Jump to content
Shipfriends

Επιβατηγο/ Επιβατηγο Οχηματαγωγο Πλοιο 2007


Επιβατηγο/ Επιβατηγο Οχηματαγωγο Πλοιο 2007  

2 members have voted

  1. 1. Επιβατηγο/ Επιβατηγο Οχηματαγωγο Πλοιο 2007

    • AΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
      0
    • ΑΡΙΑΔΝΗ
    • ΕΛΥΡΟΣ
    • CORSICA EXPRESS THREE
    • CRISTAL
    • ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π
    • IONIAN SPIRIT
    • NHΣΟΣ ΧΙΟΣ
    • SARDINIA VERA
    • SPEEDRUNNER II
    • LIBERTY BELL
      0


Recommended Posts

Μετα την προταση του ΝHSOS XIOS και κατοπιν ωριμου σκεψεως (και οχι μουσκεψεως):) η δημοσκοπηση θα εχει σαν options, οσα πλοια της κατηγοριας ηρθαν σε Ελληνικες Γραμμες και Ελληνικα Συμφεροντα το 2007.

Ετσι θα εχει και καποιο νοημα μια δημοσκοπηση, γιατι αν βαζαμε ελευθερη επιλογη καθε ενας θα ψηφιζε και διαφορετικο πλοιο. Επειδη το τσαμμενο:D το Cristal ειναι το μονο κρουαζιεροπλοιο που ηρθε (αλλα εχει ιστορια πισω του), μπαινει στον ντορβα με τα αλλα εννια που ειναι ferries.

Ενταξει ειναι λιγο "αυθαιρετες" οι επιλογες, αλλα ετσι και αλλιως τετοια Gallups ειναι λιγο αυθαιρετα, ειδικα οταν οι ψηφιζοντες ειναι πολυ λιγοι.

Link to comment
Share on other sites

κατοπιν ωριμου σκεψεως (και οχι μουσκεψεως):)
Μάλλον, εξαιτίας της πολύ ωρίμου μουσκέψεως:D..."κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι"...ξέχασαν την μέλλουσα ναυαρχίδα του στόλου μας :rolleyes:

Κατά τα άλλα...Νήσος Χίος δαγκωτό! Γιατί κακά τα ψέματα, η δημοσκόπηση γίνεται μεταξύ Αριάδνης και ΝΧ. Ψηφίζω λοιπόν ΝΧ...γιατί είναι Ελληνικό...σε κατασκευή και σε μέγεθος/δυνατότητες. Ε τώρα...εάν είχε και την στιβαρότητα ενός Απόλλωνα...θα ήταν το ιδεώδες. Αλλά δυστυχώς. αυτή είναι η εποχή μας..με αυτή θα πορευθούμε.:D

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα το ΑΡΙΑΔΝΗ για καλοπιασμα στην Ελλενικ μπας και αμα το αποσυρει απο τη Κρητη μας το κατεβασει στα Δωδεκανησα :):D

Χωρις πλακα χθες κατεβηκα στο λιμανι και πηγα και στηθηκα για να το παρω φωτος στον αποπλου του ....Χαζεψα με το θεριο , ειναι καραβαρα ρε παιδια ....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω proud για την δημιουργια του pole;).Εννοειται πως ψηφισα το Ν.ΧΙΟΣ για απειρους λογους αλλα να πω την αληθεια αμφιταλαντευτηκα λιγο αναμεσα σ αυτο κ την ΑΡΙΑΔΝΗ...Μαλλον η ΄κουκλα' θα παρει τον τιτλο και δικαιως(μετασκευη,ομορφια,μεγεθος,δυσκολη γραμμη)αλλα ο ερωτας παραμενει πρωτη επιλογη:).

Link to comment
Share on other sites

Νήσος Χίος σίγουρα, επειδή α) είναι ότι νέοτερο έχουμε από μεγάλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ναυπηγία αλλά και.. β) λόγω όνοματος φυσικά, γ) λόγω ταχύτητας, δ) καικυρίως λόγως της απίστευτης ευελιξίας του που το κάνει να γυρνάει στον προλιμένα σχεδόν γύρω από τον εαυτό του..!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον, εξαιτίας της πολύ ωρίμου μουσκέψεως:D..."κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι"...ξέχασαν την μέλλουσα ναυαρχίδα του στόλου μας :D
για να την προστατεψουμε δεν την εβαλα την καμπανα της ελευθεριας:)
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το ΧΙΟΣ είναι είναι made in Greece αλλά ΑΡΙΑΔΝΗ δεν είναι. Ψήφισα την κούκλα γιατί κακά τα ψέματα, το ότι τα Χανιά έχουν (έστω και για λίγες μέρες μόνο ακόμα) δύο από τα καλύτερα πλοία της Ελληνικής ακτοπλοΐας, το οφείλουν στην AΡIAΔΝΗ και στην HSW.

Υ.Γ.: Νηρέα πέρα από τη ναυαρχίδα του κυρ Φώτη, δεν βλέπω ούτε SANTA MARIA I ούτε το RIGEL που ξεκινάει και δρομολολόγια:)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι αμφιταλαντεύτηκα μετάξύ ΑΡΙΑΔΝΗΣ και CRISTAL. Αλλά επειδή την κούκλα ήμουν εξ'αρχής βέβαιος ότι θα την ψήφιζε το περισσότερο ποσοστό του ντουνιά:D κι όχι άδικα είπα να την ρίξω την ψήφο στο CRISTAL γιατί πραγματικά έπειτα από χρόνια ήρθε ένα πλοίο που αναβαθμίζει ουσιαστικά την ελληνική κρουαζιέρα;)

Link to comment
Share on other sites

Την ψήφο μου την κέρδισε το Νήσος Χίος για τέσσερις βασικούς λόγους

1. Είναι το δεύτερο Made In Greece (όχι Marfin:D) ύστερα από πάααααααρα πολλά χρόνια.

2. Λόγο ονόματος, φυσικά...

3. Για την αναβάθμιση που προσφέρει στην γραμμή Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης.

4. Είναι ένα από τα νεότερα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα παιδιά ομολογώ οτι και εγώ αμφιταλαντεύτηκα( πρωτότυπο!!) μεταξυ ΧΙΟΣ και ΑΡΙΑΔΝΗΣ άλλα τελικα πιστεύω ότι η κούκλα είναι όλα τα λεφτά....

Δαγκωτό λοιπον ΑΡΙΑΔΝΗ....

Link to comment
Share on other sites

ΑΡΙΑΔΝΗ και γω γιατι εχει ωραιο ονομα πανεμορφους χωρους (MadeInGreece κι αυτοι) τεραστια χωρητικοτητα ειναι καλοταξιδο και αρκετα γρηγορο. Αλλαξε τα δεδομενα στη γραμμη που δρομολογηθηκε φερνοντας γρηγοροτερα τις εξελιξεις Δυστυχως λογω μεγεθους δε μπορει να εξυπηρετησει παρα μονο λιγες γραμμες στην Ελληνικη ακτοπλοια.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ψηφιζω ΑΡΙΑΔΝΗ αν και νομιζω οτι θα μπορουσε να ηταν ακομα καλυτερο σαν τελικο αποτελεσμα,εντουτης δεν υπαρχει καποιο αλλο να το συναγωνιστει.;)

Link to comment
Share on other sites

η κουκλα πιστευω οτι ειναι απο τα ομορφοτερα πλοια που ηρθαν στο λιμανι!φοβερες ναυπηγικες γραμμες,πλωρη μεγαλη κ σφηνοιδες,καταπελτες τεραστιους,φουγαρο κυρτο μπρος τα πισω που φανερωνει ταχυτητα.κερασακι στην τουρτα η μετασκευη αλα στριντζη,το πλοιο θα αφησει εποχη!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι 2 φορές με το Χίος, οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι απο τις καλύτερες. Πιστεύω ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της χρονιάς. Ένα στολίδι για τις ελληνικές θάλασσες. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλη εμφανιση ομως και για το Κορσικα Εξπρες 3 το οποιο στην ουσια αναβαθμισε μια αδικημενη γραμμη, εφερε την Ικαρια και τη Σαμο πιο κοντα στον Πειραια, χωρις αμφιβολια συνεβαλε στην περαιτερω αυξηση της κινησης σε αυτα τα λιμανια και επιτελους οι επιβατες της γραμμης ταξιδεψαν με ενα ταχυ-πλοο αξιολογο και συγχρονο πλοιο το οποιο εφερε και τους "ξενιτεμενους" πιο κοντα σε αυτες τις πατριδες και κατεβασε το χρονο ταξιδιου πιο χαμηλα και απο τον μισο. Μη ξεχναμε επισης οτι επιανε και στο λιμανι των Φουρνων διευκολυνοντας και εκει το νησι με τους κατοικους του, και ειναι το πρωτο ταχυπλοο που προσεγγισε ποτε εκει πλυν των Φλαιν Ντολφινς την δεκαετια του 90.

Ωστοσο εδωσε και "ψωμι" σε κοσμο πραγμα πολυ σημαντικο, πολεμηθηκε οσο κανενα αλλο πλοιο ομως βγηκε νικητης και στο τελος αγαπηθηκε και κερδισε την εκτιμηση του κοσμου.

Του αξιζει λοιπον ενα μεγαλο "αξιο" και ενα μεγαλο κομματι στην πιτα της διμοσκοπισης αφου οπως θα θυμαστε πολλα ειπαμε και γραφτηκαν και εδω και αλλου. Ισως αυτο το πλοιο κανει τη διαφορα... τα αλλα θα μπορουσαν να ειναι ετσι και αλλιως.

Ga Fans

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π γιατί τολμήσανε να το βάλουνε σε μια πολύ δύσκολη γραμμή και πέτυχε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.Είναι σχεδόν καινούριο, όμορφο κατά τη γνώμη μου, με λειτουργικούς χώρους, τεράστιο γκαράζ, καλή ταχύτητα και βάπορας πάνω από όλα...

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορώ να ψηφίσω κάποιο πλοίο που έχει έρθει το 2007 αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τα δρομολόγια του. Όποτε αποκλείονται τα: Αδαμάντιος Κοραής, Ελυρος, Ionian Spirit, Sardinia Vera & Liberty Bell.

Δεν είμαι fan των κρουαζιερόπλοιων άρα αποκλείεται το Cristal.

Τα ταχύπλοα δε θέλω ούτε να τα βλέπω άρα αποκλείουμε: το Speedrunner II & Corsica Express Three.

Όποτε μένουν τα εξής τρία: Θεολόγος Π, Νήσος Χίος και Αριάδνη.

Στο Θεολόγος Π δεν έχω μπει όποτε δεν μπορώ να το ψηφισω.

Το Νήσος Χίος θα ήταν μια δίκαια επιλογή, ειδικά επειδή φτιάχτηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Αλλά έχω μείνει δυσαρεστημένος, από τι κατάσταση των καταστρωμάτων (τρεις φορές που τα έχω δει ήταν σε απερίγραπτη κατάσταση για πλοίο 4 μηνών.)

Όποτε θα ψηφίσω το Αριάδνη γιατί μεγάλη άνεση των εσωτερικών χωρών, καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χωρών, τις τεράστιες καμπίνες του (στο κατάστρωμα 8).

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι σκεφτηκα με συναισθηματικο κριτηριο και ετσι ψηφισα το IONIAN SPIRIT.Κατι μου λεει οτι θα ειμαι και ο μανος απο την στιγμη που ειδα οτι ο Earl Granville προδωσε τα ιδεωδη του και εδωσε την ψηφο του αλλου(Κατι αναλογο με το να μην δωσει η Κυπρος στην Ελλαδα το 12αρι μου κανει αυτο:D:D)

Ο λογος της ψηφου ηταν η συμπαρασταση στον Earl που θα εβλεπε το βαπορακι χωρις καμια ψηφο αλλα και το φοβερο ταξιδι που ειχα κανει την ανοιξη του 95 για Ροδο με το ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ και το οποιο μου εχει μεινει αξεχαστο.Τοσο κουνημα νομιζω οτι δεν εχω φαει ποτε στην ζωη μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
"κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι"...ξέχασαν την μέλλουσα ναυαρχίδα του στόλου μας
για να την προστατεψουμε δεν την εβαλα την καμπανα της ελευθεριαςB)
δικαιωθηκα:D. ουτε τη δικη της ψηφο δεν βρηκε:o.
Link to comment
Share on other sites

Τον Κοραή, άραγε, γιατί δεν σκέφτηκες να τον προστατεύσεις? Γιατί, άραγε? :D

Αυτά εννοούσα όταν μιλούσα για "σκοτεινούς κύκλους"...B)

ΥΓ. Πάντως, όπως και νάχει, τα καράβια της Sea Star Capital Plc σάρωσαν...:o

Link to comment
Share on other sites

Το ευχάριστο με τη φετινή χρονιά είναι πως υπάρχουν νέα πλοία για να κάνουμε δημοσκόπηση! Με 5 πλοία που δρομολογήθηκαν και 4 που ετοιμάζονται για δρομολόγηση, η φετινή χρονιά κλείνει με ένα ιδιαίτερα θετικό ισοζύγιο (ποσοτικά και ποιοτικά) για την ακτοπλοΐα μας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...