Jump to content
Shipfriends

Gerakofwlias

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gerakofwlias

  1. Αν έγινε ανάσταση στο Ιεράπετρα (και έξτρα παράταση με τη προπερσινη επισκευή στο στρόφαλο) και το πλοίο οργώνει ακόμα το μισό Αιγαίο γιατί όχι και στο/α Κρήτη; Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συμπληρώσουν και αν συμφέρει μια τέτοια κίνηση. Πάντως να αγοράσεις, φέρεις, μετασκευασεις σήμερα ένα βαπόρι με τα χαρακτηριστικά τους έχει τεράστιο κόστος.
  2. Πολύ σωστά τα λές όλα και θίγεις θέματα που σπανίως συζητούνται, και στη Σαλαμίνα έχουν ακριβυνει όλα τα εισιτήρια και ο χρόνος ταξιδιού είναι πιο κοντά στα είκοσι λεπτά πλέον παρά στα 15 αλλά κανείς δεν μιλάει...
  3. Τίμιο ήταν γιατί άντεχε στους καιρούς του βορειοανατολικού Αιγαίου χωρίς να κάνει τους επιβάτες του φραπέ και για τις δύσκολες προσεγγίσεις του στον Άγιο Ευστράτιο. Όποιος θυμάται σουμελαδες, Σάος 2, Άκουα Μαρίες και λοιπές καραβαρες καταλαβαίνει τι πλοίο ήταν ο Ταξιάρχης. Για τα μηχανικά του προβλήματα φταίει αποκλειστικά η ΝΕΛ και τα οικονομικά της. Τέλος να πω χαρακτηριστικά πως στα τελευταία του είχα κάνει ένα δρομολόγιο Λαύριο-Αη Στράτη με μια μηχανή σε 11-12 ώρες με τη μία τζιμινιερα να πετάει σπίθες.
  4. Καθαρό το πλοίο ναι αλλά αν μπεις στο superstar πχ που είχα τη τύχη να ταξιδέψω φέτος στην ακινησία του aqua blue είναι η μέρα με τη νύχτα. Το πλήρωμα ήταν συνέχεια με σακούλες και σκούπες να καθαρίζουν, τουαλέτες πεντακάθαρες και σύγχρονες κτλ. Στο aqua blue οι τουαλέτες μυρίζουν πριν καν ξεκινήσει από το Λαύριο και αυτό με ελάχιστο κόσμο... Και η ταχύτητα του superstar κάνει το ταξίδι λιιιγο πιο υποφερτό. Σαν γκαράζ όμως και χώρους το aqua blue είναι πραγματικά θηρίο και αυτό του επιτρέπει να μην καθυστερεί στα λιμάνια όπως ο καθυστερούσε ο Πήγασος πχ και τον Αύγουστο μπορεί να έφτανε και τις έξι ώρες καθυστέρηση μέχρι να έρθει η Κυριακή να τις μαζέψει.
  5. Το πλοίο είναι ένα αναγκαίο κακό και τίποτα παραπάνω, πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε όλα τόσο ρομαντικά και να δούμε τα πράγματα όπως είναι. Παίρνει μια υπέρογκη επιδότηση για την ηλικία και τη κλάση του και για αυτό κάνει ότι κάνει. Μια επιδότηση κομμένη ραμμένη στα μέτρα του καθώς έχει ρήτρα πως η ναυτιλιακή εταιρεία που θα την έχει πρέπει να έχει έδρα τον Άγιο Ευστράτιο, με αποτέλεσμα να μην έχει ανταγωνισμό. Κόβει κανονικά εισιτήρια χωρίς να έχει χαρτιά επιβατηγού,γδέρνει τα τοπικά κατάστημα με φορτωτικές για το παραμικρό δεματακι και κάποια τα συμφέρει καλύτερα να πάνε με το aqua blue στη λημνο να φορτώσουν τα φορτηγά τους παρά να πληρώνουν δέμα δέμα. Γδέρνει δε και τους ψαράδες στους οποίους αρνείται να παρέχει καταψύκτες όπως έκανε παλαιότερα. Φυσικά δεν παρέχει ούτε ψυγείο όπως συνήθιζε και τρόφιμα όπως το παγωτό πχ δεν μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια. Αν χάσει μέρα λόγω καιρού την επόμενη θα κάνει διπλό δρομολόγιο σε ότι ώρες θέλει απλά για να μαζέψει την επιδότηση.Όπως καταλαβαίνετε δρομολόγια που δεν ξέρει κανείς ποτέ θα εκτελεστούν δεν εξυπηρετούν κανέναν. Μήπως οι δυόμισι ώρες+ είναι υπερβολικές και οι 8 κόμβοι λίγοι? Μήπως το σκαρί του με το μικρό βύθισμα μόνο ταλαιπωρία προσφέρει? Μήπως συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξηση των τιμών τόσο των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών δυσκολεύοντας περισσότερο την επιβίωση στο νησί? Μήπως η φετινή του απουσία δημιουργεί επιπλέον ανασφάλειες και αμφιβολίες στους κατοίκους του νησιού οδηγοντας τους μακριά από αυτό? Αν σας αρέσει το καραβάκι σαν καραβάκι δεν σας αδικώ και εγώ το βρίσκω χαριτωμένο αλλά αυτή η καραμέλα "ήρωας του Αιγαίου και σωτήρας των νησιών" πρέπει να σταματήσει αλλιώς δε θα πάμε ποτέ μπροστά.
  6. Εγώ βλέπω ότι κόντεψε να πέσει και ο λοστρόμος ή ότι είναι τέλος πάντων και τελευταία στιγμή φεύγει από τα νύχια της πόρτας που παίρνουν κλήση μόλις αυτή κρέμασε. Εκείνη την ώρα στην ένταση πολλά μπορούν να συμβούν. Για εμένα το μεγαλύτερο έγκλημα είναι που δεν αντέδρασε κανένας άλλος, δεν σταμάτησαν και δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν ή να ενημερώσουν. Και δυστυχώς αυτό είναι συλλογικό έγκλημα και όχι ατομικό όπως το σπρώξιμο και βαραίνει πολλούς.
  7. Έτσι είναι αλλά νησιά δεν δέχονται το Πρέβελη ούτε για είκοσι μέρες και άλλα μένουν χωρίς τοπικό για μήνες ολόκληρους και δεν ακούγεται τίποτα. Όταν η δημοτική αρχή και η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι μια οικογένεια όμως αυτά συμβαίνουν. Φυσικά οι φιλίες και οι γνωριμίες επεκτείνονται και στα εκάστοτε υπουργεία γιατί δεν νοείται να απουσιάζει πλοίο τόσους μήνες από άγονη γραμμή και να μην βγαίνει έκπτωτο. Προπερσι το aqua blue "κινδύνευε" ενώ είχε αντικατασταθεί επειδή είχε αντικατασταθεί από υποδιαιστερα πλοία... Εν κατακλείδι ήταν η καλύτερη ευκαιρία εδώ και πολλά χρόνια να φύγει επιτέλους το Αιολίς αλλά και αυτοί που το εκμεταλλεύονται.
  8. Το Αιολίς ΔΕΝ έχει επιστρέψει ακόμα στα δρομολόγια του (παραμένει δεμένο στη Λήμνο) ενώ έχει συμπληρώσει 2 μήνες απουσίας. Ακούγεται ότι δεν μπορεί να βγάλει/ανανεώσει κάποιες άδειες/πιστοποιητικά χωρίς να διευκρινίζονται ποιά όμως. Υπάρχει τέτοιο σενάριο, γνωρίζει κανείς; Ακούγεται επίσης πως αν δεν επιστρέψει μέχρι το τέλος του μήνα θα χάσει τη γραμμή. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ντόποιους η οποία δεν φαίνεται να έχει τέλος, φυσικά από τη τοπική αρχή δεν έχει ακουστεί το παραμικρό σε αντίθεση με παλαιότερα που όποτε αδυνατούσε να προσεγγίσει το "μεγάλο" είχαμε και αντίστοιχη ανακοίνωση-διαμαρτυρία.
  9. Δηλαδη συγγνωμη συγκρινεις τωρα το olympus με πχ το aqua blue η και οποιοδηποτε αλλο παρομοιο που λειτουργουν ολο το χρονο 24/7 και δεν χανουν δρομολογιο; Τι σχεση εχουν λοιπον "οι αλλες εταιριες" στην εξισωση; Το πλοιο ποναει σε ολα απο θεματα safety μεχρι συνθεσης και παρα τις καθυστερησεις ακομα δεν ειναι ετοιμο και εχει αφησει στον αερα τοσο κοσμο. Οι "αλλες εταιριες" οταν βγει εκτος καποιο βαπορι τους στελνουν μεχρι ταχυπλοο να καλυψει τη γραμμη. Αυτα απο εμενα μακαρι για το κοσμο να ταξιδεψει συντομα το ρημαδι.
  10. Να ρωτησω τωρα εγω κατι και αν ειναι λαθος ας σβηστει η να μετακινηθει, με τοσο μικρο πρωτοκολλο και για επιβατες αλλα κυριως για τα οχηματα μπορει ενα τετοιο πλοιο να ειναι κερδοφορο; Υπαρχει επιδοτηση; Αν ναι με ποιο σκοπο; Απλα να ξανα ανοιξει η γραμμη και να υπαρχει θαλασσια συνδεση Ελλαδας-Κυπρου; Το πλοιο το πετυχα χθες στο Πειραια να δενει και ειναι αρκετα εντυπωσιακο απο κοντα.
  11. Έχει λιγότερο χώρο για οχήματα από τις μεγάλες παντόφλες τουλάχιστον έτσι στενόμακρο που είναι και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει για να αξίζει να μπει σε γραμμές που μπορούν εύκολα να κάνουν και παντόφλες. Στο θέμα πλεύσης δεν ξέρω, τα βίντεο από τη προηγούμενη ζωή του το δείχνουν να είναι ικανό αλλά έχει γινει αρκετή μετασκευή από τότε.
  12. Έπαθε blackout σήμερα άκουσα αλλά δεν βρήκα καμμιά είδηση... Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;
×
×
  • Create New...