Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ταξιδακι το ΣΚ για ΧΙο με 7-8 βορια

Το πλοιο μετα τα Δυσβατο πηγαινε με 22.5-23 μιλια με αρκετο κοπανημα, αλλα οχι τοσο πολυ κουνημα.Για το πληρωμα και τη συμπεριφορα σχετικα με τους πιο ευαισθητους τα ειπα και εδω.

Κατι που δεν ειχα προσεξει και το ειδα προχτες ειναι οτι ενα μεγαλο μερος απο τις καρεκλες που βρισκονται στα σαλονακια που ειναι στο πλαι του πλοιου θελουν επειγοντως αλλαγμα.Μερικες μαλιστα δεν ειναι απλως φθαρμενες αλλα σχισμενες και μαλιστα πολυ.

Και μια κακη φωτο που δειχνει λιγο απο τον καιρο που ειχε.ασπρο που φαινεται ειναι το κυμα που ερχεται

post-1819-0-07401500-1317641346_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τραυματισμός επιβάτη στο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην Χίο

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» Ν.Π. 10883, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Χίο προς Πειραιά, 68χρονος επιβάτης τραυματίστηκε κατά την επιβίβασή του στο πλοίο με αναπηρικό αμαξίδιο, συνοδευόμενος από θαλαμηπόλο, έπεσαν από την σκάλα επιβίβασης.

Με τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για παροχή ιατρικής περίθαλψης από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
αληθεια ο δεξαμενισμος του γιατι ακυρωθηκε; δεν θα γινει καθολου ή πηγε πισω για να γινει του ροδος;

Ο δεξαμενισμός του πλοίου θα γίνει μετά το Πάσχα μάλλον στα ναυπηγεία της Αυλίδας

Link to comment
Share on other sites

Θα το δούμε από την προσεχή Δευτέρα 26 Μαρτίου στη γραμμή (σύμφωνα με τον πράκτορα της Χίου), ενόψει του Πάσχα, αντί για 19 Μαρ που αναφέρει η ιστοσελίδα της HSW.

Link to comment
Share on other sites

σημερα ειναι κλειστος κ ο καταπελτης

Μάλλον είχαν κλειστό το καταπέλτη για να μην δούμε τις αλλαγές που έκαναν στο casing του γκαράζ του Νήσος Χίος :ph34r:

Έχει γραφτεί πλέον το όνομα της εταιρείας: «HELLENIC SEAWAYS» και από κάτω γράφει «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ»

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιχείρηση διάσωσης εν πλω ενός ανήλικου πραγματοποιήθηκε χθες αργά τη νύχτα. Το παιδί που ταξίδευε με το «Νήσος Χίος» και προορισμό την Αθήνα συμφώνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως από τα μεγάφωνα του πλοίου βγήκε η σχετική ανακοίνωση που καλούσε γιατρό ο οποίος τελικά βρέθηκε και έκρινε ότι η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που απαιτούνταν ή άμεση αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Έτσι πέντε λεπτά πριν τις τέσσερις το πρωί και ενώ το πλοίο ταξίδευε κοντά στην Άνδρο σε μια επιχείρηση αστραπή κατέφθασε ελικόπτερο Super Puma που παρέλαβε το παιδί. Δείτε το video της προσέγγισης του ελικοπτέρου.

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites


αφου μας ξεναγησε στο CONCORDIA ας του διξουμε κ μεις το δικο του πλοιο :lol:
To πλοιο ειχε φορτηγα μεχρι εξω κ κοσμο μεχρι κ στα deck... Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα φυσιολογικό καθώς η ΝΕΛ έχοντας κι άλλες αυτοκτονικές τάσεις :rolleyes: φρόντισε για κάποιες μέρες (ειδικά τις συγκεκριμένες που η κίνηση έχει ανέβει) να είναι απούσα...

Βάπορας πάντως !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

TO 2008 POY PIGAINOERXOMOUN MITILINI TO PLOI EPIANE 26 KOMBOUS, TORA EKSO APO TO SOYNIO AGGIZEI SIMFONA ME TO AIS TOYS 18,8 KOMBOUS.....TOSO POLY SIGA RE PAIDIA TO VAPORI AYTO??TO IDIO SIMVAINEI KAI ME TO HELLENIC SPIRIT PRO TRIETIAS ANEVAINA ANCONA K TO PLOIO AGGIZE 26 K 27 KOMVOUS TORA KATEBAINEI TIN ADRIATIKI ME 22 K 23.....AX AYTA TA PETRELAIA .....TA KATHILOSAN TA PLOIA MAS

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προφανεστατα θα το ταπωσουν και θα πεσει για να μην πληρωνει τη δεξαμενη... Αν και στη Χελλενικ τα εχουμε δει ολα γιατι να μην δουμε και βαπορι στη δεξαμενη 2 μηνες....

Επειδη κ μενα μου φαινεται περιεργο που το εχουν αφησει πανω στην δεξαμενη τοσες μερες,μηπως αυτο δειχνει οτι υπαρχει καποιος χρονικος οριζοντας για την επισκευη του? Διοτι αν δεν ηξεραν ποτε θα φτιαχτει(πχ να μην υπηρχε οικονομικη δυνατοτητα για ανταλλακτικα/επισκευες κλπ)σιγουρα θα το ειχαν κατεβασει και θα το εδεναν εκει διπλα μεχρι να αποφασισουν τι θα κανουν.

Καποιο νεο υπαρχει για την αριστερη προπελα,τον αξονα και για το αν οι 2 μηχανες αριστερα εχουν καποιο προβλημα?

ΥΓ.Ειπα να ρωτησω σε αυτο το θεμα καθως οι αποριες μου αφορουν τις επισκευες/τα μηχανικα του πλοιου και οχι το ατυχημα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το ότι παραμένει ακόμη στην δεξαμενή σημαίνει ότι γίνονται και λαμαρινοδουλειές;Με τέτοιο τράκο που έφαγε το βαπόρι δέν μπορεί να μήν τσαλακώθηκαν και οι λαμαρίνες του.

Από εκεί και πέρα άν οι δουλειές αυτές τελειώσουν πολύ πρίν έλθη ο "θεραπευμένος" άξονας εκ Δανίας,προφανώς θα το κατεβάσουν το πλοίο και θα πάη να κάνη παρέα στο Horizon.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικοί απο Βέλγιο μεταφέρθηκαν στη Σύρο για το πλοίο! Νέος στόχος της εταιρείας είναι να ενεργοποιηθεί το πλοίο μέχρι τις 25-26/07 και να μην βγάλουν το Ρόδος (αν και παραμένει πλήρωμα που το συμμαζεύει)! Τα πάντα τα έχουν ρεύστα και μου προκαλεί εντύπωση για το μέλλον του....!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...