Jump to content
Shipfriends

Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023


Recommended Posts

πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω τι βλέπω. 

ο αξιωματικός στον καταπέλτη, (ίσως είναι και ο ίδιος που ενεπλάκη στο συμβάν) έχει καταλάβει τι έγινε, δείχνει με το χέρι τον άνθρωπο που είναι στο νερό και αντί επί τόπου να ρίξουν ένα σωσίβιο και να κάνουν κράτει ακαριαία, το πλοίο έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα και έφτασε έξω από τη Γλυφάδα μέχρι να αναγκαστούν να επιστρέψουν. 

δηλαδή τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

26 minutes ago, Αναερόβιος said:


Ελπίζω να μην βγάλει η ΠΕΜΕΝ καμιά ανακοίνωση πλάγιας υποστήριξης στους παραπάνω.
Το βλέπω το βίντεο και δεν θέλω να πιστέψω στα μάτια μου...

Οι μηχανικοί να υποστηρίξουν τους φονιάδες; Τι σχέση έχουν;

Link to comment
Share on other sites

Πάει κανείς στη δουλειά του θέλωντας να κάνει κακό και να καταστρέψει τη ζωή τη δική του και των γύρω του?Προς Θεού δεν επικροτώ σε καμία περίπτωση ότι είδαμε.

Link to comment
Share on other sites

Τραγικό αυτό που συνέβη. Όλοι έχουν ευθύνες. Ο ύπαρχος στην αναχώρηση στην πρύμνη δεν είναι τι έκανε?? Ο καπετάνιος γιατί φεύγει έτσι κύριος. Επίσης αυτοί οι δύο κάνουν τους μπράβους? Απόλυση σε όλους τους εμπλεκόμενους και φυλακή μέχρι να ξεχάσουν τον ήλιο. Εδώ ούτε ζώο δεν πετάς έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά είναι αδιανότητο.

Κατά τι γνώμη μου, όταν σπρώχνεις άνθρωπο να πέσει στη θάλασσα, από τον καταπέλτη του πλοίου, ενώ οι προπέλες γυρίζουν, είναι έγκλημα. Το κάνεις εν γνώσει σου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε να διαμελισθεί από τις προπέλες, είτε να πνιγεί στη δίνη.

Το τι κατηγορία θα απαγγελθεί (ανθρωποκτονία από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο), λίγη σημασία έχει. Ευθύνεται και η γέφυρα, αν από την κάμερα είδε το συμβάν.

Προσωπικά μέχρι που είδα τα βίντεο, δεν πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Θα συνιστούσα να μην καταδικάσουμε όλους τους ναυτικούς, ούτε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους ενεχόμενους στη σημερινή εγκληματική ενέργεια, με όσους έχουν φερθεί με αγένεια. Δεν είναι το ίδιο.

Συμφωνώ πάντως ότι η εικόνα ξέφραγου αμπελιού, με τους επιβάτες να φτάνουν μέχρι τον καταπέλτη, χωρίς εισητήρια, ακόμη και στο και πέντε της αναχώρησης είναι τριτοκοσμική και για το συγκεκριμένο ευθύνεται το λιμενικό.

Link to comment
Share on other sites

Για όσους έχουν σχέση με τον χώρο καταλαβαίνουν πιστεύω ότι έχει τεράστιο βαθμό ευθύνης το Λιμενικό Σώμα , χωρίς ωστόσο να αθωώνω το τελευταίο σπρώξιμο του λοστρόμου ή υπολοστρόμου στον επιβάτη 

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να είναι ή ο λογιστής ή ο υπάρχος ονόματα να μάθουμε δεν είναι σίγουρος 

https://www.instagram.com/reel/Cw0tjjVNDeJ/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

δείτε εδώ στο βίντεο ποσο καθαρά γίνετε 

εγώ πιστεύω ότι δεν είναι λοστρομος συνήθως φοράνε φόρμα εργασίας αυτoί 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ούτε εγω πίστευα ότι συνέβη κάτι τέτοιο και όσες φορες βλεπω το βιντεο σοκαρομαι όλο και παραπάνω.  

Χωρίς να διακαιολογώ προφανώς τους αξιωματικούς.
Απλά αναρωτιέμαι μήπως είχε προηγηθεί κάτι απο πριν με τον συγκεκριμενο; 
Πως πάει να ταξιδεψει καποιος χωρίς καμια αποσκευή; 
Γενικώς έχει τύχει πολλες φορες που σε τετοιες περιπτώσεις αφήνουν τον επιβάτη να επιβιβαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Οτι και να ειναι (αξιωματικος ή πληρωμα) ειναι εγκληματικο αυτο που γινεται. Καταλαβαινω τον πανικο του, την ωρα που φευγει το καραβι τρεχει καποιος να μπει με το ετσι θελω χωρις εισιτηριο ή με εισιτηριο δεν το ξερουμε ακομα, αλλα εκεινη την ωρα προεχει η ανθρωπινη ζωη. Εχουμε δει στο παρελθον καραβια να γυριζουν πισω για να παρουν ενα αμαξι ή ενα ατομο. Και γενικα ειχαμε εινονες που καμια σχεση δεν εχουν με τη σημερινη

Link to comment
Share on other sites

νταξει και χωρίς αποσκευή θα μπορούσε να ταξιδέψει αν είχε σύντομη διαμονή αλλά στο βίντεο φαίνεται ότι την πρώτη φορά που σπρώχνεται έχουν καταφέρει και τον έχουν κατεβάσει και η μπουκαπόρτα είναι ακόμα στην προβλήτα, την δεύτερη φορά που ξαναπηδάει γίνεται το κακό

Link to comment
Share on other sites

Η πραγματικότητα ειναι  ότι αν είχε πέσει τηλέφωνο πως μια νταλίκα του Χ( μην πω όνομα) στρίβει για περιφερειακό μια χαρά θα περίμεναν. 

Τώρα ότι και να λέμε η ζωή του ενός χάθηκε κι αυτών που ήταν στον καταπελτη (ίσως και παραπάνω) σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε. 

Link to comment
Share on other sites

Ο,τι και ναναι και ναρκομανής που λέει ο λόγος να είναι, δεν παύει να είναι ένας συνάνθρωπός μας και αυτά τα πιόνια της μπλου σταρ τον πετάνε στη θάλασσα για να πάρουν και αυτοί τα μπόνους;;;

Link to comment
Share on other sites

Το φταίξιμο είναι 100% στους αξιωματικούς που όπως ειπε και κάποιος πριν έχουν καβαλήσει το καλάμι για τα καλά. Έχοντας ταξιδέψει φέτος με Attica Group και SeaJets , η διαφορά της συμπεριφοράς του πληρωματος ειναι αισθητή. Στην blue star σε κανουνε να νιώθεις ότι τους εχεις και υποχρέωση και ολη αυτη η κουλτούρα του πληρώματος ηταν λογικό να προκαλέσει τέτοιο συμβάν με θανατηφόρα έκβαση. 
Κοιτωντας το συμβάν από μεγαλύτερη εικόνα, ο όλος τρόπος επιβίβασης που υιοθετείται στην Ελλάδα είναι λαθος. Ο έλεγχος εισιτηρίων θα έπρεπε να γινεται σε κλειστο χώρο αναμονής (τέρμιναλ). 

Edited by Syros Sailor
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω ότι κόντεψε να πέσει και ο λοστρόμος ή ότι είναι τέλος πάντων και τελευταία στιγμή φεύγει από τα νύχια της πόρτας που παίρνουν κλήση μόλις αυτή κρέμασε. Εκείνη την ώρα στην ένταση πολλά μπορούν να συμβούν. Για εμένα το μεγαλύτερο έγκλημα είναι που δεν αντέδρασε κανένας άλλος, δεν σταμάτησαν και δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν ή να ενημερώσουν. Και δυστυχώς αυτό είναι συλλογικό έγκλημα και όχι ατομικό όπως το σπρώξιμο και βαραίνει πολλούς.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, hayabusagr said:

Η πραγματικότητα ειναι  ότι αν είχε πέσει τηλέφωνο πως μια νταλίκα του Χ( μην πω όνομα) στρίβει για περιφερειακό μια χαρά θα περίμεναν. 

Πες τα ανθρωπε,οχι μια χαρα ΘΑ περιμεναν αλλα μια χαρα περιμεναν..Γιατι το πλοιο στις 9 που θα πρεπε να φυγει ακομα εβαζε φορτηγα που ερχοντουσαν..Δεν το καθυστερησε ο δυσμοιρος επιβατης στον αποπλου.

Και αυτο γινεται καθε βραδυ.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι όλα ξεκινάνε από το κράτος. Είναι δυνατόν το μεγαλύτερο επιβατηγό λιμάνι της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου να είναι τόσο ανοργάνωτο;

Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόση ελευθερία στα λιμάνια. Η Επιβίβαση θα έπρεπε να γίνεται σε συγκεκριμένα μέρη, μακρυά από την θάλασσα. 

Βλέπε στην Φινλανδία τι γίνεται πχ.

Παντού πίσω αυτή η χώρα 

Το λιμενικό που ήταν; Πόσο μάλλον σε μια βραδινή αναχώρηση, έπρεπε να υπάρχει κάποιος για επίβλεψη. Όχι πως στις ημερήσιες αναχωρήσεις υπάρχει σταθερά κάποιος αλλά τέλος πάντων...

Link to comment
Share on other sites

Ο ανθρωπος σπρωχτηκε/απωθηθηκε δια της βιας,απο κει και περα και το λιμενικο να τον ειχε κυνηγησει απο πισω ο ενας θα τον τραβαγε και ο αλλος θα τον εσπρωχνε.Πιθανοτατα δηλαδη απο τη στιγμη που ο παθων ηταν αποφασισμενος να μπει στο πλοιο να επαιρνε στην θαλασσα μαζι του και τον λιμενικο.

Για κακη τυχη των πρωταγωνιστων το περιστατικο το ειδαμε on camera απ ολες τις δυνατες γωνιες ληψης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...