Kaptennemo Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Το πλοίο έχει και υψηλότερες καταναλώσεις από ότι αρχικώς υπολογιζόταν
George...f Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Όποτε παμε για ακυρώση ή τα γνωστά κόλπα της Αττικά με ποινικές ρήτρες ώστε να τους βγουν κοψοχρονιά;
Kaptennemo Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 (edited) Πιστεύω στο δεύτερο Edited March 12, 2022 by Neptune quote
Blue Star Delos Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Συνεχή δοκιμαστικά για το πλοίο με ταχύτητες από 26 έως 31 κόμβους.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Εάν δεν έχει σταθερά πάνω από 32 μίλια τώρα που είναι άδειο, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να το παραλάβουν. Ήθελαν να έχει τα ταχύτητα του δελφινιού με φορτίο (31-32 κόμβους) και μέγιστη 34 κόμβους.
Champion Jet_2 Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Έπιασε μέχρι 33.6 και στο δοκιμαστικό ταχύτητας όπως φαίνεται κυμάνθηκε μεταξύ 32.2-33.6.Για να δούμε αν είναι αρκετό για να το παραλάβουν... Είχε αναφερθεί ότι μπορεί να αλλάξει μηχανές.Υπάρχει περίπτωση το νέο δοκιμαστικό αυτό να έγινε με τις νέες μηχανές;
MILTIADIS Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Μαλλον ψαχνουν αφορμη για να μην τα παραλαβουν βασικα. Και με το δικιο τους,αν ειναι να δωσουν ενα σκασμο λεφτα για κατι που σε μερικα χρονια θα βγαζει με το ζορι τα 30 καλυτερα να στραφουν σε καποια πιο συμφερουσα αγορα.
Nikos_Chania Posted March 22, 2022 Posted March 22, 2022 Σε τέτοιο ενδεχόμενο όμως, και αν υποθέσουμε οτι ήδη έχει ξεκινήσει να χτίζεται και το 2ο, τότε μιλάμε για μεγάλη χασούρα του ναυπηγείου. Εκτός αν πωληθούν φυσικά σε κάποιον που δεν έχει θέμα με τα χαρακτηριστικά τους. Φαντάζομαι βέβαια τι ρήτρες πέφτουν και το τι σημαίνει όλο αυτό για το ναυπηγείο.
Annivas Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Στην εποχή του αειμνήστου Περικλέους , τα περισσότερα ναυπηγεία έπειτα από παράδοση νεότευκτων στην Superfast Ferries , είτε βόγκηξαν , είτε ακόμη και έκλεισαν από τα claim και από τις ρήτρες αποζημίωσης . Είχε ένα πολύ δυνατό team που κυνηγούσε από τα πιο σημαντικά έως και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ειδικότερα οι αποζημιώσεις που κλήθηκαν να πληρώσουν τότε για το Superfast V , το οποίο στα δοκιμαστικά εμφάνισε πρόβλημα στους μειωτήρες των κυρίων μηχανών ήταν τεράστιες. Όπως και να έχει η Attica Group , είναι πολύπειρη εταιρεία στα νεότευκτα , ο project manager των νέων κατασκευών Κωστής Σταμπουλέλης είναι βαθύτατα γνώστης καθώς βρίσκεται στην θέση αυτή από την εποχή του αειμνήστου ΠΠ, οπότε γνωρίζει την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί , αν όντως κάποια χαρακτηριστικά του πλοίου δεν συμβαδίζουν με τα spec που έχει δώσει το ναυπηγείο. Περισσότερο λοιπόν σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα όπως είπε κι ο @Nikos_Chania είναι στην πλευρά του ναυπηγείου .
Champion Jet_2 Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 (edited) Δοκιμαστικά στη ανοιχτή θάλασσα φαίνεται να κάνει το πλοίο με την ταχύτητα του να κυμαίνεται γύρω στους 28-30 κόμβους Όταν έφυγε από το ναυπηγείο βάρεσε και ένα 34αρι... Edited March 23, 2022 by Champion Jet_2
Nikos_Chania Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 Αν ειναι με πλήρες φορτιο τότε οι ταχύτητες αυτές είναι σε καλά επίπεδα. Αν οχι...
margaritis24 Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 (edited) Καλα δεν φταει η superfast τοτε για τους μειωτηρες κ μην ξεχνας πηγε πισω σχεδον 9 μηνες το βαπορι στη γραμμη κ κ αλλους 6 το Vi!κ εχασε κ μεριδιο απο τη γραμμη τοτε Edited March 23, 2022 by margaritis24
Annivas Posted March 23, 2022 Posted March 23, 2022 (edited) Μα δεν είπε κανείς ότι έφταιγε η SUPERFAST για τους μειωτηρες του V τουναντίον χειρίστηκαν την υπόθεση με τον καλύτερο δυνατόν τροπο . Το ναυπηγειο γονάτισε απο τις αποζημιώσεις που κλήθηκε να πληρώσει στην εταιρεία . Edited March 23, 2022 by Annivas
Champion Jet_2 Posted March 31, 2022 Posted March 31, 2022 (edited) Νέο δοκιμαστικό για το πλοίο με max ταχύτητα 33.9.Κυμάνθηκε μεταξύ 29.5-32.5 στη μεγαλύτερη διάρκεια Edited March 31, 2022 by Champion Jet_2
Panagia Ekatontapiliani Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 Ναι έχουν ξεκίνησει να χτίζονται και τα άλλα δύο πλοία. Το δεύτερο κοντεύει να ολοκληρωθεί από όσο ξέρω.
Nikos_Chania Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 16 hours ago, Champion Jet_2 said: Νέο δοκιμαστικό για το πλοίο με max ταχύτητα 33.9.Κυμάνθηκε μεταξύ 29.5-32.5 στη μεγαλύτερη διάρκεια Δε νομίζω οτι ειναι ταχύτητες που ικανοποιούν την Attica. Δεν βλέπω πρόοδο στο ζήτημα της ταχύτητας όσο κι αν προσπαθούν.
kerkini Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση από την εταιρεία. Και ως εισηγμένη έχει και μια υποχρέωση παραπάνω. Για την φετινή σεζόν μάλλον τα ξεχνάμε
MILTIADIS Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Δεν ειναι υποχρεωμενη για κατι τετοιο.Συνηθως ανακοινωσεις βλεπουμε κατα την παραγγελια και κατα την παραλαβη,αν εβγαινε καθε 10 μερες να ανακοινωνει ποσο επιασε το Aero στο εκαστοτε δοκιμαστικο θα ακουγονταν μαλλον γελοια αυτα τα δελτια τυπου.
kerkini Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 (edited) Quote Η κατασκευή των τριών νέων πλοίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η παράδοση των πλοίων αναμένεται εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022. (Δελτίο Τύπου Attica) Δεν εννοούσα ως υποχρέωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ Και όχι, δεν εννοούσα ανακοίνωση για το πως πάνε τα δοκιμαστικά. Αλλά το απόσπασμα παραπάνω από το Δελτίο Τύπου της Attica Group με την ανακοίνωση της συμφωνίας (28/02/2021) μιλούσε για παράδοση εντός του πρώτου τετραμήνου. Και νομίζω πως αφορά το επενδυτικό κοινό η εξέλιξη του project. Edited April 10, 2022 by kerkini
Captain Nemo Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Κανένα νέο από το Project? Θα τα δούμε Ελλάδα τελικά?
Kaptennemo Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 (edited) Ήρθε στα αυτιά μου , χωρίς κάτι επίσημο απλά σαν φήμη , ότι ίσως έρθουν τελικά αλλά με αρκετή καθυστέρηση . Εγώ θα ευχηθώ να έρθουν μήπως και έχουμε μια νότα εκσυγχρονισμού σιγά σιγά της ακτοπλοΐας μετά από πολλά χρόνια . Edited May 1, 2022 by Nick the Greek
Panagia Ekatontapiliani Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Αυτό έχω ακούσει και εγώ πριν δύο εβδομάδες. Θα τα παραλάβουν τελικά και ας μην έπιασαν την ταχύτητα που είχαν σχεδιαστεί.
Recommended Posts