Jump to content
Shipfriends

Syros Sailor

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Syros Sailor

  1. Το φταίξιμο είναι 100% στους αξιωματικούς που όπως ειπε και κάποιος πριν έχουν καβαλήσει το καλάμι για τα καλά. Έχοντας ταξιδέψει φέτος με Attica Group και SeaJets , η διαφορά της συμπεριφοράς του πληρωματος ειναι αισθητή. Στην blue star σε κανουνε να νιώθεις ότι τους εχεις και υποχρέωση και ολη αυτη η κουλτούρα του πληρώματος ηταν λογικό να προκαλέσει τέτοιο συμβάν με θανατηφόρα έκβαση. Κοιτωντας το συμβάν από μεγαλύτερη εικόνα, ο όλος τρόπος επιβίβασης που υιοθετείται στην Ελλάδα είναι λαθος. Ο έλεγχος εισιτηρίων θα έπρεπε να γινεται σε κλειστο χώρο αναμονής (τέρμιναλ).
  2. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων στις 17/9 θα εκτελέσει το τελευταίο δρομολόγιο προς Πειραιά και στις 18/9 από Πειραιά και από ότι φαίνεται θα διανυκτερεύει στη Νάξο. Στις 24/9 θα εκτελέσει και το τελευταιο δρομολόγιο από/προς Ραφήνα και από τις 25/9 θα αντικατασταθεί από το Speedrunner Jet.
  3. Στο συστημα παντως φαίνεται ότι θα εκτελέσει δρομολόγιο και 01/10.
  4. Έχω παρατηρήσει και όταν πας να κανεις κρατηση με το champion Jet 1 από Πειραια προς Μύκονο ή Τήνο εμφανίζει ότι κανει και στάση στη Νάξο το πλοιο, ενώ Νάξο πιάνει μόνο από Ραφήνα και προς Πειραια.
  5. Πιστευω πως το δρομολόγιο του Blue Star Myconos θα έπρεπε να εχει και προέκταση για Κουσάντασι έστω κάποιες μερες της εβδομάδας. Αν οχι το Myconos, τοτε ενα ταχύπλοο της SeaJets που κάθεται θα ηταν ότι πρέπει
  6. Στις γραμμές Αίγινας Saronic ferries και Hellenic seaways κοιτάνε για φοιτητικό πάσο;
  7. Αν μπορεί το bs1 μπορεί και το Αριάδνη. Δεν έχουν και καμία τεράστια διαφορά.
  8. Έχω παρατηρήσει ότι η Μυκονος εχει έλλειψη από συνδεση με Λαύριο και απογευματινό δρομολόγιο από Πειραια.
  9. Αλλο πλοιο από εδώ που χάλασε αρκετά φέτος . Περσι πρόσφερε σταθερά δρομολόγια και με λογικές τιμές (36€ από πειραια για Νάξο/Σύρο/Μυκονο) . Φέτος δειτε που κατέληξε: Πειραιάς-Σύρος 55€ ,Πειραιάς-Σαντορίνη 58€, Σύρος-Σαντορίνη 55€ (ακριβότερο από WCJ). Με τα μισα δρομολόγια από περσι αφου είχε αυθημερόν επιστροφή ενώ φέτος το παει εναλλαξ με διανυκτέρευση. Συν τις βολικές και ιδιαίτερες ώρες που αναχωρούσε (12:00 από πειραια-αργα το απόγευμα από νησια)
  10. στο παραπάνω μηνυμα ξεχασα να προσθέσω και τις λογικές τιμές που προσφέρει. πολύ κριμα το καράβι να καταλήξει ετσι. Ελπίζω του χρόνου να είναι όπως παλιά. αυτο ηταν το φετινό πλάνο. πέρυσι και προσπερσι έπιανε και Πέμπτη/Σαββατο προς Ηράκλειο και Παρασκευή/Κυριακή προς πειραια
  11. Εδώ ειδαμε πειραια-τηνο ταχύπλοο και ακόμα να βαλουν Ραφήνα-Σύρο… λυπηρό. Το φθηνότερο για να πας συρο φέτος από πειραια ηταν 45,50€. Η μυκονος το πιο τουριστικό νησί είχε επιλογή από Ραφήνα στα 38€. Όπως κανουν προεκτάσεις για Παρο/Νάξο ετσι πρέπει και για Σύρο. Και ας Βαράνε 5 ωρο. Χρειαζεται ανταγωνισμός, ποικιλία επιλογών και φθηνές τιμές.
  12. Μεγαλη απογοήτευση αυτη η εταιρεία πλέον. Έχουν κόψει Χανιά,Ανκόνα,Πατρα και στις Κυκλάδες εκει που ειχαν το δυνατότερο ταχύπλοο με τις περισσότερες συνδέσεις και τα περισσότερα νησια, το πετσόκοψαν σε ενα ξερό Πειραιάς-Μυκονος-Παρος-Σαντορίνη-Ηρακλειο. Το μόνο που απέμεινε στην αδριατικη είναι το Κύδων στο Μπριντεζι-Ηγουμενίτσα που και αυτο στο συστημα φαίνεται ως Γκριμάλντι. Απογοήτευση.
  13. Ξεκάθαρα. Υπήρχαν παρα πολλές μερες που ηταν ολα τα πλοία sold out από Συρο για Αττική και με την έλλειψη έκτακτου από την αττικά φέτος. Πλακα πλακα με την βλάβη του σποραδες και τον ερχομό του super runner jet 2 , εισαι από Λαύριο στην Σύρο σε 3 ώρες και με 18€. Τελοσπαντων όπως σου ειπα και στο αλλο τοπικ, στην Νάξο εχουν μειωθεί οι προσεγγισεις σε 1 ανά κατεύθυνση την εβδομάδα.
  14. Το Αριάδνη παει σχεδον με 10 κόμβους κατω από το bs 1 . Παρόλα αυτα είναι πιο κατάλληλο για την γραμμή των Κυκλάδων έως Ανάφη. Το bs 1 εχει τεράστια έλλειψη κοινόχρηστων χωρών. Και στο κατω κατω το bs1 δεν κανει και ιδιαίτερους χρόνους. Τα ταχύπλοα δεν τα ανταγωνίζεται ούτως η άλλως, όποτε το Αριάδνη με +20 λεπτα ταξιδι είναι προτιμότερο.
  15. Να αλλάξουν την ωρα αναχώρησης του απογευματινού λοιπον. Γιατί όταν πηγαινει να πιάνει και όταν γυρνάει όχι;
  16. Δεν διαβασες τι ειπα σωστα. Δεν ανέφερα καθολου την ΑΦΙΞΗ στον πειραια. Φυσικα εχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να καλύπτει την καθυστέρηση. Μίλησα ομως για την αναχωρηση από νησια προς Πειραια που ποτε δεν είναι αυτη που δίνουν. Από Σύρο παίζει να μην εχει φυγει ούτε μια φορα 15:00 που δίνουν και το λεω με σιγουριά. Ακόμα και κάποιες μερες του Αυγούστου που το κάνανε 15:20 και 15:35 ούτε αυτα δεν τήρησε και παλι έφυγε αργότερα από αυτο. Το ιδιο και για αλλά νησια. Ποτε δεν φευγει όταν λενε. Και δεν λεω να φυγει ακριβως την ωρα που θα πουν. Έως 10 λεπτα καθυστέρηση θεωρείται στην ωρα του. Αλλά αυτο εχει μισάωρα και βαλε
  17. Μονίμως καθυστερημένο στο δρομολόγιο προς Πειραια. Ούτε μια φορα δεν εχει φυγει στην ωρα του από κανενα νησί ολα τα χρόνια λειτουργίας του. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα του πρέπει να το εκμεταλλευτούν και να πηγαινει μέχρι Ηράκλειο και επιστροφή προς πειραια απόγευμα
  18. Πιάνει και 27 αρια , την στιγμή που το caldera δυσκολα πηγαινε πανω από 26. Αναβάθμιση για την γραμμή
  19. Ακόμα να καταλαβω γιατί στην επιστροφή προς Πειραια το Blue Star 1 να μην προσεγγίζει την Σύρο με αποτέλεσμα το νησί της πρωτεύουσας να εχει παντα μια λιγότερη επιλογή στις επιστροφές.
×
×
  • Create New...