμωνιάσει θα καταλαγιάσει η ιστορία.Βασικά πιστεύω ότι στα βαπόρια πρέπει να υπάρχουν θέσεις για καπνιστές και μη καπνιστές κι απλά να τηρούνται. ή έστω κάποιοι συγκεκριμένοι χώροι που θα είναι για κάπνισμα.

Καλώς ή κακώς οι καπνιστές αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών που μπορεί να φτάνει και το 40% οπότε δεν μπορεί να τους ξορίζεις στο κατάστρωμα χειμωνιάτικά μέσα στην θάλασσα.

Αφήστε που είναι σαν να εθελοτυφλούμε όταν μας πειράζει μόνο το τσιγάρο και δεν μας πειράζει το τελειωμένο αυτοκίνητο που βγάζει ντουμάνι απο την εξάτμιση, τα χιλιάδες ταξί που λειτουργούν όλη την ημέρα στην Αθήνα και βγάζουν μαύρο φρεσκότατο καπνό,...

Απλά σκοπός του κράτους σε αυτή την περίπτωση είναι να εναρμονιστεί με τις ντιρεκτιβες της Ε.Ε

Κατά βάθος δεν νομίζω να θέλει , διότι μια πιθανή μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων θα επιφέρει σημαντικές ζημιές στα έσοδα του κράτους μιας και το χαράτσι του φόρου σε τσιγάρα , ποτά είναι σεβαστό κι άκρως επικερδές για το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

Katarxin, aneksartitos tis apagorefsis to kapnisma mesa se opoiodipote meso metaforas, epomenos kai se kathe idous ploio, ine aparadekto kai tha eprepe na ixe apagoreftei etsi kai allios. Oso gia to thema ton esodon tou kratous apo to foro sta tsigara, exei apodeixthei me erevnes oti oi apoleies se xrima gia tin perithalpsi asthenon ton opoion i pathisi exi amesi sxesi me to kapnisma alla kai oi thanatoi logo tou kpnismatos stoixizoun pollaplasia. Giafto kai lamvanontai afta ta metra apo tin EE.

Link to comment
Share on other sites

Όντας καπνιστής και ζώντας το αντικαπνιστικό μέτρο απο τον Ιούλιο του 2007 που εφαρμόστηκε εδώ στην Βρετανία μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την απαγόρευση αυτή. Μπαίνεις σε ένα μαγαζί και δεν μυρίζει τσιγαρίλα. Κάθεσε πόσες ώρες και διασκεδάζεις και όταν γυρνάς σπίτι δεν μυρίζουν τα ρούχα σου σαν να είσαι καπνιστό μπέικον. Βέβαια δεν είμαι και μανιακός καπνιστής οπότε αν δεν καπνίσω για κάποιες ώρες δεν θα με πιάσουν τα νεύρα μου. Είναι ενοχλητικό ειδικα το χειμώνα να θέλεις να καπνίσεις και να πρέπει να βγείς στη βροχή και στο κρύο αλλά κρατάω τα οφέλη και παραβλέπω τις δυσκολίες. Τι καλά μαθαίνει ο Έλληνας στην απαγόρευση όταν δεν είναι στην Ελλάδα. Ελληνικές βραδυές που δεν μπορούσες μέσα στο μαγαζί να δεις πέρα απο τα 2 μέτρα λόγο του καπνού και τώρα όλοι τηρούν τον νόμο. Όταν γυρνάνε Ελλάδα οι φοιτητές το παίζουν μάγκες και δεν σηκώνουν κανένα περιορισμό με τη γνωστή φράση.."εδώ είναι Ελλάδα ότι θέλω θα κάνω..". Είναι γνωστό στην Ελλάδα ο κάθε ένας κάνει οτι θέλει και είναι οτι δηλώσει. Αντάρτες όλοι και φιλελεύθεροι χωρίς να σκέφτονται τους μη καπνιστές. Απλά είναι καθαρά υπόθεση του κράτους να τηρήσει τον νόμο και να τιμωρήσει αυτούς που δεν υπακούουν.

Στα αεροπλάνα πρόλαβα και τις 2 εποχές, προ απαγόρευσης και μετα απαγόρευσης. Αυτοί που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια πως αντέχουν? Απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και προσαρμόζονται! Έτσι και στα πλοία ας φτιάξουν ειδικούς χώρους στο κατάστρωμα, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες, και απο εκεί και πέρα πουθενά αλλού κάπνισμα. Στα πλοία απο το Dover κάπνισμα μόνος στο ανώτερω deck πίσω απο ανεμοθώρακες!

Όλα είναι θέμα συνήθειας, ειδικά με το κάπνισμα που είναι ένας εθισμός και τίποτα δεν έχει να προσφέρει, παρα μόνο βλάπτει. Απο Σεπτέμβριο θα φροντίσω να γίνω και εισαγωγέας άκαπνων τσιγάρων, κανείς για συνεργασία ? :D

Link to comment
Share on other sites

Εσείς τι λέτε, τι έχει σημασία να κάνουμε καταμέτρηση άδειων και γεμάτων τραπεζοκαθισμάτων ή να σώσουμε τις περισσότερες από τις 2000 αυτές ζωές, κάνοντας ταυτόχρονα τεράστια οικονομία στο σύστημα Υγείας (ο ασθενής τον τελευταίο χρόνο της ζωής του κοστίζει σε φάρμακα, περίθαλψη κλπ, όσο αυτός ο ίδιος αν δεν κάπνιζε....

Δηλαδή το θέμα είναι οικονομικό;;; Γιατί αν είναι οικονομικό, τότε το κράτος σύμφωνα με το νόμο 2960/01 (και εφόσον τον κατάλαβα καλά) εισπράτει 57,5% της αξίας του πακέτου σε φόρους. Αν λοιπόν ένας μέσος καπνιστής, καπνίζει 1 πακέτο την ημέρα για 40 χρόνια με κόστος 3 ευρώ στο πακέτο, αυτό σημαίνει ότι το κράτος εισπράτει 40x365x3x(57,5/100) = 25.180 ευρώ ανά καπνιστή. Νομίζω ότι υπερκαλύπτουν το κόστος περίθαλψης του καπνιστή τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. :D

Και για να σοβαρευτούμε. Κανένας δεν αντιλέγει ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές. Οποιος πει το αντίθετο είναι διανοητικά καθυστερημένος. Ομως, όταν μια συνήθεια 10ετιών ενός λαού, προσπαθείς να την αλλάξεις μέσα σε μία νύχτα, χωρίς υποδομές υποστήριξης, τότε αυτό καταντάει ηλίθιο.

Τί εννοώ λέγοντας υποδομές υποστήριξης;;;

Θα σας πω το προσωπικό σου βίωμα για να καταλάβετε. Οταν έγινε η ανακοίνωση για την απαγόρευση του καπνίσματος λέω "ας το κόψω". Ομως προσωπικά το κάπνισμα το θεωρώ απόλαυση. Μου αρέσει. Καπνίζω 26 χρόνια από τα οποία τα τελευταία 15 χρόνια, καπνίζω καπνό (περίπου 15 τσιγάρα την ημέρα). Ετσι σκέφτομαι... "θα ζητήσω βοήθεια γιατρών". Ομως στο κάτω-κάτω τόσα λεφτά έχει πάρει το κράτος από μένα μέσω της φορολογίας (το οικονομικό που λέγαμε παραπάνω), γιατί να μη μου γυρίσει πίσω μερικά σε μορφή "ιατρικής βοήθειας";;; Οπότε (έτσι για την πλάκα) πήγα στο ΙΚΑ :eek::eek:

Ο οικογενειακός γιατρός που λέει ότι δε μπορεί να γράψει κανένα σκεύασμα υποκατάστασης και μου προτείνει να δω ψυχολόγο για ψυχολογική υποστήριξη. Κλείνω ραντεβού, για μετά από 3 εβδομάδες!!!!!! Πάω και του λέω "το και το"... μου λέει ότι από την πλευρά του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποστηρίξει ψυχολογικά, γιατί δε μπορεί να συνταγογραφήσει ούτε αυτός κάτι που να βοηθά, παρά να μου δίνει "ψυχολογική υποστήριξη" σε τακτικές συνεδρίες. Στην ερώτησή μου, πως θα γίνονται οι συνεδρίες μου λέει ότι μπορούν να γίνονται μετά από ραντεβού στο ΙΚΑ, είτε στο ιδιωτικο ιατρείο του.

Στο ιατρείο του οι συνεδρίες είναι επί πληρωμή. Στο ΙΚΑ ανά "όποτε έχει". Δοκίμασα να κλείσω ραντεβού. Μετά από 3 εβδομάδες πάλι. Στο εντωμεταξύ έχω καπνίσει 2 πακέτα καπνό από τα νεύρα μου :D

Βγήκα βέβαια εκτός θέματος, αλλά, δεν κρατήθηκα.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι αγαπητοι φιλοι και συν-shipfriends: Στις αλλες χωρες που εγινε αυτο, ΠΩΣ εμεις οι Ελληνες μπορουμε και προσαρμοζομαστε (και πολλοι απο εμας πανε συχνα και οχι μονο για λιγες ημερες, ή αλλοι μενουν μονιμα) αλλα εδω στην χωρα μας θα βρουμε χιλιες δυο προφασεις για να μην το εφαρμοσουμε???

Link to comment
Share on other sites

Στις περισσότερες χώρες δεν ήταν ξέφραγο αμπέλι όπως ήταν εδώ΄. από αρκετά χρόνια πριν είχαν επιβάλει σιγα σιγά περιορισμούς οπότε ο νέος καπνιστής είχε εξ αρχής την αντίληψη και την γνώση ότι αυτή η κακιά συνήθεια γίνεται σε ορισμένους χωρους τηρώντας κάποιες προυποθέσεις.

Όταν όμως υπάρχει ένα απέραντο καφενείο και προσπαθείς να το κάνεις μέσα σε μια ημέρα κολοσσό πολιτισμού τότε βεβαίως θα υπάρξουν ηχηρές και διαρκείς αντιδράσεις.

Και να δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε όταν ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος όντας υπουργός Υγείας επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος στα νοσοκομεία οι δημοσιογράφοι έπεσαν να τον φάνε. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά ένας δημοσιογράφος με άκρως ειρωνικό στυλ ρώτησε τον τότε υπουργό αν "εσείς θα μας πείτε ότι θα το τηρήσετε" (επειδή ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι πριν 3 χρόνια)?

Όταν λοιπόν ξεκινούν οι δημοσιογράφοι την άρνηση τότε φανταστείτε τους υπόλοιπου που θα έχουν και το σιγοντάρισμα απο τα ΜΜΕ.

Έν κατακλειδι εμένα άποψή μου είναι επιβολή απαγόρευσης σε δημόσια κτήρια, εταιρείες... και στους χώρους ψυχαγωγίας ή στα πλοία που είναι και το θέμα μας να υπάρχουν δύο ζώνες καπνιστ΄'ων και μη καπνιστών όπως είχε ΄"εφαρμοστεί" πριν λιγα χρόνια στα χαρτιά.

Και φυσικά με τις κατάλληλες προυποθέσεις ώστε ο καπνός να μην γίνεται επιβαρυντικός για τους μη καπνιστές.Κι όχι στο ενα τραπεζι να μην καπνίζουν και στο αλλο που ειναι σε 2μ απόσταση να καπνίζουν.

Το να πηγαίνει ο άλλος στην Σαντορίνη χειμωνιάτικα και να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο έξω στο κατάστρωμα μες στο κρύο ή την θάλασσα για να καπνίσει ή να πηγαίνει να φάει ο άλλος και να βγαίνει μετά η μισή παρέα στην αυλή για να καπνίσει το θεωρώ βασανιστικό και ρατσιστικό.

.

Link to comment
Share on other sites

Ας πουμε οτι ζεις στην Ιταλια,σε μια πολη ανω των 100.000 κατοικων,με πολλους Ελληνες φοιτητες.I Greci λοιπον,ειναι γνωστοι στην πολη,εδω και αρκετα χρονια,επειδη για να πιουν τον καφε τους θελουν 3ωρες:D(και οχι 1λεπτο οπως οι Ιταλοι...)και επισης οτι καπνιζουν σαν φουγαρα.

Εχουν φτιαξει λοιπον τα στεκια τους και οταν εφαρμοζεται ο νομος περι καπνισματος(περι το 2006 νομιζω)λενε,δεν μπορει,Ιταλοι ειναι,οργανωση εχουν,ρευστο διαθετουν,θα φτιαξουν σιγουρα αιθουσες καπνιστων στα μαγαζια τους.

Μετα απο 3χρονια λοιπον,ΕΝΑ ΜΟΝΟ μαγαζι(καφετερια)εχει κανει μια αιθουσα για καπνιστες(25 τετραγωνικα=5Χ5)και ενα εστιατοριο εχει απλως μαντρωσει με μουσαμαδες τον εξωτερικο του χωρο(απιστευτο κρυο το χειμωνα),που οταν ομως τους κλεινει τελειως,απαγορευεται το καπνισμαB)

Η αιτια αυτης της μη δημιουργιας χωρων καπνιστων,ειναι το οικονομικο,αφου οπως εχω μαθει,για να κανει ενας μαγαζατορας τον σωστο χωρο με το αντιστοιχο συστημα εξαερισμου που προυποθετει ο νομος,χρειαζεται δαπανη αρκετων χρηματων...

Αναγκαστηκαν ετσι ολοι,να στηριχτουν στους μη καπνιστες με αποτελεσμα αρκετα μαγαζια να κανουν διαγωνισμο μυγοσκοτωματος(!)και καθε φορα που περνας απ εξω να σου λενε ''γιατι δεν ερχεσαι πια?''

Το χειροτερο απ ολα,ειναι βλεπεις ειτε υπο βροχη ειτε υπο πολικο κρυο,πηγαδακια ανθρωπων εξω απο μαγαζια,να τρεμουν κυριολεκτικα κ να καπνιζουν ενα τσιγαρο σε 60 δευτερολεπτα για να ξαναμπουν στην ζεστασια του μαγαζιου(φυσικα δεν αναφερομαι σε ανοιξη-καλοκαιρι).

Οσον αφορα τις παραμετρους του νομου(εδω),υπαρχει ενα μαγαζι ανω των 120τετραγωνικων,το οποιο θελει να γινει only smokers ΑΛΛΑ συμφωνα με τον ιδιοκτητη,ο νομος του το απαγορευει ρητα...

Στα δικα μας τωρα:εγω βλεπω σιγα σιγα,να κανουν βηματα πισω σε σχεση με την εφαρμογη του νομου.Ηδη χτες ακουσα πως θα επιτρεπεται το καπνισμα στον δημοσιο τομεα,σε ορισμενους χωρους φυσικα(δηλαδη παντου:D)ενω ολοι οι μαγαζατορες,δεν εχουν παρει κανενα μετρο και ελπιζουν οτι το θεμα θα ξεχαστει σιγα σιγα(η περιφημη φιλοσοφια των Ελληνων).

Αν θελουμε μαλιστα να μιλησουμε για τα πλοια,συμφωνω απολυτα με τον Earl,πρεπει να κανουν οπωσδηποτε χωρους για καπνιστες.Σκεφτειτε τους οδηγους φορτηγων που κανουν ταξιδια σε ολη την ευρωπη,η μονη διασκεδαση τους ειναι σχεδον αποκλειστικα στο πλοιο.(και ειναι και οι μονοι που αφηνουν χοντρα λεφτα).Καταρχην ο καθενας απο αυτους,κυκλοφορει με μια κουτα τσιγαρα στο πλοιο:D,αντε τωρα να του πουν''παρακαλω βγειτε εξω να καπνισετε''...εχει να πεσει πολυ γελιο!

Για να κλεισω,για μενα παραμενει η καλυτερη λυση η δημιουργια μαγαζιων καπνιστων κ μη καπνιστων,ουτε εξαερισμοι,ουτε τζαμια 2 μετρων,ουτε ρουφιανιες του τυπου 'α αυτος καπνιζει,θα τον καταδωσω'.Ο καθενας θα πηγαινει εκει που του αρεσει και ουτε γατα ουτε ζημια(η μαλλον ζημια μονο για τους καπνιστες που κανουν κακο στην υγεια τους αλλα τουλαχιστον,δεν θα παιρνουν στο λαιμο τους,τους μη καπνιστες).

Αυτα...ας αναψω ενα τσιγαρακι τωρα....:D

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Sorry που ξαναποσταρω,αν θελετε ενωστε το με το προηγουμενο.Διαβασα ομως αυτο στην καθημερινη και μου αναψαν τα λαμπακιαB)

Τα καζίνο, προς το παρόν εξαιρούνται από τα μέτρα, αφού οι σχετικοί όροι θα καθοριστούν κατόπιν διαβούλευσης με τα υπουργεία Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης. Στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 400 τ.μ. τα καπνιστήρια θα χωρίζονται από τον υπόλοιπο χώρο με διαχωριστικό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων. Για συμβουλές και καταγγελίες οι πολίτες μπορούν να καλούν από την 1η Ιουλίου στον τετραψήφιο αριθμό 1142.

Αυτο ειναι η Ελλαδα...απ την μια εξαιρουνται τα καζινο κι απ την αλλη εκαναν τετραψηφιο για να καρφωνεις τους καπνιστες-παραβατες:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως σαν μη καπνιστης χαλαρα θα καρφωνα... Δεν ειναι ζητημα χαφιεδισμου η οπως αλλιως θελετε πειτε το αλλα οταν παω να πιω τον καφε-ποτο μου στο μαγαζι που θελω, δεν θελω ουτε να αναπνεω τον καπνο των αλλων ουτε να μυριζουν τα ρουχα μου μετα. Αν θελω να καπνισω ο ιδιος μπορω να το κανω δεν ειναι αναγκη να το κανουν αλλοι για μενα!

Link to comment
Share on other sites

Σε λίγες μέρες θα ισχύσει και στη χώρα μας η καπναπαγόρευση.

Υποθέτω ότι οι διατάξεις του σχετικού νόμου θα έχουν ισχύ και στους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων ή αυτοί εξαιρούνται? Φυσικά τα πλοία έχουν συγκεκριμένους χώρους καπνιζόντων/μη καπνιζόντων, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα ποσοστά που καταλαμβάνουν δεν συμβαδίζουν με τα προβλεπόμενα από το νέο νόμο.

Εάν πληροφορηθεί σωστά χθες υπογράφτηκε από τους αρμοδίους η διάταξη για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς κοινοχρήστους χώρους των πλοίων. Όποτε οι καπνιστές ήρθε η ώρα να ξεροσταλιάζετε στο κρύο το χειμώνα και τον ήλιο το καλοκαίρι.B):D

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι ο Nick the Greek και δεν καπνιζω:D:D. Προσωπικα μου αρεσει οταν πηγαινω σε ενα μερος και οταν βγαινω απο αυτο δεν μυριζω σαν τον μπαρμπα-Θωμα στις καπνο-φυτειες της Alabama:p απο την αλλη συμφωνω με τον Earl οτι ο τροπος εφαρμογης ειναι φασιστικος. Για την Ελλαδα ομως δεν εχει και μεγαλη σημασια, σε μια χωρα που κυριαρχει η ανομια δε νομιζω πως περα απο τον πρωτο καιρο ισως, υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει πραγματικα κατι τετοιο.

Και μια προβοκατορικη ερωτηση: Οταν λεμε οτι στα φερρυ απαγορευεται πια το καπνισμα, αυτο περιλαμβανει και τους χωρους εργασιας? Δηλαδη θα μπει κανεις στη γεφυρα του Αγιος Γεωργιος να πει στον Σαρδη να σβησει το τσιμπουκι του, ή θα αναγκασει κανεις το Βελαλοπουλο στη γεφυρα του Πηνελοπη Α να κοψει το Marloboro:D?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...