Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το νεο Δ.Σ. απο τη ναυτεμπορικη
 
Κυριάκος Δ. Μάγειρας - Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
Μιχάλης Γ. Σακέλλης - Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
Σπυρίδων Χ. Πασχάλης - Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Ευθύμιος Θ. Μπουλούτας - Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Αρετή Γ. Σουβατζόγλου - Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μάρκος Α. Φόρος - Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος
Αλέξανδρος Θ. Εδιπίδης - Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το νεο Δ.Σ. απο τη ναυτεμπορικη...Ευθύμιος Θ. Μπουλούτας - Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος...

Στην Κύπρο ο συγκεκριμένος έχει (μαζί με τον Α. Βγενόπουλο) πλήθος θαυμαστών, λόγω ΜΡΒ φυσικά...

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απόφαση σχετικά με την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ με ομολογίες μετατρέψιμες σε νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας με ιδιωτική τοποθέτηση, καλείται να λάβει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Attica Α.Ε. Συμμετοχών στις 28/7.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Και το ομολογιακο δανειο θα καλυψει η Αμερικανικη Fortress η οποια μπαινει στον ομιλο.

 

 

Attica Group: Συμφωνία «μαμούθ» για αναχρηματοδότηση δανεισμού
Στρατηγικός εταίρος η Fortress Investment που θα επενδύσει 75 εκατ. στον όμιλο της Attica Group. Παράλληλα η εισηγμένη ήλθε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του συνόλου του δανεισμού της. "Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ομίλου", δηλώνει ο CEO της Attica.
Attica Group: Deal για αναχρηματοδότηση δανεισμού-Στρατηγικός η Fortress
 
Σημαντικά deals για την πλήρη αναχρηματοδότηση του δανεισμού αλλά και την επένδυση από έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως, ανακοίνωσε η Αttica Συμμετοχών, θέτοντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών στην εγχώρια και ξένη αγορά.
 
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική Blue Star Ferries εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ.
 
Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας "η Attica αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία της επιβατηγού ναυτιλίας η οποία κατόρθωσε να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund διεθνώς".
 
Ειδικότερα η Attica A.E. Συμμετοχών, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, ανακοινώνει μετά από 35 μήνες διαβουλεύσεων την επίτευξη συμφωνίας με το σύνολο των δανειστών του Ομίλου για την πλήρη και μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.
 
Στα πλαίσια της αναχρηματοδότησης, η Attica ήλθε σε συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group για επένδυση ύψους Ευρώ 75 εκατ. στον Όμιλο Attica. Η Fortress αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως και διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 60 δισ. δολάρια Η.Π.Α.
 
Η συμφωνία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, καθώς και ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων στις δυνατότητες του Ομίλου Attica για την δυναμική, αυτόνομη ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής του θέσης στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας. Με εφαλτήριο την εμπιστοσύνη του νέου στρατηγικού επενδυτή, η διοίκηση της Attica θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην εφαρμογή αναπτυξιακών επιχειρηματικών σχεδίων και νέων εμπορικών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρωταγωνιστική παρουσία του Ομίλου Attica στην ελληνική και διεθνή αγορά.
 
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε., εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους Ευρώ 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και συγκεκριμένα:
 
α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ. και
 
β) ομολογιακό δάνειο ύψους έως Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με ομολογίες της μητρικής Attica μετατρέψιμες σε νέες μετοχές Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως Ευρώ 50 εκατ. Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015. Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη «Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)» του Ομίλου, οριζόμενη κατ' ανώτατον σε Ευρώ 1,0450 και κατ' ελάχιστον σε Ευρώ 0,5775 ανά μετοχή.
 
Ο κ. Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group ΑΤΤΙΚΑ -2,12%, σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε:
 
«Η μακροχρόνια αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου με όρους που επιτρέπουν στην Εταιρία να κοιτάει μπροστά και με αισιοδοξία τη μελλοντική της πορεία, αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αδιάψευστη απόδειξη στήριξης της επενδυτικής και τραπεζικής κοινότητας στις δυνατότητες του Ομίλου μας. Η Attica αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία της επιβατηγού ναυτιλίας η οποία κατόρθωσε να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund διεθνώς, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Ομίλου.
 
Η υποστήριξη των στρατηγικών μας συμμάχων θα μας επιτρέψει να εκκινήσουμε μία νέα πορεία στην ελληνική και στη διεθνή αγορά, να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε δυναμικά, σημαντικά μερίδια αγοράς σε νέες εμπορικές γραμμές, εδραιώνοντας ταυτόχρονα την ισχυρή παρουσία μας στις υφιστάμενες»
Link to comment
Share on other sites

με 40% της MIG (που ειχε μεχρι τωρα πανω απο 90% της attica) στην πειραιως και πλεον πανω απο 30% (ισως και περισσοτερο) της attica στην fortress, η εποχη βγενοπουλου, αλλα και η εποχη των ορφανων του περικλη, τελειωσε για την attica.

 

σιγουρα θα δουμε πολλα πραγματα να αλλαζουν στην ακτοπλοϊα γενικοτερα. η attica τη γλυτωνει (θυμηθειτε οτι το 2011 την φοβομανταν οι περισσοτεροι και το 2012 δεν μπορουσε να ξοφλησει το πατμος) και παιρνει προβαδισμα στις εξελιξεις στον κλαδο. σιγουρα οι αμερικανοι εχουν παρει πολλες διαβεβαιωσεις (για αγονες, μη αμφισβητηση του μονοπωλειου κλπ) πριν βαλουν λεφτα.

 

να δουμε και το πληροφοριακο δελτιο του Ο/Δ. λογικα θα κλεινουν και οποιες εκκρεμοτητες εχουν με τους κορεατες.

 

 

τελικα αντι να παρουν το ιθακη οι καναδοι το σεπτεμβριο, το πηραν οι αμερικανοι τον αυγουστο :D

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το α' εξαμηνο του 2013 ειχαν πουλησει και το SFVI. η βελτιωση φετος ειναι μεγαλυτερη απο οτι δειχνει μια πρωτη αναγνωση Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η τιμή είναι κατι παραπάνω απο 30εκ. του ενοιαίου νομίσματος (not bad at all).

 

η τιμη που αναφερεις, συμφωνει με τα $40εκ που αναφερει το tradewinds.

 

θα αποτελεσει μεγαλη επιτυχια της εταιρειας του και μεγαλη ανασα βεβαια

30 εκ απο το ιθακη, το οποιο πρεπει να ειναι τελειως ξεχρεωμενο + 75εκ απο τη fortress η attica πηρε παρα πολυ μεγαλη ανασα, η οποια γινεται ακομη μεγαλυτερη αν σκεφτουμε οτι με τη διευρυνση της κοινοπραξιας μοιραζεται τη χασουρα στο bari και παιρνει μερτικο απο το φιλετο των χανιων

Link to comment
Share on other sites

Σε Αμερικανικα , ειναι 37 εκ, δολλαρια....Μοσχοπουληθηκε-περιπου οσο κοστισε η κατασκευη του...Εν τω μεταξυ, καλες πηγες λενε πως ΔΥΟ πλοια της εταιρειας επιθεωρηθηκαν απο Ιταλο εφοπλιστη (μην παει ο νους σας στον γνωστο !!!!), αλλα στο ενα δεν τους αρεσε η κατασταση του, στο δε αλλο βρηκαν την τιμη υπερβολικη...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και η επίσημη ανακοίνωση... €31,2 εκατομμύρια.

 

27/10/2014 - ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ F/B BLUE STAR ITHAKI

Η ATTICA Α.Ε. Συμμετοχών ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την κυβέρνηση του Καναδά, για την πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου BLUE STAR ITHAKI, έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 31,2 εκατ. καταβλητέου τοις μετρητοίς.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την παράδοση του πλοίου στους νέους αγοραστές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2014 στο λιμάνι του Πειραιά. Το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο Attica εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε Ευρώ 4 εκατ. περίπου και θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2014.

Οι δρομολογιακές υποχρεώσεις του BLUE STAR ITHAKI θα καλυφθούν με μεταδρομολογήσεις άλλων νεώτερων και μεγαλύτερων πλοίων του Ομίλου, οι οποίες θα ενισχύσουν την παρουσία της Attica και θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις γραμμές του Αιγαίου.

προφανως αναφερεται σε λογιστικο κερδος (σε σχεση με την αξια που ειναι περασμενο το πλοιο στα βιβλια της εταιριας). μιας και το ιθακη δεν πρεπει να ειχε φεσια πανω του, ολο το παραδακι ειναι ζεστο προς διαθεση σε αλλες υποχρεωσεις της εταιρειας. (θα τα δουμε πιστευω στις λογιστικες καταστασεις).

 

ΥΓ: διευκρινισεις

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα το''χαιρομαστε'' :P για πολυ ακομα καθως ο Γκριμαλντι το πουλησε εναντι 32.5 εκατομυριων ευρω.

Πουληθηκε οσο πουλησε η BSF το Ιθακη.. Υποπτο :D :D

 

Πραγματικά "μαγκιά" της Attica που κατάφερε να πουλήσει το Ithaki σε τέτοια τιμή. Ούτε να το φανταστώ το τι θ' ακούγαμε αν τυχόν αγοραστής στη θέση του Καναδικού ήταν το Ελληνικό Δημόσιο με το συγκεκριμένο τίμημα (Η μιζολογία/σκανδαλολογία δεν θα 'χε τέλος).

Πάντως, παρόλο που ο ΠΠ έχει αποχωρήσει απ' το τιμόνι εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει την "παράδοση" να πουλά σε καλές τιμές σε δημόσιες εταιρείες. ;)

 

εκτος ομως απο τις ναυπηγησεις, κερδισμενος βγηκε απο τις μεταπωλησεις. τα ΙΙ, ΙΙΙ και VI πουληθηκαν στην πολιτειακη ακτοπλοικη εταιρεια, της Τασμανιας της Αυστραλιας. Μαλλιστα η χασουρα που ειχε η ΤΤ απο την αγορα και δρομολογηση του Spirit of Tasmania III oδηγησε σε πτωση και την τοτε πολιτειακη κυβερνηση. τα VII, VIII & IX πουληθηκαν στην Tallink (ποτε θα σκασει αυτη η φουσκα αληθεια; ). Θυμιζω οτι η Tallink τοτε ηταν (και πρεπει να ειναι ακομη) μισοκρατικη με το κρατος να επιρρεαζει το management. προηγηθηκε το απιστευτο στησιμο, με την μεταθεση του ΙΧ απο τη Σκωτια στην Φινλανδια και καλα για ενισχυση της γραμμη. Οι εσθονοι εδωσαν ενα σκασμο λεφτα, πληρωνοντας εκτος απο τα πλοια και το δικαιωμα να χρησιμοποιουν το brand name superfast για αρκετα χρονια. στην ουσια το brand name τους ηταν αχρηστο, αποδειξη οτι τα 2 τα δενουν 4-5 μηνες το χρονο και το τριτο το ναυλωσαν στους καναδους και εβαλαν και ενα σωρο λεφτα απο την τσεπη πριν τους το δωσει (νεα bowtrhusters κλπ).

ΥΓ: ξεχασα την πωληση του sfX που δεν ταξιδεψε ποτε για την Veolia)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Και το ομολογιακο δανειο θα καλυψει η Αμερικανικη Fortress η οποια μπαινει στον ομιλο.

 

Μιάς κι αρχίσανε οι ετήσιες ανασκοπήσεις και δημοσκοπήσεις και προκειμένου να ψηφίσουμε ενημερωμένοι, τί γίνεται με την υπόθεση της έκδοσης του ομολογιακού δανείου και την συμμετοχή της Fortress, υπάρχει καμμιά εξέλιξη?

Link to comment
Share on other sites

με βαση αυτην την ανακοινωση ΔΕΝ υπαρχει κανενος ειδους ή τυπου συμμετοχη της Fortress ουτε στην Attica ουτε στις θυγατρικες.

 

η Attica εξεδωσε Ομολογιακο Δανειο, το καλυψε η Fortress και στο καπακι η Attica επαναγορασε στην ιδια τιμη τις ομολογιες, για να τις ανταλλαξει με ομολογιες μετατρεψιμου Ομολογιακου Δανειου που θα εκδοσει η Blue Star και θα συμμετασχει η Fortress.

 

λιγο απο την ιστορια με τους Αραβες της MIG μου θυμιζει

Link to comment
Share on other sites

Με το να ασχολουμαστε μονο με το ποσο επιασε το Ιθακη ξεχασαμε ολα τ αλλα. :D
 
Στα οικονομικα αποτελεσματα αναφερεται οτι το δανειο εκδοθηκε
 

Ειδικότερα βάση της συμφωνίας αυτής η Fortress κάλυψε πλήρως την έκδοση
από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.,
εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας,
συνολικού ύψους Ευρώ 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και
συγκεκριμένα:
α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ.
β) ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με
ομολογίες της μητρικής Attica Α.Ε. Συμμετοχών μετατρέψιμες σε νέες μετοχές
Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου
Ευρώ 50 εκατ
.http://www.attica-group.com/pdf2/endiamesesOikKatastaseis092014.pdf

Οταν γινουν τα α κ β θα γινει και η ανταλλαγη και θα παρει τις ομολογιες η Αττικα που λεει ο proud τωρα ειναι ακομα δανεισμενη απο τους Καναδους oi οποιοι μενει να δουμε εαν εχουν η' θα εχουν στο μελλον συμμετοχη και στο μετοχικο κεφαλαιο οπως ηταν το σχεδιο
 

Απόφαση σχετικά με την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ με ομολογίες μετατρέψιμες σε νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας με ιδιωτική τοποθέτηση, καλείται να λάβει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Attica Α.Ε. Συμμετοχών στις 28/7.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα απο ολα να πω mea cupla. την ανακοινωση που εβαλε ο bs delos την ειχα δει, αλλα οτι εβαλαν οι της fortress μετα στα λεφτα στην blue star δεν το ειχα παρει χαμπαρι.

 

μερικα συμπληρωματικα σχολια.

 

ο ομολογιουχος ειναι δανειστης. η ομολογια ειναι τιτλος που αντιστοιχει σε μερος του συγκεκριμενου χρεους . ο μετοχος ειναι συνεταιρος. η μετοχη ειναι τιτλος που αντιστοιχει σε μερος του μετοχικου κεφαλαιου.

 

η fortress δανεισε 75 εκατομμυρια στη blue star (οχι στην attica) για 5 χρονια.

 

τα 25 ειναι κοινο ομολογιακο δανειο της bs και τα 50 ομολογιακο δανειο της bs, ανταλλαξιμο με ομολογιες της της μητρικης μετατρεψιμες σε μετοχες. (εδω κολλαει η ανακοινωση της 05/9).

με απλα λογια τα 50εκ δανειο στην bs μπορουν να γινουν δανειο της attica μετατρεψιμο σε μετοχες.  αντι να χρωστα η bs θα χρωστα η μητρικη και αντι να ξεπληρωσει θα μπορει θεωρητικα να βαλει τη fortress συνεταιρο για 50εκ σε προσυμφωνημενη τιμη μετοχης.

 

η εισοδος της fortress ηταν απαραιτητος ορος, για να συναινεσουν οι δανειστριες τραπεζες στο σχεδιο αναδιαρθωσης του δανεισμου της attica που προτεινε η εταιρεια (και αβανταρε, συπληρωνω εγω, η πειραιως).

 

υπαρχει παραθυρακι που λεει οτι η bluestar μπορει να προβει σε προωρη εξοφληση οποιαδηποτε στιγμη.

 

αν δηλαδη πουλησει καποιο πλοιο ή βρει αλλο στρατηγικο επενδυτη (λεμε τωρα), δινει τα λεφτα πισω στη fortress (εχοντας πληρωσει τοκους και προμηθειες προφανως) και της μενει η αναδιαρθωση των υπολοιπων δανειων ;)

 

α, μας ξεφυγε και κατι αλλο, 05/9 ξοφληθηκε η οφειλη προς τα DSME για το Πατμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συντομα ισως δουμε ελληνικες εταιρειες με πρωτη την Attica(και γιατι οχι και την Ανεκ)να περνουν σε Αμερικανικο ελεγχο μετα το deal της Πειραιως και της αμερικανικης KKR credit.Μεταβιβαζεται στους Αμερικανους χαρτοφυλακιο δανειων και μετοχων υψους 1,2δις ευρω το οποιο συμφωνα με πληροφοριες περιλαμβανει δανεια και μετοχες της MIG και οχι μονο.

 

 

Στο πακέτο των περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ μεταξύ των επιμέρους κλάδων περιλαμβάνονται με βάση πληροφορίες δάνεια και μετοχές εταιρειών από την ακτοπλοϊα, την υγεία, τον τουρισμό και τα τρόφιμα, ενώ εξαιρούνται δάνεια και μετοχές από τον υπερχρεωμένο κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.
Link to comment
Share on other sites

Αναφερεται συγκεκριμενα αποχωρηση της Πειραιως απο τη MIG.Με κατι τετοιο καταλαβαινουμε οτι θα αλλαξει τελειως το status quo της ακτοπλοιας 

 

H Πειραιώς, έχει πάρει εντολή από την ΕΚΤ, να αποχωρήσει από την MIG γιατί αυτό δεν συνάδει με τους κανόνες της ΕΚΤ (δεν μπορεί οι τράπεζες να μετατρέπονται σε εταιρίες holding) και ταυτόχρονα το ΚΚR θα αποκτήσει το 17% της MIG ως στρατηγικός επενδυτής

Link to comment
Share on other sites

Μόλις μια μέρα αργότερα βέβαια βγήκε και η σχετική διάψευση...
Αγνωσται αι βουλαί των MiG !
 

Η MIG με τις τεράστιες προσπάθειες των στελεχών και των εργαζομένων της έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την κρίση και βρίσκεται πλέον σε διαρκή ανοδική πορεία, ενώ εντός του 2016 αναμένεται και η καθοριστική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου κατόπιν της προσφυγής της Εταιρείας κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου για την ανάκτηση της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα ύψους 823 εκατ. Ευρώ πλέον τόκων και ζημιών" σημειώνει στην ανακοίνωσή της.


Ως προς την αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την KKR, η MIG δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση ως προς το είδος της συμφωνίας και το ύψος της επένδυσης και του κινδύνου που αναλαμβάνει η KKR, ούτε ως προς τις δεσμεύσεις της για μελλοντικές επενδύσεις μέσω του Ομίλου μας ή/και των θυγατρικών του, στοιχεία, που όταν διευκρινιστούν, μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικά και να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της MIG προς όφελος όλων των μετόχων της.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα, δεν τίθεται θέμα εξαγοράς της MIG ή/και των θυγατρικών της από την μεταβίβαση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της Τράπεζας Πειραιώς σε οποιονδήποτε επενδυτή. Μια τέτοια εξέλιξη, νομικά και ουσιαστικά, θα προϋπέθετε είτε συμφωνία των υφισταμένων μετόχων της MIG, είτε επιτυχημένη δημόσια πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας".

ΠΗΓΗ ΑΠΕ / ΜΠΕ
Edited by redhellgr
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν διακρίνω κάποια ουσιαστική διάψευση, απλά τα συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα σύνθετα και οι σχετικές διατυπώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές. Θεωρώ πως η ουσία του άρθρου είναι αληθής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το euro2day παντως, μιλα για λεοντια συμφωνια, εις βαρος της Τραπεζας, ενδεχομενες ποινικες ευθυνες του αρχιτεκτονα του deal ανθιμου θωμοπουλου και πολλα αλλα ομορφα.

 


...Σήμερα, λίγες εβδομάδες μετά, όλες οι παραπάνω γραπτές ανακοινώσεις και προφορικές δηλώσεις αποδεικνύονται ψευδείς και ανακριβείς, εγείρουν θέματα άμεσης επέμβασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού (η μετοχή της Πειραιώς κατέγραψε άνοδο μετά την ανακοίνωση του deal για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, παρά το βαρύ κλίμα της περιόδου) καθώς και πιθανολόγηση για διάπραξη διαφόρων ποινικών αδικημάτων από τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο στα οποία ενδεχομένως συμπεριλαμβάνεται και η σκόπιμη παραπλάνηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο ενέκρινε τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, τα οποία έχουν διασταυρωθεί και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, η συναλλαγή του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την KKR προβλέπει ότι η δεύτερη θα φτιάξει τέσσερις εταιρείες-οχήματα (SPV) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ κάθε μία, με έδρα για φορολογικούς λόγους την Ιρλανδία και με μετόχους κυρίως εταιρείες με έδρα τα Cayman Islands(!). Σε αυτές τις εταιρείες, θα μεταβιβασθεί το σχετικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ομολογιών και διατήρηση του κινδύνου από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς(!).

Η KKR θα «επενδύσει» μόλις 42 εκατ. ευρώ, από τα οποία, μετά την αφαίρεση 2 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς θα εισπράξει άμεσα έναντι του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου του 1,2 δισ. ευρώ το ποσό των 40 εκατ. ευρώ και όχι βέβαια το ποσό των 250 εκατ. ευρώ όπως ο κ. Θωμόπουλος είχε ψευδώς ισχυριστεί.

Όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της συναλλαγής, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο αδίκημα της απιστίας απέναντι στους μετόχους της τράπεζας, η πλειοψηφία της οποίας, σημειωτέον, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους, είναι ότι η KKR θα εισπράξει κατά τη διάρκεια της συμφωνίας που προβλέπεται να είναι πενταετής ως «αμοιβές διαχείρισης» το ποσό των 84 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσιο της αρχικής «επένδυσής» της, ενώ και τα 42 εκατ. ευρώ πρόκειται να της επιστραφούν κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων αποπληρωμών! Δηλαδή, εν ολίγοις, έναντι της «επένδυσης» των 42 εκατ. ευρώ, η KKR όχι μόνο δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, αλλά δέχεται… γενναιόδωρα τη μεταβίβαση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς με εξασφαλισμένη απόδοση 300%...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...